Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Het zal iets lastiger worden, maar Barça blijft Barça. Ook onder Tito'

Laatste update:
/

Het tijdperk-Josep Guardiola is voorbij, maar volgens Edmilson zal dat geen al te grote gevolgen hebben voor Barcelona. De ex-speler van de Spaanse grootmacht denkt dat Tito Vilanova het werk van zijn voorganger probleemloos doorzet. “De filosofie van de club gaat helemaal terug naar de tijd van Johan Cruijff en dat heeft Barcelona altijd getoond door middel van goed voetbal”, zegt de Braziliaan op de website van de Azulgrana.

De nu 36-jarige Edmilson heft de voorbije jaren genoten van het spel van zijn voormalige club. “Ik heb nog nooit een ploeg zo goed zien voetballen als Barcelona onder Guardiola. Met al dat balbezit, zo veel doelpunten en de overdaad aan kwaliteit. Het zal misschien iets lastiger worden nu, maar Tito werkt al een tijd met deze spelers en kent hun mentaliteit. Hij kent ze zelfs zeer goed.”

“De filosofie zal niet veranderen”, weet Edmilson, die in 2006 met Barcelona de Champions League veroverde ten koste van Arsenal. “Barça blijft Barça en ze zullen net zo sterk zijn als de afgelopen jaren.”

Barcelona wint de Champions League

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Onder elke tijdperk komt ooit een einde, ook van Barcelona met haar tikkie takkie voetbal. Helaas komt er nu een begin van het tijdperk ''zoveel mogelijk geld uitgeven''. Het zou mij niet verwonderen als Real Madrid, PSG en Manchester City dit jaar gaan domineren in Europa. Barcelona heeft met Messi, Iniesta en vooral Xavi een mooi elftal, maar ik vermoed dat het tijdperk Barcelona helaas een einde krijgt.

7 augustus 2012 om 13:27

Dat zegt hij toch ook niet?

On:
Ben benieuwd hoe het zal gaan. Hoop dat hij inderdaad de lijn kan doorzetten

7 augustus 2012 om 13:33

Tuurlijk, denk echter dat een relatief jong team vol met wereldkampioenen en waarschijnlijk de beste speler allertijden nog wel aantal jaartjes blijft heersen. Daarbij zijn de wissels en jeugd ook van een bizar niveau, met een totaal eigen speelstijl en met het toekomstige (waarschijnlijke) aantrekken van Neymar ( die misschien in de buurt kan komen van een Ronaldinho qua niveau, mits het nu mentaal nog goed zit) kan het vrijwel niet fout gaan.

7 augustus 2012 om 13:33

Het gaat ook niet om het tijdperk, maar om de filosofie, en die zal gewoon hetzelfde blijven.

En dit Barcelona zal ook dit jaar gewoon meedoen om alle prijzen. Met geld krijg je niet zo''n goed elftal als dat Barcelona heeft, dat duurt jaren! PSG heeft nog wel een paar jaar te gaan voordat ze top zijn, nu zijn er wel meerdere teams die beter zijn.

7 augustus 2012 om 13:42

Het lijkt mij echt niet dat het tijdperk Barcelona ten einde is. Real Madrid, PSG en Manchester City kopen misschien overal de beste spelers weg, maar dat maakt nog geen hecht team. Het is al gebleken dat succes niet op de korte termijn te boeken is, want ook Manchester City heeft er een paar jaar voor nodig gehad om de Premier League te winnen. En ook Barcelona heeft bewezen hele grote spelers te kunnen en willen kopen voor veel geld. Maar dat is niet wat Barca zo exceptioneel maakt. Nee, hetgeen Barcelona zo uitzonderlijk maakt is het vermogen om de spelers van wereldklasse op te leiden (met Xavi, Iniesta, Messi etc.), waardoor er automatisch een aantal spelers in het eerste elftal spelen die elkaar door en door kennen. Bovendien heeft Barcelona met Lionel Messi nog tal van jaren een speler die elke tegenstanders nachtmerries bezorgd.

7 augustus 2012 om 23:36

Want real madrid heeft €0 euro uitegegeven dit seizoen, daarom zeker? Die Galactico instelling hebben ze al lang niet meer. En de laatste jaren heeft zelfs barcelona meer uitgegeven aan transfers dan Real madrid..

8 augustus 2012 om 13:56

Als je zoals Real al een heel team bij elkaar hebt gekocht, dan is het logisch dat je niet elk jaar 4 of 5 spelers gaat kopen.

10 augustus 2012 om 00:08

Als barcelona zo doorgaat hebben ze uiteindelijk ook een heel team bijelkaar gekocht toch, is precies t zelfde

Ja, ik denk dat Tito het moeilijk beter kan doen dan Guardiola, maar als ik zo de geruchten hoor, dan beslistte hij alles en niet Guardiola, qua tacktiek dan, ik ben benieuwd!

off: Ik vind hem op dat plaatje op George Clooney lijken haha.

Ik denk dat ze een lichte terugval hebben maar dat ze volgend jaar weer domineren. Toch ff wat kleine aanpassingen!

De filosofie zal zeker niet veranderen. Maar Tito zal Pep nooit kunnen evenaren. In de voorjaande jaren was het gewoon abnormaal. Dat kun je niet zo lang vasthouden. 14 prijzen winnen in 4 jaar zal Tito denk ik niet lukken. Toch zal hij het vast wel goed gaan doen. Er is zo''n goed team ontstaan, je moet het wel heel slecht doen wil je het team uit elkaar laten drijven.

Hij was jaren de assistent van Pep. Hij was zo goed als trainer en heeft veel geleerd van Guardiola. Ik verwacht geen veranderingen in het spel van Barcelona.

Volgens mij maken Xavi, Iniesta en Puyol gewoon de dienst uit op het veld en die laten niet zomaar alles overhoop lopen. Overigens denk ik niet dat Vilanova zomaar de succesformule gaat veranderen...

Eto'o en Beletti scoorden in de finale van 2006, niet Edmilson.

Ik denk dat het sowieso gaat beslist worden op details, allebei de ploegen hebben evenveel kans op titel, beker en CL.

barca blijft een fantastische ploeg en dit jaar kunnen ze zelfs een topploeg op poten zetten bestaande uit 11 spelers die in La mesia hebben gespeeld. Dat kan geen enkele (top)ploeg zeggen.

valdes
montoya
pique
puyol
alba
xavi
busquets
iniesta
cuenca
messi
pedro
7 augustus 2012 om 13:45

En dan kun je ook Cesc in plaats van Cuenca doen, die heeft ook in La Masia gespeeld.

7 augustus 2012 om 13:45

Hoelang denk jij dat Puyol eigenlijk nog in de basis kan spelen, en wie denk je dat zijn opvolger wordt, iemand uit eigen jeugd of gaan ze een aankoop doen?

On:
Zal weer een verhitte strijd worden. Ik denk niet dat er veel veranderd nu Vilanova coach is, hopelijk krijgen de spelers nu meer wil om het kampioenschap te winnen zodat de strijd wat spannender wordt. Real is nu echt goed op elkaar ingespeeld en spelen nog steeds met dezelfde spelers als vorig jaar dus dat kan bijna niet slechter gaan.

7 augustus 2012 om 14:38

puyol kan nog steeds veel wedstrijden top spelen, maar moet minder spelen. Ik had graag gezien dat barca vertonghen had aan getrokken voor de verdediging en dat hij 2 jaar dezelfde rol achterin zou krijgen als ibi voorin, qua speeltijd. Achter puyol staat oa fontas en muniesa ookal is de laatste natuurlijk nu lang uit roulatie.

7 augustus 2012 om 14:44

Denk jij dat ze nog Javier Martinez gaan kopen of zullen ze niet meer zoveel geld uitgeven aan een speler met het oog op het Ffp?

7 augustus 2012 om 15:11

nee ik denk het niet. Hij is te duur ookal wil men het erg graag. Voor minder dan 35 mln is die niet te halen en dat betaald barca niet voor hem. Ik gaan geruchten dat barca aast op song van arsenal. Die heeft volgens mij ook nog maar 1 jaar contract en wil men voor 15 mln overnemen.

7 augustus 2012 om 15:22

Ja ik snap dat niet helemaal, vind jij hem een goede speler voor jullie? Denk dat het een type Mascherano en Keita gaat worden. Vind 15 miljoen best wel veel geld. Dan hadden ze beter Vertonghen kunnen halen voor dat geld.

7 augustus 2012 om 15:23

Zoals het er nu uitziet zal Bartra de kansen gaan. krijgen Veelbelovend talent uit La Masia. Lijkt meer in zich te hebben dan Fontàs en is ouder dan de langdurig geblesseerde Muniesa.

Persoonlijk hoop ik dat ze het oplossen met deze drie jongens plus Pique en Mascherano. Maar goed de club en aardig wat supporters zien graag een gevestigde naam komen en spelers als Agger, Martinez, Silva en Vertonghen zijn vast niet voor niets geregeld in de wandelgangen verschenen. Ik durf wel een risico te nemen om over twee jaar met Montoya, Muniesa/bartra, Pique en Alba te kunnen starten met daarachter Kiko, Fontàs en Mascherano (als hij daarvoor zou willen blijven). Een aantal jaar later kan Grimaldo naar het eerste komen om uiteindelijk Alba op te volgen. Dit zou financieel misschien ook niet al te onverantwoord zijn (tenzij we enorme merchandising-inkomsten missen omdat we geen absolute vedette binnenslepen of CL titels mislopen omdat de 'broekies' fout na fout maken en we vervolgens een groot deel van de aanhang in andere continenten verliezen aan opkomende krachten als City en Psg).

7 augustus 2012 om 14:34

Maar met die ploeg ga je niet meedoen om het kampioenschap, tenzij Messi wel heel veel wedstrijden gaat beslissen. Pedro en Cuenca zijn gewoon middelmaat en Montoya mag gerust een zwakke schakel genoemd worden

7 augustus 2012 om 14:37

cuenca zou je kunnen wisselen met cesc

7 augustus 2012 om 15:34

Montoya is nu nog jong maar in potentie doet hij geen zak onder voor de Alves', Sagna's en Maicon's van deze wereld. Sowieso vind ik het nogal overhaast dat je hem een zwakke schakel noemt nu hij nog amper een wedstrijd in het eerste elftal heeft gespeeld en bij Barça B en jong spanje geregeld een van de uitblinkers is. Brengt aanvallend net zoveel als Alba en Alves en staat verdedigend zijn mannetje.

Pedro is bovendien absoluut geen middelmaat. Hij heeft een mindere periode gekend na zijn blessures maar is wel degelijk belangrijk voor Barça. Vergeet niet dat hij een belangrijk aandeel had in de meest succesvolle periode uit onze clubhistorie en dat met 23 jaar. Hij heeft gewoon inzicht, loopvermogen en kent geen faalangst. Niet voor niets dat hij in zijn debuutjaar in alle zes de competities tot scoren kwam, Casillas geregeld gepasseerd heeft en in de CL finale direct zijn kans benutte. Het is geen speler met een verfijnde techniek of fenomenale balbehandeling maar hij weet precies wat hij moet doen wanneer hij er staat. Het is geen Valencia die hele defensies gek dolt maar ik en vele andere Culérs zouden hem absoluut niet inruilen. Hij behoort, mits op zijn normale niveau en goed gebruikt, gewoon tot de absolute top. Ik zie hem liever spelen dan Sanchez.

Cuenca kan ik me in vinden. Vergeet enkel niet dat hij noodgedwongen te snel voor de leeuwen is gegooid evenals Tello. We zullen zien of hij er nog komt, momenteel is het geen topper maar ik denk dat veel clubs trots zouden zijn als ze hem in het eerste elftal zouden hebben gebracht. Puur en alleen omdat hij vergeleken bij andere bij topclubs 'doorgebroken' jeugdspelers, lang geen middelmaat meer is.

7 augustus 2012 om 14:39

jou elftal zonder villa en sancez?

Valdes
montoya
pique
puyol
alba
xavi
busquets
iniesta
villa
messi
sanchez
7 augustus 2012 om 15:12

het is een voorbeeld dat barca instaat is om een top elftal neer te zetten met spelers uit eigen jeugd. Ik weet ook wel dat dani alves speeld ipv montoya of sanchez ipv cuenca.

Ik denk persoonlijk dat ze onderuit gaan tegen een sterk offensieve ploeg.

7 augustus 2012 om 15:07

Alleen Real dus.

7 augustus 2012 om 15:33

Nee real is de uitzondering omdat ze dan extra gemotiveerd zijn

7 augustus 2012 om 15:37

noem eens een sterk offensief team dat bijna de hele wedstrijd op de aanval speelt met dominant voetbal die barca kunnen verslaan? Dus ook een team dat na 1-0 doorgaat en niet terugzakt.

7 augustus 2012 om 23:08

ik bedoel hiermee geen specifieke ploeg maar meer over het algemeen een ploeg die deze speelwijze toepast

7 augustus 2012 om 15:42

Een ploeg die ruimte laat liggen omdat ze bezig zijn met aanvallen? Hm, ik kan me wel iets moeilijkers bedenken. Ploegen als Valencia, het real van afgelopen seizoen en Bilbao weten wel raad met het spel van Barça. Met z'n elven verdedigen maar niet op de eigen zestien. Wat ze gewoon doen is het middenveld agressief vast zetten, druk zetten op de man met de bal en zijn afspeelmogelijkheden afsnijden. Net als Busquets vaak goed doet: niet direct happen met een tackle maar gewoon kort erop zitten totdat de tegenstander niets meer kan en de bal verspeelt. En dan ten alle tijden met z'n allen gereed staan om eruit te schieten en als collectief op te schuiven en het kunstje te herhalen (indien er balverlies is geleden). Het kost veel kracht en energie maar Barça gaat zo wel wankelen. Ze kunnen immers niet meer gemakkelijk hun gang gaan. Vilanova moet zorgen dat Barça minder voorspelbaar wordt, de bal weer sneller rond gaat en dat er spelers zijn die de diepte durven te zoeken. Laat hem allereerst maar beginnen met een 4-3-3 opstelling met Pedro en Villa op de flanken.

7 augustus 2012 om 23:10

Barcelona is juist kwetsbaar tegen hele offensieve teams, want tegen defensieve teams vinden ze vrijwel altijd wel een gaatje

8 augustus 2012 om 00:17

Kom op, is dit alles wat je erover te zeggen hebt? Allereerst zeg ik nergens dat Barça niet sterk is tegen defensieve teams. Tegen Chelsea waren ze heer en meester en ontbrak het enkel aan geluk en scherpte in de afwerking. Wat ze echter ook bewezen hebben is dat een team dat blind op de aanval gaat de pijnbank op gaat. Maar goed, zwart is niet wit en zwaar is niet licht. Barça vindt een gaatje tegen defensieve teams dus is kwetsbaar tegen offensieve teams...

Dat is grappig, ze spelen namelijk alles behalve het totaalvoetbal wat Cruijff en van Gaal prediken, deze man wil ook even wat in de media zeggen maar slaat volledig de plank mis

7 augustus 2012 om 15:46

Het is niet exact hetzelfde nee, maar alles behalve? Spelen op balbezit, het collectieve druk zetten en het trainen op basistechniek, eerste aanname en het snelle denken zijn toch essentiële eigenschappen van de visie van Cruijff. Verschil is misschien dat ze niet constant de flanken zoeken om een echte nummer negen te bereiken of dat het minder direct naar voren gericht is.

Ik hoop nog steeds stiekem op Neymar, al blijft Santos volhouden dat hij pas 2014 vertrekt. Een opstelling om van te smullen Al is de formatie op deze manier wellicht iets te offensief;

Valdes
Alves
Puyol
Pique
Alba
Iniesta
Xavi
Cesc
Alexis
Messi
Neymar

@wouter

Nee hoor, de filosofie is alleen doorontwikkeld. het is in 1990 bij cruijff begonnen, datzelfde doet hij nu bij ajax. Dus hij slaat naar mijn mening de plank juist niet mis.

De filosofie moet ook zo lang mogelijk voort blijven bestaan, dat is een grote reden waarom ik tot vandaag de dag fan ben van Barcelona, en met mij velen anderen.
Barcelona zal ook dit seizoen om alle prijzen meedoen, maar het wordt wel haast onmogelijk voor Tito om Guardiola te overtreffen, aangezien Guardiola de lat ongelooflijk hoog heeft gelegd wat betreft voetbal en prijzen. Tito zal ook niet proberen om Guardiola te evenaren maar zal gewoon zijn best doen, wat nodig zal zijn aangezien dit een zware seizoen gaat worden.

Ben al blij dat ze wat minder wedstrijden spelen als vorig seizoen, onder andere door het WK voor clubs, dus wat dat betreft pakken ze wat meer rust, maar dat zal ook erg nodig zijn.

Ik hoop dat Vilanova ervoor zorgt dat er wordt teruggeschakeld naar 4-3-3 met twee echte flankaanvallers. Ik weet dat Pep vaak door blessures en vormgebreken noodgedwongen was te improviseren (hoewel hij wel echt iets in die opstellingen zag), maar ik wil geen 3-5-2 met Alves en Adriano als diepste spelers meer zien. Geen tweemans voorhoede waaronder Messi die overal te vinden is en Tello als 'targetman' tegen real. Geen oververmoeide Messi meer die een beetje loopt te dribbelen te midden van de vijf opgestelde middenvelders en de tien van de tegenstander die er bovenop gezet worden. Gewoon 4-3-3 met Xavi of Cesc op rechts, Busquets of J. Dos Santos centraal in de punt naar achter en Iniesta of Thiago op links. Voorin Villa of Alexis op links, Messi centraal en Pedro of Cuenca op rechts. Alleen zet je een defensie met de rug tegen de muur. Als de aanvallers constant in beweging zijn en de verdedigers hierop moeten anticiperen kunnen de middenvelders ook wat meer uitrichten en eens een balletje geven. Als er alleen maar middenvelders zijn dan staat de boel gewoon vast en kan de tegenstander je gewoon bijna op je eigen helft houden. Het is sowieso een mooie aanwinst dat Alba er is om Iniesta wat te ontlasten.

Tegen PSG heb ik echt geen tiki taka gezien.
Ik heb iets gezien wat ik heel lang niet gezien heb bij Barcelona.

Wanneer men de bal verooverd gelijk in de aanval.
Zij zochten gelijk de aanval, het nadeel van gelijk de aanval opzoeken is bal verlies.

Ik hoop dat wij dit jaar kampioen worden.
of de CL pakken.

laat me niet lachen zeg, tjonge jonge waar slaat dat nou weer op .
de aftrap is nog niet eens gegeven en maar zegen dat barca niet het gaat halen.
dat tik tak voetbal is een gave, ken je een ploeg die dat kan behersen nee dus
waar gaat het om in het voetbal zo lang mogenlijk de bal in de ploeg houden toch. en 1 doelpunt meer maken als je tegenstander.
ik vind het echt mooi voetbal wat barca laat zien.
laten we eerlijk zijn tegen over elkaar de mooiste voetbal om te zien was en is dat van barca de afgelopen jaren.
en voorlopig blijft het zo

nou over een paar jaar heb je dit met een aangekochte keeper en als neymar waarschijnlijk komt
Villa,xavi en inesta zullen dan al gestopt zijn of bank. Ik heb het hier over 5 jaar

aankoop/olaz
montoya
pique
muniesa
alba
thiago
busquets
fabregas
alexis
messi
neymar

Het lijkt mij echt niet dat het tijdperk Barcelona ten einde is. Real Madrid, PSG en Manchester City kopen misschien overal de beste spelers weg, maar dat maakt nog geen hecht team. Het is al gebleken dat succes niet op de korte termijn te boeken is, want ook Manchester City heeft er een paar jaar voor nodig gehad om de Premier League te winnen. En ook Barcelona heeft bewezen hele grote spelers te kunnen en willen kopen voor veel geld. Maar dat is niet wat Barca zo exceptioneel maakt. Nee, hetgeen Barcelona zo uitzonderlijk maakt is het vermogen om de spelers van wereldklasse op te leiden (met Xavi, Iniesta, Messi etc.), waardoor er automatisch een aantal spelers in het eerste elftal spelen die elkaar door en door kennen. Bovendien heeft Barcelona met Lionel Messi nog tal van jaren een speler die elke tegenstanders nachtmerries bezorgd.

Hoelang denk jij dat Puyol eigenlijk nog in de basis kan spelen, en wie denk je dat zijn opvolger wordt, iemand uit eigen jeugd of gaan ze een aankoop doen?

On:
Zal weer een verhitte strijd worden. Ik denk niet dat er veel veranderd nu Vilanova coach is, hopelijk krijgen de spelers nu meer wil om het kampioenschap te winnen zodat de strijd wat spannender wordt. Real is nu echt goed op elkaar ingespeeld en spelen nog steeds met dezelfde spelers als vorig jaar dus dat kan bijna niet slechter gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren