Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Haps: ‘Nu denk ik: het buitenland is ook mooi’

Laatste update:

Ridgeciano Haps is niet meer weg te denken uit de basiself van AZ, maar de linksback heeft wel een zware weg moeten bewandelen om zo ver te komen. Hij werd in het verleden immers weggestuurd bij Ajax én bij zijn huidige werkgever.

/

De 23-jarige Haps maakte de overstap van Zwaluwen Vooruit naar Ajax, maar werd na verloop van tijd niet goed genoeg gevonden. “Ze zeiden: ‘we gaan afscheid van je nemen.’ Dat kwam binnen, want dan ben je nog heel jong. Dan stort je wereld in. Gelukkig vond ik steun bij mijn moeder”, zegt hij in het Algemeen Dagblad.

De verdediger vertrok later naar Elinkwijk, kwam daarna bij AZ terecht, ging naar AFC en keerde vervolgens weer terug in Alkmaar. “Ik mocht terugkomen. Als linksback. Maar ik had weinig zicht op speeltijd, dus ik werd uitgeleend aan Go Ahead Eagles (…) Vorig seizoen dacht ik nog aan de Nederlandse top. Nu denk ik: het buitenland is ook mooi”, besluit Haps.

Denk jij dat Ridgeciano Haps in januari bij AZ vertrekt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Slim. Je kan beter naar het buitenland in plaats van bij Ajax bikkelen voor je basisplaats en mogelijk eindigen als Duarte. Je moet risico's nemen om ver te komen, dus waarom dan niet in het buitenland?

17 november 2016 om 12:03

Jouw mening natuurlijk maar nu noem je ook wel een slecht voorbeeld vind ik persoonlijk een Duarte kwam ook gewoon zwaar te kort voor Ajax vind ik dan.
Zie hem bij Ajax of bijvoorbeeld een Feyenoord of Psv wel in de basis staan. Dat zou ook verstandiger zijn laat het eerst ook maar is in de top zien voordat je naar het buitenland gaat.

17 november 2016 om 13:10

@king_14, totdat er weer een linksback dreigt door te breken en de voorkeur krijgt. Zo gaat het bijna altijd bij Ajax. Kijk wat er (bijna) met Viergever en Van Der Hoorn gebeurde. Jeugd krijgt altijd de voorkeur. Nu heeft Haps wel weer het voordeel dat hij ooit in de Ajax-jeugd zat...

17 november 2016 om 13:15

Haha ja dat zie je wel bij ajax nu, dat jeugd altijd de voorkeur krijgt. Daar gaat je punt.

17 november 2016 om 13:46

Peter Bosz pakt het iets anders aan. Die stelt gewoon het beste elftal op (in zijn ogen). Ik zou de komst van Haps naar Ajax sterk toejuichen! Enorm sterke atleet die ook prima kan voetballen!

17 november 2016 om 18:35

Zat maar heel kort bij Ajax, merendeel bij AZ... met tussen jaar bij AFC

17 november 2016 om 12:28

Bij Ajax bikkelen voor je basisplaats? Als Haps wordt aangetrokken door Ajax dan zal hij zonder twijfel gelijk in de basis starten en zal hij weinig concurrentie ondervinden.
Dit is de aanvallend ingestelde linksback die Ajax zoekt. Verdedigend 10x beter als Sinkgraven en aanvallend zeker niet minder. Wil Ajax naar een hoger niveau dan zullen ze moeten durven investeren in Haps. Miljoentje of 4 - 5?

17 november 2016 om 13:03

Onlangs zijn contract verlengd. Reken maar 6-7. Is het reã«el? Nee, maar de prijzen zijn al jaren veel te hoog. Of je t krijgt is een tweede, maar dan blijft hij lekker in Alkmaar.

17 november 2016 om 13:03

@Simonsays Ajax heeft inderdaad een nieuwe linksback nodig want die 2 die er nu spelen zijn pure middelmaat. Haps is ongetwijfeld een betere optie dan hun alhoewel ik nog liever Maxwell zie terugkomen natuurlijk.

17 november 2016 om 13:28

Ajax heeft Dijks toch ook nog ? Hij is toch ook een linksback als ik me niet vergis.

17 november 2016 om 14:42

Ja, maar net als Sinkgraven niet goed genoeg.

Haps gaat niet weg in januari, heeft een contract tot 2019 en AZ hoeft hem niet te verkopen.

17 november 2016 om 11:49

Alsof dat niet af te kopen is?

17 november 2016 om 12:34

@materrazzi

Ieder contract is af te kopen Ook dat van Vincent Jansen, maar daarvoor moest wel 22 miljoen op tafel worden gelegd. Wat @zwadian opmerkt, is dan ook volkomen terecht. AZ hoeft Haps niet te verkopen en het geduld dat de club heeft opgebracht bij de transfer van Vincent Jansen heeft haar geen windeieren gelegd. Je mag daarom aannemen dat men ook bij Haps hoog in de boom zal gaan zitten en niet bereid is om hem voor een appel en een ei te aten vertrekken. Waarschijnlijk zouden alleen Ajax en PSV hem kunnen betalen, maar het is maar zeer de vraag of die clubs bereid zijn om een fiks bedrag op de tafel te leggen voor een simpele back. Ik denk het eerlijk gezegd niet. Ajax heeft in de zomer al 25 miljoen uitgegeven, waardoor de uitgaven de komende vijf jaar met vijf miljoen omhoog gaan. Ajax heeft in het gunstigste geval een kostendekkende begroting dus heel veel is daar niet meer mogelijk. Ik denk daarom dat @zwadian gelijk gaat krijgen dat Haps gewoon het seizoen afmaakt bij AZ. Tenzij er een buitenlandse club komt die bereid is om de afkoopsom die AZ verlangt op tafel te leggen. Maar ik vraag met sterk af of men in het buitenland op Haps zit te wachten.

17 november 2016 om 12:40

@scepticus Zoals het er nu naar uit ziet is de kans groot dat er een aantal spelers verkocht gaan worden bij Ajax in de winterstop dus dan komt er ook weer ruimte om nieuwe aankopen te doen.

18 november 2016 om 10:02

@materrazzi

De spelers die op de nominatie staan om staan om weg te gaan, komen uit de eigen kweek en daar hoeft niet op te worden afgeschreven. Je moet wel verder kijken dan je neus lang is. Inkomsten uit uitgaande transfers, komen alleen ten bate van het huidige boekjaar. Uitgaven aan transfers betekenen kapitaalverlies en moet je derhalve afschrijven over de periode dat het contract loopt. Je dient daarbij dus ook rekening te houden met begroting van de komende jaren en omdat die amper kostendekkend is, is het logisch dat Ajax de komende tijd geen grote aankopen meer kan doen. Als Gudelj weg gaat komt er wat dat betreft, wel weer wat ruimte, maar omdat die niet heel veel heeft gekost en ook al deels is afgeschreven, is die ruimte beperkt. Dat Ajax dit jaar zulke grote aankopen kon doen, had niet alleen te maken met de opbrengsten uit uitgaande transfers maar ook met het feit dat Overmars deze zomer 26 spelers van de loonlijst heeft laten afvloeien en zo de nodige ruimte op de begroting heeft eten te creeren. Dat gaat hem natuurlijk niet nog een keer lukken en daarom is de kans dat er fors geinvesteerd gaat worden, marginaal.

Ajax heeft nog steeds een probleem op de vleugels, dus ik daar verwacht ik eerder een nieuwe speler dan op de linksback positie. De komst van Haps lijkt mij dan ook uitgesloten, niet in de laatste plaats omdat de spelers die Ajax bij AZ heeft weggeplukt, niet bijster succesvol waren. Kennelijk is de overstap moeilijker dan wel eens wordt gedacht. Bovendien is AZ kerngezond en hoeft Haps derhalve helemaal niet te verkopen. Je kunt er dan ook vanuit gaan dat hij niet goedkoop zal zijn. Tenslotte is het ook niet onbelangrijk dat Bosz zijn vertrouwen in Sinkgraven heeft uitgesproken. Dat er supporters zijn die daar anders over denken, doet daar niets aan af.

17 november 2016 om 11:52

Als er een goed bod komt gaat Haps gewoon weg, omdat er in de jeugdopleiding een goede vervanger met Wijndal klaar staat.
Hij is nog jong, maar ik verwacht dat hij snel zal aansluiten bij AZ1

17 november 2016 om 19:55

...en Thomas Ouwejan...speker uit het jong Oranje

17 november 2016 om 21:05

Wijndal is nog wel heel jong, dan hebben we Ouwejan nog alleen die zit lang niet op het niveau van Ridgeciano. Ouwejan is dan wel nog maar 20 jaar en voor de toekomst zeker een speler voor het eerste elftal. Alleen Haps vertrekt niet in januari, het is op dit moment dé sterkhouder van AZ, Naast Alireza. AZ wil de aansluiting houden met de top 3 en zonder Haps gaat dat niet lukken.

Een tussenstap naar een Nederlandse topclub zou verstandiger zijn maar gezien zijn leeftijd is het enigszins wel te begrijpen dat hij liever direct de stap naar het buitenland wilt maken.

Zorg nou eerst maar eens dat je een lange periode constant presteert. Ik word er zo moe van dat spelers die een periode goed voetballen meteen aan het buitenland denken.

17 november 2016 om 12:47

Ben ik het volledig mee eens.
Je zou denken na az is 2 van de traditionele top 3 clubs de logische volgende stap.

17 november 2016 om 13:02

Hij presteert al bijna 1,5 jaar heel goed. Dus dat is al best een tijdje, sinds dit seizoen valt het de rest van nederland pas op, maar de Az supporters die weten wel dat hij al 1,5 jaar fantastisch bezig is.

17 november 2016 om 13:46

Ik ben geen az supporter maar weet wel dat hij al ff goed bezig is.. dat betekent niet dat het slim is om al naar het buitenland te gaan, hij is nog lang niet uitgeleerd in Nederland

17 november 2016 om 21:08

Ridgeciano speelt al 2 jaar lang minimaal een voldoende. Het gezeik altijd over dat spelers te vroeg weggaan, hij is 23 en heeft een doorzettingsvermogen van hier tot Tokio. Hij heeft Europa League ervaring en is fysiek heel sterk. Bij een Italiaanse/Spaanse club zou hij goed passen.

Wederom goed gedaan door AZ, een jong talent voor langere tijd vastgelegd die nu floreert. Daarbij hoeven ze hem, net als bij Janssen, niet per se te verkopen, omdat hij nog een contract heeft en kunnen ze gewoon wachten totdat iemand een exorbitant bod doet. Denk dat Haps wel veel interesse gaat werven, omdat de linksback positie door de jaren heen bij veel clubs moeilijk op te vullen blijkt. Wie weet kan hij van de zomer wel Janssen achterna (niet dat hij naar Tottenham gaat, maar ik bedoel naar een mooie buitenlandse club in het algemeen)

Beter is om eerst wat interland te spelen, je komt dan groter binnen bij de subtop

17 november 2016 om 21:09

Dan moet Blind wel hem selecteren,maar nee Blind selecteert spelers die al maanden uit vorm zijn.

Daar hebben we weer zo'n ongeduldige jongen die niet om kan gaan met de positieve kritieken die hij nu krijgt. Jammer van al dat gehype door de ,,voetbalmedia''. Meteen wordt er gedacht aan hoger op. Speel nu eerst eens stabiel bij je club. Bij AZ zijn het toch geen koekenbakkers. Bovendien heb je nog voor een langere periode een contract. Laat je zien, blink uit bij je club, zorg dat je international wordt en de volgende stap komt heus wel. Mijn twijfel bij de huidige spelers is dat ze hoger op willen. Maar ik lees dan.... Cashen. Dat is wel begrijpelijk als je prof-voetballer bent, maar het levert ook vaak de verkeerde keuzes op. Meestal is het kiezen voor cash slecht voor de sportieve carriere. Voorbeelden genoeg, ondanks dat ik het wel begrijp als het op je pad komt.

17 november 2016 om 14:32

Heb jij het bericht wel gelezen? en heb jij uberhoud een idee over hoe zijn contract is bijv.

17 november 2016 om 15:55

@peinke

Hij zegt toch nergens dat hij (meteen) weg hoeft? Het is een interview en hij beantwoord de vragen. Haps is nu 23, ik kan me voorstellen dat het wel eens door zijn hoofd gaat dat hij graag nog eens in het buitenland zou spelen. Ik zie niet in wat daar mis mee is.

Als ik hem was zou ik naar het buitenland gaan. Door de media is het voor hem eigenlijk onmogelijk geworden. Om het nu nog beter te doen. Er wordt gedaan of hij een absolute topspeler kan worden. Terwijl ik het nog maar moet zien of hij het wel bij een topclub in nederland gaat redden. Zie poulsen als voorbeeld. Bij az top en bij psv een flop.

17 november 2016 om 14:40

Daarbij Az heeft in deze even meer macht door zijn nieuwe contract.

Als hij straks een 5 jarig contract tekent bij een Nederlandse topclub dan heeft hij niet zoveel jaren meer om zich in het buitenland financieel onafhankelijk te spelen dus ik snap wel dat hij nu al naar het buitenland wilt. Wij zouden misschien hetzelfde hebben gedaan als we in zijn positie zaten.

17 november 2016 om 13:11

Ach als hij t goed doet kan die op zijn 32e nog in China of De zandbak zich onafhankelijk spelen... En zelfs t gemiddelde Premier leaque Loon is 2,5 miljoen dus 2 seizoenen en je bent ook onafhankelijk. Gewoon verstandige keuzes maken

Als de jeugd niet doorbreekt bij Feyenoord, een mooie vervanger voor Kongolo mocht hij weggaan.

17 november 2016 om 12:38

Feyenoord is niet meer de arme club die ze een paar jaar geleden waren, maar jij gaat mij vertellen dat Feyenoord Haps makkelijk kan kopen? Die jongen heeft dit voorjaar nog een verbetert contract getekend tot 2019.

17 november 2016 om 21:11

Ridgeciano gaat niet naar een Nederlandse club.

Waarom moet iedereen per se weg? Ga gewoon eens een lekkere periode bij een club spelen. Altijd maar dat gezeik over transfers etc.

17 november 2016 om 12:38

Als jij voetballer was geweest had je misschien hetzelfde gedaan.

17 november 2016 om 12:54

Als jij bij een werkgever in een ander land 5 keer meer kan verdienen, zou jij dat niet ook overwegen?

17 november 2016 om 15:59

@streepan

Waar staat dat hij per se weg wil/moet? Hij geeft aan dat het wel eens door zijn hoofd gaat dat het buitenland hem wel een leuke avontuur lijkt. Wat is daar in hemelsnaam mis mee? Het is een interview, waarin hem dingen gevraagd worden, en hij antwoord.

Groot gelijk cassen dadelijk een blessure en dan is er niks meer, gewoon overal schijt aan hebben, tot zijn 70 ste duurt nog lang.

Ik zou hem graag bij PSV zien, maar ik geef hem groot gelijk. De stap naar de Nederlandse top is niet meer zo groot, dan kun je beter naar een middenmotor in het buitenland waar je ook nog veel meer verdient.

17 november 2016 om 13:47

Zeker een goeie voor Psv, als Willems in de winterstop vertrekt kan die mooi zijn vervanger worden. Dan kan PSV met Haps als linksback en Brenet/arias rechtsback spelen.

Gewoon naar ajax gaan.. veruit de beste linksback in de erdevisie. Dit is een speler die we over een paar jaar bij een club als liverpool zien spelen

Een halfjaartje het goed doen, in de media komen, roep voor in Oranje etc. en het begint al: zelfoverschatting.

17 november 2016 om 15:07

Gast sinds hij mog invallen voor Poulsen was al te zien dat hij een enorme drive en goede back was dus hoe kom je bij een halfjaartje? Poulsen was publiekslieveling en die speelde je niet zomaar uit de basis.. Hij doet het al tijden goed bij AZ alleen nu ziet het grote publiek het ook.

17 november 2016 om 16:02

@dutchgio

Half jaartje? Haps is al veel langer goed bezig bij AZ. Dat hij jou pas een half jaartje opvalt zegt mischien meer over jou dan over Haps. Over zelfoverschatting gesproken...

Ik zie alleen maar de zelfde domme reacties voorbij komen. De helft leest het en denkt bij voorbaat al dat hij in het buitenland gaat mislukken.

Niemand weet of hij het gaat redden in het buitenland en hij zal vast wel
liever de overstap naar Ajax of Psv maken. Maar denk nou eens goed na Hij heeft een contract tot 2019 getekend. Mijn club zou hem kunnen verkopen maar waarom zou je hem voor 9 mil verkopen als bijv. Westham United 17 miljoen wil betalen voor hem. Hij heeft zelf niet in de hand aan wie hij verkocht word want AZ heeft hem een verbeterd contract gegeven dus AZ bepaalt aan wie hij verkocht word. Sommige denken hier heel
negatief over hem maar hij bepaalt dit niet zelf meer niet na zijn nieuwe contract.

Is al weer te duur voor Nederlandse top, presteert al bijna 2 jaar lang geweldig en stabiel!

Enerzijds zal hij minstens 5/6 miljoen moeten kosten gezien zijn kwaliteit en contract (2019) en dat betalen PSV en Ajax niet voor een linksback. Feyenoord kan dat niet betalen en is nauwelijks een vooruitgang financieel en sportief. Zou wel heel opportunistisch zijn om alleen op de laatste maanden te beweren dat Feyenoord om te titel speelt voor het eerst in 10 jaar, Ajax en PSV spelen altijd voor de titel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren