Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heethoofd Mexès krijgt fikse schorsing en laat Milan voorlopig in de steek

Laatste update:
/

AC Milan moet het de komende wedstrijden stellen zonder verdediger Philippe Mexès. De Fransman ging zaterdagavond door het lint in de uitwedstrijd tegen Lazio: in de slotfase werd hij met rood weggestuurd omdat hij Stefano Mauri tot tweemaal toe bij de keel greep en hem ook nog een kopveeg gaf. Mexès moest door zijn teamgenoten in bescherming worden genomen, om verdere escalatie te voorkomen.

De tuchtcommissie van de Italiaanse bond (FIGC) is niet mild in zijn straf: Mexès moet nu vier duels wegblijven van het veld. Dat betekent dat trainer Filippo Inzaghi het zonder hem moet doen tegen Parma, Juventus, Empoli en Cesena. Pas op 28 februari kan de verdediger weer minuten maken in de competitie, wanneer zijn club op bezoek gaat bij Chievo.

Mexès heeft vier duels straf gekregen omdat hij ná zijn rode kaart nog niet kalmeerde en vertrok. Anders was het bij drie wedstrijden schorsing gebleven, stelt de tuchtcommissie dinsdag. De Fransman bood zondag al zijn excuses aan. “Ik had nooit zo mogen reageren”, zei hij schuldbewust na de zestiende rode kaart in zijn profloopbaan.

“Op het veld gebeurde er niet veel bijzonders, maar na de rode kaart reageerde ik op een belachelijke manier. Ik heb vier kinderen, dus weet dat dit niet het juiste voorbeeld is die je als vader of profvoetballer kan geven. Ik accepteer alle gevolgen, hier zijn geen excuses voor. Je mag jezelf zo niet gedragen. Ik beloof dat het niet meer zal gebeuren, het was mijn fout.”

Vier duels schorsing voor Philippe Mexès is...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een ongelooflijke dombo. Als je ook ziet hoe hij op die foto staat, wat een beest zeg. Wel erg triest voor Milan, het gaat al bagger en nu dit ook nog..

27 januari 2015 om 14:02

Ik vind het wel weinig hoor 4 wedstrijden. Douglas toen hij nog bij twente speeldr kreeg flinke schorsing en deze maar 4.

27 januari 2015 om 14:05

Douglas viel toen ook nog de scheidsrechter aan. Ik geef je wel gelijk dat de schorsing vrij mild is.

27 januari 2015 om 14:08

Ik vind 4 wedstrijden ook nog wel meevallen, voor een deels "onbewuste" elleboog bij een kopduel krijg je al snel 2 wedstrijden aan je broek. Dan valt deze straf nog mee naar zo'n achterlijke actie.

27 januari 2015 om 14:10

Als ik het zo lees inderdaad had dit ook gerust 6-7 wedstrijden kunnen zijn. Als je twee keer iemand bij de keel grijpt en daarnaast een soort van kopstoot geeft ben je in mijn ogen niet goed wijs.

27 januari 2015 om 14:13

Douglas gaf
1) Eerst Wernbloom vol een elleboog in het gezicht
2) Gaf daarna de scheidsrechter (bossen) een bodycheck
3) Weigerde van het veld af te gaan.. reserve keeper Bossen en Wisgerhof moesten Douglas van het veld afslepen
4) Douglas kegelde daarna Wernbloom tijdens zijn aftocht weer omver... Wernbloom stond nota bene met zijn rug naar Douglas toe dus het was niet zo dat Wernbloom het uitlokte.

Douglas kwam juist nog heel erg goed weg met zijn schorsing... had veel hoger moeten zijn. Feitelijk gezien pakte Douglas daar 3 rode kaarten... 1x de scheidsrechter molesteren en 2x Wernbloom aanvallen.

On:
Mexes vind ik al jaren een matige en rare speler, overtuigt mij al jaren niet... maar hij staat min of meer symbool voor de teloorgang van AC Milan, de club die vroeger altijd goede verdedigers had in de vorm van Nesta, Maldini, Cafu etc. Hebben nu een heethoofd en matige speler Mexes achterin...

27 januari 2015 om 14:24

Ach man, overdrijven is ook een kunst zeg... 'de scheidsrechter molesteren'.. de beste man werd niet eens echt geraakt. Bovendien was die 2e keer Wernbloom 'omver kegelen' zoals jij het noemt vrij overdreven ook. Ik ben het met je eens dat Douglas niet aan de scheids mag komen, en daardoor hogere straf moest krijgen, maar jij doet het voorkomen alsof hij als een wildebras iedereen omver schopte en sloeg, wat totaal niet het geval was. Bovendien was de elleboogstoot ook 100 % extra rollebollen en theater spelen van Wernbloom (neemt niet de schuld van de elleboog weg, maar wel de reden waarom Douglas boos werd). Dus 4 duels was in dit geval ook genoeg geweest. Daar waar Mexes hier een elleboog geeft, 2x iemand bij de keel grijpt en eveneens van het veld geëscorteerd moet worden. Dan vind ik 4 best mild

27 januari 2015 om 15:28

//maar jij doet het voorkomen alsof hij als een wildebras iedereen omver schopte en sloeg,//

Ik weet niet of je de lichaamshouding... de bewegingen... de gezichtsuitdrukking van Douglas hebt gezien toen? Die gozer was toentertijd rijp voor een dwangbuis aan te doen... zo een doldwaze idioot was het..

Het feit dat reserve doelman Boschker samen met Wisgerhof Douglas van het veld moest slepen zegt al genoeg... en dat op het veld (daarvoor) die Onyewu (?) er alles aan moest doen dat Douglas niet nog meer mensen te lijf gaat.

Douglas is een fysiek sterke voetballer, redelijk opbouwend.. maar er zit iedere wedstrijd wel 1-2 momenten van kortsluiting in...

28 januari 2015 om 05:06

Ik denk dat ac milan het niet eens zo erg vinden.slechte verdediger tegenwoordig veel ste onbesuist en draaicirkel van een tractor.als milan weer de stap omhoog probeerd te maken moet je van dot soprt overbetaalde middelmaat af.

16de rode kaart?Er zullen er nog een
dozijn bijkomen....

Pff Milan kan deze man beter weg doen, zorgt alleen maar voor problemen. Speelt vooral ook alleen omdat de rest er niks kan daar achterin

Ze zijn wel vrij clement bij de Figc. Ik dacht dat hij wel minimaal 6 wedstrijden schorsing zou krijgen.

Snap ook nog steeds niet dat na al die jaren Bonera nog steeds onder contract staat in Milaan, die kan er ook daadwerkelijk helemaal niets van en dat was al jaren geleden duidelijk.

Mexes heeft altijd al zijn gebrek aan kwaliteit gecompenseerd met heel hard werken en regelmatig totaal door in doorslaan.

Met Zapata naast Alex ga je er dus helemaal niet op achteruit, maar het zal wel Bonera worden als ik Inzaghi zo inschat.

27 januari 2015 om 14:44

Zapata speelt dit seizoen nou ook niet bepaald goed... Liever rami naast alex dan zapata!

27 januari 2015 om 14:50

Een of andere manier blijven trainers toch vasthouden aan Bonera. Allegri deed het, Seedorf deed het en nu ook Inzaghi. Ik meen me te herinneren dat hij het een aantal jaren terug prima deed tegen Barcelona met Messi als directe tegenstander dus hij kan het wel. Ook in de tijd dat ik Milan wat meer volgde en wedstrijden van ze keek deed hij het vaak wel redelijk. Geen wereldtop dat zeker niet maar nu loopt er niet echt veel beters rond geloof ik.

4 duels en dat is niet mild?
Sorry bij 8 duels zijn ze niet mild en ik vind dat hij minimaal 6 duels moet krijgen.

Mexes komt hier heel goed weg met 4 wedstrijden. Ik had er een stuk of 5-6 verwacht eigenlijk. Werkelijk belachelijk hoe hij het Milan shirt weer eens te schande zette..

Hij komt er goed vanaf met vier wedstrijden. Zijn gedrag is erger dan een gemene tackle, omdat hij alle tijd had om erover na te denken. Een tackle gebeurt in het heetst van de strijd. Dit gebeurde terwijl het spel stil lag.

En dan te bedenken dat Juan Jesus 4 wedstrijden schorsing kreeg voor een elleboog die elke week wel gebeurd in een wedstrijd, nee ik vind deze straf vel te mild.

Fikse schorsing zeggen ze dan..... 4 wedstrijden is helemaal niks, die gek wurgt hem zowat en krijgt maar 4 wedstrijden. Ik vind dit nog erger dan de beet van Suarez, die kreeg een veel hardere straf. Minstens een half jaar zou Mexes niet meer mogen voetballen voor Milan. Dan straf je het tenminste af.

Milde straf voor iemand de keel dichtknijpen, je wurgt gewoon een speler.

Als dit een Amateur speler doet dan krijgt hij gelijk een jaar schorsing.

Wouw 4 wedstrijden. Echt een passende straf. En juan jesus kreeg dat voor een kleine elleboogstoot. Mexes doet dit vaker en kan zich nooit inhouden. Dat milan deze speler ook nog behoudt. De curva sud heeft gelijk dat de overbetaalde nietsnutten de club moeten verlaten

4 Duels schorsing is prima, dit is voetbal! een contactsport en geen ballet!

27 januari 2015 om 19:20

Heb je wel überhaupt gekeken?!

Fikse schorsing?! Damnnn 4 wedstrijden... Is gewoon veelste weinig. Minimaal 10 wedstrijden. Zijn hele gedrag was gewoon walgelijk. En als milaan zijne salaris inhouden totdat die weer speelgerechtigd is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren