Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hij laat niets zien, ik denk dat Manchester United zijn broer heeft gehaald’

Laatste update:

Manchester United lijkt de landstitel met een achterstand van negentien punten op koploper Manchester City al te kunnen vergeten en het gat met nummer vier Arsenal is inmiddels ook opgelopen tot acht punten. Trainer José Mourinho krijgt veel kritiek vanwege de matige prestaties van zijn ploeg, maar Emmanuel Petit is van mening dat de spelers ook naar zichzelf moeten kijken. Als voorbeeld haalt hij Alexis Sánchez aan, die er maar niet in slaagt om zijn topvorm te hervinden.

“De manager zit op de bank, dus je moet er ook voor zorgen dat je met trots naar je eigen prestaties op het veld kan kijken en de eerste die zich verstopt heeft is Sánchez. Hij wilde weg bij Arsenal omdat United hem het salaris bood waar hij op uit was. Nu krijgt hij zoveel geld en wat heeft hij de afgelopen negen maanden laten zien? Niets, ik heb hem niet gezien. Ik denk dat ze zijn broer hebben aangetrokken”, grapt de voormalige middenvelder van onder meer Arsenal en Barcelona in gesprek met Goal.

“Ik begrijp dat spelers geloven dat ze bepaalde financiële beloningen verdienen als ze een bepaald niveau halen, maar het is niet acceptabel wat we van Sánchez bij United hebben gezien”, vervolgt hij zijn verhaal. Petit denkt dat spelers als Paul Pogba, Anthony Martial, Marcus Rashford, Jesse Lingard en Luke Shaw te weinig hebben gedaan met de kritiek die Mourinho in de pers heeft geuit: “Misschien zijn een aantal spelers geïrriteerd door de manier waarop Mourinho dingen doet, maar hij weet wel wat er nodig is om prijzen te winnen. Of je nou wel of niet van zijn speelstijl houdt, zijn erelijst bewijst dat hij een groot winnaar is.”

“Kijk eens naar het Franse nationale elftal tijdens het WK van afgelopen zomer. Ze speelden niet altijd goed, maar de geschiedenisboeken zullen wel aangeven dat Frankrijk in 2018 wereldkampioen werd. Dat is uiteindelijk het enige dat ertoe doet. De geschiedenisboeken zullen niet zeggen dat ze die wedstrijd niet goed speelden, of dat die speler in die wedstrijd slecht was, of dat de keeper een fout maakte in de finale. Wie kan dat wat schelen? Het draait allemaal om het winnen van prijzen.”

“Het maakt niet uit hoe je op dat punt komt. Mourinho weet dat en hij heeft meer gewonnen dan bijna elke andere trainer in de sport. Wat ik wil zeggen is dat sommige spelers van Manchester United zich verstoppen. Ik durf te wedden dat een aantal spelers heel blij is met de kritiek op Mourinho en zullen zeggen dat het allemaal zijn schuld is. Ze horen in de media dat Mourinho dit fout doet, dat fout doet en dan lachen ze. Maar hij staat niet op het veld. Hij zet jou namens een van de grootste clubs van de wereld op het veld en het is jouw verantwoordelijkheid om goed te spelen. Te veel spelers verstoppen zich en dat is niet goed om te zien”, sluit hij af.

Ben jij het eens met Emmanuel Petit?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mourinho is momenteel de slechtste trainer uit de PL, elke speler is letterlijk achteruit gegaan. Zelfs de Gea blundert meer dan éérst. Nieuwe aankopen halen hun niveau niet. Dramatisch voetbal, slechte resultaten,blijven miljoenen pompen. Iedereen krijgt de schuld behalve hijzelf. Kan niet wachten tot zijn ontslag.

5 december 2018 om 14:29

Wie zou je graag als opvolger zien?

5 december 2018 om 14:40

Guardiola, Pochettino, Zidane, Tuchel, Bosz (maar dan absoluut topverdediger halen), Emery, Sarri, Ancelotti, Löw, Zidane bijvoorbeeld. Allen onhaalbaar.

5 december 2018 om 14:50

Ik denk ook voornamelijk dat United een coach nodig heeft die zoals bijv Ancelotti spelers een goed gevoel geeft (peoplesmanager) dan een tactische coach. De spelers (klinkt cliché) moeten weer plezier uitstralen dan opgezadeld worden door verdedigende tactische taken.

5 december 2018 om 15:49

Hahhahaa ja want Guardialo zal naar United gaan. Waarom zou je Ancelotti willen?

5 december 2018 om 15:02

Ze moesten Van Gaal gewoon niet wegsturen. Die man had gewoon tijd nodig om door te selecteren, in twee jaar kon je niet verwachten dat je met zo een groep spelers direct kampioen wordt. Vindt het nog steeds bizar wat SAF heeft bereikt in zijn laatste seizoen met die selectie.

5 december 2018 om 15:07

1 reden voor dat laatste kampioenschap: Alle ballen op Robin.

5 december 2018 om 15:09

Van Gaal kreeg tijd genoeg, maar presteerde nog slechter dan Mourinho nu doet dus nee liever niet. Zie Nog liever Frank de Boer aan het roer

5 december 2018 om 18:23

Belachelijk disrespectvol Samcro, je doet daar spelers als De Gea, Rafael, Carrick, Rooney veel te min.

Je zult later inderdaad in de geschiedenisboeken moeten kijken wie het WK 2018 heeft gewonnen. Dat herinner je je niet door een fantastische spelopvatting o.i.d. Zelfde verhaal met de Champions League winnaars van bijvoorbeeld 2010 of 2012.... niemand herinnert zich dat.
Wel herinnert worden teams met een mooie spelopvatting. Kijk maar hoe gesproken wordt over het Nederlands elftal van 1974, het Ajax van 1995/1996 of Barcelona omstreeks 2009/2011. Het is maar wat je wilt...

5 december 2018 om 14:27

Als je 2010 en 2012 niet herrinerd dan ben je absoluut geen volbloed voetbal fan. Dat Chelsea misschien geen barca was oké. Maar wat een schitterende wedstrijden waren er, met machtige goals ondanks dat het voetbal niet zo sprankelend was. Daarnaast was Drogba een beest van een spits.

5 december 2018 om 14:33

Ik herinner mij deze zeker wel. Maar weet wel zeker dat het grotendeel van de mensen dit nu al niet meer weet.... laat staan over 25jaar!
Mooie wedstrijden? Ik vond van niet, maar ieder zijn mening. De winnaars van deze 2 CL edities staan niet in mijn geheugen gegrift als wereldteams (zoals bijvoorbeeld Ajax 95/96, Juventus 96/99, AC Milan 02/06 en recent Barcelona)

5 december 2018 om 14:40

Het was nou niet om over naar huis te schrijven.

5 december 2018 om 14:37

Het kan mij weinig schelen wie wat gewonnen heeft. Wat mij bijblijft is het spel van een team. Om maar een voorbeeld te noemen. Real heeft 3x de CL gewonnen achtereenvolgend, maar zal ze vooral herrineren aan het geluk aan hun zijde bij voornamelijk 2 CL-seizoenen. Daarentegen het Barcelona van 2008-2012 zal mij bijblijven van het tiki-taka, dominantie, spelopvatting, doelpunten, steekballen, goals, assist, vermaak en genot. Dan hebben zij wel veel prijzen gepakt maar net geen 3x CL (2009-2011) zoals real maar dat doet er niet toe dat het spelletje van Barca toen gewoon van t hoogste niveau was vab wat ik persoonlijk heb gezien. Die prestaties sla ik hoger dan het verbreken van een bepaald record

5 december 2018 om 14:26

maar wat heeft Zidane nu gepresteerd? Eens, dat hij prijzen heeft gewonnen maar ik kan bij hem nog geen bepaalde stijl ontwaren. Manu moet out of the box denken qua trainers maar de vorige aanstellingen laten zien dat men daar niet toe in staat is. Liever conventueel falen dan onconventioneel succes hebben.

5 december 2018 om 14:47

Kijk naar hoe Real speelt nu Zidane en Ronaldo weg zijn, dat ze die CL’s wonnen heeft hij echt zeker wel een geweldig aandeel in gehad. Als Zidane al niet genoeg ‘gepresteerd’ heeft volgens jou, dan wordt het inderdaad erg lastig om een vervanger te halen voor Mou

Tja dat ligt aan het beleid van Manu. Eerst van Gaal dan Mourinho. Manu heeft als enige topclub niet vernieuwd. Liverpool, city, chelsea, tham en, in mindere mate, Arnsela, hebben allemaal echt vernieuwende coaches, die beter passen bij het huidige topvoetbal. Mpurinho en van gaal waren dat al lang niet meer en beiden zie/zag ik ook niet in staat tot veranderen. Omdat ze met een bepaalde stijl nu eenmaal succes hebben gehad

Hier heeft Petit dus gelijk en ongelijk tegelijk. Ja, winnaars staan op de lijstjes, maar de teams die herinnerd worden zijn teams die niet per se gewonnen hebben: De Magische Magyaren, Oranje in '74, Il Grande Torino, dat zijn teams die een halve eeuw na dato nog steeds herinnerd worden als geweldige teams, ondanks dat ze misschien niet veel gewonnen hebben.

Ik ben het wel met Petit eens dat de spelers eens even heel goed in de spiegel moeten kijken. Waarschijnlijk vinden ze de kritiek op Mou wel comfortabeler, omdat het een gevoel geeft dat het niet aan hen ligt. Maar als je kijkt naar het materiaal, dan hoort Man U hier gewoon minimaal 6e te staan en dichter bij de top 5. Het ligt echt niet enkel aan de trainer dat dat niet werkt. Maar ja, je kan moeilijk de hele selectie ontslaan. Het valt daarbij ook op hoeveel Mou doorwisselt. Zijn kracht zit normaal in een sterk collectief en een duidelijke keuze voor en vast kern. Het is beschamend dat hij die bij Man Utd nog steeds niet heeft weten te vormen na al deze tijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren