Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik denk niet dat NEC er veel mee opschiet als ik mijn contract inlever’

Laatste update:

Bij NEC is de spanning te snijden na het ontslag van Peter Hyballa eerder deze week. De Duitse oefenmeester werd maandag op straat gezet door de clubleiding na de tegenvallende resultaten van de laatste maanden. Edwin de Kruijff stelde Hyballa persoonlijk op de hoogte van diens ontslag, zo onthult de technisch manager van de Nijmegenaren.

"Dat wilde ik zelf graag, omdat ik een goede band heb met Peter. En omdat ik zelf ook het gevoel heb dat ik gefaald heb. Ik ben er nog niet zo lang, maar ook ik ben er niet in geslaagd de boel op de rit te krijgen", zegt de beleidsmaker in Voetbal International. De Kruijff is sinds november vorig jaar als technisch manager actief in De Goffert en is ook kritisch over zijn eigen functioneren. "Ik denk alleen niet dat de club er veel mee opschiet als ik nu mijn contract inlever."

NEC maakte daags na het ontslag van Hyballa bekend dat assistent-trainer Ron de Groot het seizoen zal afmaken als eindverantwoordelijke. Hij zal worden bijgestaan door oud-voetballer Patrick Pothuizen. "Garanties dat het beter zal gaan, hebben we niet", erkent De Kruijff. "De garantie dat we met Peter nog wel punten zouden pakken evenmin. Als mens en als trainer vind ik hem echt uitstekend. Ik heb nog steeds vertrouwen in zijn aanpak, hoe gek het ook klinkt. Maar het feit is dat die bij ons niet meer tot resultaten leidde." NEC staat met nog twee competitiewedstrijden voor de boeg op een zeventiende plaats in de Eredivisie. De achterstand op nummer vijftien Roda JC Kerkrade bedraagt twee punten.

Denk jij dat NEC gaat degraderen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een gebakken lucht. Alle NEC-bestuurders hebben zoveel geloof in Hyballa en ze vinden hem zo'n fijne man, maar de man staat wel op straat... Wat een flutbestuur, bij geen enkele BVO weten ze er zo'n puinzooi van te maken.

27 april 2017 om 22:31

Nou, bij puinhopen moet je bij Twente zijn, Roda is ongeveer net zo schandalig als NEC. Natuurlijk moet NEC op de schop, al jaren. Van Ingen moet direct opstappen, die man is niks voor een voetbalclub als directeur.

28 april 2017 om 04:14

He wij hebben onze trainer niet ontslagen

dit jaar

maar inderdaad, NEC en Roda lijken beide niet veel geleerd te hebben van dat jaartje Jup. Hoewel Roda nog nooit zoveel spelers heeft gehad als in die tijd, gelukkig is de verantwoordelijke daarvoor nu wel weg.

27 april 2017 om 22:33

Toch snap ik het wel, ik denk er namelijk hetzelfde over. Hyballa leek me een prima trainer met een goede aanpak en bovendien een aardige vent, maar het was duidelijk dat het gewoon niet meer werkte met deze selectie. 13 wedstrijden van de laatste 14 verliezen en de laatste wedstrijden werden uberhaupt geen kansen meer gecreeerd.

Voor iedereen die de wedstrijden zag was het duidelijk dat hier niet snel verandering in zou gaan komen. Het bestuur heeft dan de plicht om in te grijpen. Een nieuwe selectie voor die laatste paar wedstrijden gaat nu eenmaal niet, dus dan is de enige optie om de trainer er uit te gooien. Uiteraard heb je geen enkele garantie dat het met een andere trainer beter gaat, maar slechter kan in ieder geval niet.

Grappig dat dit soort mensen altijd denkt dat het nut heeft als een ander weggaat, maar zelf opstappen is nutteloos....

27 april 2017 om 22:35

Dat zou me ook niet logisch lijken. De Kruijff is pas tijdens het seizoen gekomen toen de selectie al grotendeels stond. De slechte selectie kun je hem dus niet heel erg aanrekenen. Hyballa wat dat betreft meer, want er zijn meerdere spelers op zijn voorspraak gekomen die bewezen geen aanwinsten te zijn.

27 april 2017 om 22:43

Ok, ik wist niet dat er veel spelers door Hyballa zelf waren gehaald. Verder hoor je veel positiefs over hem, dus dan ga je twijfelen of een nieuwe coach nu de oplossing is. Maar goed, afgaande op jouw naam, zul je aardig op de hoogte zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren