Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

8 hoofdpijndossiers die Ten Hags dienstverband bij Man United hebben bemoeilijkt

Laatste update:

Erik ten Hag is bezig aan een moeizaam tweede seizoen bij Manchester United. De Nederlandse oefenmeester staat inmiddels ruim anderhalf jaar voor de groep bij The Red Devils. Het moet worden gezegd dat zijn dienstverband nog moeilijker is gemaakt door een reeks incidenten buiten het veld waarbij een aantal van zijn beste spelers betrokken waren.

Door Richard Martin

Ten Hag stond in juli 2022 voor een loodzware opgave toen hij werd aangesteld als nieuwe manager van Manchester United. Nadat Alex Ferguson in 2013 zijn afscheid Old Trafford aankondigde, lukte het de Engelse grootmacht niet meer om successen te boeken. De erfenis bleek immens, maar met Ten Hag werd er een nieuw tijdperk ingeluid.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De 54-jarige Haaksbergenaar maakte echter al snel mee hoe elke beslissing van hem breed in de media en wereldwijd door miljoenen fans werd uitgemeten. Ten Hag heeft in de afgelopen achttien maanden als manager van Manchester United wisselende resultaten geboekt. Hij eindigde in zijn eerste seizoen derde in de Premier League en loodste de club na zes jaar zonder prijs naar winst van de EFL Cup op Wembley. Deze jaargang ligt hij daarentegen veelvuldig onder vuur.

Tijdens zijn dienstverband bij the Mancunians heeft Ten Hag te maken gehad met een berg problemen buiten het veld, waarvan hij sommige zelf heeft veroorzaakt en andere waar hij geen controle over had. De nachtelijke trip van Marcus Rashford naar Belfast was slechts de laatste episode in een lange reeks incidenten die Ten Hags tijd als manager op Old Trafford verder dreigden te ontwrichten.

De vertrekwens van Ronaldo


Ten Hag was misschien enthousiast over het vooruitzicht om met Cristiano Ronaldo te werken toen hij in april 2022 instemde om manager van United te worden, maar tegen de tijd dat hij de selectie voor zijn eerste seizoen onder zijn hoede had, bezorgde de Portugees hem al hoofdpijn.

Ronaldo kreeg van de club toestemming om het trainingskamp in Thailand en Australië over te slaan vanwege familieomstandigheden. Hoewel de op dat moment 37-jarige aanvaller serieuze redenen had om vrijaf te krijgen, was het ook duidelijk dat hij aasde op een vertrek bij United. The Red Devils ontvingen echter geen serieuze biedingen voor hem en toen Ronaldo zich eenmaal meldde op de club, was het duidelijk dat hij daar liever niet wilde zijn.

Nog voordat een oefenwedstrijd tegen Rayo Vallecano was afgelopen, verliet hij het stadion al. Ten Hag hekelde het 'onacceptabele’ gedrag van Ronaldo, maar moest toezien hoe het later in het seizoen tegen Tottenham Hotspur opnieuw tot een aanvaring kwam. De manager vroeg zijn pupil drie minuten voor tijd om in te vallen. Ronaldo schudde het hoofd en stormde richting de kleedkamer op Old Trafford. Ten Hag schorste hem voor één wedstrijd, waarna Ronaldo zijn rentree in de wedstrijdselectie maakte.

De positie van de Portugees international werd eind 2022 onhoudbaar na een explosief interview met Piers Morgan, waarin hij keihard uithaalde naar de club en Ten Hag. Zijn contract werd weken later met wederzijdse instemming ontbonden en een transfervrije overgang naar het Saudische Al-Nassr volgde.

Slepende overnamesoap


Slechts vier uur na de aankondiging dat Ronaldo United zou verlaten, deed de club nog een andere aankondiging: de familie Glazer startte een ‘strategische evaluatie’ die uitzicht bood op nieuwe investeringen of een volledige verkoop.

De aankondiging gaf vele fans die niet meer tevreden waren met het bestuur van de club door de Amerikaanse familie hoop, maar niemand had verwacht dat het proces meer dan een jaar zou duren. Op kerstavond 2023 kwam er, na dertien maanden, eindelijk duidelijkheid doordat de Britse miljardair Jim Ratcliffe, eigenaar van chemiebedrijf Ineos, 25 procent van de aandelen in de club van de Glazer-familie overnam.

Ten Hag hield herhaaldelijk vol dat het proces geen invloed had op zijn selectie, maar de onzekerheid of INEOS of Sjeik Jassim Bin Hamad Al Thani de volgende eigenaar zou worden, of dat de Glazers de volledige controle zouden behouden, zorgde onvermijdelijk voor een enorme afleiding en leidde tot grote protesten van de supporters.

Sir Jim Ratcliffe heeft de juiste signalen afgegeven sinds hij is bevestigd als nieuwe minderheidsaandeelhouder. Hij is begonnen met de reorganisatie van de club door Omar Berrada aan te stellen als nieuwe algemeen directeur. De transfer is pikant, want United heeft Berrada opgehaald bij Manchester City. Door de slepende overnamesoap voelde het echter alsof United dertien maanden in onzekerheid heeft verkeerd en kostbare tijd heeft verloren.

De affaire rond Greenwood


Ten Hag moest direct na zijn aanstelling dealen met de ongemakkelijke situatie rond Mason Greenwood, omdat de aanvaller enkele maanden voordat de Nederlandse manager door United was aangesteld werd geschorst na zijn arrestatie in januari 2022. Greenwoord werd verdacht van verkrachting, intimidatie en gewelddadig gedrag tegen zijn vriendin.

Toen alle aanklachten tegen Greenwood in februari 2023 werden ingetrokken, opende dat de deur naar een rentree bij United. De club wilde alleen geen overhaaste beslissing nemen en voerde eerst intern een onderzoek uit. Ten Hag heeft zich nooit publiekelijk uitgelaten over Greenwood, maar er gingen geruchten dat hij er voorstander van was om de aanvaller weer op te nemen in zijn selectie, net als toenmalig algemeen directeur Richard Arnold. Supporters van United begonnen zich vervolgens te roeren en gingen voor een terugkeer van Greenwood liggen, waardoor de club werd gedwongen om hem dit seizoen te verhuren aan het Spaanse Getafe.

Als je puur naar Greenwoods kwaliteiten kijkt, dan werd Ten Hag beroofd van een jonge en talentvolle spits waarvan hij had verwacht mee te kunnen samenwerken. De manier waarop de club met de situatie omging zorgde ook voor een stroom aan negatieve publiciteit en woede bij veel fans, wat voor nog een onwelkome afleiding zorgde aan het begin van het huidige seizoen.

De bekoelde relatie met Sancho


Slechts drie weken na aanvang van het huidige seizoen moest Ten Hag alweer een ongemakkelijke situatie managen. Hij besloot Jadon Sancho buiten de selectie te laten voor het competitieduel met Arsenal, omdat de Engels international niet goed zou hebben getraind.

Na afloop van de wedstrijd vertelde Ten Hag aan Sky Sports waarom Sancho niet bij de wedstrijdselectie zat. “Op basis van zijn voorkomen op de training hebben we hem niet geselecteerd. Bij Manchester United moet je elke dag het niveau halen. We kunnen keuzes maken in onze voorste linie, dus hebben we hem niet geselecteerd.”

Volgens Sancho zelf, die op X van zich liet horen, was er echter iets anders aan de hand. “Geloof alsjeblieft niet alles wat je leest! Ik laat het niet toe dat mensen dingen zeggen die totaal niet waar zijn. Ik heb me deze week uitstekend gedragen op de training. Ik denk dat er andere redenen zijn waarom ik niet bij de selectie zat. Ik ben al langere tijd een zondebok en dat is niet eerlijk!”

Ten Hag dacht dat hij Sancho een duidelijke boodschap gaf en verwachtte niet dat de aanvaller meteen terug zou slaan op sociale media. Dat Sancho Ten Hag ervan beschuldigde hem tot zondebok te maken voor de problemen van United, moet hard zijn aangekomen bij de manager. Ten Hag had het afgelopen seizoen veel tijd en moeite geïnvesteerd om Sancho weer aan de praat te krijgen en was woedend over zijn reactie, waardoor hij besloot om de linksbuiten definitief uit zijn selectie te verbannen.

Tussen Ten Hag en Sancho kwam het nooit meer goed. De international kreeg van de club te horen dat hij een tijdelijke nieuwe werkgever mocht gaan zoeken, en vond deze afgelopen maand in zijn voormalige club Borussia Dortmund. De confrontatie riep twijfels op over Ten Hags managementvaardigheden en, wat nog crucialer was, het leidde ertoe dat United een speler kwijtraakte waarvoor het twee jaar eerder nog 85 miljoen euro had betaald.

Verontrustende beschuldigingen Antony


Terwijl het stof van de ruzie tussen Ten Hag en Sancho nog maar net was neergedaald, kwam United in een nieuwe crisis buiten het veld terecht toen Antony's ex-vriendin Gabriela Cavallin meer licht liet schijnen op eerdere beschuldigingen van huiselijk geweld tegen de vleugelspeler.

De beschuldigingen leidden ertoe dat Antony uit de Braziliaanse selectie werd gezet en later volgde United hetzelfde voorbeeld om de beschuldigingen van Cavallin en twee andere vrouwen te onderzoeken. Het voorval leidde tot nog meer kritiek op Uniteds gebrek aan zorgvuldigheid bij het contracteren van spelers, aangezien een van de vermeende incidenten had plaatsgevonden toen Antony nog bij Ajax speelde.

Antony, die alle beschuldigingen tegen hem ontkent en vrijwillig deelnam aan een verhoor door de politie, keerde begin oktober terug bij de selectie van United. Er zijn geen nieuwe ontwikkelingen in de zaak en hij is niet aangeklaagd. In plaats daarvan is de aandacht teruggekeerd naar zijn belabberde optredens voor the Mancunians. Eind vorige maand noteerde Antony in het gewonnen FA Cup-duel met Newport County (2-4) pas zijn eerste doelpunt en assist van het seizoen.

De teloorgang van Martial


Ten Hag heeft ook te maken met de voortdurende achteruitgang van Anthony Martial. De supporters van United willen eigenlijk niets meer met hem te maken hebben. Toen hij in september tegen Brighton & Hove Albion van de bank kwam om Rasmus Højlund te vervangen, leverde hem dat een hels fluitconcert van woedende supporters op.

In de eerste maanden van het seizoen was de dertigvoudig international van Frankrijk bij United hoofdzakelijk invaller. Martial is naast Højlund de enige centrumspits die Ten Hag tot zijn beschikking heeft. De 28-jarige aanvaller ontbrak sinds begin december, omdat hij ziek was. Vorige maand bevestigde United dat Martial een liesoperatie heeft ondergaan, waardoor Ten Hag op zijn vroegst pas in april weer over zijn aanvaller kan beschikken.

Daardoor dreigt nu een troosteloos einde van een mislukt huwelijk tussen United en Martial. Het is goed mogelijk dat de Fransman nooit meer voor de Engelse grootmacht zal spelen, aangezien hij over een aflopend contract beschikt.

Weinig financiële ruimte


Ten Hag kreeg vorige maand te horen dat er deze winter geen financiële ruimte was om nieuwe aanwinsten te verwelkomen. United is gevaarlijk dicht bij het breken van de Financial Fair Play-regels van de Premier League, waardoor er nauwelijks iets te besteden was.

Ten Hag is hier zelf deels verantwoordelijk voor, omdat er onder zijn leiding ongeveer 400 miljoen pond (omgerekend zo’n 468 miljoen euro) is uitgegeven aan transfers. Het was de Nederlandse manager die erop stond om Antony voor minimaal 95 miljoen euro over te nemen van Ajax. Al voor Ten Hags komst naar United grossierde de club in het aantrekken van miskopen.

Door het gebrek aan financiële ruimte was het deze winter niet eens mogelijk om een spits te huren die als back-up van Højlund te fungeren. “We kunnen niemand halen”, zei Ten Hag vorige maand. “Natuurlijk kan Rashford ook als spits uit de voeten, we hebben een aantal andere creatieve alternatieven.”

Rashfords stapavonden in Belfast


Rashfords laatste misstap was weer een gênante gebeurtenis voor United, nadat hij tegenover de club had gelogen over een tweede achtereenvolgende stapavond in Belfast in de beruchte Thompson's Garage club.

De aanvaller was eind vorige maand niet fit genoeg om deel te nemen aan een training op vrijdag, maar werd de avond ervoor wel in de nachtclub in Belfast gespot. In eerste instantie zou United te horen hebben gekregen dat de Engels international alleen woensdagavond in de nachtclub was, daags voor een vrije dag. Meerdere bronnen hebben aangegeven dat Rashford ook de dag erna uitging. Vroeg op de vrijdagochtend keerde hij volgens The Athletic per privéjet terug naar Manchester, om vervolgens de training te missen na zich te hebben afgemeld.

Ten Hag deed zijn uiterste best om niet te praten over het gedrag van Rashford en heeft er een streep onder gezet door vol te houden dat het voorval niet aantoont dat zijn spelers hem niet respecteren. Toch onderstrepen de streken van Rashford alleen maar de verrotte cultuur bij United, die Ten Hag eerder al met wortel en tak wilde uitroeien.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blijft een lastige klus inderdaad. Hoewel veel dingen al speelden voordat hij daar kwam, heeft hij zelf ook de schijnwerpers op zich gekregen door keuzes die hij zelf maakte.
Antony zijn prijskaartje blijf je overal terughoren als voornaamste pijnpunt. Anderzijds mag je het extra knap noemen dat Ten Hag zoveel rust uitstraalt in alle onrust om de club heen. Hopelijk blijft Mainoo fit, want dat hij jeugd de kans geeft kan echt zijn kontje redden. Helemaal omdat die Engelsen alles van eigen boven ophypen. Ik zie Ten Hag nog steeds wel slagen bij ManU.

10 februari 2024 om 15:38

Zeg maar gerust de lastigste baan in voetbal. Maar verder eens met jouw verhaal. Het is me opgevallen dat het heel makkelijk is om EtH of zijn voorgangers te bashen. Het lastigste voor een Man Utd manager is niet wat er op het veld moet gebeuren maar juist alles eromheen. Ik hoop dat er wat rust in de tent komt met Sir Jim verantwoordelijk voor het voetbal gedeelte.

Valt toch wel op hoe dit allemaal om aanvallers gaat. Niet dat je daar iets uit kunt halen of zo, maar wel toevallig.

10 februari 2024 om 22:47

Geeft aan hoe verwent die aanvallers tegenwoordig zijn. Die geilen op een mooie actie maar staan niet in voor het team. Tegenwoordig moet je gewoon werken voor je team en daarbij horen ook de verdedigende taken bij.

De middenvelders en verdedigers zijn altijd, op welke niveau dan ook, de spelers die het hardste werken in een voetbal team.

Ten Hag bakt er zelfs ook niks van met zijn vaak rare opstellingen waar geen touw is aan vast te knopen! Het spel is niet om aan te zien. Spelers die hij heeft aangetrokken zijn allemaal geflopt. En zeg niet hij kon weinig uitgeven. Onana en Mount vooral weggegooid geld over Anthony wil ik niet eens beginnen. Ik zou mij schamen als ik Erik was om Anthony op te stellen.

10 februari 2024 om 15:36

"Allemaal" geflopt? Kom op zeg, dat valt wel mee. Anthony, tja dat is natuurlijk wel een dingetje. Verder is er in mijn ogen niemand geflopt, of bepaalde spelers echt nodig zijn (oa Mount, Onana) daar kun je ook je vraagtekens bij zetten. Dat betekend echter niet dat ze geflopt zijn!

10 februari 2024 om 22:49

Makkelijk lullen weer. Vind je Martinez dan ook geflopt? Want die noem je niet. Dat hij spelers als een Dalot en Shaw beter laat spelen? Eriksen en Casemiro noem ik ook geen flop. Mount kan je niet over oordelen omdat die geblesseerd is. Antony weten we allemaal. Maar dat is natuurlijk allemaal. Zou me eerder schamen voor deze slechte onderbouwde reactie

11 februari 2024 om 08:44

Tuurlijk blijf Ten Hag maar verdedigen omdat hij jullie een paar keer kampioen heeft gemaakt. Feit is dat hij dit jaar ten onder gegaan is in de CL en op een lage 6e positie staat en CL voetbal gaat mislopen. Volgens mij is de man gewoon geen people manager en een eigenwijs persoon die alles over heeft voor het resultaat.

11 februari 2024 om 10:58

Als ze vandaag winnen van Villa, wat goed mogelijk is in de huidige vorm van beide ploegen, staan ze maar 6 punten achter nummer 4 Tottenham. Hoe ga je mij vertellen dat ze dat niet meer kunnen inhalen met na deze week nog 14(!) wedstrijden te spelen. Het halve elftal was geblesseerd en hij moest noodgedwongen met een defensie van Dalot Evans Maguire en Lindelof spelen. Geen Casemiro/Martinez/Varane/Shaw voor een groot deel van het seizoen tot nu.

11 februari 2024 om 11:43

Ik verdediging helemaal niemand. Of gaan we elkaar weer aanwijzen dat je aalleen een ten Hags fan ben of niet. Of je.lonks of rechts bent, maar discussie voeren zonder naar elkaar te wijzen zit er niet in. Leuk dat je met dat feitje komt, maar mijn eiten zijn toch ook waar en de vele blessures hielpen ten Hag ook niet om zijn spel te spelen. Dat was afgelopen 2 wedstrijden weer meer te zien.Als Arsenal Rice Odengard en Saliba missen dan stonden ze ook niet zover bovenaan. Maar het gaat om de reactie van Giorg die alle aankopen miskopen noemt. Daar reageer ik op en dan heb ik het verder niet over het vertoonde spel. Dat jij dat er dan bij haalt is imo ook weer zoeken om ten Hag neer te sabelen

12 februari 2024 om 10:07

@giorg,

Dat is wel zo een eenzijdige en vooringenomen standpunt dat het bijna grappig is! Met nadruk op bijna!

1 Ten eerste heeft hij ze niet aangetrokken, maar Man Utd
2 Hij heeft te maken gehad met veel blessures en wisselende samenstellingen
3 Spelers zijn nog helemaal niet geflopt
4 Man utd heeft een aantal jaar minder gepresteerd, waardoor ook niet iedereen perse wil komen. Waar concurenten jongens als RICE en Rodri halen, moet Utd het doen met Casimiro. Goede speler, maar wel op zijn retour, terwijl concurenten halen in hun prime!

Wat dacht je van alle blessures….

Dit stuk is wel erg geschreven vanuit Nederlands/ajax supporter standpunt. Het feit dat er weinig uitgegeven kan worden komt vooral door de belachelijke keuzes van Ten Hag toen hij honderden miljoenen te spenderen had. De voorbeelden zijn bekend. Verder wordt er maar heel weinig aan het functioneren van ten Hag gelinkt. Hij zal toch wel iets verkeerd doen in zijn coaching als (zo goed als) niemand beter is geworden onder zijn leiding?met zijn gelispel en boerenkool engels (he... he...he) mist hij ook gewoon de uitstraling en het overwicht van een echte topcoach in een grote competitie.

Ten Hag heeft gewoon veel pech met de blessure van Shaw en Casemiro, die waren vorige jaar wel de sterkhouders in zijn team. Je ziet gewoon weer de opkomst van United en ik denk dat ze Tottenham of Arsenal er nog wel kunnen uitknikkeren.

“Weinig financiële ruimte” en “Ten Hag is hier zelf deels verantwoordelijk voor” kan meteen al de prullenbak in. Wanneer een trainer zelf zeggenschap heeft over de aankopen, is diegene hier zelf gewoon volledig voor verantwoordelijk. Ten Hag heeft meermaals foute beslissingen genomen die ook nog eens schandalig veel geld hebben gekost. €400 miljoen in anderhalf jaar tijd is gewoon belachelijk veel geld waar weinig financiële ruimte niet echt aan de orde is lijkt mij

Lekker laten ontslaan en met de ontslag premie beetje lekker gaan leven zou ik zeggen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren