Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hoe kan een wielrenner dat nou zeggen? Zij zitten zeven uur op een fiets!’

Laatste update:

Radja Nainggolan wil dit seizoen bij Cagliari het ongelijk bewijzen van Internazionale, dat de middenvelder afgelopen zomer vertelde dat een tijdelijk afscheid de beste oplossing is voor beide partijen. De Belgische controleur weet dat hij het imago heeft van bad boy, maar volgens Nainggolan is de kritiek aan zijn adres soms behoorlijk oneerlijk.

"Ik wil hier laten zien dat Inter een fout heeft gemaakt", vertelt de strijdbare Nainggolan in een interview met Eleven Sports. "Ik speel goed en de resultaten van Cagliari zijn eveneens prima te noemen. Ik zie het als een grote overwinning, al wil ik ook weer niet te vroeg juichen. Als je nu eenmaal een stempel krijgt opgeplakt, dan blijft die daar ook zitten. Je komt er simpelweg niet meer vanaf."

‘Enfant terrible’ zet Serie A op zijn kop: ‘Of ze spijt hebben? Vraag het hen’

Lees hier onze Opgebloeid over de aan Cagliari verhuurde Radja NainggolanLees artikel

"Ik las dat Sven Nys (voormalig Belgische wielrenner en veldrijder, red.) het niet kon geloven dat ik rookte. Maar hoe kan een wielrenner nou iets zeggen over een voetballer?", vraagt Nainggolan zich vol verbazing af. "Zij zitten zeven uur lang op een fiets, terwijl ik anderhalf uur lang moet rennen. Dat is niet met elkaar te vergelijken. Er zijn heel veel spelers die roken. Bij het nationale elftal van België was ik altijd met zes of zeven spelers. Maar ik was altijd de enige die ze zagen roken."

Nainggolan kwam in 2018 in botsing met bondscoach Roberto Martínez en is derhalve niet meer beschikbaar voor de Rode Duivels. Het EK van volgend jaar is dus geen optie, zelfs niet met een andere bondscoach. "Ik heb die keuze na lang nadenken gemaakt. Een andere coach brengt daar geen verandering in. Voorafgaand aan het WK vertelde Martínez me dat hij mij geen rol kan geven zoals ik gewend was bij AS Roma. Terwijl ik nota bene in de halve finale van de Champions League stond. Toen is er iets geknapt. Nadien heb ik ook niets meer van hem gehoord."

Internazionale moet de verhuurde Radji Nainggolan volgend jaar terughalen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Inderdaad totaal andere inspanning en niet met elkaar te vergelijken. Al zegt hij nu dat zij 7 uur op een fiets zitten en hij 90 minuten aan het rennen is, maar hij vergeet ook even te melden dat wielrenners de volgende dag (bij een (grote) ronde) weer 7 uur op een fiets zitten en hij dan een uitlooptraining heeft of zelfs soms vrij is. Dat maakt een vergelijking tussen wielrenners en voetballers nog schever. Ach en als hij wilt roken moet die dat toch gewoon doen? Zolang zijn prestaties goed genoeg worden geacht door zijn werkgever zie ik geen probleem.

28 november 2019 om 14:43

Of je nu voetbal, fiets, basketbal of hardlopen als sport beoefen. Het zijn allemaal sporten waar conditie belangrijk is, en roken dus een nadelig effect op je lichaam kan hebben. De vergelijken die gemaakt moet worden gaat niet zozeer over welke sport iemand beoefend, maar in hoeverre iemand voor zijn sport leeft. In die gedachte kan ik best begrijpen dat sporters die geen miljoenen verdienen (al deed Nys dat wel) best raar opkijken naar voetballers die miljoenen verdienen en niet eens op en top er voor hoeven te leven.

28 november 2019 om 15:27

Exact. Of dit nu door Nys, Dumoulin, Max Verstappen, Sven Kramer, Estevana Polman of Noah Lyles wordt gezegd, maakt geen fluit uit! Het gaat erom dat Nainggolan niet het maximale uit zijn eigen lichaam haalt en dat de meeste topsporters dat wel willen. Verder is het Nainggolan zijn eigen keus, dus helemaal prima. Alleen vind ik het zonde.

28 november 2019 om 14:45

Volgens geeft hij dat ook aan,dat hij wielrennen zwaarder vindt dan voetbal...

28 november 2019 om 14:48

Wielrennen is ook vele, vele malen zwaarder dan voetbal.

28 november 2019 om 14:55

Maar ook anders zwaar. Toen ik nog voetbalde had ik regelmatig pijntjes en lichte blessures door al het fysieke contact. Bij fietsen heb je zelden dat soort pijntjes, het is voornamelijk spierpijn/verzuring die in je benen blijft zitten van de laatste rit. Ik geloof best dat voetbal zwaarder belastend voor het lichaam is dan wielrennen.

28 november 2019 om 15:01

Je kan niet zeggen welke sport er zwaarder is voor belasting van je lichaam. Je lichaam wordt anders gebruikt en reageert dan ook anders. Als je ziet dat wielrenners op hun top zijn rond hun 30 a 32 (sommige zelfs nog later) en bij voetballer dan de sleet er al in begint te raken, dan zie je dat er andere dingen worden gevraagd van je lichaam. Dan heb je ook nog het mentale aspect wat misschien wel zwaarder voor zowel lichaam als geest kan zijn, dan het fysieke. Er komen veel meer factoren bij kijken.

28 november 2019 om 15:22

@ronzie,ooit met 50 km per uur tegen het asfalt gekwakt? Probeer dan de dag erna maar weer eens op je fiets te stappen. Er zijn renners die wedstrijden uitrijden met gebroken armen/ schouders of zelfs knieschijven.het grote verschil is dat een wielerwedstrijd gewoon doorgaat als je met je snuit op de stenen klettert en dus is er weinig tijd voor zelfmedelijden. Er zijn voetballers die als ze maar even geraakt worden net zo doen alsof ze door een bus worden overreden, dat komt mijn inziens voornamelijk doordat er bij voetbal voor elke struikelpartij gefloten wordt en aan mooie duikvlucht met regelmaat beloond wordt met een vrije trap of strafschop.

28 november 2019 om 15:26

Maar je valt niet elke dag met 50 per uur tegen het asvalt, terwijl voetballers dagelijks fysiek met elkaar bezig zijn. En dan nog een wedstrijd tegen “valsspelers” die ellebogen uitdelen, knijpen, op tenen staan, tackles, slidings, getrek en geduw. Voetbal is veel fysieker dan jij wilt laten lijken.

28 november 2019 om 16:04

Fysieker: ja... logisch ook want voetbal is een contactsport en wielrennen niet. fysiek zwaarder? No way. Wielrennen is fysiek ( in zin van uithouding ed) veel zwaarder.

28 november 2019 om 16:10

Voetbal is veel belastender voor de gewrichten omdat je constant klappen op moet vangen. Voetbal is daardoor veel blessure-gevoeliger. Wielrennen is daarentegen wel een fysiek zwaardere sport, als je kijkt hoeveel trainingsarbeid men er in moet stoppen.

28 november 2019 om 16:17

@tornado72 Niet met 50 per uur, dat fiets ik liever niet op drukke wegen. Wel met lagere snelheden tegen het asfalt of auto. Maar dat is een scheve vergelijking, een harde val met fietsen gaat gelijk aan een doodschop in het voetbal. Dat maak je niet elke rit/wedstrijd mee. Normale pijntjes in het voetbal wel. Een harde duw in de rug, iemand die te laat komt en vol op je enkel komt etc. Je hebt constant fysiek contact met je tegenstander of het gras waardoor je gewoon pijntjes heb na een wedstrijd.ik volg het fietsen op de voet dus ik weet het verschil tussen een schwalbe makende voetballer en een Wout Poels die met gescheurde nier en milt alsnog probeert te fietsen. Het is ook 1 van de redenen dat ik minder voetbal kijk, teveel theater.

28 november 2019 om 16:19

Begrijpend lezen is een probleem zie ik. Hij zegt toch gewoon Wielrennen is veel intensiever, daar kan je het niet je niet veroorloven om te roken, in de voetballerij is dat heel anders. Of het waar is, laat ik in het midden, maar hij zegt gewoon dat je bij de ene sport anders om kan gaan met je lichaam dan bij de andere en dat is volgens mij 100 procent waar.

28 november 2019 om 17:08

Dat klopt, dat zegt hij. Zijn uitspraak verbaast me echter nog steeds. Het gaat er niet zozeer om dat het bij wielrennen niet zou kunnen, en bij voetballen wel. Alsof er ergens een harde grens is, en je aan de ene of de andere kant staat. Wielrennen heeft er dus niks mee te maken. De vraag is, of dat roken er voor zorgt dat Nainggolan aan het eind van de wedstrijd net even een of twee felle sprintjes minder in zijn lijf heeft zitten. Omdat de rook zijn longen net een beetje verzwakt heeft. Als het antwoord "ja" is, dan zou hij zich voor zijn kop moeten slaan. Ik weet het antwoord niet, daarvoor zou hij hele scherpe tests moeten doen. Maar voor een topsporter verbaast het me dat hij zo luchtig hiermee om gaat.

Tuurlijk is het niet te vergelijken, wielrenners moeten absoluut veel meer fysieke inspanning aankunnen. Maar ik snap de verbazing van Nuys wel. Een topsporter die niet het maximale van zijn lichaam vraagt klinkt gek. Ik denk dat dit ook zeker komt door de verschillen tussen individuele en team-sporten.

28 november 2019 om 14:52

Een aantal van de grootste namen in sport waren niet bezig met het maximale vragen van hun lichaam. Maradona, Cruijff, Michael Jordan, Niki Lauda, Juan Manuel Fangio, allemaal grote namen in hun sport, allemaal rokers.

28 november 2019 om 14:59

Waarvan een groot deel topsporter was toen roken nog "gezond" was. In dat opzicht een beetje een scheve vergelijking.

28 november 2019 om 15:10

Dat maakt helemaal geen verschil Ronzie.. Roken is roken! En feit blijft dat die rokers bij de GOAT's hoorden van hun sport

28 november 2019 om 16:05

Dat maakt wel degelijk uit. De bovenstaande heren speelden het spelletje in een tijd waarin het fysieke aspect gewoon een stuk minder van belang was. Het verschil in tempo tussen ‘toen’ en ‘nu’ is dag en nacht. Wat niks afdoet aan het talent van de heren natuurlijk, zulke talenten hadden zich ook wel aangepast aan het hedendaagse voetbal. Overigens maakt mij het niet zoveel wat een speler in zijn vrije tijd doet, zolang hij maar presteerd. En laat dat bij Radja nu net het probleem zijn geweest.

28 november 2019 om 16:18

Met hun conditie van toen zouden die jongens in het moderne voetbal amper tot prof schoppen. De fysieke standaard is veel hoger geworden. Dat geldt voor alle sporten. En roken betekent niet dat je niet alsnog goed kan zijn, maar het is ontegenzeggelijk slecht voor je, op elk gebied. Dus prima als je wil roken, maar dan geen huilie als clubs je eruit pleuren.

28 november 2019 om 16:19

Dat maakt wel degelijk uit. De medische wereld was toen of nog niet zo ver om te erkennen dat het ongezond was, of werd nog tegenhouden door lobbysten. Nu weet iedereen dat het ongezond is. Wellicht zeggen we over 10/20 jaar hetzelfde over energydrank. Nu is dat gemeend goed, en ingeburgerd (ook qua sponsoring) in de topsport, dat was met roken in die tijd net zo.

30 november 2019 om 16:34

Sorry, maar was het fysieke aspect minder van belang toen je nog auto's zonder stuurbekrachtiging had in de F1? Was fysiek niet van belang bij Jordan, misschien wel de beste basketballer ooit? Ja, de tijden zijn veranderd, dat klopt. En toch was in de jaren 80 echt wel al bekend dat het niet goed voor je was.

Sven Nys was voornamelijk een veldrijder. Ik zie veldrijden toch een behoorlijk stuk intensiever als weg wielrennen en waarschijnlijk ook als voetbal. Veldrijden is 1 uur op je max met constant kleine sprinters heuvel op etc. Als je dan kijk dat pure speeltijd bij een voetbalwedstrijd ook ongeveer 60 a 70 minuten is en een speler ook nog geregeld tijd heeft om op adem te komen als het spel aan de andere kant van het veld is. Nys was iemand die alles voor zijn sport deed, er voor leefde en tot de absolute top behoorde, ik snap best dat dat soort mensen raar opkijken tegen topsporters die roken. Een top atleet als Ronaldo zie je volgens mij ook niet roken.

28 november 2019 om 14:48

Bwa ik weet niet of veldrijden per se zoveel intensiever is dan een topwedstrijd op de weg. Het is wel zo dat veldrijders het meer gewoon zijn dan wegrenners om in het rood te gaan, waardoor hypergetalenteerde en met de juiste genen gezegende topveldrijders zoals Van Aert en Van Der Poel aansluiting vinden bij de beste wegrenners. Wat meer in topic: Nys was een voorbeeld van een Sportman die alles voor zijn sport deed dus ik kan me best voorstellen dat hij niet snapt dat een sportman rookt.

28 november 2019 om 14:53

Wegwielrennen is meer duurvermogen in vergelijking met veldrijden. In het wegwielrennen moet je over het algemeen (extreme races met waaiers buiten beschouwing gelaten) hard starten, dan heb je paar uur de tijd om in duurvermogen te fietsen en te herstellen en dan pas in de finale in het rood gaan. Ben je een sprinter is dat wellicht de laatste 10km. Ben je een klimmer gaat het om ongeveer 1 uur, max 1:30. Terwijl veldrijden en helemaal met de huidige generatie van start to finish volle bak is. In Nys zijn tijd werd daar in het midden ook nog wel eens getemporiseerd, maar tegenwoordig amper. Ik ben het ook zeker met je eens wat betreft Nys zijn instelling wbt topsport, dat is naar mijn mening ook de context waarin de opmerking geplaatst moet worden ipv welke sport iemand beoefend,

28 november 2019 om 16:00

Zijn punt is namelijk ook dat 7 uur fietsen intensiever is dan 90 minuten voetballen, dus kom je makkelijker weg met roken als voetballer.

28 november 2019 om 18:27

Alleen voetbal is met een bal en wielrennen met een fiets, einde discussie

Inderdaad, Radja. De heren voetballers hebben een absoluut luxeleventje in vergelijking met wielrenners. Helaas worden sporters niet betaald volgens de inspanningen die ze moeten leveren voor hun sport of deze heren voetballers zouden het met veel minder moeten doen ( geen betoog tegen de inkomsten van de voetballers trouwens maar wel een betoog om sporten zoals wielrennen, triatlon,... beter te vergoeden dan vandaag het geval is)

28 november 2019 om 14:53

Dat heeft ook met aandacht te maken. Wielrennen krijgt minder aandacht, en dus ook minder betaald. Zo simpel is het.

28 november 2019 om 15:48

Marktwerking, vraag en aanbod...als wielrennen wereldwijd evenveel aandacht kreeg als voetbal zouden ze wel beter betaald krijgen.
Maar vanwege je betoog: Niemand houd je tegen om een actie op touw te zetten om wielrennen en de triatlon op de kaart te zetten....of om gewoon een kaartje te kopen voor een wielerwedstrijd of triatlonwedstrijd, maar doe je dat regelmatig? Denk het niet...heeft met entertainmentwaarde te maken

28 november 2019 om 16:07

Ik doe zelf aan ( kwart en halve) triatlon dus in die zin ondersteun ik de sport😀 ( als amateur wel te verstaan)Probleem is dat je voor triatlon en wielrennen om te beginnen al niet moet betalen om te gaan kijken. Daarnaast zijn de tv gelden uiteraard ook niet te vergelijken. Voetbal is nu eenmaal de populairste sport ter wereld. Maar ik kijk vaker ( en liever) naar wielerwedstrijden en triatlonwedstrijden ( iron man Hawaï heb ik volledig gevolgd live op tv) dan naar voetbalwedstrijden, ondanks dat ik zelf ook bijna 20 jaar gevoetbald heb. Ik kan perfect vergelijken en daarom is mijn respect voor triatleten en wielrenners zoveel groter dan voor voetballers.

Ik vraag me echt af waarom mensen denken dat wielrennen veel intensiever is. Als wielrenner kun je blijkbaar elke dag 5uur wielrennen zonder blessures te krijgen. Voor voetballers is het onmogelijk om dagelijks een pot te spelen, zelfs elke 2 dagen is een aanslag op het lichaam. ON: er zal misschien wel een kern van waarheid zitten in het verhaal van nainggolan, maar hij mag ook best in de spiegel kijken. Met al die rare fratsen krijg je niet zomaar een bad boy titel. Het roken is niet alleen het probleem,wat wel heel erg amateuristisch is voor een profvoetballer. Als club zou je mensen moeten inschakelen om ze onder begeleiding te laten stoppen.

28 november 2019 om 15:31

Het is een lastige vergelijking omwille van het verschil van impact op het lichaam van fietsen en lopen. Met een gebroken scheenbeen kan je onmogelijk verder voetballen, terwijl het wel mogelijk is om verder te fietsen zoals Contador deed (wat absoluut niet wil zeggen dat het dan aangenaam fietsen is). Al kun je ook wel zeggen dat sommige wielrenners een beetje gek zijn, zo heeft Gilbert eens meer dan 60 kilometer met een gebroken knie in de Tour de France verdergereden. Maar betreffende Radja ben ik het niet volledig eens. Zolang hij blijft presteren en een goed uithoudingsvermogen behoudt kan je als club niet echt ingrijpen naar mijn idee.

28 november 2019 om 16:13

@Lacazette: als je dat denkt, heb je volgens mij nog nooit echt gefietst. Alsof 5u fietsen niets is... ik doe nu triatlon, waardoor ik vaak moet fietsen, maar heb ook 20 jaar gevoetbald. Ik kan dus goed vergelijken: fietsen is veel zwaarder dan voetbal. Je hebt zoveel ‘dode’ momenten in een match, daar waar je bij het fietsen nooit een echt ‘rust’moment hebt.

28 november 2019 om 16:35

Daar heb je helemaal gelijk in, al zijn er in het wielrennen ook meer dan genoeg “rustige momenten”. Zo rijdt men in het peleton (normaal gezien) niet heel de tijd à bloc. Maar het is gewoon moeilijk te vergelijken, wielrennen is inderdaad fysiek inspannender dan voetballen, maar voetballen daarentegen is dan weer een veel grotere aanslag op het lichaam dan wielrennen. Daarom vind ik ze gewoon moeilijk te vergelijken, al is het wel zo dat de gemiddelde wielrenner veel harder moet werken (al is het vaak ook wel een kortere periode) dan de gemiddelde voetballer.

28 november 2019 om 20:35

@thenry_228 De sporten zijn niet te vergelijken. Voetbal is interval terwijl wielrennen 90% duurzone is.

Techniek en tactiek spelen een veel grotere rol bij voetbal dan bij duursporten. Dat is het punt natuurlijk. Beetje flauw om hem daarop te pakken maar hij drukt zich ook wat ongelukkig uit.

Wellicht zou hij door te stoppen met roken wel een half procentje meer uithoudingsvermogen hebben. Hetgeen op topniveau een behoorlijk verschil kan maken.anderzijds zou hij door niet te roken wellicht de druk niet aan kunnen en alleen maar slechter gaan spelen.

28 november 2019 om 16:14

Bwa als voetballer maakt het niet zo heel veel uit denk ik. Zolang je blijft trainen en geen 15 sigaretten per dag rookt, is het effect volgens mij beperkt.

Hij is toch naar Cagliari gegaan omdat zijn vrouw ziek was?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren