Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Het nieuwe toptalent van Chelsea waar Tuchel laaiend enthousiast over is

Laatste update:

In samenwerking met Goal licht Voetbalzone geregeld jonge spelers uit die het in de toekomst ver kunnen schoppen of die nu al hun sporen verdienen in het (inter)nationale topvoetbal. Deze keer gaat de aandacht uit naar de zeventienjarige veelzijdige verdediger Lewis Hall, die na afloop van zijn debuut voor Chelsea werd verkozen tot man van de wedstrijd.

Terwijl Chelsea zich begin deze maand voorbereidde op de vierde ronde van de FA Cup tegen Plymouth Argyle, moest manager Thomas Tuchel beslissen of hij opnieuw een plekje in zou ruimen voor een van de hoofdrolspelers in de vorige ronde. De verwachting was natuurlijk dat Chelsea vijfdeklasser Chesterfield eenvoudig zou verslaan, maar de 41 duizend fans die begin januari een bezoek aan Stamford Bridge brachten, werden toch getrakteerd op een aangename verrassing in de vorm van de prestatie van het zeventienjarige talent Hall. De tiener werd de negende jongste speler die ooit voor Chelsea speelde, en de jongste debutant van the Blues ooit in de FA Cup. Hall kreeg van Tuchel een basisplaats en hij stelde niet teleur door een assist te geven tijdens een indrukwekkend optreden.

“Al sinds ik een kind was en bij Chelsea speelde, is dit waar ik naartoe heb gewerkt”, vertelde Hall na de wedstrijd tegenover BBC Sport. "Om eindelijk deze kans te krijgen, in het bijzijn van mijn familie en de geweldige fans, is een ongelooflijk gevoel. We hadden overdag een teambespreking toen hij (Tuchel, red.) de opstelling bekendmaakte. Ik was meteen heel nerveus. Ik zag mijn naam op het wedstrijdformulier en ik trilde. Het duurde een paar uur om het te verwerken.” Hall toonde echter geen tekenen van zenuwen toen hij eenmaal op het veld stond. Zijn debuut in het eerste elftal is de bekroning van een ongelooflijke opmars die begon toen hij tien jaar geleden bij de club kwam nadat hij was gescout als speler in zijn woonplaats Slough.

Pas in de loop van het seizoen 2021/22 is zijn reputatie tot zulke hoogten gestegen dat hij nu wordt beschouwd als een van de grootste talenten binnen de jeugdopleiding van de club. Hall begon aan het seizoen na een jaar waarin hij afwisselend zijn minuten bij de Onder 16 en de Onder 18 van Chelsea maakte. Al snel werd duidelijk dat het talent het niveau van deze jeugdelftallen was ontstegen. Hall beleefde in september zijn doorbraak bij de Onder 23 van Chelsea en toen in december een groot aantal spelers van het eerste elftal in quarantaine moest vanwege een coronauitbraak, was Hall een van de eerste namen die werd opgeroepen om met de ploeg van Tuchel mee te trainen.

“Hij verdiende het om te spelen”, zei Tuchel na het debuut van Hall. “Hij is een aardige jongen en erg rustig. Hij straalde tijdens de trainingen een bepaalde kalmte uit en hij was heel goed in het positiespel en tijdens de kleine partijvormen. Het was een enorme kans om op Stamford Bridge te spelen. Hij heeft deze kans met beide handen aangegrepen en was bovendien betrokken bij een aantal van de doelpunten, dus ik ben blij voor hem”, klonk Tuchel enthousiast.

Hall komt uit een familie die sport ademt. Zijn oudere broer, Connor, heeft goede herinneringen aan de FA Cup. Hij speelde in het verleden voor Chorley, dat momenteel op het zesde niveau van Engeland actief is, en ooit eens de vierde ronde van het belangrijkste Engelse bekertoernooi haalde. Lewis was iemand met veel talent in meerdere sporten. Afgelopen zomer was hij nog steeds te vinden bij zijn lokale cricketclub in Binfield, waar hij wordt omschreven als een ‘getalenteerde linkshandige all-rounder.’

Zijn veelzijdige talent is ook terug te zien op het voetbalveld. Hoewel hij tijdens zijn jeugdopleiding voornamelijk op het middenveld speelde, heeft hij de afgelopen maanden op verschillende posities indruk gemaakt. Zo fungeerde Hall al als linksback of linksbuiten en zijn debuut in het eerste elftal maakte hij aan de linkerkant van een driemansverdediging - de eerste keer dat hij op die positie speelde. Een deel van hem hoopt nog steeds dat hij zijn definitieve doorbraak bij Chelsea op het middenveld zal maken. “Er zijn twee spelers waar ik mijn spel graag op baseer, en dat zijn Kevin De Bruyne en Frank Lampard”, vertelde hij onlangs op de officiële website van Chelsea.

"Beiden zijn technisch erg goed, maar ik vind het ook knap hoe ze aan het team bijdragen met doelpunten en assists, en hoe ze er aan de bal zo comfortabel uitzien”, vervolgde Hall. Het tienertalent laat zien zelf ook een belangrijk aandeel te kunnen hebben in de doelpuntenproductie van Chelsea Onder 23. Dit seizoen was hij voor het jeugdelftal al goed voor 6 doelpunten en 7 assists in 25 wedstrijden. Het is een bewijs van waar de international van Engeland Onder 18 toe in staat is in een meer offensieve rol.

Zijn status is ook buiten het trainingsveld gegroeid: Hall kreeg de dag na zijn debuutoptreden voor Chelsea 60 duizend extra volgers op Instagram. Sinds zijn FA Cup-debuut tegen Chesterfield zat Hall nog eenmaal op de bank tijdens het Premier League-duel met Brighton & Hove Albion (1-1). Nu Chelsea uit Abu Dhabi is teruggekeerd als wereldkampioen voor clubs, hoopt het toptalent weer snel minuten in het eerste elftal onder Tuchel te maken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hey,

Tegen Chesterfield was dit echt een goede speler. Vond hem die wedstrijden een van de beste spelers van het veld. Echt een topper in wording! Het is nu wel zaak om de positie voor deze speler te vinden. In de jeugd academie van Chelsea heeft deze jongen op verschillende plekken gespeeld, namelijk linksback, linker wingback en zelfs centraal op het middenveld (CM en Cvm). Ik denk persoonlijk dat hij als linksachter het beste uit de voeten komt. Deze jongen is snel en heeft een goede voorzet in huid. Dat hebben we ook allemaal kunnen zien in de wedstrijd tegen Chesterfield. Hij zette de verdediger van Chesterfield onder druk pakte de bal af en wist met een voorzet een assist op Lukaku te produceren.

Wat niet in dit artikel vermeld staat is dat Lewis Hall linksbenig is. Dus ook dat is wel ideaal voor een linksback die dan met zijn linkerbeen puike voorzetten kan leveren. Dat hebben we allemaal dus in de wedstrijd tegen Chesterfield kunnen zien. Ook heeft Lewis een uitstekende lengte als linksback, namelijk 178,7 centimeter. Dit is ideaal want je bent vaak net wat langer dan de gemiddelde buitenspeler. En je bent daarnaast ook niet meneer lompe boer die geen draaicirkel heeft.

Mooi om te zien dat er maar toppers blijven komen uit de Chelsea academie. Na de generatie van Mount, Tomori, Abraham, James, Hudson Odoi en nog vele anderen. Komen er nu spelers als Lewis Hall naar het eerste team. Verder vind ik spelers als Harvey Vale, Connor Gallagher, Colwill, Ben Elliot en Xavier Simons (niet te verwarren met de Nederlandse Versie) ook veelbelovend. Ik ben benieuwd waartoe dit gaat leiden. Hopelijk kunnen we over een paar jaar met deze spelers hetzelfde kunstje gaan herhalen (het winnen van de wereldbeker).

Ik zie jullie bij de wedstrijd tegen Crystal Palace vanmiddag. Eerst ga ik nog even een komkommer halen bij een supermarkt met een blauw logo.

19 februari 2022 om 11:13

Zat net inderdaad al te denken, sinds dat Chelsea een paar jaar terug dat transferverbod kreeg komen er echt wel goede talenten door. Een aantal die zijn doorgebroken of zullen doorbreken bij Chelsea en een aantal die bij andere clubs goed zijn met o.a. Mount, James, Abraham, Gallagher, Hudson Odoi, Tomori, Chalobah, Broja, Gilmour, etc.

Denk dat deze Hall nog best wel kans zal hebben om door te breken bij Chelsea. Aankomende zomer gaat er in de verdediging waarschijnlijk het een en ander veranderen bij Chelsea, en hoop dat Hall kansen zal krijgen aangezien Christensen en Rüdiger vrijwel zeker transfervrij zullen vertrekken en Thiago Silva en Azpilicueta nog goed en belangrijk voor Chelsea zijn, maar ook geen eeuwige carrière meer voor zich hebben en verder ben ik niet echt een fan van Sarr en Alonso.

Dus mogelijkheden liggen er echt wel voor Hall, hopelijk lukt het hem om door te breken.

19 februari 2022 om 11:56

Ik wil niet weten waar die komkommer ingaat zometeen, want je bent wel een beetje erg verzot op Chelsea. Maar goed Heintje, het is weer leuk dat je de helft van het artikel eigenlijk herhaalt!

Zou me niets verbazen als die extreem wordt gehyped puur omdat hij Engels is.

Mwuah goede speler, maar als je het vergelijkt met een Levi Colwill die echt furore maakt bij een Huddersfield en door fans echt op handen wordt gedragen, zou hij eerder een artikel moeten krijgen. Krijgt in de pre-season ook echt zeker een kans en met de onzekere toekomst van Azpi, Christensen en Rudiger, zou dit wel eens de volgende jeugdspeler kunnen worden, die zich in het eerste elftal knokt.

19 februari 2022 om 10:59

Rudiger en Christensen gaan gewoon bijtekenen ben ik van overtuigd, Azpi denk dat die naar Spanje vertrekt maar ik lees al geruchten dat Kounde topprioriteit wordt dus dan heb je met Rudi , Chri , Chalobah en Kounde genoeg CB's en nog Thiago Silva

19 februari 2022 om 11:41

Alle berichten duiden erop dat Christensen niet gaat bijtekenen. Vooral hoe hij zich contractueel heeft opgesteld door last minute nieuwe eisen te stellen. Rudiger zou wel eens kunnen blijven, maar dat zou ik eerst moeten zien. Stel dus dat een Azpi en Christensen vertrekken en je daar Colwill en Kounde voor terugkrijgt zit je prima. Chelsea speelt doorgaans ook met drie centrale verdedigers, dus dan zijn 5 centrale verdedigers gewoon prima.

Mensen klagen over Moukoko en andere jonge Afrikaanse spelers dat ze er uit oud uit zien, maar wow. Deze jongen lijkt 40 ofzo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren