Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

HSV en Schalke openen met waar spektakelstuk van 8 goals; Ouwejan scoort

Laatste update:

Het seizoen in de 2. Bundesliga is vrijdagavond zeer spectaculair van start gegaan. Hamburger SV trok in een waar doelpuntenfestijn uiteindelijk aan het langste eind tegen promotieconcurrent Schalke 04: 5-3. Thomas Ouwejan schoot vlak voor rust namens de bezoekers de 1-2 binnen.

HSV strandde afgelopen seizoen in de laatste ronde van de nacompetitie voor promotie tegen VfB Stuttgart, terwijl Schalke 04 met een zeventiende plek degradeerde. Zodoende komen de traditioneel grote Duitse clubs dit seizoen beide uit in de 2. Bundesliga, die met een onderlinge kraker van start ging. Bij beide ploegen begon een Nederlander in de basis met een verleden bij AZ: Immanuel Pherai stond op het middenveld bij HSV, terwijl Ouwejan al jaren de vaste linksback is van Schalke. Ludovit Reis ontbrak bij de thuisploeg door een blessure.

Pherai leverde met een lage voorzet de assist voor de openingstreffer, die werd ingetikt door Robert Glatzel. Assan Ouedraogo, die als zeventienjarige debuteerde voor Schalke, maakte er in minuut 22 op fraaie wijze 1-1 van. De middenvelder sleepte de bal met een schijnschot om zijn tegenstander en drukte van een meter of twaalf af. Schalke ging dankzij Ouwejan zelfs met een voorsprong rusten. De opgekomen linksback vond de bal uit de kluts gelukkig voor de voeten en schoot hard binnen: 1-2. In de tweede helft zette HSV een gigantische comeback in, die dus leidde tot een 5-3 zege.

Hamburger SV - Schalke 04 5-3
17' 1-0 Glatzel (assist: Pherai)
22' 1-1 Ouedraogo (assist: Terrode)
45+1' 1-2 Ouwejan (assist: Terodde)

56' 2-2 Benes (strafschop)
60' 3-2 Benes (assist: Glatzel)
66' 3-3 Terodde (assist: Schallenberg)
71' rood Cissé (Schalke 04)
90+1' 4-3 Glatzel
90+9' 5-3 Dompe (assist: Benes)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die beginnen ook snel zeg! Het is nog niet eens augustus. Heerlijke pot overigens. Hoop dat dit snel weer een standaard Bundesliga wedstrijd is. Deze clubs horen gewoon thuis op het hoogste niveau daar.

28 juli 2023 om 23:51

Nou als je zo makkelijk de goals er in laat vallen snap ik helemaal dat ze nu op het 2de niveau spelen

28 juli 2023 om 23:53

Met spelers als ouwejan hoor je niet op het hoogste niveau. Maar de clubs daarentegen wel.

29 juli 2023 om 00:15

Heerlijke openingswedstrijd in de 2e Buli, ouderwetse volle bak en idd dat zij snel zijn begonnen (offtopic) maar wat dacht je van Union St Gilloise. Die speelden 4 juni hun laatste competitie/play off wedstrijd en vandaag is voor hun de 1e speelronde alweer begonnen..

29 juli 2023 om 09:45

HSV speelde haar laatste potje zelfs 5 juni.

29 juli 2023 om 09:49

Zouden wij ook gewoon moeten doen, begin je eens fitter aan de Europese campagne. En kan je de spelers naast een prima zomervakantie ook een prima kerstvakantie aanbieden, win win voor alle partijen.

29 juli 2023 om 10:52

Beginnen altijd wel vroeg. 2e Bundesliga heeft ook iets van 6-8 weken winterstop, volgens mij.

Toch wel weer lekker dat we echt gaan beginnen.
En wat een affiche op het 2de niveau he

Leuke wedstrijd voor de neutrale kijker en absoluut reclame voor de 2e Bundesliga. Verdiende overwinning van HSV, die in mijn ogen ook de beste selectie hebben, maar wat heb ik me lopen ergeren aan de verdediging van Schalke. Cissé kan beter terug naar de U23 want die komt zwaar tekort voor dit niveau. Fout van de trainer ook om hem in de rust niet te wisselen. Gevolg: een penalty en rode kaart. Gelukkig komt er met Baumgartl een ervaren man voor in de plaats. Mooi debuut voor Ouedraogo en men lijkt met Müller eindelijk een goede keeper te hebben gehaald. Als ze die vorig jaar hadden gehad i.p.v. Schwolow waren ze waarschijnlijk niet gedegradeerd.

29 juli 2023 om 00:26

Rahim Ouedraogo?

29 juli 2023 om 00:54

Nee z'n verre neef Assan Maar even serieus; dit is wel een talent om zeker in de gaten te houden. Kan zomaar een hele grote speler worden als niets hem in de weg zit.

29 juli 2023 om 08:37

Müller keepte erg sterk idd. Had veel reddingen in huis, vooral in het begin van de wedstrijd hield hij Schalke op de been. Verder mee eens dat het verdedigend nog niet best was, kansen werden makkelijk weggegeven en zonder Müller had je al tegen een grote achterstand aangekeken na de beginfase

Glatzel en Terodde... dat word (net als 2 seizoenen geleden in de 2e Buli) ook dit seizoen wel vaak een 'player to score' betje

Wat een heerlijke pot tussen twee teams die gewoon in de Bundesliga horen. Zal onze derby dan ook zéker dit seizoen missen.

Ik snap niet waar de euforie vandaan komt, maar Schalke heeft zo’n gruwelijk slecht elftal. Ik kwam woorden tekort vanavond. Ik wist niet wat ik moest plaatsen. Wat heb ik me bond en blauw geërgerd aan die CISSE. Dit elftal is alles behalve een kanshebber voor de promotie, jezus… Het is dat muller zo geweldig aan het keepen was, maar anders was het 10-3 geworden. Dat centrale duo springt je toch werkelijk de tranen van in de ogen. Wat makkelijk kon dat hsv elke x steek passes geven, Ouwejan is zo slecht op links. Het leek nergens op, je degradeert zo eerder naar de 3.Liga dan dat je promoveert man. Er mogen nog wel 5 spelers bij.. deze nederlaag is volledig te denken aan trainer Reis..

29 juli 2023 om 00:50

Denk dat veel mensen hier niet op de hoogte zijn van wat er zoal in de 2. Bundesliga aan clubs speelt.
Met dit materiaal wordt het inderdaad eerder een enkeltje 3. Bundesliga dan meedoen om de prijzen.

29 juli 2023 om 01:09

Vond het ook weer niet zó tegenvallen voor een eerste seizoenswedstrijd tegen een sterke tegenstander, maar het is duidelijk dat er kwaliteit bij moet in de verdediging. Naast Baumgartl nog een CV van goed niveau en een linksback die wél kan verdedigen, want dat is het manco van Ouwejan, dat weet je van tevoren. Hij is dan ook meer geschikt als wingback in een systeem met 3 Cv's. Verder lag het middenveld vaak helemaal open en merk je dat de spelers daar nog niet genoeg op elkaar ingespeeld zijn. Genoeg werk aan de winkel voor Thomas Reis. Cissé en Mohr vielen volledig door de mand en Schallenberg liet ook nog maar zeer weinig zien voor zijn niveau. Hadden wij maar meer beweeglijke, creatieve aanvallers zoals bij HSV, die een actie durven maken.

29 juli 2023 om 06:07

Dit gaat een lang seizoen worden voor Schalke want die verdediging had meer gaten dan zwitserse kaas. Maar olk de opbouw was verschrikkelijk - leek wel het voetbal bij de Fjes, zo elke keer de bal naar voren rammen en hopen dat hij ergens land waar iemand in blauw stond. Echt verschrikkelijke opbouw.

Misschien omdat HSV sterker was en het aankwam op die 1-2 verdedigen maar het leek nergens op.

Dit was nog niet zo lang geleden een topwedstrijd in de 1. Bundesliga ...
Zo zonde om 2 prachtige clubs op het 2e niveau terug te vinden.
Hopelijk snel weer terug waar ze thuis horen!

Heerlijke pot heeft HSV neergezet, zo die Benes was van ongekende klasse hij bleef maar gaan en dreigen. Verdedigend moet HSV wel beter doen want ze geven onnodige doelpunten tegen. Köningsdorfer moet wel sneller uit de verf komen want hij heeft echt potentie. (Ik was een neutrale kijker)

2e Bundesliga is zo leuk. Tip: maak er een leuke dag van in Düsseldorf en bezoek een wedstrijd van Fortuna Dusseldorf. Afgelopen seizoen ook gedaan. Wát een stadion, capaciteit zo’n 55000 man. Vriendelijke mensen, goed eten. Was tegen Magdenburg fc. Wat een fans hadden die. Leuke om eens te doen👏

29 juli 2023 om 10:33

Iets lager is ook schitterend: SV Meppen, Alemannia Aachen (gister 27.500 man op 4de niveau) en het Stadion Am Zoo van Wuppertaler SV is helemaal geweldig. Kan je direct een ritje met de befaamde Schwebebahn (hangende trein) doen. Zoek anders ook even op Fussballroute NRW.

29 juli 2023 om 11:23

Duitsland zit echt vol mooie cultclubs.
Was in 1998 bij darmstadt, had er toen echt nog nooit van gehoord en speelden destijds ook heel laag. Echt amateurniveau, maar dat toen ook gewoon 10-15k met volop sfeer en destijds nog rare mensen met spijkerjasjes met buttons er op etc 😁

29 juli 2023 om 13:17

Darmstadt is toen hard omhoog gegaan en die jasjes zijn nog steeds mode. Vooral op lager niveau maar zie ze ook nog vaak bij Dortmund in combinatie met een Vokuhila kapsel. Tja, qua (voetbal)mode lopen de Duitsers niet voorop. Maar een weekend Regional-, 3.- of 2. Bundesliga kijken is een aanrader.

Helaas niks gezien maar wat een seizoensopening en ja, ze beginnen inderdaad heel vroeg daar in de 2e Bundesliga maar hebben ook weer een vrij lange winterstop, dat weer wel. Ik zelf was bij de sezoenoverture in de regionaal liga geweest, amateur niveau wel te verstaan in Deutschland, Alemannia Aken op de befaamde Tivoli, let wel met bijna 28.000 toeschouwers. Helaas verloren maar ook prachtig om mee te maken. Aken is dit jaar een van de favorieten daar, ga er regelmatig kijken, net als natuurlijk bij Roda. Liggen ongeveer 10 km uitelkaar. Aken is trouwens ook een mooie stad om een keer heen te gaan en Keulen ligt natuurlijk niet ver weg.

Mooie affiche om het seizoen mee te beginnen en we werden als neutrale toeschouwer niet teleurgesteld. 2 ploegen die willen voetballen en achterin ook ruimtes weggeven wat het spel erg open maakt en leuk om naar te kijken. Was misschien niet allemaal even goed. Hoe vaak zie je nier dat een topper een schaakspel is met weinig kansen en hopen dat je 1 foutje van de tegenstander afstraft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren