Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ibrahim Afellay onder de indruk: ‘Hij heeft vijf longen en is onvermoeibaar'

Laatste update:

Ibrahim Afellay is onder de indruk van Sergiño Dest. De analist zag de Amerikaans international zondag namens PSV met een wonderschone assist schitteren tegen PEC Zwolle (4-0 winst). Ook had Afellay positieve woorden over voor André Ramalho.

PSV bleef ook tegen PEC foutloos in de Eredivisie. Johan Bakayoko, Guus Til en Luuk de Jong hadden de Eindhovenaren al op een comfortabele 3-0 voorsprong gezet. Het hoogtepunt was echter de wonderschone laatste treffer van de middag.

Na een heerlijke rush van Dest, die onderweg combineerde met meerdere spelers, gaf de back de bal achter het standbeen langs mee aan Tillman. Voor de aanvallende middenvelder was het afronden vervolgens een koud kunstje.

“De actie van Dest voor de goal was van grote schoonheid", zei Afellay bij Studio Voetbal. “Dat was heel knap. Hij dendert ook constant maar door. Die jongen heeft vijf longen en is onvermoeibaar. Daar heeft PSV een extra wapen mee. PSV is sowieso geen enkel moment in de problemen gekomen tegen PEC.”

“Ze hebben een enorm luxeprobleem met de aanvallende middenvelders, wat ze centraal achterin helaas juist niet hebben", vervolgde de voormalig Oranje-international. “Dat is het pijnpunt van PSV, de bezetting op die positie, al speelde Ramalho tegen PEC misschien wel zijn beste wedstrijd in zijn tijd bij PSV.”

Dest gaf na het duel met PEC te kennen graag zelf ook een doelpunt te hebben gescoord. “De drie punten zijn het belangrijkste", vertelde hij tegenover het eigen clubkanaal. "Ik dribbel op bij die goal en maak een één-twee met Luuk de Jong en Malik Tillman. Die laatste maakt hem ook af. Het was een mooi hoogstandje. Jammer dat ik zelf niet scoor. Hij komt eraan, ik voel dat ik hem binnenkort wel een keer ga maken.”

Zijn hoogstandje is iets wat hij in de jeugd heeft geleerd, zo gaf Dest aan. "Dit zijn wel dingen die we vroeger hebben getraind, toen we jonger waren. Nu kwam het spontaan in me op. Als dat de makkelijkste manier is om hem op dat moment te geven, dan doe ik het zo."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nee, Ramalho speelde tegen Lens zijn beste wedstrijd in zijn PSV-tijd. Niet tegen een uitermate zwak Zwolle.

14 november 2023 om 08:06

Dest is ontzettend gegroeid.En daar zit nog wel rek in en dat is mooi. Niet alleen tegen kleine clubs is hij goed. Hopelijk blijft hij volgende jaar nog.

14 november 2023 om 08:16

Hij is zeker niet te koop? Psv mag van mij wel met hem een risico nemen en een flink bedrag betalen. ik vind hem echt zo ongelofelijk gegroeid. die zie ik het liefst de komende 4 jaar bij psv spelen.

14 november 2023 om 08:21

Zit een optie tot koop bij voor 10 miljoen. Aan het einde van dit seizoen.

14 november 2023 om 10:28

Dest werd tegen arsenal wel.compleet zoekgespeeld en stond constant verkeerd. Verdedigend is het echt niet veel. Het is gewoon een verkapte aanvaller waar je in de eredivisie wel mee wegkomt.

14 november 2023 om 10:36

Ah ja, laten we Dest beoordelen op zijn ene wedstrijd tegen een top 3 ploeg uit Europa. Wedstrijd kwam overigens vrij vroeg in het seizoen...

14 november 2023 om 10:46

@hazardinho @psvgek bovendien moest hij aan die kant alles in zn eentje doen met Lang die nauwelijks mee verdedigde en Veerman het überhaupt niet wist waar hij het moest zoeken. Makkelijk wijzen op een individu terwijl het team hem daar niet goed hielp.

14 november 2023 om 10:53

Het scheelt ook wie er naast je speelt als back. Wanneer Boscagli speelt heeft hij nog een redelijk goede verdediger naast je, maar net wat je zegt Lang verdedigd niet zovaak mee en Veerman ook minimaal. Alleen aan Schouten heb je iets.

14 november 2023 om 10:53

Arsenal is ook gewoon een van de favorieten voor de Champions League dit jaar. Heel PSV werd volledig overlopen. Kan me niet herinneren dat ik PSV ooit zo kansloos gezien heb.

14 november 2023 om 11:37

Ze speelde tegen PSV enorm sterk. Alles lukte die avond bij Arsenal. Wanneer ze dat hebben kunnen ze tegen elke tegenstander winnen. Vond PSV niet eens zo slecht spelen.
Ik ben benieuwd naar de thuis wedstrijd of PSV beter voor de dag kan komen. Iets in me zegt me van wel.

14 november 2023 om 13:24

Niet zozeer gegroeid, maar hij speelt in zijn kracht in een dominante ploeg. Dan komt het verdedigende aspect minder aan bod. Dat kan Dest wel.

14 november 2023 om 22:12

Ik heb alle wedstrijden van psv gezien en psv staat bekend om vleugelverdedigers die niet kunnen verdedigen. Ze hebben er afgelopen 15 jaar ongelofelijk veel versleten. Dest vind ik daar absoluut niet bij horen. Maar tussen ajax en psv heb ik bijna niks van dest gezien, maar bij psv staat hij echt wel zijn mannetje.

Hij bewijst tot dusver wel dat hij gegroeid is sinds zijn vertrek bij Ajax. Al vind ik dat zijn voorzetten nog wel matig zijn, daar is nog wel winst te behalen.

14 november 2023 om 09:37

Ja mee eens hoor, maar wel kleine sidenote is dat hij op links staat als rechtsbenige speler.

14 november 2023 om 10:55

Wanneer Mauro Junior terug is kan Dest naar rechts verhuizen en Teze centraal. Even kijken hoe dat staat. Het is in ieder geval het proberen waard tegen de kleinere tegenstanders. Ondanks dat Ramalho het doet moet je toch alvast voorsorteren op die positie.

14 november 2023 om 12:03

Hij is in bijna niets gegroeid. Voetballen kon hij altijd al, maar verdedigen was een groot probleem en dat is het nog steeds.

Ik moet altijd denken als ik Affelay ovre PSV over Feyenoord hoor praten; die jongen werkt nu bij Feyenoord maar praat alsof ie nog volledig into PSV is. Alsof ikzelf over 'we' praat over mijn ex-werkgever....heel apart.

14 november 2023 om 08:58

Partyboooi werkt affelay nu bij feyenoord?

14 november 2023 om 09:06

Hij is assistent van de O18 bij Feyenoord

14 november 2023 om 09:31

Party... oh leuk joh dat wist ik niet. Ik snap nog steeds wel dat hij psv als zijn club ziet met zo'n lange historie daar, maar misschien inderdaad wel een beetje apart om dat steeds zo te zeggen als je inmiddels bij een andere club in dezelfde competitie werkt.

Dest kan wel longen van een paard hebben en dat is een goede eigenschap. Nooit gemerkt maargoed. Nu het denkwerk: Tactisch vermogen is zijn zwakste schakel. Gooit nog een Touzani's 'Akka drie doezoe' taferelen bij en voorsprong in eigen strafschopgebied. Het heeft een hersenen van een ezel.

Kan soms leuk mee hobbelen maar vind hem ongeschikt voor PSV.

14 november 2023 om 11:28

Ik ben zelf voor PSV en ben groot fan van Dest. Aan de bal voegt hij echt extreem veel toe. Verdedigend is hij wat zwak, maar we komen er tot nu toe aardig mee weg. Denk dat als hij echt wil verdedigend wel wat stappen kan maken.

14 november 2023 om 11:39

Zoals hierboven aangegeven ligt het ook heel erg aan de rest verdediging. Wie er mee komt helpen of beter gezegd wie niet. Het scheelt een slok op de borrel of je een type Sangare hebt die mee komt verdedigen of een Veerman.

Ook zijn de twee centrale verdedigers bij PSV geen pure verdedigers. Waardoor je als back kwetsbaarder bent als je hoger staat. Wanneer een Moreno/alex naast je hebt staan heb je net wat meer defensieve zekerheid dan een speler als Boscagli of Ramalho.

14 november 2023 om 12:15

@voetbaltjer,

Het verbaasd me enorm dat mensen groot fan van Dest zijn. Aan de bal voegt hij in de kleine ruimte wel toe. Moet ik toegeven. Zal denk ik een hele goede zaalvoetballer zijn. Als je met een mooi actie eruit komt dan is het prachtig. Bij hem maakt het totaal niet uit of dit in de eerste of laaste minuut doet.

Dat mooie akka drie doezoe verbloemd zijn verdidgende taken. Moet je hem eens zien bij balverlies als medespelers tegen hem schreeuwen. Helemaal niets aan de hand. Doet alsof hij zijn neus bloed. En gaat weer zijn gang doen. Als verdedigers zijnde haalt hij bloed onder de nagels vandaan.
In Europese wedstrijden wordt je meteen afgestraft.

Het is eigenlijk een eenling. Bemoeid nergens mee met positiespel. Hij ondersteund Lozano (of speler voorzich) totaal niet. Soms plichtmatig overlappingen en dat was het.

14 november 2023 om 13:36

ben het helemaal met je eens, afgelopen week was eigenlijk de 1e keer dat hij niet eens de zwakste schakel was aan PSV zijde.
Bij Arsenal uit werd hij helemaal zoek gespeeld 3 v.d 4 doelpunten van zijn kant, al vond hij zelf dat hij goed speelde.
Thuis tegen sevilla schiet hij de aftrap van1-1 als kip zonder kop zonder kop naar voren waaruit 1-2 tot stand komt, uit bij lens de assist van de 1-1 komt van zijn.
Thuis tegen NEC probeert het hoofd van luuk te bereiken door de bal van achter zijn standbeen de bal de zestien in te lanceren.

Tegen zwolle heeft hij pas zijn eerste assits voor PSV gemaakt, een hele mooie dat wel. Maar daarvoor was aanvallende inbreng plichtmatig een nauwelijks kansen opgeleverd voor Psv

het is jongen die denkt dat hij beter is dan ie werkelijk is en gauw naast zijn schoen gaat lopen. en dat voor PSV een topsalaris ontvangen (2,5 miljoen) en nog 10 miljoen kosten (naar schatting) en mogelijk een doorverkoop percentage aan Barcelona

Met alle respect maar dat is tegen Zwolle. In grote wedstrijden moet ie dat maar eens laten zien.

Verdedigend zet hij stappen, zo was hij tegen Lens in de eerste minuten alert en cruciaal met een sliding. Niet de eerste keer in de laatste weken, maar deze was toch wel het belangrijkste. In het begin van het seizoen was hij dan nog niet eens omgeschakeld. Aanvallend levert het nu ook wat op qua goals en assists. Dus alleen nog het oerdomme balverlies er helemaal uit en ik ben om. Ik vind dat hij nog veel te vaak een (te ver doorgevoerde, maar in principe) goede actie verpest door feitelijk de bal naar de tegenstander te brengen. En ook dat hij zo veel te vaak de bal onnodig verliest als wij helemaal open staan. In de 1tegen1 blijft hij uiterst zwak, dat gaat hij ook nooit leren, maar als we ver genoeg vooruit spelen hoeft dat geen probleem te zijn. Zo kan hij voor alles onder CL niveau uitgroeien tot een prima aanwinst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren