Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hakim Ziyech moet enkel Depay en Janssen voor zich dulden

Laatste update:

Om kans te maken op het kampioenschap, kan Ajax zich geen misstap meer veroorloven. De Amsterdammers hoopten op puntverlies van PSV en dienen zelf af te rekenen met FC Twente, dat twee punten boven de hekkensluiter staat en een zege ook goed kan gebruiken. Opta blikt vooruit op het duel in de Johan Cruijff ArenA, zondag vanaf 12.30 uur.

O Ajax verloor geen van de laatste twaalf thuisduels met FC Twente in de Eredivisie.

O FC Twente heeft tegen de Amsterdammers een hoger verliespercentage (60,2%) dan tegen iedere andere tegenstander in de Eredivisie.

O FC Twente kwam al 220 speelminuten niet tot scoren in de Johan Curijff ArenA; de laatste Twentse treffer kwam van de voet van Hakim Ziyech op 15 februari 2015.

O Hakim Ziyech is dit seizoen voor het vierde seizoen op rij betrokken bij 200 of meer doelpogingen (2 seizoenen voor FC Twente, 2 seizoenen voor Ajax). In die periode deden enkel Memphis Depay (2014/15) en Vincent Janssen (2015/16) dat verder in een seizoen.

O Op basis van zijn Expected Assists (een weging van zijn gecreëerde kansen en de historische uitkomst van dit soort kansen) had Hakim Ziyech al op vier assists meer kunnen staan dan dat hij nu staat (12 om 8), het grootste negatieve verschil in de Eredivisie dit seizoen.

O Amin Younes was tegen FC Twente verantwoordelijk voor meer goals (2) en assists (3) dan tegen iedere andere Eredivisieploeg.

O FC Twente wist voor het eerst sinds oktober 2007 in drie Eredivisieduels op rij niet te scoren, in november 1988 bleven de Tukkers voor het laatst doelpuntloos in vier wedstrijden op rij.

O FC Twente staat op zestien punten na 22 wedstrijden: een laagterecord omgerekend naar drie punten per overwinning. Ten tijde van het tweepuntensysteem had FC Twente enkel in 1982/83 ook zo weinig punten na 22 speelronden.

O Oussama Assaidi, die voor de vijftigste keer bij een Eredivisiedoelpunt betrokken kan zijn (28 goals en 21 assists in 115 duels), kwam tegen Ajax nog nooit tot een goal, assist of overwinning.

O Hidde ter Avest ondernam de meeste tackles van alle spelers in de Eredivisie (74), maar heeft van alle spelers met minstens vijftig tackles het laagste slagingspercentage (59%).

Wat verwacht jij van Ajax - FC Twente?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zag hier in de middag met een reactie of er geen positieve dingen over FC Twente te melden waren. Twente is nog ongeslagen dit seizoen tegen Ajax

10 februari 2018 om 21:57

Wel 2x thuis voor Twente. Denk dat ze het uit verdomd lastig gaan krijgen.

Begin een beetje moe te worden van alle topics over ziyech de laatste week. Ja hij maakte 2 weken geledne een dom gebaar. Maar moet nu letterlijk iedere ex voetballer in nederland er wat over zeggen?

11 februari 2018 om 10:39

Dit gaat daar niet over, lees het artikel voordat je reageert.

On: Hoop op een overwinning van Ajax. Moeten blijven winnen om de druk op PSV te houden. Niet dat die druk voelen want ze hebben het geluk aan hun zijde.

11 februari 2018 om 10:45

Nee dit gaat over ajax - twente alleen ze maken de titel weer zo dat hrt over zoyech gaat

Ik vind doelpogingen echt een statistiek die niets zegt over de kwaliteit van een speler. De kop (moet enkel voor zich dulden) slaat dus nergens op. Ik kan ook wel 40x per wedstrijd vanaf 35m schieten. Gaat om de ratio goals - doelpoging.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren