Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heetgebakerde Classique: afgekeurde goals, rode kaart en veldbetreder

Laatste update:

Een bijzonder heetgebakerde le Classique heeft zondagavond geen winnaar gekregen. Het duel tussen Olympique Marseille en Paris Saint-Germain - met Georginio Wijnaldum als invaller - eindigde in een 0-0 gelijkspel, na een 94 minuten met twee afgekeurde doelpunten, een rode kaart voor Achraf Hakimi, bekogelingen van de spelers van PSG en een veldbetreder die Lionel Messi opzocht en daarmee een veelbelovende aanval onderbrak. PSG blijft met zeven punten voorsprong op naaste achtervolger RC Lens de koploper van de Ligue 1, terwijl Olympique Marseille de vierde plaats bezet.

De wedstrijd tussen Olympique Marseille en PSG in het Stade Vélodrome werd afgewerkt zonder uit Parijs meegereisde fans, uit vrees voor ongeregeldheden. Les Parisiens traden in Zuid-Frankrijk aan met de sterkst mogelijke opstelling, bestaande uit Ángel Di Maria, Neymar, Lionel Messi en Kylian Mbappé. De eerste kans was voor Arek Milik, die de eerste weken van het seizoen moest missen door een knieblessure. Ondanks dat Olympique Marseille sterk begon, leek PSG al vroeg in het duel op voorsprong te komen.

Rood Hakimi kost Messi en PSG bijna de kop | Marseille - PSG | Highlights

Een inzet van Neymar werd door Sébastien Pérez in zijn eigen doel gegleden. Na inmenging van de VAR zette scheidsrechter Benoit Bastien een streep door deze treffer. Kort daarna deed hij hetzelfde aan de andere kant, toen Milik raak schoot op aangeven van Pol Lirola. Laatstgenoemde stond buitenspel, waardoor de eerste helft doelpuntloos bleef. Het eerste bedrijf lag overigens nog kort stil, nadat er bij hoekschoppen van PSG voorwerpen op het veld werden gegooid. Gedurende de hele wedstrijd werd er met schilden en netten voorkomen dat de spelers van PSG geraakt werden.

Met 54 minuten op de klok trok de VAR andermaal een hoofdrol naar zich toe. Achraf Hakimi bracht Cengiz Ünder ten val, waarna Bastien aanvankelijk floot voor een overtreding en vrije trap voor PSG vanwege een handsbal. De arbiter werd naar het scherm geroepen en er ontstond de verwachting dat hij mogelijk een strafschop zou gaan geven, maar hij trok uiteindelijk een rode kaart. Olympique Marseille werd in overtal sterker en kreeg via Valentin Rongier een uitstekende kans, maar zijn kopbal ging net voorlangs. In de tussentijd betrad ook nog een supporter het veld om Messi op te zoeken, waarmee hij een aanval van PSG onderbrak.

Veldbetreder zoekt Messi op tijdens 'Le Classique'

In de slotfase bleven de gevaarlijkste kansen voor Olympique Marseille: zowel Ünder als invaller Konrad de la Fuente kon in een bijzonder kansrijke positie niet tot een overtuigend schot komen. PSG-trainer Mauricio Pochettino bracht Wijnaldum als vervanger van Neymar binnen de lijnen en kort daarna leek Mbappé na een steekpass van Messi een grote kans te gaan krijgen, maar dat werd voorkomen door een uitstekende sliding van William Saliba. Ondanks dat Olympique Marseille in de slotfase nog nadrukkelijk zocht naar de winnende treffer, vielen er geen doelpunten meer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fenomenale wedstrijd. Echt een klassiek gevecht met een moderne touch in de vorm van VAR ingrepen.

24 oktober 2021 om 23:10

Heerlijke wedstrijd? Ik vond het echt een waardeloze pot! Had er veel van verwacht en dan zo matig voetbal met het aanwezig spelersmateriaal( en dan doel ik vooral op PSG) . Vond het teleurstellend.

Een gelijkspel is voor dit PSG gewoon een verlies.

24 oktober 2021 om 22:47

Gelukkig maar!

24 oktober 2021 om 22:47

Na de rode kaart van Hakimi heeft Marseille gedomineerd. Het voelt eerder als een winst dan een verlies.

24 oktober 2021 om 22:57

Al geswitched naar PSG?

Draak van een wedstrijd. Intens, afgekeurde goals. PSG had na de rode kaart van Hakimi niets meer te zeggen.

24 oktober 2021 om 23:03

Volgens mij weet jij niet wat de gezegde "draak van een wedstrijd" betekend.

25 oktober 2021 om 00:00

Catalaanse draak is net wat anders blijkbaar.

25 oktober 2021 om 02:57



@iniesta0546, een draak van een wedstrijd is een doodsaaie pot waarin niets wezenlijks gebeurt.
Overigens, @srknn_ moet het ''het gezegde'' zijn.

Het lijkt me een kwestie van tijd voordat er koppen gaan rollen bij PSG. Er staat geen team op het veld en ik acht Pochettino absoluut niet in staat er een team van te smeden. De concurrentie is dit jaar extreem wisselvallig in de Ligue 1, maar aan het sublieme spel van PSG zal het kampioenschap niet te wijten zijn. Deze wedstrijd zelf was overigens een enorm gevecht, zonder een winnaar. Dat vond ik dan wel terecht.

24 oktober 2021 om 22:48

Conte of Zidane zijn vrij 😉.

24 oktober 2021 om 22:50

Graag, je ziet ook aan de spelers dat ze la ponch niet serieus nemen.

24 oktober 2021 om 23:27

Conte is de beste man

24 oktober 2021 om 23:30

Oeh Conte met deze groep! Dat wordt of de dodelijkste machine ooit, of de grootste dramaserie ooit. Of allebei. In alle gevallen teken ik ervoor. Ik ben nu al voorstander, haha.Edit: en dan dramaserie in de zin van GTST, niet dramatische resulaten.

25 oktober 2021 om 09:53

Solskjaer zal binnenkort wel beschikbaar zijn om dit sterren ensemble op de rit te krijgen

PSG werd helemaal ondergelopen in de middenveld, maar tja zonder paredes en veratti krijg je dat, er was ook helemaal geen aanvoer naar voren. Messi moest op een gegeven moment hele tijd inzakken naar de middenveld om kansen te creëren. Neymar en Mbappe waren ook zowat onzichtbaar. PSG is nog lang niet op het niveau wat ze moeten zijn...

24 oktober 2021 om 22:47

Gaan ze met Pochettino aan het roer ook niet halen. Hij weet al die sterren niet tot een eenheid te smeden denk ik. Deze groep heeft een people manager als Zidane nodig.

24 oktober 2021 om 23:02

Blijft wel een lastig onderwerp. We lezen twee geruchten die inmiddels alweer meer dan een maand oud zijn en gaan er dan maar blind vanuit dat het probleem bij de hierarchie ligt. Toch kopen ze dan wel de sterren, maar ik kan niet zeggen dat ze kopen op basis van een duidelijk tactisch plan. Je hebt met Neymar, Messi en Mbappe drie spelers die de ballen willen opeisen. Los van de kwaliteiten of ego's, is dat al niet ideaal. Overigens denk ik wel dat deze ploeg nog wat meer loskomt, jammer genoeg. Ik kan er weinig sympathie voor opbrengen.

25 oktober 2021 om 01:53

Pochettino is ook gewoon geen wereldtrainer. Zeker geen slechte maar wat hij bij PSG laat zien, ook al is het een moeilijke club, is echt veel te weinig.

Hakimi die de wedstrijd verpest, misschien wat ongelukkig maar ook een beetje onbeholpenheid door zo erin te gaan. Messi slechte wedstrijd maar hij zet toch een keer of 3 Mbappe in stelling om te scoren. Di Maria zorgt trouwens ervoor dat de balans volledig weg is. Tsja al met al tevreden met dit gelijkspel gezien de rode kaart.

Wat is die Neymar traag geworden zeg dit seizoen niet normaal.

24 oktober 2021 om 22:54

Ik snap er niks van. Bij Brazilië speelde hij echt geweldig, maar bij PSG lijkt hij zo traag en inspiratieloos.

24 oktober 2021 om 22:58

Ja moet toegeven dat ik Brazilie niet echt volg, maar bij de Copa America finale was Neymar echt geweldig en de beste van het veld. Een wereld van verschil met nu.

25 oktober 2021 om 00:41

Vorige week tegen Uruguay was hij ook geweldig.

Messi heeft hier niet echt de uitstraling wat hij bij barca had echt zo jammer hij loopt echt verloren bij

24 oktober 2021 om 23:22

Eeuwig zonde

25 oktober 2021 om 00:17

Nou ja vond hem laatste jaren al wat minder worden, maar was voor Barca wel vele bepalender en was hij de man waar alles omdraaide

Messi loopt er idd verloren bij. Zit totaal geen plezier in het team, kan geen lachje vanaf. Spelers weten van elkaar dat ze nooit in deze competitie zouden spelen als ze geen vorstelijk salaris zouden hebben en zo spelen ze ook. Alleen de CL wedstrijden tellen voor hun, de rest is te verwaarlozen. Topploeg, geen topclub.

25 oktober 2021 om 16:17

En dan moet de Parijse winter nog beginnen. Ik vind het jammer voor Messi en mijn cluppie. Messi past in een andere competitie waar het minder om puur fysiek draait.

Mbappe's talent wordt naar de klote geholpen. Kerel is geen spits. Is altijd van wereldklasse als die op linksbuiten speelt. Alleen ja, Pochettino wilt natuurlijk ook Di Maria tevreden houden. Enige manier ook Mbappe te gebruiken met ook nog is Neymar en Messi in je team. Tuurlijk maakt Mbappe wel ze goals hier en daar. Maar je verspilt zijn talent in de spits. Je kan het ook merken dat die het haat om tussen 2 verdedigers te staan. Messi vind ik ook absoluut niet uit de verf komen in dit elftal.

24 oktober 2021 om 23:01

Ja he. Mbappe zou naar Real moeten gaan! Daar gaan ze zeker perfect met zijn talent om op linksbuiten! KM7, ik zeg doen!

24 oktober 2021 om 23:12

hoelang volg jij Mbappe? Want in al die jaren dat ik Mbappe heb zien spelen was het of vanaf rechts of vanuit het centrum, maar jij komt aanzetten met linksbuiten?

24 oktober 2021 om 23:17

Mbappe is altijd al linksbuiten op spits in een 4-4-2 geweest maar kan ook goed uit de voeten als rechtsbuiten. Zijn beste positis zijn wel linksbuiten in een 4-3-3 of in een 2 spitsen systeem als een van de spitsen. Daar maakte hij kapot samen met Falcao bij Monaco

Ahh! Daar is Milik gebleven dus!

Sneu volk trouwens die veldbestormers

25 oktober 2021 om 09:12

haha nou he.. wat een volwassen man al niet doet voor een foto met een andere man. Twijfelachtig. Helemaal met zo'n tasje om. Wat een volk is dat toch joh

Die veldbestormers.... Dit gaat nog een keer slecht aflopen. Het begint bijna normaal te worden.

24 oktober 2021 om 23:06

Is inderdaad extreem aan het worden.
Moet heel snel ingegrepen worden voor er idd iets ergste gebeurt

25 oktober 2021 om 00:15

Hoeft maar ene gek op het veld te lopen met kwade bedoelingen, moet echt meteen opgetreden tegen worden. loopt de spuigaten uit.

25 oktober 2021 om 08:29

Frankrijk is de laatste jaren op alle vlakken verloederd en dat is te merken aan de geweldsuitbarstingen in alle lagen van de samenleving

25 oktober 2021 om 09:14

yup, maar je mag de reden niet zeggen, dan word je verketterd, maar ook op deze foto is het weer te zien. Die lui hebben gewoon een totaal andere cultuur, normen en waarden en dat gaat echt nooit werken zo. Een klein percentage is geen enkel probleem, maar als er qua aantallen zoveel zijn, zullen ze steeds minder integreren, aangezien dat niet meer nodig is.

Trots op mijn team! 💙💙 En de supporters van Marseille hebben weer laten zien waarom ze de beste ter wereld zijn! Die 65 duizend+ maakte zo'n geweldige sfeer! Een volgepakt Stade Vélodrome is het mooiste wat er is in de voetballerij in mijn optiek! Met deze fans moeten we echt weer Champions League halen, en laten zien wat Olympique Marseille zo uniek maakt, namelijk de magnifieke supporters! Allez l'OM!! Op naar de wedstrijd tegen OGC Nice op woensdag!

24 oktober 2021 om 23:22

Dit meen je hopelijk niet? Fans waren echt een schande en hebben zich van hun slechtste kant laten zien.

24 oktober 2021 om 23:26

Misschien had ik bij mijn reactie erbij moeten zetten dat ik alles aan de fans geweldig vond vandaag, behalve het projectielen gooien op het veld.

25 oktober 2021 om 00:47

Jullie zijn een beetje de Feyenoord van Frankrijk. Trouwe aanhang, maar ook de meest fanatieke aanhang.

25 oktober 2021 om 09:14

en het veld bestormen

Wie heeft ooit bedacht dat dit een soort van klassieker zou zijn? Op basis waarvan? PSG is 51 jaar oud geloof ik, had tot de overname sporadisch succes. Bij klassieke clubs uit Frankrijk denk ik aan echt andere clubs dan PSG. Nog even en we noemen een wedstrijd tussen Man City en Chelsea ook een 'klassieker', alhoewel dat misschien nog wel eerder op zijn plaats is omdat dat oudere clubs zijn.

24 oktober 2021 om 23:21

Het is eigenlijk pas sinds de jaren 90 zo dat deze wedstrijd zo genoemd word. Canal+ was destijds eigenaar van PSG en ze begonnen OM-PSG 'Le Classique' te noemen

24 oktober 2021 om 23:53

Marseillefan93 eigenlijk is het een grof schandaal. Een Marseille, Lyon of Bordeaux zijn in mijn ogen toch clubs die meer aanspraak maken op dat soort titels.

25 oktober 2021 om 07:37

Het zijn namelijk een van de grootste steden uit Frankrijk vandaar

25 oktober 2021 om 10:29

Dus alle wedstrijden tussen teams uit grote steden zijn dan klassiekers. Rare redenering.

Barcelona had er echt alles aan moeten doen om Felix te halen hij was de perfecte opvolger van Messi, en dan hadden ze met Fati Depay en Felix een geweldige voorhoede gehad met een jong middenveld erachter Pedri Gavi De Jong en dan achterin Dest Garcia Araujo en Balde met ter stegen in het doel. en dan heb je met Dembele Mingueza Puig Nico en Demir jonge getalenteerde spelers op de bank. Barcelona heeft een rooskleurige toekomst waar Messi zijn mooie carrière uit zal gaan als een nachtkaars als hij geen CL pakt met Psg was mooier geweest als hij bij Barca was gebleven

25 oktober 2021 om 02:27

Met Depay kan je geen geweldige voorhoede hebben. Depay zijn plafond is als het ware groepsfase champions league. Die man leidt voor een aanvaller van topniveau veel te veel onnodig, knullig, egoïstisch, dom balverlies.

Ik hoop dat marseille voorlopig nog met publiek mag spelen anders kan ik fluiten naar mn tripje in december

Een duidelijk geval tussen een team en elf individuele spelers die voor veel geld bij elkaar zijn gekocht. PSG zal nooit een hecht team worden. Zeker omdat als het nodig is er volgend seizoen gewoon weer een nieuw half elftal wordt gekocht als de CL weer niet gewonnen zou worden.

Ik vind het wel heel mooi dat Marseille een CL in de prijzenkast heeft staan en PSG niet. Dat moet toch verschrikkelijk steken in Parijs. Maar met dit stelletje bij elkaar gekochte individuen gaat die CL voorlopig ook niet gewonnen worden.

Wat zijn dat tegenwoordig een idioten die voor '3 seconds of fame' gaan? Wedstrijd zonder publiek voor dat team en de kosten daarvan verhalen op de dader. Misschien dat dat helpt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren