Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het eerste wat ik deed was Jaap Stam een trap verkopen’

Laatste update:

Joe Cole is momenteel nog steeds actief als speler bij Tampa Bay Rowdies, maar in gesprek met The Coaches Voice blikt de Engelsman uitgebreid terug op zijn carrière. De 56-voudig international speelde onder meer bij topclubs Chelsea en Liverpool, maar begon zijn loopbaan bij West Ham United. Cole zegt dat hij uit veel topclubs kon kiezen, maar dat de Londense club er tussenuit sprong.

“Ieder team in Londen wilde me hebben. Ik ging dan naar Manchester United voor een paar dagen en even later zat ik weer bij Everton. Maar de academie van West Ham was speciaal voor mij. De beste spelers én trainers waren daar. Ik ging ook op mijn gevoel af. Maar leren om te gaan met een leven in de schijnwerpers was volledig nieuw voor mij”, aldus de routinier.

“Ik was vijftien jaar toen ik op de voorpagina van een tabloid stond, een verhaal over dat ik vijfduizend per week verdiende, meer dan de minister-president. Het was compleet verzonnen. Maar de waarheid telde niet. Mijn hele wereld veranderde. Opeens was ik een mannetje. Maar het heeft mij niet beïnvloed op het veld. Sterker nog: toen ik mijn debuut in de Premier League maakte, twee jaar later, dacht ik bij mezelf: ik ben er klaar voor."

"Old Trafford (het stadion van Manchester United, red.) boezemde mij geen angst in. Het eerste wat ik deed was Jaap Stam een trap verkopen. Ja, het voelde juist dat ik toen speelde. Maar ik was niet in de wolken. Ik dacht: het begint nu pas. Ik wilde meer. Ik wilde spelen bij Engeland, in de Champions League acteren, prijzen winnen”, aldus Cole, die uiteindelijk drie keer landskampioen werd met Chelsea.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dan zal die er ook vast wel een paar terug gekregen hebben...

22 februari 2018 om 16:09

Vraag Jaap Stam wie Joe Cole is en hij moet waarschijnlijk het antwoord schuldig blijven.

22 februari 2018 om 16:22

Lijkt me vrij sterk, wellicht dat jij hem niet op waarde kan schatten.

22 februari 2018 om 16:38

Toen Cole belangrijk werd was Stam al naar Italië vertrokken.

22 februari 2018 om 17:03

Ah, ja daar had hij geen tijd natuurlijk om voetbal te kijken.

22 februari 2018 om 17:25

Joe file was best een bekende speler hoor, toen Chelsea opkwam was hij belangrijke speler. Eigenlijk heeft hij nooit zn talent optimaal laten zien.

22 februari 2018 om 19:39

Gevalletje te vroeg gepiekt denk ik. Was een prachtige speler met verschrikkelijk veel talent. Jammer dat het er niet allemaal uitgekomen is.

Chelsea speelde naar mijn mening het mooiste voetbal destijds. Mourinho kreeg dat toch goed voor elkaar alleen werd hij vaak met name door Barcelona in de CL eruit geknikkerd. Dat heeft veel veranderd. Het ging Mourinho daarna puur alleen om de prijzen helaas. Mooi voetbal heb ik daarna nooit meer gezien bij zijn teams.

22 februari 2018 om 16:09

ik vond het countervoetbal met Real Madrid bij vlagen ook heel mooi, maar de laatste jaren is het idd niet om aan te zien hoe hij zijn teams laat voetballen

22 februari 2018 om 16:13

Inderdaad. Beetje als het Dortmund onder Klopp, ook mooi om te zien. Vlijmscherpe counters.

22 februari 2018 om 17:22

Dat heeft toch wel met de selectie te maken, want Zidane speelt min of meer hetzelfde bij Real Madrid als Mourinho deed. Met jongens als Ronaldo, Modric, Kroos heb je natuurlijk wel heerlijk materiaal om te counteren.

22 februari 2018 om 17:30

Wat een onzin, real madrid speelt dit seizoen in 90% van hun wedstrijden dominant voetbal. Ze omsingelen de 16 meter van de tegenstander en proberen zo openingen te vinden.

23 februari 2018 om 17:51

Omdat ze tegen de meeste clubs het spel wel moeten maken. In de Champions League is het gewoon reactie-voetbal, waar overigens niets mis mee is als je het zo uitvoert als Real Madrid.

22 februari 2018 om 16:28

Nee toch werd toch maar 1x door barca uitgeknikkerd daarna had hij toch uitgeschopt en die ene keer dat liverpool onverdient door ging naar de finale.

22 februari 2018 om 16:44

Dat is correct ze werden maar 1 keer uitgeschakeld door Barca onder Mourinho. Dat was tevens voor het eerst dat ik Messi in actie zag

Wat vond ik Joe Cole toch een heerlijke speler. Hij was niet iemand waarvan je zegt die hoort bij de beste spelers maar hij had wel iets speciaals. Jammer dat hij zo vaak geblesseerd was want kon echt genieten van zijn speelstijl.

22 februari 2018 om 16:16

Klopt, zijn techniek en dribbel waren van absolute wereldklasse! Als die niet zo blessuregevoelig was en mentaal wat sterker zou die op dezelfde level als Robben en Hazard zitten!

22 februari 2018 om 16:48

In dat Chelsea team was hij wereldklasse en dat zette hij voort met Engeland. Was ook een van de lievelingen van Mourinho helaas was hij bijna altijd geblesseerd het had een veelbelovende carriere kunnen zijn. Duff, Robben en Cole rouleren op de vleugels man dat Chelsea was een machine toen.

22 februari 2018 om 17:19

Zijn techniek was on-Engels, om het zo maar te noemen. In die tijd was Chelsea sowieso een mooie club met hele interessante spelers. Ze hadden altijd een goede balans qua spelers en ervaring. Dat mis ik de laatste jaren wel en ik zie ook niet echt meer een visie. Ik hoop dat het nog terugkomt, want de club op zich blijft natuurlijk genieten.

22 februari 2018 om 18:06

Je eerste zin zegt het precies goed! Hij had een techniek die je niet vaak ziet bij een Engelse speler. Bij hem leek alles zo makkelijk en sierlijk, gewoon een simpele pass was al om van te genieten.

Chelsea mist gewoon spelers met ballen, een echte leider zoals Terry. Vroeger had je Terry en Lampard die de leiding namen op het veld en net dat beetje extra eisten van de rest. Zo iemand heb je gewoon niet. Het zijn allemaal van die rustige jongens zonder karakter. Karakter was juist waar Chelsea bekend om stond en dat hebben we tegenwoordig niet.

23 februari 2018 om 17:50

Ik mis ook spelers met de uitstraling zoals Willian en Hazard die hebben. Fabregas vind ik niet echt bij Chelsea passen. Het hangt er een beetje tussenin met een aantal fantastische spelers, maar ook met Europees subtop materiaal en dat is niet het niveau dat Chelsea wil nastreven, neem ik aan.

In die tijd hadden ze op elke positie een hele goede speler of een erg groot talent. Een speler als Fabregas is bijvoorbeeld over z'n top heen en z'n karakter staat me ook niet echt aan. Jongens als Courtois, Hazard, Morata, Willian, Kante, Christensen zijn heerlijke spelers, maar de rest is aangevuld door spelers die wat missen.

Als hij tijdens de wedstrijd iemand een trap kan verkopen snap ik niet waarom hij niet de Sales in is gegaan. Had een groot verkoper kunnen worden. Misschien wel een betere verkoper dan voetballer. Joe wie?

22 februari 2018 om 16:26

Als je Joe Cole niet kent zegt dat meer over jou voetbalkennis, dan zijn voetbal kwaliteiten.

Dan verbaast het me dat Joe Cole na de trap op Stam nog heeft gevoetbald. Daar was Jaap Stam nou niet bepaald van gediend.

Verder was dit wel 1 van de eerste buitenspelers in Engeland met een moderne techniek. Destijds waren het nog allemaal fysieke spelers, dus Joe Cole was met een aantal andere jongens toch wel een verademing. In die tijd was Chelsea sowieso nog een mooie club met interessante spelers. Tegenwoordig vind ik het allemaal maar "mua".

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren