Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik ben de tel gewoon al kwijt bij het aantal assists van die Dutchman’

Laatste update:

Als er één speler is op wie Sir Alex Ferguson dit seizoen dol is, dan is het Robin van Persie wel. De Schotse manager greep in de zomer de portemonnee om de spits van Arsenal naar Old Trafford te halen en werd niet teleurgesteld. Van Persie maakte in de eerste maanden van het seizoen al twaalf goals en staat daarnaast op zes assists. Ferguson prijst zich dan ook gelukkig met de Rotterdammer.

/

“We hebben ons kerstcadeau dit jaar vroeg gekregen. Sterker nog, al aan het begin van het seizoen, toen Van Persie hier arriveerde”, schrijft Ferguson in zijn column voor United Review. “Ik weiger mee te doen aan het geven van een cultstatus aan één persoon, want het succes van een team hangt af van het collectief. We zijn geen one man team, maar soms vind je gewoon het laatste stukje van de puzzel.”

Het zijn niet alleen Van Persies doelpunten die Ferguson zoveel deugd doen, geeft de manager aan. “Het is de manier waarop hij de spelers om zich heen beter maakt. Hij staat nu voor de feestdagen op vijftien goals en ik ben de tel al kwijt hoe vaak die Dutchman een assist heeft gegeven. Het is erg opmerkelijk hoe snel hij gewend is geraakt op Old Trafford. Zijn verantwoordelijke levensstijl helpt hem denk ik.”

Denk je dat Robin van Persie dit seizoen opnieuw Speler van het Jaar wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

“Ik weiger mee te doen aan het geven van een cultstatus aan één persoon, want het succes van een team hangt af van het collectief. We zijn geen one man team, maar soms vindt je gewoon het laatste stukje van de puzzel.”

Wat klopt hier niet?

24 december 2012 om 14:06

Ik had nooit verwacht dat Van Persie het zo goed zou doen. Echt knap dat hij nu al belangrijker is dan Rooney, ik denk dat we daar allemaal wel eens over kunnen zijn. Natuurlijk is het Vpersie EN Rooney maar je hebt gezien dat het zonder Rooney ook kan.

24 december 2012 om 14:24

Nou is het niet zo moeilijk om Rooney van afgelopen 2 zeisoenen te verbreken als ik het goed heb. Afgelopen 2 jaar zijn wel een stuk mindere jaren geweest voor Rooney toch?

24 december 2012 om 14:32

Kaasiejj, serieus? Rooney heeft vorig jaar als Aanvallende middenvelder 35 goals gemaakt! Noem jij dat een minder seizoen?? 27 goals in de Premier league als een middenvelder is echt ongelooflijk goed. Alleen Rvp had er meer.

24 december 2012 om 14:36

Oh nou dan valt het inderdaad wel mee. Ik dacht dat hij echt geen pepernoot meer raakte joh.

24 december 2012 om 14:40

Het seizoen daarvoor raakte hij geen pepernoot en was hij lang geblesseerd. Alleen maakte die omhaal tegen City dat hele seizoen weer goed!

24 december 2012 om 15:04

Hij was helemaal geen middenvelder je overdrijft echt gigantisch. Hij speelde achter de spits als een soort CA. In het engels Central Forward, wat nog steeds als aanvaller bekend staat. Dat jij jezelf een United fan noemt bah!

24 december 2012 om 16:06

Hahahaha mag ik je complimenteren over je Geweldige bericht!!!! en het is zeker waar naar mijn mening!

24 december 2012 om 23:57

In het nederlands noemen we zijn positie gewoon Cam, centraal aanvallende middenvelder. Gezien het 4-4-1-1 systeem dat man u speelt. Messi is een CA, oftewel en vrije rol in de spits positie, doe ff je huiswerk voordat je populair gaat doen.

24 december 2012 om 14:08

vind moet in dit geval niet met dt :D

24 december 2012 om 14:15

Die hebben vast nog nooit gehoord van de 'smurfenregel', zou ik eens doen best handig!

24 december 2012 om 14:20

Het is erg opmerkelijk hoe snel hij gewend is geraakt op Old Trafford. Zijn verantwoordelijke levensstijl helpt hem denk ik.” Misschien is het wel ze Rotterdamse mentaliteit. Niet lulle maar vulle.

24 december 2012 om 14:25

Het ligt denk ik aan mij, maar dat klonk best wel fout XD

Het is moeilijk blij te zijn voor Rvp, maar eerlijk is eerlijk: Hij doet het fantastisch.

Hij is niet zomaar een spits die zijn goals maakt, maar meer dan dat. Verademing om spelers als RVP te zien spelen, ook al is het in het verkeerde rood.

24 december 2012 om 14:42

Perfect verwoord. Iedere goal van hem doet mij weer pijn, en iedere misser van ons doet 3x pijn. Maar wat een enorme kwaliteit heeft ie toch in huis

24 december 2012 om 15:56

jammer dat men bij Arsenal niet wilde luisteren naar RvP (en misschien ook Wenger). Nu blijkt maar weer dat de (zogenaamde) versterkingen niet veel brengen bij Arsenal. En van de Arsenal supporters op VZ (zo te zien aan jullie reactie jullie ook) was het een verrader want ze hadden zo goed ingekocht. Zie de huidige stand en niveau van beide clubs. RvP heeft dus meer inzicht dan alle Arsenal supporters hier op VZ bij elkaar.

Ik heb ook nog het Arsenal van de jaren 90 en 00 op mijn netvlies met spelers als Bergkamp en Henri. Sierlijk, prachtig maar als het moet stond er ook dynamiet achterin met oa Adams en keown.

24 december 2012 om 14:06

ooh wat is daar fout aan dan?

Van Persie wat een speler, had ook niet verwacht dat hij niet zou slagen!

24 december 2012 om 14:43

Er staat in het artikel; soms vindt je, Sausbert bedoelt dat het 'soms vind je' moet zijn.
En daar heeft hij gelijk in

24 december 2012 om 15:03

http://nl.wikipedia.org/wiki/smurfenregel

24 december 2012 om 14:09

dat is gewoon goed Nederlands hoor...

24 december 2012 om 15:03

Oh, dus jij zegt ook "soms loopt je"? Back 2 school, dan maar.

24 december 2012 om 23:29

back 2 school voor jou jongetje, het is:
je vindt
vind je

24 december 2012 om 14:50

incorrect

je loopt over straat
loop je over straat?

wat een dramatisch niveau hier zeg

24 december 2012 om 15:04

Inderdaad; "vind je". Je hebt het zelf al gevonden.

24 december 2012 om 15:13

Dankjewel .

24 december 2012 om 16:31

Ik meen te herinneren dat als er 'je' erachter staat , het nooit 'dt' kan worden.

Correct me if i'm wrong ?

24 december 2012 om 17:18

Als je op mij reageert (ik kan niet veel chocola van je tekst maken, dus snap niet precies wat je nu bedoelt), zou ik toch eens een extra lesje taal nemen. "wordt je" = Word je, want "loop je" en niet "loopt je". Je zit echt een partij moeilijk te doen, haha.

VZ heeft de tekst overigens al gecorrigeerd.

Pfff weer een artikel waar van Persie een veer in ze gat krijgt. Is het nu niet genoeg met zulke artikelen. Net als gisteren de bal op ze hoofd er werdt bijna kamer vragen gesteld door Meneer Ferguson

24 december 2012 om 14:07

Wees eens blij dat zo'n legendarische speler afkomstig is uit Nederland! Het is niet zomaar een spelertje...

24 december 2012 om 14:10

Het is zeker niet zomaar een speler maar legendarisch is weer totaal de andere kant op.

Als je het mij vraagt is hij niks beter dan Bergkamp, Van Basten, Gullit, Cruijff.

24 december 2012 om 14:25

Waarom zou ik blij moeten zijn? Maar dan nog dit is al de 5de artikel van deze man. Legendarische spelers omdat? leg mij uit waarom hij dat is want hij scoort ja maar geschiedenis heeft deze man niet geschreven (op eufa beker na)

24 december 2012 om 14:44

Maar wel de beste Nederlandse speler die er op dit moment voetbalt

24 december 2012 om 14:56

Dat is ook niet heel moeilijk andere sterren zijn hopeloos uit vorm of kunnen het niet meer aan. Sneijder robben van der vaart aub daar kom je er toch niet mee

Mooi he, bij zes al de tel kwijt zijn.

geweldige voetballer is het toch. heeft zich snel en goed aangepast aan manu. en hopelijk pakt hij nu zijn verdiende prijzen (kampioen cl oid)
het blijft verwonderlijk hij kan met iedereen samenspelen, maar onze bondscoach(meerdere) durft het niet aan om hem samen te laten spelen met kjh

Ik hoop dat dit ook terug te zien is bij het nederlands elftal

bij United laat hij opnieuw zien dat hij over geweldige kwaliteiten beschikt. ik kan zo snel niet heel veel spitsen in Engeland noemen die het bij hun nieuwe club in hun eerste seizoen zo goed hebben gedaan voor de winterstop. een wereldspits van formaat, op het moment de beste nederlandse voetballer mogen we denk ik wel concluderen

24 december 2012 om 14:08

Ik zeg Van Der Vaart, die heeft geen Rooney en andere wereldsterren om zich heen.

24 december 2012 om 14:41

Van der vaart nu beter dan van persie? Ik geef je gelijk dat hij het leuk doet bij hsv ondanks dat hij nu geblesseerd is maar van der vaart? Echt waar?

24 december 2012 om 15:57

Spelen met VDV (of sneijder) op je middenveld dan zal je er werkers omheen moeten zetten om voor hun lage arbeidsniveau te corrigeren. Daarbij heeft VDV het nooit op topniveau laten zien en heeft Sneijder enkel 1 seizoen top gespeeld. Van Persie heeft al 3-4 jaren een hoog niveau gehaald en ik weet zeker dat hij eerder ook al belachelijke hoge doelpuntengemiddeldes behaald zou hebben als hij niet steeds geblesseerd geraakt zou zijn. Op zijn positie is op dit moment misschien alleen messi duidelijk beter. Daar waar VDV niet eens bij de beste 5 aanvallende middenvelders hoort.

24 december 2012 om 16:20

Vdv en Sneijder behoren wel degelijk tot de wereldtop middenvelders. Dat zij niet zijn geslaagd bij Real Madrid komt niet door hun kwaliteiten maar door het aankoopbeleid van Real Madrid. Sneijder heeft het naast Ajax, Real en Inter ook bij Oranje laten zien. Hetzelfde geldt voor Vdv. En deze 2 spelers hebben in hun teen meer talent dan die overschatte Eriksen die jij in je nickname hebt staan.

24 december 2012 om 14:12

Ik kan je er anders veel noemen die in hun eerste seizoen goed hebben gedaan. Jij wilt alleen van Persie zo ophemelen dat hij de beste is

24 december 2012 om 14:57

Rooney cole york Shaer owen even snel uit me hoofd

SAF is wel snel de tel kwijt, tot tien tellen wordt dan lastig Van Persie doet het natuurlijk wel fantastisch en heeft niet lang gedaan over de aanpassing in het team. Ben benieuwd of hij weer de dertig haalt dit jaar.

vincent kompany was vorig jaar speler van het jaar

24 december 2012 om 14:10

Heb je ook een account op een andere voetbalsite, daar hemelt een belg ook alle spelers op. Kijk ook een keer kritisch naar jouw spelers. Hier gaat het over een nederlander en meteen weer een belg erbij betrekken.

Van persie kreeg vorig seizoen de golden boot nu goed?

24 december 2012 om 14:15

Ik zeg gewoon dat de poll fout is vorig jaar was Kompany door de Barclays premier league uitgeroepen tot speler van het jaar niet rvp heeft niks te maken met dat kompany een belg is het is gewoon fout zoals het in de poll staat en nee ik heb geen ander account.

"kompany is door Engeland verkozen tot beste voetballer van 2012 in de British Premier League."

links:

http://www.click-manchester.com/sport/manchester-c... http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-... http://au.eurosport.com/football/premier-league/20... http://www.tribalfootball.com/articles/man-city-s-...

24 december 2012 om 14:39

Robin van Persie is toch echt tot speler van het jaar verkozen in Engeland, alleen dan wel door de (pfa). Bepaald door Collega's uit de Premier League als ik het goed begrijp.

bron: http://www.ad.nl/ad/nl/1049/oranje/article/detail/...

Kompany werd ''barclays player of the season'', deze prijs wordt bepaald door de sponsors van de Premier League als ik het goed begrijp.

Oftewel het is eigenlijk dezelfde prijs/onderscheiding, alleen dan uitgereikt door andere organisaties.

24 december 2012 om 14:46

Van Persie is door zowel de spelers als door de fans verkozen tot speler van het jaar. Daarna kwam die prijs voor Kompany van de Barclays Premier Leauge, waar niemand om geeft.

24 december 2012 om 14:59

Pff kan het weer niet na laten om de Belgen een trap na te geven echt jezus van persie wint hem het is een geweldige prijs en wat uwe landgenoot hier boven vertelt Kompany krijgt de zelfde prijs alleen door een andere organisatie en het steld helemaal niks voor wat laat je als Nederlander toch weer kennen

24 december 2012 om 15:09

Ik geef belgen helemaal geen trap na. Wat een onzin. Op je teentjes getrapt? Het gaat toevallig over een Belg en Nederlander, maar dat boeit me niets. Die prijs is gewoon veel minder prestigieus.

24 december 2012 om 15:21

Dat is trouwens niet waar maar dan dat er bij zeggen echt even laten zien dat de Nederlander de baas is

24 december 2012 om 14:17

Kompany heeft 1, niet prestigieuze, speler van het jaar prijs gewonnen. Van Persie heeft de prijzen gewonnen waar je om geeft tenzij toevallig jouw favoriete speler hem wint.

24 december 2012 om 15:12

Volgens de spelers en de journalisten was Robin van Persie de beste speler van de Premier League dit seizoen. De officiële prijs voor speler van het jaar van de Engelse competitie gaat echter naar Vincent Kompany.

24 december 2012 om 14:43

Er zijn tientallen verkiezingen, elke krant kan een eigen verkiezing uitschrijven. Kompany werd door een paar 'experts' verkozen tot beste speler van de PL. Maar dat was slechts een van de vele verkiezingen die er gehouden worden. De twee meest prestigieuze verkiezingen zijn die waar alle journalisten en die waar alle spelers mogen stemmen. Die werden beide met overmacht gewonnen door Robin van Persie. En terecht want hij was afgelopen jaar met afstand de beste speler van de competitie. Neemt niet weg natuurlijk dat Kompany toen ook een heel goed jaar kende.

Ja allemaal prachtig als je de Premier League volgt. Misschien kan Robin ook voor de Oranje-fans laten zien wat hij in Manchester allemaal voor moois doet.

24 december 2012 om 14:11

Gaat erg moeilijk als je ego's a la Robben en Sneijder om je heen hebt en een koekebakker van een volk die om minuut je de oren vol schreeuwt over een 3e rangs spits genaamd Huntelaar

24 december 2012 om 14:23

@ nolegend

Robben en Sneijder kiezen inderdaad geregeld voor eigen kansen maar is nog steeds geen reden dat Van Persie als een natte tosti speelt.

Bovendien ben je als profvoetballer concurrentie wel gewend dus dat mensen Huntelaar willen zien zou geen probleem moeten zijn. Je waardeoordeel over Huntelaar zegt ook al veel over hoe je het bekijkt.

24 december 2012 om 20:28

Zijn vorm is idd niet alleen afhankelijk van hun, maar een spits is toch afhankelijk van de ballen de hij krijgt. Ik kan je verder begrijpen maar ik ben al een zeer lange tijd (toen mensen hem nog afbrandden bij het wk etc.) fan van V. Persie dus ik weet misschien ook iets meer wat er allemaal speelt. En als je denkt dat die twee niet zoveel met hem te maken hadden raad ik je ten zeerste aan eventjes de video op Youtube te kijken getiteld :" Van Persie vs spain wc10 ".

Veel plezier

24 december 2012 om 14:17

Zet Van der Vaart achter Van Persie instead of Sneijder en het zal al een stuk beter gaan. Zet niet zo'n veel druk op die jongen en het zal nog beter gaan. De media moet ook stoppen met die "oorlog" tussen hem en Huntelaar door bij elke niet benutte kans de camera op Huntelaar te zetten. Robben op links Afellay op rechts.

Ik zat te denken aan zoiets. Stel Robben doet het niet goed heb je Urby achter de hand, en ook Nuytinck verdient het om opgeroepen te worden.


Vorm
Van Rhijn
Heitinga
Vlaar
Martins Indi
De Jong
Strootman
Afellay
Van der Vaar
Robben
Van Persie
24 december 2012 om 14:26

Wat je aangeeft zou best iets kunnen veranderen maar ik vind het een beetje kort door de bocht om te zeggen dat alle spelers van Oranje Robin geen succes gunnen en daarom niet in dienst van hem willen spelen zodat hij als een natte tosti speelt en hij daar zelf totaal niets aan kan doen. Klinkt een beetje als een hulpeloze van Persie die alleen (wat men zegt) absolute wereldtop is als iedereen z'n best doet voor Robin. Zo zit voetbal niet in elkaar naar mijn mening maar ik kan het fout hebben.

24 december 2012 om 14:47

De Jong? Die is afgeschreven man.
Zou trouwens liever Emanuelson op LB zien, indi naar t centrum. En Sneijder heb je gewoon nodig

24 december 2012 om 15:05

Emanuelson die al jaren lang niet meer op linksback heeft gestaan plotseling weer op rechtsback zetten? Als linksback vond ik hem ook nooit echt sterk dus ik denk niet dat dat slim is om te doen.

24 december 2012 om 15:15

Dit seizoen heeft hij er toch weer 2 wedstrijden gespeeld geloof ik. BMI speelt ook centraal bij feyenoord...

Als Rvp werkelijk een cultstatus wil krijgen in Manchester, moet ie eigenhandig Real uitschakelen en de CL winnen

Jullie beginnen van Persie teveel credits te geven. Rooney is de belangrijkste. Zonder hem draait het niet. Hij is overal.

Manchester United blijft in mijn ogen een enge politieke club, jammer dat ie niet naar Juve is gegaan...

24 december 2012 om 14:48

Jammer dat Juve niet gewoon wat meer geld bood ja! Nu hebben ze ineens wel 30 mil (wandelgangen) over voor Higuain

24 december 2012 om 15:33

Als dat echt waar is dan is dat een belachelijke beslissing van het bestuur. Higuain is ook een goede spits maar Van Persie is wel wat beter inderdaad.

Gisteren had hij nog minimaal 2 of 3 assist moeten hebben. Rooney speelde (moet dit met pijn in mijn hart zeggen) belachelijk slecht bij de afronding of afrondings pasen.

Geweldig hoe hij het doet daar, echt een super duo samen met Rooney.

Wat ik dan toch raar vind, waarom lukt het bij Oranje niet. Hij gaat van Arsenal naar United en hoeft zich geen moment aan te passen. Maar bij Oranje lukt het gewoon niet.

Maar toch, het is een fantastische speler!

24 december 2012 om 14:19

Meer dan dertig goals in Oranje.... Staat in de top tien of all time goalscorers van Oranje.... Hoezo lukt het niet in Oranje? Dat is gebaseerd op een WK waarop hij minder was. Voor de rest stond en staat hij er altijd. Ook tegen de betere landen.

24 december 2012 om 14:44

Kom op man, moet je kijken wat hij allemaal laat zien bij Arsenal en nu bij United. En kijk dan naar wat hij laat zien bij Oranje. Dat is een wereld van verschil. Op het WK speelde hij slecht, op het EK speelde hij slecht..

24 december 2012 om 14:54

Op het afgelopen EK was ie een van de betere aan Nederlandse zijde hoor. Niet goed, dat klopt maar dat was de rest ook niet. Op Sneijder na.

Zelden een speler gezien die zich zo snel heeft aangepast aan een nieuwe omgeving. Doet me denken aan Kakà, op 21-jarige leeftijd bij Milan gekomen en in een mum van tijd werd hij immens belangrijk. Was nooit een fan van Van Persie, vond hem heel egocentrisch. En keek vroeger te vaak naar de grond waardoor hij zijn medespelers niet zag staan, maar dat hebben ze er goed uitgehaald.

Na zes assists de tel al kwijt zijn. Ferguson raakt een beetje dement heb ik het idee. Die opmerking dat Van Persie gisteren 'could have been killed' sloeg ook nergens op.

Anyway, hoe pijnlijk om te zien ook voor Arsenal-fans....van Persie doet het gewoon geweldig bij United. Hij deed het geweldig bij Arsenal en doet het dus super bij United. Aan zijn kwaliteiten ligt het dus niet.....misschien moeten de mensen die altijd zo op hem liepen te zeiken bij Oranje eens verder kijken dan hun neus lang is. Van Persie is de beste speler van Oranje, dus moet het elftal om hem draaien. En niet om meneer Sneijder die alleen in 2010 een topjaar had.

Ik lach nog steeds..... "arsenal hoe kun je nou zoveel punten aan je rivaal Man UTD verkopen" Haaahaa !

24 december 2012 om 18:04

Het is niet verkopen, RvP had de pech dat ze bij Arsenal niet allemaal evengoed waren om all the way the gaan voor prijzen, iets wat je bij United wel kan verwachten.

15 doelpunten, niet slecht. Zeker als je ziet dat elk(!) doelpunt belangrijk is geweest voor een overwinning.

Hij kan niet tot zes tellen?

SAF is zeker vergeten dat Rooney meer assisten in de BPL heeft gegeven dan Rvp. Tot zes tellen lijkt mij niet echt moeilijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren