Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hiddink laat Fer, De Jong en Zoet thuis voor komende interlands

Laatste update:

Guus Hiddink heeft de selectie van het Nederlands elftal teruggebracht tot 27 namen. De bondscoach doet voor de oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten en het EK-kwalificatieduel met Letland geen beroep op Leroy Fer, Nigel de Jong en Jeroen Zoet, zo heeft de KNVB vrijdagavond bekendgemaakt.

/

Fer is net hersteld van een knieblessure die hem lange tijd aan de kant hield, maar trainde donderdag uit voorzorg nog wel binnen. Hiddink durft het desondanks niet met de middenvelder van Queens Park Rangers aan: “Hij is niet wedstrijdfit”, laat Hiddink weten. 81-voudig international De Jong en PSV-doelman Zoet zijn dus de andere afvallers.

“Nigel heb ik laten weten dat ik met het oog op de komende wedstrijden heb gekozen voor een ander type speler. De selectie bevatte vier keepers en helaas voor Jeroen, is er slechts plaats voor drie.” Hakim Ziyech en Sven van Beek meldden zich reeds af voor de komende twee interlands.


Zou jij Nigel de Jong hebben laten afvallen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima besluit.
Tegen de komende 2 landen heb je een voetballer nodig op de 6, Clasie leent zich daar prima voor.
Zelfs Blind op 6 en Willems op de back zou beter zijn de De Jong laten voetballen.

29 mei 2015 om 21:01

Blind speelde tegen Brazilie ook echt goed. Hij heeft geen 3 controlerende middenvelders nodig dan vind ik het logisch dat hij de Jong thuis laat.

30 mei 2015 om 00:39

Dat heeft ook met het feit te maken dat hij toen bijna alleen maar hoefde te verdedigen en dat die wedstrijd de oplossing niet voetballend werd gezocht en breedtepasses voldoende was.

In aanvallend opzicht is de balbehandeling van Blind te traag en te vaak breed ipv diep.

Deze opstelling lijkt me het beste om mee te starten.

In het begin liever Narsing dan Lens, omdat Lens meer een zwervend type speler is en Narsing zijn voorzetten doorgaans gevaarlijker vind.

Achterin misschien liever Blind dan Willems, omdat je anders wellicht teveel op de aanval speelt waardoor de balans in het elftal zoek kan raken.

Blind kan samen met de Vrij ook rugdekking aan Clasie geven wanneer hij doordekt.

Persoonlijk had ik eerder Luuk de Jong naar huis gestuurd ipv Nigel, omdat je met Nigel altijd iemand hebt waarmee je de boel achterin op het laatst goed dicht kan timmeren.

Cillesen
Janmaat
Vlaar
De Vrij
Willem/Blind
Klaassen
Sneijder
Clasie
Narsing/Lens
v. Persie
Depay

Geen Nigel de Jong is opmerkelijk, toch één van onze meest ervaren internationals. Aan de andere kant, het geeft wel aan dat Hiddink waarschijnlijk met een aanvallend middenveld wil starten. Benieuwd of Chery erbij blijft!

29 mei 2015 om 20:34

Nigel e Jong doet het bij het kwakkelende AC Milan ok niet zo goed.

29 mei 2015 om 20:48

Nigel heb ik laten weten dat ik met het oog op de komende wedstrijden ,
heb gekozen voor een ander type speler.
Hij geef wel netjes uitleg aan de Jong , Meneer Hiddink vind ik .
Dus Precies @robin hij gaat spelen met een aanvallend middenveld .

29 mei 2015 om 21:44

Tegen Letland heb je Nigel de jong niet nodig als middenvelder. Je zal het spel moet maken en dat kan Nigel niet aanvallend.

Goed besluit en tevens goed beargumenteerd, ga zo door Guus!

Dan had hij die 4 ook niet hoeven oproepen.
IK snap zijn keuze wel maar het hadden ook 4 anderen kunnen zijn.

Waarom een ervaren speler zoals Nigel de Jong thuis laten? Zolang hij zich er bij neer kan leggen en niet voor onrust zorgt zou ik hem gewoon er bij houden. Zo'n ervaren speler heeft gigantisch veel te bieden voor deze groep.

29 mei 2015 om 20:41

Toegeven, Oranje is niet in opperbeste vorm, maar als we de ervaring van De Jong nodig hebben om van Letland te winnen.

29 mei 2015 om 20:42

Guus guus guus ???

29 mei 2015 om 20:43

Gigantisch veel te bieden?
Hij houdt de ontwikkelingen van anderen op, die hem al voorbij aan het streven zijn qua niveau.
Die oude goede dagen van De Jong zijn geteld, nieuwe generatie is aan de beurt nu.

29 mei 2015 om 20:57

Hij hoeft niet per se in de basis te starten toch.

29 mei 2015 om 21:03

@blindevogel

Hoezo houdt hij de ontwikkelingen op van anderen? We hebben het over het nationale elftal en niet een club, dan had ik je best gelijk willen geven. Het is de keuze van de bondscoach die bepaalt wie goed genoeg is en zal spelen.

Ik vind dat je naast de grote spelers zoals Sneijder, Van Persie en Huntelaar je Nigel de Jong best goed kunt gebruiken.

Als je succesvol wilt zijn op een EK of WK heb je echt altijd de juiste mix nodig van jong en oud. Van Persie hoort er eigenlijk zelfs niet meer bij en Huntelaar is ook al een twijfelgeval. Je kunt niet enkel Sneijder er bij houden en voor de rest met onervaren jonkies naar het EK gaan.

In de kleedkamer is Nigel gigantisch belangrijk, samen met Sneijder de belangrijkste spelers waar men naar kan opkijken.

29 mei 2015 om 21:07

Waarom hoort van Persie er eigenlijk niet meer bij? Hebben we al een goede vervanger? Huntelaar voegde niks toe de laatste 2 wedstrijden bij het Nederlands elftal, bij Schalke doet hij het ook niet goed. Dan heb je Dost, maar ja, hij is ook niet meer in zijn vorm van begin 2015. Van Persie is de enige goede, meevoetballende spits. Aan hem heb je dan nog tenminste iets totdat er een vervanger/opvolger komt.

29 mei 2015 om 21:16

Als Nederland een wedstrijd start met een aanvallend middenveld en je middenveld vervolgens overlopen wordt zie ik niemand liever het veld inkomen dan Nigel. In topwedstrijden zou het na Robben sowieso de eerste speler zijn die ik op zou stellen.

29 mei 2015 om 21:29

Die had er na 2010 al niet meer hoeven zijn, voegt 0 toe alleen tegen de kleine landen.
We hoeven niet weer alle statistieken erbij te halen, maar Huntelaar is voor oranje een veel betere spits dan van Persie, die als spits (op de goal tegen spanje na) 3 toenooien faalt.

29 mei 2015 om 21:47

Nou als je bij voorbaat Nigel erbij houdt voor de kleedkamer terwijl je hem niet gaat opstellen kun je hem beter zijn vakantie gunnen

29 mei 2015 om 22:11

helemaal met je eens Albertino. v. Persie heeft elk toernooi laten zien dat hij er niet staat en faalt.

29 mei 2015 om 22:15

@therose

Aan Van Persie heb je echt drie keer niks. Hoe goed hij bij Arsenal en het eerste jaar bij United was, zo goed hebben we hem nog nooit gezien bij Oranje.

Qua spitsen is het ook gewoon een ramp, er loopt al jaren niks fatsoenlijks rond. Je mist een hele generatie die het gat hadden moeten opvangen tussen Van Persie/huntelaar en de jonkies die nu 18-22 jaar zijn.

29 mei 2015 om 23:06

Huntelaar is ook al jaren niets. Heeft t alleen in zn eerste seizoen leuk gedaan. Laatste 3 seizoenen heeft hij nog minder gescoord dan Lex Immers.

30 mei 2015 om 01:07

Dat ben ik helemaal met je eens. Als Nigel de uitleg van Hiddink kan respecteren, heeft hij zeker nog een meerwaarde voor deze groep. Mocht er onverhoopt iemand geblesseerd uitvallen, dan kun je hem probleemloos inzetten.

Weet iemand misschien waarom hakim ziyech zich heeft terug getrokken?

29 mei 2015 om 20:46

Geblesseerd.

29 mei 2015 om 20:48

Blessure.

30 mei 2015 om 01:08

Geblesseerd.

Snap niet dat De Jong weggestuurd wordt! Ik ben het er mee eens dat hij niet moet spelen, maar iemand met zo een status, belangrijk voor Oranje was afgelopen WK's, vertellen dat hij niet nodig is? De Jong moet je er voor de groep bij houden, op trainen verzaak je niet bij hem, en spelers als Blind en Clasie hebben (nog) niet de status om er een eens goed op zn flikker te geven, want daarvoor hebben zij nog te weinig bereikt!

Vermeer is neem ik aan boven Zoet verkozen op basis van zijn vorige optreden bij Oranje. Op basis van de competitie na de winterstop kan het in ieder geval niet zijn. Hij heeft er bijna meer doorgelaten dan tegengehouden(24 om 26 oid).

29 mei 2015 om 23:11

Ander type keeper en meer ervaren zal het argument zijn. Vermeer stijgt naar grotere hoogte maar kent ook diepere dalen, is gewoon wisselvallig en zoet is een stukje stabieler al ben ik daar ook niet gigantisch van onder de indruk.

Aan de andere kant, dit gaat om de 3e keeper van een nationale ploeg. Die heeft nog nooit in hoeven vallen volgens mij.

Het einde van de jong bij oranje. Straks komen Klaassen van ginkel er ook nog bij dan is er echt geen plek meer voor hem.

29 mei 2015 om 21:16

Onzin, tegen toplanden heb je hem straks nog kei en keihard nodig. Meevoetballend misschien niet de allerbeste, maar in verdedigend opzicht nog altijd 3 klassen beter dan de overige opties op 6. Sterker nog, noem mij maar eens 5 betere mannetjesputters dan Nigel, wereldwijd wel te verstaan. Ik tel ze namelijk niet. Was vorig jaar in Brazilië nog van enorme waarde en dat niveau houdt gaat hij echt nog wel een tijdje vast houden.

Dit lijkt me inderdaad het einde van Nigel de Jong bij Oranje..

29 mei 2015 om 23:56

Dat denk ik niet. Nigel is nog van grote waarde als breker op het middenveld tegen grote voetballanden. Ik denk dat Nigel nog zeker tot het WK 2018 een vaste selectiespeler van Oranje is.

30 mei 2015 om 01:00

Ik ben het met je eens dat hij echt nog wel van waarde kan zijn. Ik ben wel een liefhebber van de voetballer Nigel de Jong. Maar juist als hij van waarde kan zijn op of buiten het veld dan laat je hem nu niet thuis. Je stuurt iemand niet tijdens de voorbereiding naar huis, niet bij zo´n voetballer. Daarom denk ik dat dit juist wel het einde bij Oranje inleidt voor de Jong. Helaas..

Geen Nigel de jong . Weg met die Hiddink! Dacht aan het begin al dit gaat hem niet worden

Tikkie breed de Jong gaan we echt niet missen hoor..

Hopelijk krijg Chery nog wat speeltijd, aangezien Sneijder 2 dagen voor de interland met de USA de Turkse bekerfinale speelt .

29 mei 2015 om 23:13

Sneijdertje zal tegen de Amerikanen niet in de basis starten. Je hebt echter ook nog Klaassen/wijnaldum die op 10 kunnen spelen dus een basis plaats zal er niet in zitten voor Chery gok ik. Een mooie invalbeurt moet wel kunnen.

30 mei 2015 om 01:42

Klaassen is niet opgeroeprn vanwege een operatie.

hopelijk debuteerd Berghuis komende interlands !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren