Ibrahimovic schroeft doelpuntentotaal op en loodst Zweden naar zege

Zlatan Ibrahimovic heeft zijn doelpuntentotaal bij de Zweedse nationale ploeg weer opgekrikt. De aanvoerder kwam dinsdagavond in de vriendschappelijke interland tegen Iran (3-1) eenmaal tot scoren en bereidde tevens het tweede doelpunt van Marcus Berg. Ibracadabra staat nu op 54 doelpunten in 103 wedstrijden voor Zweden.

/

De aanvalsleider van Paris Saint-Germain opende na elf minuten de score in de Friends Arena in Solna: Ibrahimovic gaf de bal op rechts mee aan Erkan Zengin en kopte vervolgens bij de tweede paal zelf raak. Tien minuten later legde hij al koppend de bal breed voor Berg, die van dichtbij de tweede Scandinavische treffer tegen de touwen kon rammen. Iran kwam drie minuten later echter weer terug in de wedstrijd.

Andreas Granqvist veroorzaakte met een overtreding op Reza Ghoochannejhad een strafschop en die werd benut door Java Nekounam: zijn 38e doelpunt 151 interlands. Het werk van Ibrahimovic zat er bij rust op en hij werd vervangen door Ola Toivonen. Beide partijen kregen in de tweede helft kansen om te scoren - Iran raakte bijvoorbeeld de paal - maar het leek onder toeziend oog van scheidsrechter Serdar Gözübüyük bij 2-1 te blijven. Toivonen maakte er in extremis echter alsnog 3-1 van. Zweden won afgelopen vrijdag overigens met 0-2 van Moldavië. Ibrahimovic scoorde in die EK-kwalificatiewedstrijd twee keer.