Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hij kan bij Feyenoord spelen, want het is daar geen top meer’

Laatste update:

Feyenoord bracht tevergeefs een eerste bod uit op Eric Botteghin, maar lijkt nog altijd in de markt te zijn voor de centrale verdediger van FC Groningen. Jan Everse hoopt dat de onderhandelingen over een transfer van de 27-jarige Braziliaan slagen.

/

De ex-trainer van onder meer FC Dordrecht, sc Heerenveen en PEC Zwolle werkte bij laatstgenoemde club samen met Botteghin. “Hij is niet geschikt voor de absolute top, maar in verdedigend opzicht wel een van de beste stoppers van Nederland. Ik vind dat hij wel bij Feyenoord kan spelen, want bij Feyenoord is het ook geen top”, zegt Everse.

“Feyenoord is geen top meer”, verduidelijkt hij in het praatprogramma FC Rijnmond. “Is Lex Immers top? Is Colin Kazim-Richards top? Is Miquel Nelom top? Ik kan er zo tien opnoemen. Maar Botteghin kan ook bij Ajax spelen, want daar staan ook geen echte kerels. Dat heb je in de Europa League wel weer kunnen zien”, aldus Everse.

Zou Eric Botteghin een goede aanwinst zijn voor Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waar slaat dit nu weer, wie won er van Sevilla, PSV en bijna tegen Rome

Kom op zeg

1 augustus 2015 om 07:24

Als je het gewoon objectief bekijkt pakken de laatste jaren Ajax en PSV de meeste titels, volgens mij moet je wel een titel kunnen pakken om top te zijn.

1 augustus 2015 om 07:29

De laatste jaren? De laatste 2 decenia bedoel je. Feyenoord is groot qua fans en historie maar qua voetbal is Feyenoord al jaren geen top meer. Individuele wedstrijden zeggen weinig, het gaat om het eindresultaat.

1 augustus 2015 om 07:33

Ja dat bedoel ik, daarnaast als je gewoon kijkt naar spelers in de selecties van de 3 clubs, is er gewoon een duidelijk verschil in kwaliteit tussen Ajax-PSV en Feyenoord.

1 augustus 2015 om 07:44

Mee eens. Ik vind feyenoord op sportief gebied meer gelijkwaardig aan AZ en Twente dan aan PSV en Ajax.

1 augustus 2015 om 08:04

Dat mag je vinden hoor, maar de aantrekkingskracht van Feyenoord, net als de fanschare, het stadion, het achterland, de jeugdopleiding en het verleden is totaal niet te vergelijken. Nog steeds de eerste en laatste Nederlandse club die een Europese prijs pakte. Kijk daarnaast eens in het Nederlands elftal, de halve selectie lijkt wel bij Feyenoord vandaan te komen, als dat subtop is dan hebben Ajax en PSV de afgelopen jaren voor een 'topclub' veel te weinig talenten afgeleverd. Wijnaldum, Fer, van Persie, de Vrij, Martins Indi, De Guzman, Clasie, Kongolo haalden allemaal het wk afgelopen keer, en voor de volgende eindronde kunnen daar zomaar weer spelers als Van Beek bijkomen en wie weet wat ze daar nog meer uit de jeugd tevoorschijn toveren. Dat zie ik PSV en Ajax voor een topclub te weinig doen, laat staan az en Twente. Dat het sportief minder was is gezien het financiële dal waar ze uit komen niet zo gek, maar door de handnekkigste opportunisten wordt dat blijkbaar vergeten om Feyenoord maar af te schrijven. Nogmaals, je mag het vinden, maar het is wel kortzichtig als je ziet hoe Feyenoord organisatorisch elk jaar een stuk sterker wordt, en dat na zo'n diep dal. Ze eindigen de afgelopen vier jaren net zo vaak boven psv als daar onder, maar dat wordt handig vergeten lijkt het wel.

1 augustus 2015 om 08:24

Ja dat doet Feyenoord goed, een grote groep door laten stromen naar Oranje, maar is dat nou echt een goede graadmeter of een club een topclub is of niet? Volgens mij zijn prijzen en spelersmateriaal het belangrijkst, Feyenoord heeft het vooralsnog een stuk lastiger om het kaliber spelers te halen dat PSV en Ajax kunnen halen waardoor ze het eigenlijk vooral moeten hebben van hun talenten. Daarnaast is het maar de vraag welke periode je pakt en met wie je het vergelijkt, laten we dan maar zo recent mogelijk kijken. Volgens mij moet een topclub een goede kans maken op de landstitel, denk je echt dat Feyenoord dit jaar een goede kans heeft om de strijd te winnen van Ajax en PSV?

1 augustus 2015 om 08:55

Ik denk dat PSV weer soeverein kampioen wordt, maar heb Feyenoord vorig jaar bij vlagen zeer indrukwekkend zien spelen. Het verschil is nu nog vooral financieel, Feyenoord heeft dertig miljoen euro minder te besteden, dan trek je dus wat andere spelers aan dat wat PSV kan. Maar het verschil in begroting wordt minder, Feyenoord is nu pas net uit de schulden en aan het bouwen richting toekomst. Het is afwachten hoe het gaat onder de nieuwe trainer, maar ik zie ze gewoon weer bovenin meedoen. De jaren dat ze boven psv eindigden heb ik nooit iemand horen suggereren dat PSV geen top meer is, dat lijkt me nu andersom dus ook nogal voorbarig. Ze wonnen nog geen jaar geleden overtuigend van de Europa league winnaar, daartoe acht ik heel weinig teams in Nederland in staat. Dat de eindspurt net als de start zeer slecht was kan niemand ontkennen, maar daar tussenin hebben ze echt wel laten zien een zeer goed voetballende ploeg te zijn. Ze hadden afgelopen seizoen het meeste balbezit en veruit de minste kansen weggegeven van de hele eredivisie, ik zie daarin wel een basis om verder te gaan. Zeker als er een goede spits staat die de ballen wel afmaakt, iets waartoe ik Kuyt meer in staat acht dan kazim. In de onderlinge duels heeft Feyenoord mij overtuigd zich te kunnen meten met Ajax en PSV, als ze hun slordigheden eruit halen zie ik niet in waarom ze niet mee kunnen doen, PSV is misschien te hoog gegrepen, maar Ajax moeten ze in mij optiek toch kunnen uitdagen.

1 augustus 2015 om 09:19

Ik gun het Feyenoord van harte dat ze weer op dezelfde hoogte komen als PSV en Ajax en ik zie ook dat ze op de goede weg zijn, daarom denk ik dat ze dit seizoen wel gewoon 3e worden, maar ook Ajax lijkt toch nog een stap te ver. Ajax heeft geen basisspeler verloren, een aantal aankopen gedaan waardoor er nu op vrijwel elke plek goede concurrentie is en het systeem wat aangepast (met een 10). PSV daarentegen heeft 2 toppers verloren en ik heb mn grote twijfels of die wel zo makkelijk op te volgen zijn met Pereiro en Propper. Ik zie PSV en Ajax dus nog ongeveer gelijkwaardig, met Feyenoord daar nog achter, op basis van hun selecties. Ik maak me vooral zorgen over het middenveld en de flanken van Feyenoord, dat zijn naar mijn insziens vooral de plekken die bij PSV en Ajax gewoon beter bezet zijn. Ja vorig jaar overklaste Feyenoord het middenveld van Ajax, maar Clasie had daar een groot aandeel aan en ondertussen heeft het jonge middenveld van Ajax stappen gemaakt in een nieuw systeem. Als laatste nog, het verschil tussen PSV en Feyenoord was dat PSV's dip geen dal kunt noemen, daarvoor duurde het te kort, ze hadden immers nog recent heel wat kampioenschappen binnen gesleept, dus voor mij heel logisch dat ze niet gelijk als subtop worden bestempeld.

1 augustus 2015 om 09:19

Wat een geklets hier. Feyenoord pakt inderdaad te weinig titels, echter is dat ook niet gek gezien zij uit een financiële diepe dal komen en reeds al hun betere spelers moesten verkopen om te overleven. Ondanks dit feit heeft Feyenoord steevast meegedraaid in de top 3 de afgelopen jaren op uitzondering van het laatste seizoen. Daarnaast is het de hofleverancier geweest van het afgelopen WK. Kijkend naar Ajax en PSV zijn de verschillen niet of nauwelijks aanwezig qua spel. Op Europees gebied speelt geen enkel Nederlandse club tegenwoordig een rol van betekenis en worden zijn allen in een vroeg stadium uitgeschakeld.
Feyenoord is voor Nederlandse maatstaven wel degelijk top. Op het moment pakken we geen prijzen en zullen wij waarschijnlijk ook nooit recoed kampioen worden, ondanks is Feyenoord groots qua fans, beleving, stadion, geschiedenis en is er genoeg ambitie en drive om in de nabije toekomst weer enkele titels te grijpen. Na de eb komt er weer vloed. Larrie trouwens dus als je de vergelijking neemt is Arsenal ook geen top omdat ze de titel niet pakken. Dit was mijn live verslag vanuit de plee

1 augustus 2015 om 09:42

Nogmaals hofleverancier van het WK zijn vind ik geen goeie maatstaf om te bepalen of een club bij de top behoort of niet, dan vind ik een argument als dat het transferrecord van Feyenoord al meerdere keren verbroken is door PSV en Ajax nog interessanter. Ik denk dat prijzen en spelersmateriaal gewoon belangrijker zijn, wat je voor de rest zegt klopt allemaal qua fans, stadion, beleving etc. dat zal nooit veranderen. Over Arsenal, ja door velen worden zij ook niet meer als topclub beschouwd, ze zijn er ook niet echt in de buurt gekomen en dat is al heel wat jaren zo. Maar denk dat het dit jaar zomaar anders kan zijn door de selectie die ze nu hebben, Arsene heeft een verandering aangebracht 2e helft seizoen die zomaar goud kan blijken te zijn. Dit was mijn liveverslag vanuit de Filipijnen.

1 augustus 2015 om 10:07

Gio lijkt ook een behoorlijke verandering door te voeren met het vervangen van Immers en Kazim, en wellicht Nelom. Volgens velen de reden dat Feyenoord niet serieus meedeed afgelopen jaren.

1 augustus 2015 om 07:26

Als je slechts op basis van een paar wedstrijden wilt oordelen (wat sowieso kortzichtig is), moet je de laatste drie van het seizoen ook even benoemen.

1 augustus 2015 om 07:27

En wie is er al jaren geen kampioen meer of heeft de beker gewonnen? Feyenoord is een prachtige club, maar voetbal technisch geen top.

1 augustus 2015 om 07:28

En wie verloor er thuis van Eagles , kom op zulke dingen slaan nergens op je kan winnen van goede en verliezen van kleine clubs. Maar op dit moment is Feyenoord geen top . En Ajax achterin is ook geen top , Hij vertelt geen onzin vindt ik .

1 augustus 2015 om 11:17

face it.. feyenoord is al jaren geen top meer! begrijp ook niet waarom feyenoord supporters de titel verwachten. 1 keer een uitschieter gehad naar de 2e plek.. feyenoordag tevreden zijn als op plek 3 of 4 kunnen eindigen

Deze man bekijkt het Nederlandse voetbal vannuit een objectieve kant: Nederlands competitievoetbal is helemaal geen top. Je kan wel kampioen worden of de beker winnen, maar weten te presteren in Europa, dát maakt je écht top. Dat lukt maar heel zelden, dus er is simpelweg geen 'top'.

1 augustus 2015 om 07:45

Wat een domme redenatie. Als je nationaal bekijkt is er natuurlijk wel een top, daar gaat dit toch over. Er wordt nergens over internationaal voetbal gesproken.

1 augustus 2015 om 08:38

@panerai
Misschien moet je de laatste regel van het artikel nog even goed lezen en dan pas oordelen of een redenatie dom is.

1 augustus 2015 om 08:43

De redenatie van Jaap de Vos dom noemen, en dan zelf over het hoofd zien dat er in de laatste regel gerefereerd wordt aan internationaal voetbal. In dit artikel staat niet vermeld over welke top het gaat. Dus als jij je door de opmerking van Jaap op je PSV pikkie getrapt voelt, hou dat dan lekker voor jezelf.

1 augustus 2015 om 11:00

Ik had die laatste regel over het hoofd gezien en ik was er dus vanuit gegaan dat het over de ED ging. De vergelijking waar hij het over heeft betreft ook alleen maar NL clubs dus zo onlogisch is mijn beredenatie dus niet. Of ben je het met hem eens dat we geen topclubs hebben in Nederland.

Everse is nog een man die alles met vroeger vergelijkt. Zo begon hij bijvoorbeeld weer over Rinus Israel. Ja, dan zijn al onze verdedigers van amateurniveau en dan is geen één speler in Nederland top meer.

1 augustus 2015 om 08:34

Is niet te vergelijken. Ik denk dat Rinus tegenwoordig voornamelijk schorsingen zou uitzitten (op basis van camerabeelden) ;-)

1 augustus 2015 om 09:03

Precies, en bedenk eens hoe de praatprogramma's hem zouden afbranden. Romantisch mijmeren over Laseroms en Israel, maar als iemand een keertje iets te stevig erin gaat dan wordt hij als een moordenaar afgeschilderd. Met zo'n blik op het voetbal kan je altijd blijven zaniken, wat uiteindelijk makkelijker is dan positieve dingen benoemen.

Eerlijk gezegd begrijp ik toch niet heel veel van het beleid van Feyenoord. Toen ze helemaal geen geld hadden braken er spelers door als De Vrij, Indi, Clasie, Van Beek en Kongolo en kregen Vilhena en Boetius de kans. Allemaal grote talenten.
Vervolgens hebben ze weer wat geld en gaan ze dat geld uitgeven aan allerlei middelmatige voetballers. De eigen talenten die op dit moment misschien nog iets wisselvalliger zullen spelen maar wel meer talent hebben krijgen daardoor geen kans meer. Dat je één speler haalt als back up voor Kongolo en Van Beek kan ik me voorstellen maar toch geen twee?
Nu zit de selectie weer vol middelmaat en met middelmaat behaal je de top niet. Ieder miljoen dat je uitgeeft aan middelmatige voetballers is een miljoen te veel. Feijenoord heeft genoeg talenten. Geef die talenten de kans en spaar je geld op om eens een keer een echte 'topper'te kunnen halen die de club echt verder brengt.

1 augustus 2015 om 07:59

Maar met alleen talenten ga je nooit kampioen worden. Ik ga niet zeggen dat ze het nu wel worden maar met ervaring erbij is de kans toch een stuk groter! Vooral de wedstrijden tegen de kleine ploegen, want daar laat Feyenoord het elk jaar weer liggen! En de ervaren spelers houden de talenten scherp en de talenten ontwikkelen zich veel sneller!

1 augustus 2015 om 09:07

Edwinus10 Maar wat is ervaring? Het scheelt of je ervaring hebt met het spelen van champions league voetbal en WK-wedstrijden of dat je ervaring hebt met het spelen van wedstrijden voor NAC en Groningen,

1 augustus 2015 om 08:02

Met welk verhaal zou Feyenoord "toppers" dit seizoen moeten binnenhalen zonder Europees voetbal en al jaren geen prijs?

1 augustus 2015 om 09:10

Dat maakt het niet gemakkelijker inderdaad. Maar verspil dan ook niet te veel geld aan middelmatige spelers en bewaar dat geld voor later. Verder zul je goed moeten scouten. Groningen slaagde er bijvoorbeeld wel in Suarez te halen. Zoiets zou Feijenoord ook moeten kunnen lukken. Feijenoord is hoe dan ook nog altijd een mooie club. Toppers had ik overigens niet voor niets tussen aanhalingstekens geplaatst. 😉

1 augustus 2015 om 08:09

Wanneer ik je een compliment kon geven dan zou ik het doen. Sinds het financieel weer beter gaat komen er steeds meer net niet voetballers naar de Kuip en de aansluiting met PSV en Ajax ga je echt niet bereiken met het contracteren van de Botthegins of Kramers van deze wereld.

1 augustus 2015 om 08:12

Wat is er mis mee om twee backups te hebben? Een rechtsbenige CV en een linksbenige?

1 augustus 2015 om 09:12

Een back-up die op beide plaatsen kan spelen zou voldoende moeten zijn. Daarachter heb je de dan weer ruimte voor een eigen talent. Je haalt nu twee spelers die uiteindelijk als het goed is alleen op de bank zullen zitten.

2 augustus 2015 om 11:42

@romario35

Het eigen talent wat er op het moment rondloopt is er gewoon niet klaar voor of niet goed genoeg.

1 augustus 2015 om 08:16

Maar dan moeten de talenten wel verlengen. Boëtius en Vilhena willen dat niet en vanwege de 1-jarige contracten moeten ze wel worden verkocht.

Boulahrouz en Mathijsen zijn weggegaan, lijkt me logisch dat er dan weer twee vervangers worden gehaald. Vooral omdat Dammers heeft laten zien er nog niet klaar voor te zijn. Dat is niet erg, maar wel de realiteit.

En het is afwachten. Miazek, Gronsveld, Nieuwkoop, Verdonk en Schuurman trainen allemaal al een tijdje mee. Vooral Verdonk en Schuurman vind ik goede talenten. Ik hoop zelf dat er veel spelers zullen worden verkocht waardoor de talenten dichterbij de basis komen. Het is natuurlijk niet normaal dat wij momenteel maar liefst 29 spelers hebben.

1 augustus 2015 om 09:15

Een dergelijk grote selectie zegt inderdaad veel. Van Geel is niet echt heel gelukkig geweest met zijn aankopen. Die spelers moeten allemaal vroeg of laat weer weg. Net als bij Ajax zijn de spelers uit de eigen jeugd de afgelopen jaren het meest succesvol gebleken.

Als hij Feyenoord niet als top zit, Ajax niet als top ziet, welke club is er dan wel top in Nederland?

Als je puur naar spelers gaat kijken en gaat zeggen of ze top zijn of niet is er geen topclub in Nederland..

Als je het zo bekijkt, welke club is dan wel top in Nederland dan ? Ik denk dat die spelers inderdaad Feyenoord niet beter maken maar misschien wel nodig hebben .

Natuurlijk is Feyenoord geen top meer. Maar in Nederland echt wel! De Nederlandse competitie stelt alleen niks meer voor. Nederlandse clubs hebben het gewoon heel moeilijk in Europa. Ajax en PSV slaan ook geen deuk in een pakje boter. Als je kijkt naar Ajax deze week spelen zo leuk de eerste helft de tweede helft was het een oude vrouwen elftal.
Het niveau is zo hart naar beneden gegaan de laatste jaren. Als het Feyenoord dat de uefacup won nu zou spelen wonen ze op 60% de titel. In die tijd werden ze geen kampioen. Dat kwam omdat Ajax en PSV ook gewoon betere elftallen hadden.
Van de week ook z'n Affelay die mag toch blij zijn dat die voor PSV mag voetballen. Deze jongen heeft in jaren buitenland nog niks laten zien. Maar z'n jongen denkt alleen aan geld.

Het draait in het voetbal alleen maar om geld, heb je geld dan komt in de loop der jaren prestatie.
Meneer Everse heeft wel een punt, maar hij moet ook even kijken waar de club Feyenoord vandaan komt.
Als Feyenoord niet in de schulden had gezeten, dan was het gat niet zo groot geweest alleen al naar psv en ajax.
Maar goed die schulden hebben ze ook wel weer aan zichzelf te danken, wegens wanbeleid en onnodige uitgaves.
Nu worden van Geel en Gudde afgerekend op wat er jaren geleden allemaal is gebeurd en dat is niet fair.
Als je uit een diepe crisis komt, dan zit je daar niet twee of drie jaar op de blaren, maar dat kan wel tien jaar duren.
Komt nog eens bij dat wanneer je een lichting talenten doorkrijgt, die natuurlijk niet meteen klaar zijn om een elftal te dragen.
Op het moment dat ze dat dan wel zijn, worden zo door het buitenland aangetrokken omdat er veel meer salaris wordt betaald.
En ook het sportieve aspect is natuurlijk beter, tenzij je Champions League speelt dan wil je wel blijven.
Voor de Europa League geld deze regel allang niet meer, want daar spelen doe je alleen voor de ervaring en niet v oor de centen.
Ik vind het respect van de eigen spelers richting de clubs ook niet altijd even eerlijk, het is logisch dat je zo nu en dan salaris verhoging wil. Maar dan moeten er wel prestaties zijn en moet je niet gaan klagen over de positie waar je speelt.
Ik ben Feyenoorder , maar ben wel realistisch, qua prestaties hoor je niet meer bij de top maar die ben je alleen maar verder uit het oog verloren door al die saneringen.
Als Feyenoord dit jaar top 3 eindigt dan hebben ze het prima gedaan, het verschil in punten met de concurrenten is dan wel weer een aspect want zoals afgelopen seizoen is niet te tolereren.

Verder wilde ik ook nog even wat kwijt over die play-offs, ik vind het ronduit belachelijk dat die gespeeld moeten worden.
Vooral voor de nummers drie en vier vind ik het echt nergens over gaan.
Je speelt een heel seizoen lang voor de positie die je na 34 wedstrijden bekleed, beloon de clubs die 3 en 4 worden gewoon met een europees ticket.
Is alleen in Nederland dat achterlijke systeem, weg ermee.

Heeft die Everse aandelen in het lul-botteghin-naar-feyenoord-pakket ?? Botteghin met ruimte in zijn rug is net zo lachwekkend als Ramon Zomer, het liefst staan dit soort verdedigers naar hun keeper en misschien nog wel een metertje erachter.

Klopt wij zijn geen top meer geweest, maar nu we weer aankopen kunnen doen kan dat stapje naar de top weer gezet worden. Zoals je ziet willen spelers nog altijd graag naar Feyenoord komen. Daarnaast vind ik de concurrentie nou ook niet echt geweldige selecties hebben hoor. Ajax en PSV zijn ook een stuk minder dan de afgelopen jaren geworden.

1 augustus 2015 om 14:00

Ooh ja? Ik vind dat Ajax er op vooruit is gegaan en PSV echt niet veel minder is geworden. We hebben afgelopen seizoen wel gezien dat Feyenoord heel erg ver achter zowel PSV als Ajax is geëindigd, het gat is enorm en dat is niet verkleind met het halen van Vejinovic voor het weggaan van Clasie.

Is Everse top? Uh nee

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren