Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Henk Veerman helpt ADO Den Haag aan zege met schitterende 20ste treffer

Laatste update:

ADO Den Haag heeft eindelijk weer eens weten te winnen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Darije Kalezic won met 0-2 bij SC Cambuur en rekent zo af met de reeks van vier wedstrijden zonder zege. Henk Veerman en Dhoraso Moreo Klas maakten schitterende treffers voor ADO, dat dankzij de zege op zes punten van nummer twee Roda JC Kerkrade terechtkomt.

Aan de kant van Cambuur ontbrak Remco Balk, die onlangs zijn twaalfde gele kaart van het seizoen pakte en dus geschorst was voor het treffen met ADO. Matthias Nartey was zijn vervanger en vormde de aanval met Milan Smit en spits Roberts Uldrikis. Bij ADO moesten de treffers komen van Daryl van Mieghem, Alex Schalk en Veerman.

Beide ploegen traden met vijf verdedigers aan en de kansen waren in de beginfase dan ook op één hand te tellen. Schalk zorgde voor het eerste grote gevaar. De linksbuiten van ADO kopte net naast. ADO loerde op de counter, terwijl Cambuur moeite had met het maken van het spel en lange tijd niet verder kwam dan een afstandsschot van Smit, die ADO-goalie Nick Marsman redding zag brengen.

Marsman moest na ruim een half uur spelen opnieuw handelend optreden, ditmaal was de aanleiding een kopbal van Marco Tol. Amper een minuut later was ADO hard op weg naar de 0-1, toen Veerman fraai wegdraaide en Yannick van Osch tot een fraaie redding gedwongen werd. Voor rust zou er niet gescoord worden, na rust wel.

ADO wist al snel in de tweede helft de score te openen. Schalk gaf handig mee aan Veerman, die Leon Bergsma de baas was en uit de draai heerlijk binnenschoot: 0-1. Het was voor de boomlange spits alweer zijn twintigste doelpunt van het seizoen.

Henk de Jong besloot Jeremy van Mullem in te brengen en kwam met de schrik vrij toen Uldrikis vlak daarna de reddende engel op de doellijn was voor Cambuur. Veerman dacht luttele ogenblikken later zijn tweede van de avond te kunnen maken, ware het niet dat hij niet kon profiteren van een fout van Bergsma en in het zijnet schoot.

Cambuur gooide de schroom enigszins van zich af en probeerde het via Smit, die vanuit een lastige hoek stuitte op Marsman. Het bleek een korte opleving van Cambuur te zijn. Ondanks de minimale achterstand maakten de Leeuwarders amper aanspraak op een punt. Het kwam ook goed weg toen Van Osch de bal uit zijn handen liet glippen, maar ADO daar niet van kon profiteren. In blessuretijd maakte Moreo Klas met een schitterend afstandsschot alsnog een einde aan alle Cambuur-illusies: 0-2.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer van die goede en slechte afwisselende wedstrijden dit seizoen. Te vaak onnodig punten verspild zo zonde als je ziet dat er vandaag wel alles gegeven kan worden.

6 april 2024 om 10:34

Meen je dit? ADO was helemaal niet zo bijzonder gisteren. Zeker de eerste helft gebeurde er aan beide kanten vrij weinig. ADO heeft te veel gegokt op vedetten om daarmee te promoveren.

Volgend jaar weer in de Spits bij Volendam, wedden?

6 april 2024 om 12:50

Voor veel te veel salaris

ADO heeft naar ik begreep de 10e salaris lijst van Nederland (dus ook eredivisie) en presteren dan toch zo slecht.

Maar ze maken de exact zelfde fouten als iedere club in verval.

Te dure oude spelers voor een te hoog salaris.

6 april 2024 om 09:43

10e? Hoe kom je daar bij? Kan mij er wel iets van voorstellen maar toch voor een KKD club?

6 april 2024 om 10:38

Geen idee of ze daadwerkelijk 10e staan, maar het klopt wel dat ADO van alle clubs in de KKD het meest uitgeeft. Te veel gegokt op namen als Veerman en van Mieghem die eigenlijk onbetaalbaar zijn voor de KKD. Begreep ook dat ADO financieel een stap terug moet doen op moment dat ze niet promoveren. Er is gegokt en dat terwijl je van te voren weet dat je en Willem II en Groningen hebt en dan ook nog het pech hebt dat Roda en Dordrecht een hoger niveau halen... Tsjah. Ik zie ze in de nacompetitie ook niet voor bij Dordrecht, Groningen/roda en de Graafschap komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren