Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het is onze hoop dat de ArenA het Johan Cruijff Stadion gaat heten’

Laatste update:

Al vrij snel na het overlijden van Johan Cruijff werd er voor het eerst geopperd om de naam van de Amsterdam ArenA te vernoemen naar de clubicoon. Inmiddels is het bijna een jaar geleden dat de voetbalwereld werd opgeschrikt door het nieuws van het overlijden van Cruijff, maar van een dergelijk eerbetoon is nog geen sprake. Achter de schermen wordt er echter wel over gepraat, zo wordt duidelijk uit de woorden van de Amsterdamse wethouder Eric van den Burg.

“We hebben afgesproken niks over de gesprekken naar buiten te brengen, zolang die gesprekken lopen. Dat verstoort het proces”, tekent Het Parool op uit de mond van de bewindvoerder, die namens de gemeente, dat een aandeel in het stadion bezit, onderhandelt met Ajax en het stadion. “We spreken elkaar de laatste tijd wel vaker. Onze hoop en inzet is dat de ArenA het Johan Cruijff Stadion gaat heten.”

Een vernoeming van het stadion kent nog wel de nodige haken en ogen. Zo zou het in de toekomst onmogelijk worden om het onderkomen naar een sponsor te vernoemen, waardoor Ajax en het stadion inkomsten zouden kunnen mislopen. Jordi Cruijff liet in een eerder stadium weten teleurgesteld te zijn over het gebrek aan resultaat.

Vind jij dat de Amsterdam ArenA vernoemd moet worden naar Johan Cruijff?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat gaat dus niet meer gebeuren. Er moet een mogelijkheid blijven bestaan om een sponsor aan het stadion te koppelen, in die tussentijd kunnen ze het wel veranderen, maar het duurt nu al zo lang, ik zie het niet meer gebeuren, maar ik hoop het nog wel.

22 maart 2017 om 07:11

Dat is prima ik zou de toekomst naar Cruijff vernoemen inplaats van het stadion.

22 maart 2017 om 11:49

Ik hoop het ook.. Maar blijkbaar wegen de commerciã«le belangen dusdanig zwaar dat men bij Ajax liever elk jaar een paar miljoen extra opstrijkt dan dat Ajax zijn allergrootste icoon op gepaste wijze eert. Wat zou hij er zelf van denken, zucht..

22 maart 2017 om 12:05

Ajax is met 13% van de aandelen de onderliggende partij in de besluitvorming dus het moet komen van de gemeente Amsterdam en de stichting kleine aandeelhouders die de overige aandelen van de Arena bezitten. Zelf zie ik het ook liever dat het nieuw te bouwen opleidingscomplex de naam van Johan Cruyff gaat krijgen want de jeugdopleidingen was iets waar zijn hart lag.

Als die sponsoren toch zo graag willen dat de mogelijkheid er is dat er ooit ergens een sponsornaam aan verbonden kan worden, dan doe je dat toch aan de tribunes? Veel stadions hebben hun tribunes vernoemd naar clubiconen. Nou, dan doen wij dat bij Ajax anders: wij noemen het volledige stadion naar de grootste icoon ooit en onze tribunes kunnen dan vernoemd worden naar sponsoren, bijvoorbeeld. Ik zie het probleem niet. De arena zal toch nooit de Aegon Arena worden of iets dergelijks.

21 maart 2017 om 23:05

Commercieel gezien een slecht idee want als de mensen in Gelsenkirich Ajax-Schalke kijken dan lijkt het me dat: "De Aegon Arena." eerder ter sprake/te lezen komt dan "De Aegon tribune." De commentator zal eerder zeggen: "Welkom in de Aegon Arena." dan: "Welkom in het stadion waar de linkertribune is vernoemd naar Aegon, de rechter naar Coca-Cola en de Noordzijde naar Ziggo." Neemt niet weg dat ik hoop dat het stadion naar Cruijff wordt vernoemd, maar tribunes vernoemen is gewoon totaal niet aantrekkelijk.

22 maart 2017 om 03:27

Klopt, maar een Aegon Stadion gaat sowieso nooit gebeuren. Dus dan denk ik, als je als sponsor zo graag iets van t stadion wil, neem dan de tribunes.

21 maart 2017 om 23:32

Dat is commercieel(daar doen al die bedrijven het uiteindelijk voor) gezien niet erg aantrekkelijk. Namen van tribunes komen namelijk amper aan bod, terwijl de naam van het stadion vaak ter sprake komt.

Ik snap het probleem niet zo. Zou het nou zo erg zijn als het bijvoorbeeld het Johan Cruijff Ziggo stadion zou heten?

21 maart 2017 om 23:07

Vind het persoonlijk helemaal niks als je het stadion vernoemd naar Cruijff en er 3 jaar later "Ziggo" tussen gaat plakken, omdat je daar een paar euro extra voor krijgt. Zou het een schande vinden richting Cruijff eigenlijk om er een sponsornaam tussen te plakken.

Ik snap beide partijen wel. Vanuit commercieel oogpunt kan een naamdeal voor het stadion nu eenmaal heel aantrekkelijk zijn. En ja, geld is nu eenmaal (helaas) heel belangrijk in de hedendaagse voetbalwereld, waarin de Nederlandse clubs al vele jaren kansloos achterop geraken bij de Europese top. Tegelijkertijd kan ik me ook heel goed voorstellen dat de familie Cruijff niet wil dat de naam van het clubicoon een commercieel logo wordt, aangezien Johan bij uitstek streed tegen de commercialisering van het voetbal (zo was hij een groot tegenstander van het veranderen van de shirtsponsor van Barcelona van Unicef in Qatar Airways). Toch denk ik dat het zeker mogelijk moet zijn om een compromis te sluiten. Bijvoorbeeld in ieder geval de komende 5 jaar geen commerciele sponsor en daarna weer verder kijken, of bij een eventuele poging daartoe de familie Cruijff benaderen voor hun zienswijze. Als voetballiefhebber en Ajacied hoop ik van harte dat ze eruit komen en onze thuishaven vernoemd wordt naar de grootste legende die wij als club en als land ooit gehad hebben.

Deze mensen liegen gewoon. Een paar maanden geleden zeiden ze nog dat "de bal bij de familie Cruijff lag".
Inmiddels is al een tijdje duidelijk dat dat helemaal niet zo is en dat de familie Cruijff graag ziet dat de Arena het Johan Cruijff Stadion gaat heten. Zoals gewoonlijk staan de bureaucraten en (de kans op) het "grote geld" het gevoel, de emotie en de liefde in de weg!

Overigens denk ik dat het ook heel veel goodwill en reclame zal kweken voor een betreffend bedrijf als deze zich verbind aan het stadion van Ajax en dat er vanuit dat bedrijf en Ajax heel duidelijk gecommuniceerd wordt dat de geldschieter graag wil dat het stadion het Johan Cruijff Stadion heet!
Iets soortgelijks (maar dan anders) als dat Barcelona toen had met Unicef op het shirt, zeg maar..

22 maart 2017 om 00:11

Paar maanden geleden werd ook al gemeldt dat het lastig was om de naam Cruyff op het stadion te plakken en dat te verenigen met sponsor activiteiten. Dat was echt allang bekend.

Daarnaast is het stadion niet van Ajax, Ajax bezit slecht 13 procent van de aandelen. De gemeente bezit 48 procent van de aandelen en private partijen de overige 39 procent. Met name die private partijen hebben weinig belang om toekomstige stadion sponsering onmogelijk te maken.

22 maart 2017 om 03:22

Dit is puur politiek verkiezingen volgend jaar+ ajax is dominant in amsterdam waardoor ajacieden eerder op de huidige gemeenteraad van amsterdam steunen na de verkiezingen licht het weer aan de familie

Niet vergeten dat de Amsterdam Arena een merk op zich is. Buiten de wedstrijden van Ajax zijn er tal van andere evenementen die helemaal niets met voetbal of Johan Cruijff te maken hebben. Of we blij moeten worden van "de Toppers of Sensation in het Johan Cruijff Stadion" is discutabel in mijn ogen. Dan vind ik de F-Side vernoemen een beter idee.

22 maart 2017 om 03:23

Sensation stopt en voor de toppers in het het jc stadium klinkt beter dan de toppers uberhaubt

Als ze het Cruijff stadion noemen doen ze hoop anderen tekort zoals oa Keizer of Swart die Ajax hun hele carriere trouw bleven. Cruijff stapte nota bene voor een paar centen over naar Feyenoord, zo'n grote Ajacied was die.

22 maart 2017 om 08:41

Volgens mij wilde Ajax het contract van Cruijff niet verlengen en Cruijff wilde graag nog een jaar door. Het is wel duidelijk dat Ajax niet het juiste besluit genomen had.

Wat zou Ajax geweest zijn zonder Johan Cruijff.

Tja, blijft lastig, een naam van een clublegende willen geven aan een multifunctioneel "stadion" wat niet eens van jezelf is, ik snap dat de sportkant het graag ziet gebeuren, maar de andere gebruikers/eigenaren zien liever de sponsorinkomsten van bedrijven die hun naam er evt. aan willen geven.

Ja ja, en het opnieuw drukken van alle zaken waar Arena op staat kost ook veel geld. Ik ben nooit zo van gemeente geld dat in een voetbalclub of stadion wordt gestoken maar in dit geval zou ik het een prachtig gebaar vinden als de Gemeente Amsterdam de naamswijziging er door drukt. Dan maakt de Arena maar een jaartje geen winst en kost het (indirect) de Gemeente Amsterdam, Ajax en nog wat kleinere partijen geld.

Ik mag hopen dat ze dan ook zijn filosofie gaan uitdragen, das momenteel wel anders

Ja heel snel ! Het liefst nog die jaar over anderen beslissen gaat alles wel erg rap.ja toch Het zal een schande zijn als het gebeurt .gr Hennie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren