Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hulk en Witsel doen Valencia pijn, stunt negen man Gent tegen Lyon

Laatste update:

Valencia speelde woensdagvond een uitstekende wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg, maar de inspanningen werden niet beloond. De ploeg van André Villas-Boas verliet Mestalla met drie punten. Hulk (2x) en Axel Witsel verzorgden de doelpunten. AA Gent en Olympique Lyon bleven tegelijkertijd op een gelijkspel steken, maar dat voelde voor de Belgische club als een overwinning. AA Gent sloot het duel namelijk met negen man af en overleefde een strafschop in de slotminuten.

/

Valencia - Zenit Sint-Petersburg 2-3
De bezoekers kwamen in de tweede minuut goed weg: een inzet van Joao Cancelo van grote afstand ging tegen de paal. Luttele minuten later sloeg Zenit toe. Doelman Jaume Doménech had geen antwoord op een hard en diagonaal schot van Hulk: 0-1. De ploeg van Nuno Espirito drong Zenit terug op eigen helft, maar daar hadden de bezoekers geen bezwaar tegen. Het meeste gevaar kwam zelfs van Zenit af, maar Doménech hield de thuisploeg op de been. Op slag van rust was het alsnog raak. Met een daverende knal van afstand liet Hulk de doelman van los Che opnieuw kansloos: 0-2.

Nuno gaf de moed niet op en bracht na rust Paco Alcácer en André Gomes binnen de lijnen. Na nog geen tien minuten was Yuri Lodigin niet in staat om een schot annex voorzet van Cancelo uit zijn doel te houden: 1-2. Heel Mestalla voelde dat er meer in zat en de thuisploeg verhoogde de druk op de ploeg van Villas-Boas. In de 73e minuut kon de zwak ogende Lodigin ook niet de 2-2 van Gomes voorkomen, maar Witsel zorgde er al snel voor dat de punten alsnog mee naar Rusland gingen. Doménech kon niets doen tegen het geplaatste schot van de Belg: 2-3.

/

AA Gent - Olympique Lyon 1-1
In een zeer aangename eerste helft had een voorsprong voor AA Gent zeker niet misstaan. Vooral Laurent Depoitre was voortdurend een plaag voor de verdediging van Olympique Lyon. In de negende minuut was hij Samuel Umtiti de baas en schoot hij de bal tegen de lat. Daarna zag hij een doelpuny wegens buitenspel afgekeurd worden. Aan de andere kant van het veld voorkwam Matz Sels een treffer van Alexandre Lacazette. Enkele minuten voor rust kregen de Buffalo's een flinke domper te verwerken. Dejaegere miste de bal, ging op de voet van Lacazette staan en kreeg een rode kaart.

Na nog geen uur spelen nam Lyon de leiding. Christophe Jallet werd bij een hoekschop uit het oog verloren en hij kopte het leer tegen de touwen: 0-1. AA Gent leefde echter weer na een heerlijke gelijkmaker. Sven Kums bediende op het perfecte moment Danijel Milicevic, die niet faalde en de 1-1 maakte. Drie minuten voor tijd leek het alsnog mis te gaan voor Gent: Thomas Foket kreeg ook rood, voor een overtreding binnen de zestien. Sels groeide echter uit tot held door de penalty van Lacazette met een hand te pakken. Gent stapte zodoende als morele winnaar van het veld.

Het mooiste doelpunt van de avond is ongetwijfeld dat van Alessandro Florenzi tegen Barcelona, maar Hulk maakte zojuist in en tegen Valencia ook een geweldig doelpunt. Wat een knal!!! 󾟭

Posted by voetbalzone on woensdag 16 september 2015

Wie eindigt als eerste in de groep?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Holy Shit die redding van Sels was ziek goed. Geef die man een standbeeld want die heeft dat verdiend na deze match!!

Gent helden! Veruit het beste voetbal van een Belgische ploeg dat ik heb gezien in de CL.

Ondanks de scheids toch blijven strijden en hun voetbal blijven spelen. Mooi punt.

16 september 2015 om 22:54

Echt respect. Eerste helft was gewoon super met 2-3 grote kansen.

16 september 2015 om 23:01

1-1 met hangen en wugen tegen een matige ploeg als lyon?
En dat is de beste prestatie van belgische ploegen in de CL? Dan zijn jullie weinig verwend laatste jaren met CL voetbal.

16 september 2015 om 23:07

Eerst helft was Gent veel beter en hadden ze 3-0 kunnen voorstaan als ze hun kansen hadden afgemaakt.

Voor het gemak even vergeten dat een rode kaart kregen en toch nog wisten te scoren ? Ferri van Lyon had ook rood moeten krijgen en veel Lyonspelers ontsnapten aan geel en de laatse minuten nog met 9 gespeeld.

Heb jij de wedstrijd wel gezien ?

16 september 2015 om 23:08

Ja want nederlandse ploegen doen het toch zo goed de voorbije jaren... Heb je de eerste helft gezien voor de rode kaart? Gent was veel beter met goed voetbal

16 september 2015 om 23:10

Hangen en wurgen? Neen met goed en enthousiast voetbal. Gent verdiende gewoon te winnen en speelde Lyon echt een paar keer volledig uit verband. Gaat niet om het resultaat maar om de manier waarop. Als je voor de eerste keer in de clubgeschiedenis CL speelt en zo complexloos aan je campagne begint is dat inderdaad het beste dat we de laatste jaren in België hebben gezien.

16 september 2015 om 23:16

Gent speelde heel goed, zelfs met 10 man de betere. De eerste wedstrijd van Gent in de CL was meteen al beter dan alle CL wedstrijden van Ajax van de voorbije jaren

17 september 2015 om 18:00

Ajax-Manchester City Ajax-Barcelona?

16 september 2015 om 23:06

Anderlecht voetbalde vorige seizoen ook niet slecht europees en dan nog tegen betere ploegen dan Lyon

16 september 2015 om 23:09

Anderlecht was vorig seizoen inderdaad ook zeer goed, kaar eerder op de counter en niet zo dominant als Gent in de eerste helft vind ik . Beide knap natuurlijk.

16 september 2015 om 23:12

Klopt volledig. Vorig jaar ook echt genoten van Anderlecht maar dat was toch minder aanvallend dan want Gent vandaag voor de rust liet zien. Maar die 2-2 op Arsenal was qua resultaat wel een trapje hoger.

16 september 2015 om 23:27

Hoe denk jij als Belg over de opzet van het competitie voetbal in België? Kun je hier enkele voor- en nadelen noemen? Ikzelf heb namelijk het gevoel dat die opzet een positief effect heeft op de mentaliteit van die jongens, die ze mee nemen in Europees verband.

16 september 2015 om 23:46

De nadelen zijn dat de ploegen de competitie minder serieus nemen. Door de playoffs en die puntendeling is elke overwinning eigenlijk, maar anderhalf punt.

Het voordeel is wel dat de ploegen die Europees spelen zich in de competitie wat kunnen sparen om Europees beter te presteren. Het is wel dubbel.

In het begin was ik er zwaar tegen, maar de laatste jaren doen de Belgische ploegen het Europees wel beter en playoff 1 is wel spannend. Alles daaronder eigenlijk is wel triestig. Ik zie het nut niet van playoff 2 en vooral playoff 3 waar 2 ploegen 5x tegen mekaar spelen.

17 september 2015 om 00:01

Ik vind alles eronder niet triestig. De Belgische competitie is een van de meest onvoorspelbare van Europa, waar ongeveer iedereen van iedereen kan winnen. Los daarvan vind ik de huidige competitieopzet ook de beste van Europa. Playoff 1 is quasi altijd spannend tot het einde, en het wapent de clubs ook beter voor Europa door de vele topwedstrijden. Playoff 2 is uiteraard minder boeiend omdat daar veel minder op het spel staat. Wat er mis is met Playoff 3 weet ik eerlijk gezegd niet, heeft toch ook al het nodige vuurwerk gegeven.

16 september 2015 om 23:36

Hoe bedoel je ondanks de scheids? De eerste was donkerrood in ieder geval. De tweede kon ik niet meer in een herhaling zien, maar stel dat het een overtreding was dan is het ook rood.

16 september 2015 om 23:42

Ferri had ook rood moeten krijgen in het begin en hij kwam ermee weg. Was meer rood dan de fout van Dejaegere en de penalty.

De kleine foutjes waren in het voordeel van Lyon en die kregen amper een gele kaart. umtiti had ook meer dan 1x geel mogen krijgen

16 september 2015 om 23:43

2de was ook rood, speler van Lyon werd naar de grond getrokken terwijl hij kon scoren, ontneming van een doelpunt is uiteraard altijd een rode kaart.

16 september 2015 om 23:47

Die overtreding van dejeagere leek wel een beetje op die van smalling? Ben ik de enige die dat zo ziet?

17 september 2015 om 00:10

Leek er niet op. Smalling liep gewoon door en keek ook niet naar Guardado toen hij zijn enkel dubbelklapte, Guardado had pech dat zijn been in het gras stond. Deze Dejaegere (ofzoiets) trapte over de bal vol op de enkel, donkerrood.

16 september 2015 om 23:59

de scheids heeft gent wel geholpen..die pingel had over gemoeten want die keepert was te vroeg van de lijn af..

17 september 2015 om 00:03

Ach ik ben zwaar anti-Anderlecht maar wat zij vorig jaar toonden was wel beter dan tegen dit zwakke Lyon.
En over welke tijdsperiode hen je het? 10 jaar terug presteerden we heel wat beter in de CL hoor, ben je waarschijnlijk al vergeten, maar dit is verre van het beste. Wel een erg knappe prestatie van Gent, ik wil ze niet afkraken hoor.

17 september 2015 om 10:36

Ik zeg dan ook van hetgeen dat ik gezien heb. 10 jaar geleden was ik 13 en keek niet zoveel wedstrijden als nu.

Wat Anderlecht deed was qua resultaat veel beter ook al was dat ook tegen een zwak Galatasaray en niet tegen het beste Arsenal.

De eerste helft was qua spel toch wel beter dan wat Anderlecht liet zien. Tot aan die rode kaart toch. Ze speelden bij bepaalde momenten Lyon van de mat en Neto en Kums domineerden dat middenveld.

17 september 2015 om 13:11

Als Anderlecht-fan heb ik genoten van Gent gisteren. Zeer degelijke start van de campagne met goed combinatievoetbal en doelkansen. Op dit niveau gaan ze wel wat efficiënter moeten zijn, want ze kregen gisteren ook bijna het deksel op de neus. Maar toch, Gent zelden zo goed zien spelen. Chapeau!
Eerlijk is eerlijk, Lyon leek in de verste verte niet op het Lyon van enkele jaren geleden. Dat is deels de verdienste van Gent, maar dat ligt zeker ook aan een kwaliteitsgebrek en foute tactische keuzes. Je moet er de Franse kranten maar eens op naslaan.
Die ene fout van Ferri gebeurde in de elfde minuut dus de ref wilde geen rood geven. De Jaegere kreeg verdiend rood, maar ik begrijp de frustratie over de consequentie van de arbitrage. Volgens mij gaat het echter gewoon om het moment waarop de fout gemaakt wordt in dit geval.

Anyway, topprestatie en eerste punt is binnen. Maar om te zeggen dat dit veel beter is dan Rsca vorig jaar wil ik betwijfelen. Een 3-0 achterstand ophalen op Arsenal is ook niet slecht.

17 september 2015 om 15:03

Het tijdstip in de match zou niet mogen meespelen met het kleur van de kaart. Rood is rood, of het nu de eerste of de laatste minuut gebeurt. Net zoals de penalty. In de eerste helft wordt een gelijkaardige fout gemaakt op Kums en Depoitre. De arbiter liet gewoon doorspelen. Ik heb er geen probleem mee dat een arbiter kaarten trekt of fouten fluit, maar dan wel graag consequent aan beide kanten. De goal van Lyon valt op een corner die er geen was. De optelsom van deze feiten, maakt dat een gelijkspel wel wat zuur is, ondanks het toch wel mooie resultaat.

Wat een belangrijke redding van de keeper. Heerlijk gedaan Gent.

Gent was sterk had ik niet verwacht , waren zo waar betere ploeg en deden goed mee.

1 ste rode kaart was zwaar maar verdedigbaar. Maar die 2 de was gewoon belachelijk ... Hoe kan je daar nu rood voor geven

16 september 2015 om 23:13

Zo zie je maar he dat de cl een andere competitie is. In de jpl heel matig maar de eerste helft vandaag was echt top! Welke idioot geeft er nu een rode kaart voor een trekfout.

17 september 2015 om 15:07

Als de arbiter daar fluit, moet hij ook rood geven, want was laatste man. Vond het een heel lichte penalty, vergelijkbaar met andere fasen uit de match waar niks voor gefloten is.

Ik denk dat Umtiti een nachtmerrie had van Depoitre.

Het verschil gisteren was ook de ervaring en leepheid op dat niveau. Als Depoitre hem laat vallen bij het natrappen, moet het altijd rood voor Umtiti zijn. Hij blijft echter staan en gaat verbaal het duel aan.

Pijnlijke nederlaag Valencia. 2 zondagschoten die er in vliegen van Hulk.

16 september 2015 om 23:35

Bij Hulk zou ik het niet eens meer zondagsschoten noemen, hij kan dit gewoon heel goed.

16 september 2015 om 23:45

Voor Hulk zijn het wellicht zondagschoten maar het zijn wel allemaal snoeiharde granaatinslagen.

17 september 2015 om 00:41

Valencia is weer een leuk team aan het bouwen! Echte topspelers waar ze zich aan kunnen vastklampen in zulke wedstrijden zoals Witsel en Hulk zie ik alleen niet echt nog! Echt geweldige goals, van beide kanten.. Ik ben nog steeds een tikkie sceptisch maar Hulk in de spits is volgens mij toch wel een goede optie.

17 september 2015 om 10:36

Nee, maar bij Brazilie speelde hij voorheen op rechts en daar spelen gewoon echt betere spelers. Hij heeft nu twee wedstrijden in de spits gespeeld en heeft dat 'aardig' gedaan, beide wedstrijden gescoord en gevaar gesticht met zijn snelheid en schot. Maargoed, spits zijn bij Brazilie is nog moeilijker dan bij Ajax.. If you get what I mean. Na Ronaldo en Adriano is het beste wat daar gestaan heeft Luis Fabiano, en die was goed... maar geen wereldtopper. Sindsdien is het echt marginaal ik zie Hulk daar oook geen verandering in brengen als ik realistisch ben.

Ik zat in het stadion in Gent, en Gent was écht goed, het betere team, zelfs met 10 man, en is ondanks alle tegenslag blijven strijden met goed voetbal om uiteindelijk met 9 man een oververdiend punt uit de brand te slepen. Mits het 11 tegen 11 was gebleven was winst van Gent de enige verdiende uitslag geweest...... Super sfeer ook in het stadion !

Lodygin is de laatste maanden niet in al te beste doen. Tegen Krasnodar en Krylya had hij ook al ballen doorgelaten die hij normaal gesproken wel pakt. Gelukkig waren Hulk en Witsel wel scherp vanavond waardoor Zenit een lastige wedstrijd winnend weet af te sluiten.

17 september 2015 om 14:51

Het is dat we niemand anders hebben (of Malafeev moet van stoel gehaald worden), maar Lodygin heeft bij mij onderhand zijn krediet wel verspild. Oogt het hele seizoen al onzeker bij hoge ballen, en kost ons gewoon punten. Leuk dat hij die strafschop van Dzagoev pakte, anders hadden we van jullie sowieso verloren, maar bij die eerste goal komt hij ook weer totaal onnodig zijn goal uit.
On: Wat een geluk dat we hier met drie punten zijn vertrokken. Vier schoten op goal, waarvan drie uitmonden in een doelpunt, en dan een wedstrijd winnen is natuurlijk niet vol te houden. Niet dat Valencia nou legio kansen creerden (wel corners), maar hoe vaak wij de bal in de opbouw lukraak naar voren ramden en ons iedere keer lieten inzakken baart me wel een beetje zorgen..

17 september 2015 om 15:07

Jullie hebben nog altijd Mischa Kerzhakov die het bij Anzhi niet verkeerd heeft gedaan. Ik zou hem eerder opstellen dan Malafeev, die wat mij betreft zijn beste tijd inmiddels wel heeft gehad. Zenit heeft inderdaad behoefte aan een coach die vooruit durft te voetballen in wat voor omstandigheden dan ook. Ik denk dat Zenit een belletje zou moeten doen naar Oleg Kononov, want dan zou het spel ook 50x zo aantrekkelijk zijn dan wat jullie nu onder Villas Boas voorgeschoteld krijgen.

17 september 2015 om 17:08

Had liever dat Villas Boas zijn broer nog een kans gaf, maar dat lijkt er niet meer in te zitten.. Verder ken ik Michail Kerzjakov te slecht om te kunnen zeggen of dat hij op dit moment beter is dan Malafeev. Dan Lodygin lijkt me bijna iedere keeper in de Rfpl beter op dit moment.
Villa Boas laat ons thuis meestal nog wel druk zetten, zie de wedstrijd tegen Sevilla bijvoorbeeld vorig jaar, toen we gewoon door hadden moeten gaan. Uit koos hij voor een countertactiek (5-3-2), die ik toen wel aardig vond werken, maar gisteren zag het echt kansloos uit. Ik snap nog steeds niet hoe we die wedstrijd gewonnen hebben..
De poule zullen we dit jaar wel doorkomen, maar verwacht dat we er dan binnen twee rondes wel meteen uitliggen. Met Dzjoeba in de spits hoef je in de EL niet eens aan te komen, laat staan in CL. Dacht dat ik het nooit zou gaan zeggen, maar begin zelfs als naar Rondon terug te verlangen..

Jammer voor al die lekkere voetballers van Valencia, vooral Gomes is heerlijk! Zo sierlijk en elegant ♥! Vond Zenit niet bijzonder, Valencia speelde ook ondermaats. Hopelijk wint Valencia de groep alsnog.

16 september 2015 om 23:44

Hè? Ik vind dit echt een waardeloos elftal. Een en al middelmaat met een nog slechtere trainer. Dat Nuno maar gauw wordt ontslagen, Jorge Mendes de deur wordt gewezen en dat Peter Lim een keer energie stopt in mensen die wél wat kunnen in plaats van zijn vriendjes. Dit is nog erger dan geen geld hebben.

16 september 2015 om 23:53

Ze hebben wel een goede selectie alleen is die Nuno idd helemaal niks. Die Lim heb een grote fout gemaakt door met Ayala en Rufete te breken.

16 september 2015 om 23:54

Wel, ik kan best genieten van voetballers als Gomes, Parejo en Pérez was bij Benfica ook een fijne speler. Nu gaat het slecht, maar vandaag zat het natuurlijk ook niet echt mee. Twee zondagsschoten van Hulk en je verliest met 2-3. Voor Valencia is het wel zaak snel in vorm te komen, want sinds die wedstrijden tegen Monaco is het al niet best. De CL-plaatsen moeten wel in zicht blijven.

17 september 2015 om 17:09

Het is al minstens twee seizoenen dramatisch. Wat mij nu zo somber stelt is het aankoopbeleid. Er worden middelmatige spelers gehaald voor waanzinnige bedragen en dat ook nog eens op advies van Jorge Mendes. Ik denk dat Valencia het heel zwaar krijgt dit seizoen. We zijn van een sprankelende, frivool elftal naar een grote eenheidsworst gegaan. De enige jongen die zich daaraan kan onttrekken zijn Gomes en Gayà.

16 september 2015 om 23:48

Valencia speelt al dit hele seizoen ondermaats. Het begon al aan het eind van vorig seizoen waar de voorrondes van de CL ternauwernood, door een doelpunt van Paco in de 83e minuut uit bij Almeria werd behaald. Vervolgens verliep de voorbereiding zeer stroef waarbij alleen van PSV werd gewonnen met 0-1. Tegen Monaco was het ook matig, over twee wedstrijden gezien was Monaco de betere ploeg en had Valencia een beetje geluk. In de competitie is het ook niet best, uit tegen Rayo was het kleurloos(0-0), thuis tegen Depor werd het 1-1 en afgelopen weekend werd het een onverdiende overwinning uit bij Gijon. Valencia mocht echt die keeper bedanken net als die keeper tegen Monaco. En vandaag heb ik de wedstrijd niet gezien maar ik begreep dat Valencia ondermaats speelde. Natuurlijk hebben ze ook de pech dat die Hulk zo geweldig is maar je moet op z'minst thuis tegen Zenit een gelijkspel eruit halen.

Dat schot van Hulk jonge.. Niet normaal meer, benieuwd hoeveel km/h die heeft geklokt want die ging linea directa richting de goal meine liebe wat heeft die vent een powershot

Het is natuurlijk pech hebben dat Hulk en Witsel zulke goede schoten hadden, maar Valencia speelde niet zo goed.

Pas toen André Gomes er in kwam voelde het goed. En Paco Alcacer moet natuurlijk ook altijd spelen, maar dat hoeft niet ten koste te gaan van Negredo. Snap niet dat Piatti mocht spelen, die weer teleur stelde. Feghouli zie ik als de ideale supersub eigenlijk.

Javi Fuego is een goede controleur, maar denk dat een middenveld met Parejo, Enzo Perez en André Gomes ook prima werkt.

Diego Alves zie ik graag snel terugkeren trouwens.

keeper
Cancelo
Mustafi
Abdennour
Gaya
Parejo
André Gomes
Enzo Perez
Negredo
Rodrigo
Paco Alcacer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren