Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Henry: een Gunner in Azulgrana

Laatste update:

Een paar dagen geleden zag ik een interview met Thierry Henry uit 2008. In die periode werd er veel gespeculeerd over dat hij heimwee had naar Engeland en dat hij snel zou vertrekken. In het interview zei hij zeker Engeland te missen en moeite te hebben met aanpassen in Spanje. Maar een ding zette mij vooral aan het denken, hij zei: "Ik kan niet acteren, als ik ontevreden ben zie je dat meteen." Ik heb de daarna volgende wedstrijden extra op Henry zitten letten, en inderdaad hij kan niet acteren. Een eerbetoon aan een jeugdheld.

Ik ben geen fan van Arsenal, en dat ben ik ook nooit geweest. Maar toch was er voor een mij een hele goede reden om toch wedstrijden van Arsenal te volgen, Thierry Henry. In (alweer) een sterke generatie Franse voetballers met o.a. William Gallas, Patrick Vieira, David Trézéguet en Nicolas Anelka, heeft niemand een grotere indruk achtergelaten dan Henry. Zijn stijl, zijn houding en ja ook zijn arrogantie maakten hem tot wie hij is, een van de beste aanvallers ooit. Henry straalt veel meer uit dan alleen een killer voor de goal. Zijn lange slanke lichaam is veel sterker dan je zou verwachten en voor mij is er één woord wat mij aan Henry doet denken, elegantie. Vooral in zijn Arsenal-tijd was Henry een killer en een vechter, maar altijd met stijl en elegantie. Gunners en fans van Henry kunnen allemaal wel de ongelofelijke goals (en dat waren er nog al wat) die Henry scoorde in dienst van Arsenal herinneren.

Ik ben altijd een groot fan geweest van Henry, en niet alleen om zijn voetballende kwaliteiten. Voor mij (als gekleurde jongeman) is Henry ook een held om zijn strijd tegen racisme. Nooit liet hij racistische opmerkingen langs zich heen gaan, en hij is een van de grootste strijders om het racisme in het voetbal tegen te gaan. Maar ook heeft hij de nodige kritiek over zich heen gekregen, met als absoluut dieptepunt natuurlijk de inmiddels beruchte handsbal. Maar ik kan hem dit vreemd genoeg wel vergeven, ja hij maakte een gigantische blunder en heeft op een oneerlijke manier zijn team laten winnen, maar hij duikt er niet voor weg en gaf ook aan zich te schamen voor dit incident.

Je kunt je dus voorstellen hoe blij ik was toen ik het nieuws hoorde dat Henry naar Barcelona zou vertrekken, mijn club kreeg nu ook nog mijn held er bij, mijn geluk kon niet op. In zijn eerste jaar moest Henry duidelijk nog wennen aan het Spaanse voetbal en natuurlijk ook aan zijn nieuwe positie (linksvoor in plaats van spits). In zijn tweede seizoen zagen we de klasse van Henry weer terug, waarin hij samen met Lionel Messi en Samuel Eto’o honderd doelpunten scoorde, en natuurlijk de treble won. Het winnen van de Champions League was voor Henry nog het enige wat nog ontbrak in zijn carrière en ik gunde hem dit dan ook van harte.

Helaas aan alles komt een eind, zo zou ik het haast willen zeggen. Henry is nogmaals een van de beste spelers die ik ooit heb mogen zien, dus ik moet ook met pijn in mijn hard zeggen dat het genoeg is geweest. Hij heeft al het mogelijke gewonnen en zijn naam zal altijd vereerd worden bij zowel de Gunners als de Culés. Een groot voetballer en een op en top sportman een voorbeeld voor iedereen. Maar dit seizoen kan hij het niet meer waarmaken, de passie is er uit en hij lijkt het niet meer naar zijn zin te hebben. Jongere talenten worden voor hem verkozen, en echt oneerlijk kun je het niet noemen. Als ik heel eerlijk ben heb ik nooit het gevoel gehad dat hij 100% van Barca heeft gehouden. Arsenal zit in zijn hart en in zijn bloed, deze man is een echte Gunner en dat zal hij altijd blijven.

Wat nu dan vraag je je wellicht af, terug naar Arsenal voor een laatste jaartje? Nog seizoen of twee naar de Major League Soccer om nog lekker wat geld bij te verdienen? Of misschien toch gewoon bij Barca blijven, en helpen in de ontwikkeling van jonge talenten zoals Pedro en Bojan Krkic. Het maakt mij eigenlijk allemaal niet uit. Wat het ook is, ik gun deze man het allerbeste hij blijft altijd mijn held.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

mooi stuk over 1 van de grootste voetballers van die generatie samen met zidane

Goed stuk maar wat aan de korte kant.

3 maart 2010 om 10:54

Dat korte valt wel mee hoor.
Ja hij is niet zolang als die van mij en PG, maar wij zitten ook bijna aan onze woordenlimiet.
Mooi stuk, niet top, het loopt niet overal even flitsend.
4 sterren.

Ik kan het hier alleen maar mee eens zijn, het ligt er misschien ook aan dat alle spelers die Arsenal verlaten nooit meer hetzelfde niveau halen.
Wat veel vergeten word over Henry is dat hij heel hard werkte voor zijn team en altijd veel assists gaf.

Hele mooie tekst ik ben het met je eens dat hij een van beste aanvallers waren.

Deze man moet gewoon terug keren naar Arsenal ik zou hem heel graag in het rood witte shirt willen zien spelen.

Ik moet zeggen dat voor mij de tekst niet heel lekker loopt. Veel herhaling. Ik vond het persoonlijk niet lekker lezen.

Het voegt persoonlijk voor mij niks toe. En snel wordt een eerbetoon aan iemand veel van hetzelfde. Het kan echter wel zoals Kenzo in zijn expert stuk liet zien. Ik ben hier niet weg van. Sorry.

verder dan 3 sterren kom ik niet.

3 maart 2010 om 10:25

even mijn stembiljet ophalen...

Hey bedankt iedereen, ook voor de opbouwende kritiek! Daar kan ik wel wat mee!

Leuk weer een stuk over Barca. Ik had wel een vraag aan jou: Wil je liever dat Henry weggaat of dat hij blijft? Want ik vind het wel jammer dat je daar geen mening over hebt in je conclusie.

Ik vind zelf dat Henry gewoon aan het einde van het seizoen weg moet. Pedro vind ik op dit moment beter en Henry kan niet meer brengen wat van hem verwacht wordt. Henry speelde vorig seizoen goed, maar ik heb nooit gesnapt waarom hij gehaald is. In de Premier League komt hij het best tot zijn recht, want daar spelen ze vooral bij Arsenal met snelle counters en daar heeft Henry veel meer ruimte. In Spanje zijn die ruimtes veel kleiner en moet hij in de korte combinaties combineren, wat hij gewoon niet goed kan. Henry is een speler die in de diepte moet worden weggestuurd, niet iemand die in de bal komt en gaat combineren.

Mooi trouwens dat je denkt aan het belang van Barcelona maar ook aan je held Henry. Je conclusie vond ik zoals ik al zei wat minder dus ik hoop dat je daar nog een reactie op wilt geven. Je debuut is goed, hopelijk krijgen we nog meer stukjes van jou over Barca te zien.

3 maart 2010 om 11:32

Hij zegt dat hij van hem mag blijven bij Barca, naar Amerika mag of terug naar Arsenal. Hem maakt het niet uit, dat staat in de tekst

3 maart 2010 om 18:47

Dat heb ik ook wel gelezen Gininho Het ging mij er meer om wat hij zelf het liefste wil.

3 maart 2010 om 11:58

Hey Ayoze bedankt voor je reactie!

Ik denk dat het beter voor Henry is om na dit seizoen te vertrekken, Pedro is op dit moment zeker beter voor Barca en Henry zou zijn ontwikkeling (en die van Bojan) alleen maar tegenwerken.
Hij komt idd veel beter tot zijn recht in de PL, maar ik denk niet dat ze daar nog op hem zitten te wachten gezien zijn leeftijd. Als ik Echt moet kiezen, hoop ik dat hij terug kan naar Arsenal al is het maar voor een waardig afscheid.

Er was gelijk sprake van liefde op het eerste gezicht tussen Arsenal en Henry, en die liefde is nooit verzwakt. Zelden zoiets emotioneels meegemaakt in de voetballerij dan het afscheid van mijn jeugdidool, en ik kan niet wachten tot hij in wat voor capaciteit dan ook weer terugkeert. Hijzelf volgens mij ook niet.

Als artikel is dit niet echt denderend. Het lokt geen discussie uit, ik denk niet dat er veel mensen zijn die hier een gepeperde mening over gaan ventileren. Aan de andere kant is het, tussen de huidige malaise over overtredingen, doodschoppen en dat soort zaken, best aardig om weer eens wat positiefs te lezen.

Spelfout: dus ik moet ook met pijn in mijn hard zeggen dat het genoeg is geweest.

Henry is nooit de speler geweest die hij was bij Arsenal. Wenger heeft altijd op tijd verkocht. Henry en Vieira mochten op tijd weg. Ze zijn beiden nooit beter geworden na hun Arsenal-tijdperk.

Aardig stukje, ik weet alleen niet zo goed wat je nu probeert duidelijk te maken.

Ik heb nooit de Henry van Arsenal terug gezien bij Barça. Zelfs vorig jaar niet. Je zag vorig jaar ook al dat hij bijna geen sprintjes meer kon trekken en de verdedigers niet voorbij kwam. Ik kijk wel eens beelden van Henry toen hij nog bij Arsenal zat, en ik vraag me dan af waar die Henry is gebleven. Stel je eens voor, een Henry die net zo goed was als bij Arsenal... Ik kan er alleen maar van dromen...

Ik denk dat het ook beter is dat Henry vertrekt naar dit seizoen, het blijft een held, ik wil hem bedanken voor zijn goals en bijdragen, maar eerlijk is eerlijk, jongens als Gai Assulin en Pedro of een eventuele aankoop staan al klaar om hem te vervangen. Blijven is geen optie, zeker niet met zo'n salaris.

4 maart 2010 om 09:17

Vorig jaar? Bijna geen sprintjes meer trekken? Geen verdedigers voorbij komen? Heb je in een grot geleefd? Zijn snelheid was juist doorslaggevend. Henry moest qua passeerbewegingen alleen Messi voor zich dulden en alleen Xavi gaf vorig seizoen meer assists dan Titi.
In aantal doelpunten stond Henry (gek genoeg met 25 treffers) derde. Maar goed, als je ziet hoe vaak hij de paal trof... Daarbij stond Eto'o in de punt en Messi is natuurlijk een klasse apart. Plus, hij mocht alle penalty's nemen

Henry speelde vorig jaar super en heeft Barça persoonlijk naar de halve finale van de Champions League geschoten. Combineren kan hij wel degelijk, maar niet zo goed als afronden en rennen. Dit seizoen lijkt het voorbij voor mijn held, hij is weer terug af bij zijn niveau van 2007/2008 en het lijkt me inderdaad beter als hij terugkeert naar Arsenal of even gaat cashen in de V.s.
Gaí Assulin stelt mij een beetje teleur, maar Pedro, Jéffren en vooral Bojan (onderschat in mijn ogen) zijn goede opvolgers voor aan die linkerflank.

4 maart 2010 om 18:10

Gast, dat jij hem super vond doet niets af van de realiteit. Henry was vorig jaar ook al niet meer zo super, wilde vaak de bal naar voren schieten en er achter aan sprinten, wat volgde; bal voor de tegenpartij. Oké, er zijn duels geweest waar het wel lukte maar please, doe niet net of hij zo super was. Dat vond IK iig niet en daar blijf ik bij. De statistieken doen me heel, heel maar dan ook heel weinig. Zegt namelijk niet zo veel in dit geval.

Zeker een mooi stuk over een held van mij

mooi stuk, ben het helemaal met je eens en schande dat hij nooit wereldvoetballer vh jaar werd.

Mooi eerbetoon aan de beste voetballer die Arsenal ooit heeft gehad. Wat jij zegt, ik vond hem ook nooit zo goed bij Barca passen. Je merkte toch dat het anders was dan bij Arsenal.

4 maart 2010 om 19:42

Beste ooit? Persoonlijk zet ik Bergkamp boven Henry...maar dan wel met een paar procenten verschil.

Haha, hij is ook mijn idool. Je schrijft ook precies op wat ik ook vind. Mooi stuk over een van de beste voetballers die oot geleefd heeft. Echt een zonde dat hij nooit verkozen is tot wereldvoetballer van het jaar is geworden. En hij zal inderdaad altijd een Gunner blijven.

Best een leuk geschreven ode aan henry, maar echt iets interessants valt er niet te lezen.

3*

I share ur feelings, ook altijd mijn held geweest.
En snap de kritiek van barca fans niet.
Hij speelde gewoon niet op zijn positie, en ik weet zeker als hij spits zou staan in plaats van etto of met etto zou barca veel meer aan hem hebben.
Heel mooi verwoord. Zou het niet beter kunnen
5*

mooi stuk over een held van me
Titi Henry!

Prachtig stuk van Thierry Henry. Ik ben zelf ook een grootse fan van (het begon eigenlijk toen ik mn 1e echte voetbalwesdstrijd zag Arsenal - Man U 2002 volgens mij en toen Henry dat prachtige doelpunt maakte). Ik ben echt een groots fan van hem en ik wens hem alle geluk van de wereld toe. Helaas begint hij wel oud te worden en hoewel ik zelf Henry veel beter vindt dan Pedro ziet Pep Guardiola dit helaas anders. Pedro krijgt meer speeltijd en maakt soms prachtige doelpunten terwijl Henry voornamelijk op de paal of lat schiet (zal zeker slechte karma zijn van die handsbal). Tja dan is Pep eigenlijk verplicht om Pedro de voorkeur te geven. Maar als je vorig seizoen goed hebt gevolgd zag je ook dat Henry in het begin niet in de basis stond. Pas toen hij na een wedstrijd een hattrick maakte kreeg ie een basisplek.
En of Henry weg moet bij Barcelona? Ik denk het helaas wel. Het ligt ook aan het feit dat Ibrahimovich kwam naar Barça in ruil voor Eto'o (naar mijn mening de domste transfer ooit). Ibra is namelijk geen echte afmaker. Zo goed afmaken kan ie niet vergeleken met Eto'o. En Messi is ook geen echte killer meer een creeërder en ook Henry is niet een echte afmaker te noemen omdat ie speelt aan de linkerkant (je kan van Messi en Henry dus niet verw8en dat ze elke wedstrijd een doelpunt maken maar 1 op 2 lopen.) Ibra moet dan 1 op 1 lopen om de productie hoog te houden. Maar aangezien hij ook geen echte afmaker is is zijn moyenne 0.60. Niet slecht maar ik durf te wedden dat Eto'o minimaal 0.8 zou staan? Pedro is juist meer een afmaker waardoor hij veel kansen afmaakt. Hij maakt veel goals en daardoor krijgt hij de voorkeur boven Henry. Dus ja Henry kan liever vertrekken, het liefst naar Arsenal. Dan zou hij weer bij zijn thuisbasis zijn daar waar hij hoort. En mocht Henry vertrekken moet ie echt niet naar Amerika gaan. Geld heeft ie zoiezo genoeg ik bedoel hij zal wel iets van 120 miljoen hebben (kijkend naar zijn jaren, hoge salaris en inkomsten van reclam bijv. Gillete) Henry wil naar Amerika. Waarom weet ik ook niet. Ik zelf wil dat Henry naar een club met CL gaat. Hij verdient het om topscorer te worden in de eeuwige topscorersklassement van de CL. Als ie naar een club met Cl gaat kan hij dit doel nog bereiken. Dus ik hoop echt dat ie naar Arsenal gaat.
Zo zou Arsenal dan het best kunnen spelen. Nieuwe keeper zal gehaald moeten worden. Verdediging gewoon hetzelfde. Alleen middenveld en aanval verandert. Ik zie v. Persie en Henry als duo met Fabregas achter hen gewoon met gemakt kampioen worden van Engeland.

5 sterren ziezo

???
Sagna
Gallas
Vermaelen
Clichy
Eboué/Diaby
Rosicky
Fabregas
Arshavin
v. Persie
Henry
4 maart 2010 om 19:10

Een beetje opportunistische reactie waar een hoop niet van klopt. Henry stond vorig seizoen namelijk vanaf wedstrijd nr. 1 in de basis en had daar geen hattrick voor nodig. Hij maakte overigens een hattrick tegen Valencia en dat was in januari ofzo.

Het klopt dat Zlatan niet zo'n grote afmaker is als Eto'o, maar Pep speelt nu een andere tactiek waar een meespelende spits goed bij past. Zlatan kan dat beter dan Eto'o. Ook kan Zlatan uit onmogelijke posities scoren; Eto'o moest het meer hebben van afvallende ballen, snelheid en een goede assist. En Messi vind ik juist met de dag een betere killer worden. Bijna elke kans vliegt erin. Maar nu dwalen we af van Henry.

Henry zou nog wel naar Arsenal kunnen, maar meer als wissel en inspiratiebron voor spelers als Eduardo, Bendtner, Walcott, etc. Sinds zijn vertrek is er veel veranderd in de tactiek van Arsenal. Net als Barcelona wordt er nu veel en snel gecombineerd, iets wat Henry niet zo ligt. Voorheen draaide alles om Titi en stond hij vaak alleen voorin, met een Bergkamp of Van Persie achter hem. Dus of hij topscoorder aller tijden wordt in de CL? Nee, dat niet. Toch heeft hij veel bereikt en mag hij zich een van de beste aanvallers aller tijden noemen en zelfs een van de meest succesvolle voetballers van de wereld. Hij had ook pech dat hij in het tijdperk van Ronaldinho speelde, anders was hij zeker een keer tot Wereldvoetballer van het Jaar uitgeroepen.

Maar goed, videomateriaal vergaat niet en we kunnen live ook nog wel een tijdje genieten van deze legende. Op naar het WK!

Soso, je bent me voor. Ik plan al een aantal weken om een dergelijk artikel te schrijven, maar ik mocht geen Club Expert worden :P Je haalt me de woorden uit de mond en bespaart me een hoop tijd met dit keurige artikel.

Alleen een beetje aan de korte kant en eigenlijk leg je niet goed uit waarom hij niet optimaal slaagt bij Barcelona.

4 sterren! Ga zo door.

4 maart 2010 om 10:44

Haha, sorry! Bedankt voor je reactie!

Vind jij eigenlijk dat Henry nog in de basis moet staan ipv Pedro?

4 maart 2010 om 12:57

Ligt eraan. als je een teamspeler wilt hebben met ervaring en goede passes en die goed meeverdedigt, moet je Henry opstellen.

Als je een doorbraak wilt hebben en iemand die goals scoort, moet je Pedro opstellen.

Een goed stuk voor je eerste keer, alleen vond ik het nog niet zo heel lekker lezen vergeleken met de meeste clubexperts, maar daar zal ongetwijfeld wel verandering aan komen in je volgende clubexperts. 3 sterren, want over je inhoud was ik niet heel erg over te spreken, en kon het daarom niet zo lekker lezen.

goed stuk man

Henry levende legende

Mijn held, als het om Henry gaat verlies ik sowieso alle objectiviteit. 5 ster, want het gaat over Henry. Ik mis soms de manier waarop hij juicht

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren