Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hans Kraay junior richt zich tot Heitinga: ‘Hij moet hem daarop aanspreken’

Laatste update:

Hans Kraay junior hoopt dat John Heitinga niet gaat schuiven met Mohammed Kudus. De Ghanees werd de afgelopen wedstrijden als hangende rechtsbuiten geposteerd en lijkt zijn draai daar te hebben gevonden. Dat Kudus zelf blijft pleiten voor een plek op het middenveld, vindt Kraay junior jammer. Kudus gaf na de midweekse bekerzege op FC Twente (0-1) in gesprek met het Algemeen Dagblad aan graag een linie te zakken.

Zelf speelt Kudus het liefst op het middenveld. "Ik ben veelzijdig en kan op verschillende posities spelen, maar op het middenveld voel ik me het best", aldus de technicus eerder deze week. "Daar ben ik gevaarlijker, omdat ik vaker in de buurt van het doel aan de bal kom. Maar ik zal op elke plek mijn best doen om het team te helpen, zoals ik dat als spits ook deed. Winnen is het ultieme doel. We moeten nu alleen niet gemakzuchtig worden. Dit zijn pas drie wedstrijden. We moeten blijven pushen, want we zijn nog op drie fronten actief en dit seizoen heeft ons nog veel te bieden."

"Kudus moet stoppen met zeuren, lees ik hier", leidt presentator Milan van Dongen het fragment van Kraay junior in bij Goedemorgen Eredivisie. "Nee, niet stoppen met zeuren. Je zit wel in de buurt", antwoordt Kraay. "Schreuder liet Kudus heel vaak als spits spelen. Toen hij heel goed speelde, hoorde ik hem elke keer zeggen dat hij op 10 wilde spelen. Dan denk ik: wat maakt mij het nou uit waar jij het liefst speelt. Als spits, nummer 10 en nummer 8 werd hij vaak na een paar wedstrijden gewisseld. Waar hij nu staat is zijn beste positie."

Kraay junior vindt Kudus 'hartstikke goed' als rechtsbuiten. "Tussen de linies, aan de bal. Hij heeft daar vrijheid", aldus de analist. "Net als Ziyech staat hij als hangende buitenspeler veel vaker met zijn gezicht naar de situatie dan op 10. Op 10 heb je vaak een enorme hijger in de nek. Ik snap niet waarom hij elke keer roept dat hij op het middenveld wil staan. Zijn beste plek is hangend aan de rechterkant. Als ik Heitinga was, zou ik heel vrolijk tegen hem zeggen: 'Mo, het is niet zo belangrijk wat jij het fijnst vindt. Het is belangrijk wat het beste is, voor ons en voor jou.'"

Mohammed Kudus spreekt favoriete positie uit: ‘Daar ben ik op mijn best’

Mohammed Kudus heeft zich uitgesproken over zijn favoriete positie.Lees artikel

Tafelgenoot Aad de Mos merkt op dat Kudus bij de nationale ploeg van Ghana ook als rechtsbuiten speelt. "Hij komt in deze positie, zoals Lionel Messi bij Barcelona ook deed voorheen, uit als nummer 7 en 10. Dat zal Heitinga hem zeker ook verteld hebben. Dit is het beste wat hem kan overkomen. Wat hij er dan zelf van vindt, laat maar lekker gaan. Afrikaanse spelers doen alles op intuïtie. Hij is zo sterk, ze vallen allemaal om. Die Gijs Smal van FC Twente wilde er ook een keer tegenaan knallen. Ze vallen allemaal om."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kudus Berghuis en Alvarez op het middenveld. Let maar op dat loopt als een trein.

12 februari 2023 om 11:45

Dat duurt even een paar weken, maar ze komen er vanzelf achter

12 februari 2023 om 12:11

Jupp. Dit wordt m uiteindelijk ook denk ik als Bassey weer wat meer vertrouwen heeft gevonden en zijn plekje naast Timber heeft veroverd. Bergwijn, Tadic , Conceicao. Berghuis, Kudus, Alvarez. Wijndal, Bassey, Timber , Rensch/Regeer. Voorin wordt het dan nog eventueel een duel tussen Bergwijn en Brobbey wie basis gaat staan. Maar gezien de goede vorm van Tadic in de spits de laatste wedstrijden , geef ik dat eerst de voorkeur.

Kudus speelt ook heel goed op rechts, en voor nu denk ik ook dat dit de beste keuze en positie voor Kudus is. Als je hem uiteindelijk wel als 10 gaat gebruiken, wat ik ook wel graag zou willen zien al zou ik het ook prima vinden als Kudus op rechts blijft staan, dan moet je denk ik het een en ander aanpassen.

Dan moet je een stofzuiger achter Kudus hebben staan, die het vuile werk voor hem opknapt en dan de ballen bij hem inlevert en dat kan dan in mijn ogen maar 1 iemand zijn; Álvarez op 6 en dan Bassey centraal achterin. En dan kan je met Kudus op 10 spelen, Conceição op rechtsbuiten en Berghuis als een nummer 8 (speelde daar vorig seizoen verrassend goed en heb je met Berghuis naast Álvarez ook een goede opbouwer, terwijl Berghuis ook best wel hard werkt) en zoiets lijkt mij op papier de beste elf die je momenteel kan opstellen.

Maar zolang je met Álvarez centraal speelt en Taylor op 6, zou ik Kudus gewoon rechts laten staan. Maar op papier is dit wel het beste basiself (zie opstelling) en denk ik dat Kudus als 10 ondanks het risico in zijn spel wel goed tot zijn recht kan komen met Álvarez erachter.

Rulli
Rensch
Timber
Bassey
Wijndal
Álvarez
Berghuis
Conceição
Kudus
Bergwijn
Tadic

Ik heb hem liever op rechts en waarom.
Hij speelt daar gewoon goed en je kan je daar een fout permitteren.
Heeft op het middenveld gespeeld en je ziet vaak genoeg dat hij in aanvallend opzicht door zijn gedraai de bal verliest en dit is vaak dodelijk voor onze verdediging.
Dus laat hem maar lekker rechtsvoor staan.

Kudus mag dit gewoon zeggen hoor. Het wordt hem gevraagd en hij geeft zijn mening. Ik hoor zo vaak dat spelers nietszeggende interviews geven. Nu zegt Kudus wel iets en is het weer niet goed. Bovendien moet uitgerekend Hans Kraaij niet zeuren. Want dit zijn net vragen die hij ook kan stellen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren