Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hoogma: ‘Champions League spelen was een reden voor mijn transfer’

Laatste update:

Justin Hoogma timmert aan de weg in de Bundesliga. Vorig seizoen speelde hij vooral mee met de beloften, zoals van tevoren was gepland, maar deze jaargang krijgt de verdediger de kans in het eerste elftal van Julian Nagelsmann. Begin oktober stond hij negentig minuten op het veld tegen Manchester City (1-2 nederlaag) in de Champions League. Hoogma heeft het idee dat hij stappen zet in Duitsland.

In totaal kwam de twintigjarige mandekker dit seizoen driemaal in actie voor Hoffenheim: eenmaal in de DFB-Pokal, eenmaal in de Bundesliga en eenmaal in de Champions League. Afgelopen week stond hij bovendien negentig minuten op het veld in de duels van Jong Oranje met Letland (0-3 zege) en Oekraïne (3-0 zege). "Ik snap wel dat de buitenwacht denkt: hé, hij is er ook nog. Maar die geleidelijke weg is prima. Het zou wel heel gek zijn als ik direct een vaste waarde was", vertelt de ex-verdediger van Heracles Almelo aan het Algemeen Dagblad.

Hoogma stapte in de zomer van 2017 over van Heracles naar Hoffenheim. Het spelen van de Champions League was 'een van de redenen' daarvoor, vertelt hij. "Het was mooi en bijzonder tegen City, maar tegelijkertijd ben ik niet onder de indruk. Dat past bij mijn nuchtere karakter. Het is ook pas een begin, hè", benadrukt de jeugdinternational, die zichzelf nu ten doel heeft gesteld om een vaste basisspeler te worden. "Dat moet ik zelf verdienen."

Afgelopen seizoen speelde Hoogma wel twee wedstrijden in de Europa League voor Hoffenheim, maar zijn debuut in de Bundesliga volgde dit seizoen pas. De linkspoot heeft een contract tot medio 2021 in Duitsland. Voor Heracles kwam hij in totaal tot 36 competitieduels; in het seizoen 2016/17 werd hij de jongste speler ooit in de Eredivisie die geen enkele minuut miste in een volledig seizoen van 34 wedstrijden, met zijn 18 jaar en 337 dagen.

Zie je in Justin Hoogma een toekomstig Oranje-international?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat de eredivisie clubs als AZ Feyenoord Ajax Psv niet hebben doorgezet is volkomen begrijpelijk. Heel veel Heracles spelers redden het een stapje hoger niet. Overtoom Duarte Breukers Bel El Hasani allemaal spelers die een stap hoger mislukt zijn.

17 oktober 2018 om 12:19

Klopt maar zijn ook spelers die het hogerop wel kunnen,Dost,weghorst,

17 oktober 2018 om 12:27

Niet te vergeten zijn bijvoorbeeld Uth, Linssen, Gosens en Klavan.

17 oktober 2018 om 16:34

Het blijft met kunstgras spelers en vooral van Heracles en grote moeilijke stap. Men kan zeggen wat men wilt Feyenoord en Az doen voor elkaar niet qua voetbal maar wel qua druk. De druk bij top 3 is gigantisch. Dat staat niet verhouding met de overige clubs. Ik wil duidelijk maken Az en Feyenoord ontlopen elkaar vrij weinig qua voetbal.

Factoren dat mee helpt aan de kansen in het eerste elftal zijn toch wel het aantal geblesseerden.. Leuk dat hij speelt, maar het zou toch leuker zijn als hij mits iedereen fit zichzelf in de wedstrijdselecties knokt! Als dat gebeurt, ja dan timmert hij aan de weg omhoog;p

Doet het gewoon heel goed bij Hoffenheim en maakt minuten. Wat al knap is, want hoffenheim speelt maar met 1 echte verdediger (spelen 3-5-2). En heeft met Vogt een hele goede, grote, sterke verdediger voor zich.

Pohh niet weer een talentvolle verdediger hè! Ineens komen we erin om haha. Nee maar zonder gein, goed voor hem. De stap maken is 1 ding, maar daadwerkelijk de kans krijgen is een ander. 90 minuten tegen City zal hem goed gedaan hebben en nu krijgt ie lekker z'n kansen, dus goed voor hem en op den duur goed voor het Nederlands voetbal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren