Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hans Kraay junior vol ongeloof: ‘Wat een schande is dit zeg!’

Laatste update:

Hans Kraay junior wist vrijdagavond niet wat hij zag toen NAC Breda een strafschop kreeg na een vermeende handsbal van Mitch Apau. De aanvoerder van Telstar hield zijn arm ogenschijnlijk keurig langs zijn lichaam toen hij de bal daarop kreeg. Arbiter Nick Smit wees tot ongeloof van de bezoekers, en misschien ook wel de gastheren, naar de stip. Hans Kraay junior sprak tijdens de rust van de schakelshow op ESPN zijn ongeloof uit.

"Ik snap best wel dat sommige mensen de regels van hands niet helemaal snappen", begon Kraay in gesprek met presentator Toine van Peperstraten. "Ik snap ze ook niet altijd. Maar dít! Hier kan die jongen hélemaal, hélemaal, hélemaal niets aan doen, die Apau! Hij heeft twee armen. Ja, de meeste voetballers hebben twee armen!"

Nadat Smit de strafschop toekende, sloeg Apau zijn handen voor zijn gezicht uit ongeloof. Het moment was extra zuur voor de verdediger, daar Telstar op dat moment verrassend met 0-1 leidde dankzij een treffer van Zakaria Eddahchouri. NAC benutte de uiterst discutabele strafschop via Dominik Janosek, waarna de Bredanaars na rust de zege veiligstelden dankzij Matthew Garbett en Tom Boere: 3-1.

"Beschaafder kan je ze niet langs je lichaam houden", ging de verbaasde Kraay verder. "En Nick Smit die staat er op vijf meter bij, die scheidsrechter... Mijn stem slaat over, maar wat moet je dan? Als je hier een penalty voor geeft... Nick Smit zal de beelden in de rust wel terugzien."

"Als hij hier een penalty voor geeft, moet hij van tevoren de kleedkamers ingaan en zeggen: 'Let op, jongens! Als jullie eventueel in jullie eigen strafschopgebied komen, eventjes je arm eraf schroeven, bij de cornervlag neerleggen, en verder voetballen.'"

"Wat is dit een schande zeg! Ik ben weer tot bedaren gekomen... Wat een koekenbakker!" Daarbij leek Kraay het te houden. Na het reclameblok kwam hij toch weer even indirect terug op de strafschop. Kraay was lyrisch over de pass met buitenkant rechts die Moreo Klas van ADO Den Haag verstuurde, waar de aansluitingstreffer van de Hagenezen bij FC Emmen uit voortkwam. "Mijn hele avond is goed. Wat er ook gebeurt, al wordt er nergens meer gescoord. Al fluiten de scheidsrechters nóg slechter dan Nick Smit. Mijn avond is al geslaagd. Moreo Klas, dank je wel."

Mike Snoei
Voor Telstar-trainer Mike Snoei was de avond vanzelfsprekend minder geslaagd. De oefenmeester sprak na afloop bij NH Sport klare taal. "Waarom geef je die penalty? Wat heb je dan gezien? Ik probeer te begrijpen wat hij dan gezien heeft, maar ze hadden maar één herhaling nodig om te zien dat dit geen strafschop is. Je kan je mouwtjes wel helemaal oprollen en allebei de armen vol met tatoeages en van die plakplaatjes. Hij is helemaal niet stoer."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Absoluut een schandalige penalty, die had nooit gegeven moeten worden.

Sowieso een slechte arbiter trouwens, floot continu en haalde constant het tempo overal uit. Geeft ook makkelijk kaarten, heeft geen best track record op dat gebied.

21 oktober 2023 om 00:24

Absurde pingel inderdaad

21 oktober 2023 om 01:06

Scheids was inderdaad waardeloos. Penalty was natuurlijk belachelijk maar verder was hij heel warrig en hele vreemde beslissingen.

21 oktober 2023 om 06:02

Respect voor je eerlijkheid en sportiviteit.

21 oktober 2023 om 12:50

Ik heb een mooie uitdaging voor iedereen. Laten wij beginnen met NL. Noem eens een goede scheidsrechter..... ja dat is een lastige he.. drama niveau

Kreeg ie de bal überhaupt wel op zijn arm?
Moest er echt 3x naar kijken😂

Zoals een niet zo wijs man ooit zei: "laat je nou niet gek maken Hansie"

On: Dit is wel echt een ongelofelijke penalty, scheids was los van dat moment erg raar bezig.

De scheidsrechter moet in een split second beslissen. Dat gaat weleens fout. Zoals de spelers ook veel fouten maakten.

Die speler draait met de zijkant van zijn lichaam naar de bal toe, met zijn arm gebogen. Waardoor zijn elleboog een klein stukje uit steekt. Daardoor zal de scheidsrechter gedacht hebben dat het hands was.
Dat is het risico als je je lichaam ervoor gooit.

21 oktober 2023 om 11:40

Eens.. hij had z'n handen nog beter in een onnatuurlijke houding in de lucht kunnen steken, dan was de bal gewoon tegen z'n heup aangekomen.

21 oktober 2023 om 13:11

Wat een onzin. Tuurlijk zijn split seconds beslissingen soms fout, maar als je op dit niveau scheids bent dan wordt er van je verwacht dat je dit goed kan beoordelen. Vrij simpel in mijn beleving.

21 oktober 2023 om 14:04

Ik dacht dat de scheids meer schuin ervoor stond maar hij staat inderdaad meer in de baan van die verdediger.. toch blijft het makkelijk gegeven. De enigen die appeleren zijn de supporters. De spelers van NAC waren net zo verbaast.. alleen in de 16 meter stonden er 2 met de handen omhoog, maar Wernersson (die de voorzet gaf) en een andere speler die er bovenop stond deden niets..

Dat moet als scheidsrechter toch ook een indicatie zijn van.. ik kan er niet 100% van overtuigd zijn.. Zeker als je het niet goed ziet, bij twijfel speel je door.

Het enige wat je kunt zeggen, doe je handen achter je rug bij zo'n voorzet, dan neem je het risico ook niet.. maar dan nog...

Weer typisch zo’n geval van “laat hem een paar keer in een groot station oefenen voordat hij vaste eredivisie scheids wordt”

Gelukkig zijn clubs als Groningen er nu ook bij, want een aantal jaar geleden waren wij de enige met structureel 17000+ man.

Nu zullen deze pannenkoeken ook die kant op gaan om te testen of ze het niveau aankunnen.

Lang leve de proeftuin KKD

Dat je hier een penalty voor geeft, schandalig. Die scheids mag even een tijdje voor ons blijven fluiten.

Schandelijke strafschop, die jongen kan er totaal niets aan doen.. Doet gewoon precies wat je moet doen in zo'n situatie (ja.. je zou je handen op je rug kunnen doen maar komaan..)

Terechte overwinning voor NAC, maar Telstar zal toch echt goed zuur zijn want deze 1-1 bracht NAC wel in de wedstrijd.. als dat niet gebeurd dan moet ik het nog maar zien. Wellicht hadden ze er dan een puntje of zelfs wel 3 uit kunnen halen.

In eerste instantie lijkt het dat hij de arm richting de bal beweegt. In de herhaling zie ik dat dat niet zo is. Dat was mijn eerste indruk, kan me dus voorstellen dat dat bij de scheidsrechter ook zo was. En als je geen var hebt… Dan gaat er nog wel eens wat meer fout dan met var.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren