Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Huistra in gesprek met De Graafschap: 'Ik ben kandidaat, meer niet'

Laatste update:

Het gedegradeerde De Graafschap wil zo snel mogelijk terugkeren op het hoogste niveau en mogelijk gaan de Superboeren proberen dat te bereiken met Pieter Huistra aan het roer. De Fries werd deze maand ontslagen door FC Groningen, omdat hij met die club slechts als veertiende eindigde in de Eredivisie. Huistra is nu in gesprek met De Graafschap.

/

“Er is contact”, bevestigt de 45-jarige oefenmeester tegenover De Gelderlander. “Maar het is moeilijk te zeggen hoe concreet het is. Ik vind De Graafschap een mooie club, de gesprekken lopen op dit moment. Ik weet dat ik een van de kandidaten ben, maar meer ook niet.” Volgens de regionale krant moet de nieuwe trainer volgend seizoen met aanvallend voetbal en drie spitsen de club terugbrengen op het hoogste podium. De Achterhoekers hopen snel de nieuwe trainer bekend te kunnen maken.

Huistra nam bij FC Groningen in de zomer van 2010 het stokje over van Ron Jans, die naar sc Heerenveen vertrok, en begon uitstekend in de Euroborg. De Trots van het Noorden deed in het eerste seizoen onder Huistra lange tijd in de top van de ranglijst mee en eindigde uiteindelijk als vijfde. De ploeg bereikte de finale van de play-offs, maar verloor na strafschoppen van ADO Den Haag. In het afgelopen seizoen begon de ploeg wederom prima, maar raakte Groningen in verval na de winterstop. In 2012 werd er slechts drie keer gewonnen en dus werd Huistra op straat gezet.

Pieter Huistra zou een goede coach zijn voor De Graafschap

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch raar in het eerste seizoen deed hij het echt aardig met leuk aanvallend voetbal en in het 2e seizoen ging het erg slecht. Ik denk dat hij te goed is voor een jupiler leageu club en zie hem liever in de eredivisie is er nog een club in de eredivisie op zoek naar een trainer?

28 mei 2012 om 23:10

Matavz is de hoofdrede.
Daar is geen vervanger voor gekomen.

28 mei 2012 om 23:18

Daarmee doe je Granqvist en Stenman te kort. Granqvist was een rost in de branding en Stenman was de aanvoer op Tadic die vervolgens Matavz kon bedienen.

Matavz krijgt bij PSV ook geen aanvoer met de haantjes om hem heen en dan draait hij ook een slecht seizoen.

28 mei 2012 om 23:27

De rest doet niets onder.
Zij zijn ook belangrijk.
Ze hadden een beter team vorig jaar.
Maar die matavz maakte echt veel goals bij Groningen.

Bij PSV wist je al dat het minder zou worden.

28 mei 2012 om 23:54

Texeira zou de vervanger voor Matavz moeten zijn hoor volgens Nijland?

Verder zou dit een prima coach voor De Graafschap zijn. Wil graag voetballen en druk naar voren zetten. Eindelijk van het beton voetbal van Roelofson af, eigenlijk is elke trainer beter dan hij. Onbegrijpelijk dat hij nog assistent is trouwens.

29 mei 2012 om 00:05

Texeira is idd de vervanger voor matavz, David begon ook goed met 8 goals, echter de tweede seizoenshelft kreeg hij last van vermoeidheid. David texeira heeft 2 jaar onafgebroken door gespeeld en dat was terug te zien de laatste maanden, hij miste scherpte.
komt wel goed met Texeira net als met matavz en ook met Pieter Huistra

Verrassend, Denk best wel een goede trainer voor De graafschap is ,,begon redelijk goed bij groningen en de rest weten we zelf allemaal wel,.. Ik wil hem wel eens zien volgend jaar bij de Superboeren.

van Groninen naar de jupiler, dat is wel heel erg en stap achteruit!
ik snap dat huistra snel weer aan het werk wil maar zou toch echt even kijke wat er nog meer op het pad komt. deze trainer hoort wel in de eredivisie thuis.

Ik ben er "super" blij mee... gelijk tekenen dat contract

Huistra heeft het prima gedaan bij Ajax en ook een tijd bij Groningen. Is nog jong en heeft zeker 'talent'. Hij houdt van aanvallend voetbal en doet geen gekke dingen. Wat dat betreft past hij prima bij de Graafschap.

De Graafschap zal volgend seizoen vanaf 'nul' beginnen en dat is zeker niet zo verkeerd. Rotte appels vertrekken en nu jongens scouten die wel gretig zijn. Ook moet het afgelopen zijn met die rare clausaules in de contracten bij de Graafschap.

Een rustige trainer die eigenlijk alleen maar logische dingen doet. Daarom denk ik aan de ene kant dat hij wel bij de Graafschap past, maar aan de andere kant denk ik dat de Graafschap een harde trainer nodig heeft. Iemand zoals Louis van Gaal of Verbeek, iemand die er staat en die zichzelf als de grote baas ziet. Iemand die van de oude garde, dus als de trainer iets zegt dan wordt dat ook gedaan. Zo'n soort trainer hebben ze denk ik nodig. Daarnaast duidelijkheid in het veld en ik zie met vol vertrouwen aan dat de Graafschap volgend jaar weer in de Eredivisie speelt.

ik weet niet of huistra de meest logische oplossing is voor de graafschap
ik hoopte meer op een trainer die het vecht voetbal weer een beetje terug kon brengen
en nee niet zoals roelofsen het probeerde maar kalezic ... dan lijkt het tenminste ergens op

28 mei 2012 om 23:48

het lijkt mij ook te passen
heeft rust een aardige uitstraling en heeft goed met talenten gewerkt bij ajax maar zal dit genoeg zijn om bij onze club trainer te worden en is hij niet te zacht
ik zelf hoop nog steeds op Groenendijk heeft het erg goed gedaan bij den bosch en de spelers daar hadden wat over voor elkaar ( D'ran gevoel) en heeft spelers weer beter gemaakt en dat laatste heb ik nog niet gezien bij Huistra bij Groningen

28 mei 2012 om 23:51

top reactie

pfff, de Graafschap krijgt het toch wel druk de komende periode. Ik geloof dat meer dan de helft van de selectie vertrekt. Ben echt benieuwd hoe hun team uit komt te zien. Maar aan de andere kant, dit was vorig jaar met Willem II ook het geval, en Van Hintum heeft een goede selectie weten samen te stellen.

Nu hopen dat er bij de Graafschap de juiste spelers én trainer worden aangetrokken. Huistra is op zich geen slechte trainer, maar of hij de juiste trainer is weet ik niet. Als het klopt wat De Gelderlander suggereert, aanvallend voetbal met drie spitsen, past hij wel binnen dat plaatje!

Prachtige club voor Pieter! hopelijk weet hij De Graaafschap terug te brengen naar de Eredivisie, want daar hoort die club en als Pieter geleerd heeft van zijn fouten dan hoort hij daar zelf ook!

Prima coach lijkt me voor De Graafschap. Anders lijkt me Alphons Groenendijk ook uitermate geschikt.

Beter dan namen a la Sturing, Van Arum, Calderwood etc.

29 mei 2012 om 00:29

Pieter durfde het bij Groningen niet eens aan om aanvallend te spelen. Hield maar blind vast aan zijn 4-2-3-1 systeem. Ben dan benieuwd of hij dat bij De Superboeren wel aandurft.

Gun Pietertje het beste en hoop dat hij als trainer van de Graafschap goed zal presteren.

Weet je Huistra is voor de leeuwen gegooid en dat is helaas mislukt.
Graafschap is een prima cluppie voor Huistra, ben benieuwd of hij dit cluppie weer terug kan lozen in de ere-divisie.

Succes man

Tja, Huistra is bij ons gewogen en te licht bevonden, maar denk wel dat hij het beter doet dan Roelofsen, Maar Huistra is in mijn ogen meer een veldtrainer dan een coach. Hij is nooit een leiderstype geweest, ik gun Huistra het allerbeste hoor, en denk zelfs dat hij het eerste jaar het goed doet,(ligt ook aan de spelers die gehaald worden) al is het de Jupiler league, waar heel ander voetbal wordt gespeeld dan in de eredivisie, er worden andere dingen van je verwacht. en Huistra is nu eenmaal geen coach die spelers beter maakt, is mijn ervaring. Maar hoop voor hem dat hij het wordt, kan hij het tegendeel bewijzen. Maar denk het niet. (mijn mening) Zou toch voor meer vertrouwen hebben in Groenendijk, als de Graafschap zijnde. (wederom ook mijn mening)

29 mei 2012 om 06:18

ik denk dat huistra juist wel een trainer is die spelers beter maakt,hij heeft immers in de jeugdopleiding van ajax gezeten.ik vind dat zoals bij groningen men ook eens naar de prestatie van de spelers moet kijken en niet blind de trainer overal de schuld van geven.

29 mei 2012 om 09:57

Je denkt niet dat Huistra spelers beter maakt, maar vind hem wel een echte veldtrainer? Een veldtrainer moet toch de aangewezen persoon zijn om spelers beter te maken lijkt mij!

Ik ben erg benieuwd of ze inderdaad Huistra gaan halen. Denk eigenlijk dat hij te weinig enthousiastme uitstraalt, en dat is wel wat de supporters willen. Ze willen in dtc een trainer zien waar de vlammen van af springen en die als het nodig is zelf de kar trekt.

Ik denk dat hij net als Ulderink te mooi voetbal wilt spelen met onze beperkte selectie.

Daarnaast zal hij redelijk wat willen verdienen aangezien hij een eredivisie-salaris gewend was..

Vind Huistra niet echt passen bij De Graafschap. Bovendien is hij redelijk onervaren, terwijl er een rustbrenger moet komen.

Weet nou niet wat ik hiervan moet vinden. Aan de ene kant denk ik ja, maar aan de andere kant ook nee. Er moet een trainer komen die rust en vertrouwen kan brengen. Die een aanvallende tacktiek in gedacht heeft, maar de spelers ook het vertrouwen geeft dat ze het kunnen, dat ze het gaan durven. Ik voel veel meer voor een terugkeer van Ernie Brands bijvoorbeeld. De vraag is of dat haalbaar is...

Huistra had gewoon onder aan de ladder moeten beginnen...

Moet hij aanvallend voetbal brengen?
Succes!

Het zou mooi zijn als ze hem halen , want ik twijfelde nog of ik een sc kaart zou nemen nu weet ik het zeker dat ik het niet ga doen , Huistra lijkt mij niet de trainer die wij bij DGS nodig hebben die man heeft helemaal geen uitstraling . leuk voor een 2e team meer ook niet.

Graafschap wil morgen of overmorgen een trainer en een speler presenteren, heb ik vernomen. Zal of Huistra of Groenendijk zijn. (hoop Groenendijk) En speler zou ik niet weten, iemand uit de eerste divisie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren