Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Haarlem verwacht in winterstop aantal spelers van Ajax te begroeten

Laatste update:

In de winterstop verwacht Haarlem een aantal spelers op huurbasis van Ajax te mogen begroeten om de selectie op peil te houden. Dat meldt de eerstedivisionist donderdag via de officiële kanalen in een reactie op het vertrek van middenvelder en steunpilaar Wilmer Kousemaker naar FC Den Bosch.

Kousemaker was bezig aan zijn derde seizoen bij Haarlem. Daarvoor maakte de 24-jarige middenvelder vier jaar deel uit van de eerste selectie van NAC Breda. Bij FC Den Bosch zet Kousemaker zijn handtekening onder een contract voor anderhalf jaar, met een optie op een extra seizoen.

Het is niet bekend of Ajax bereid is spelers af te staan aan de sportief en financieel noodlijdende club uit de Jupiler League. Eerder werden de namen van Sergio Padt, Marvin Zeegelaar, Jeffrey Sarpong en Daley Blind genoemd. Sarpong zit inmiddels bij NEC, terwijl Blind op weg lijkt naar FC Groningen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

als ik me niet vergis is Sergio Padt een doelman van Ajax?

on: goed voor die zeegelaar komt hij ook in actie

31 december 2009 om 18:03

Sergio Padt is inderdaad een keeper van Ajax.
Dit zou goed nieuws zijn voor Ajax.
Het niveau in de JL ligt naar mijn inzien toch een tikkeltje hoger dan in de jeugd competitie.

31 december 2009 om 18:26

Ik denk eerder dat het goed nieuws zou zijn voor Haarlem. Haarlem kan de spelers goed gebruiken. Bijkomend voordeel is dan uiteraard de ontwikkeling van de spelers zelf. Ajax zal er weinig aan verdienen hoor.

31 december 2009 om 18:34

Dan is het toch goed nieuws voor Ajax?
Je verhuurt de spelers toch om ze te laten ontwikkelen? Niet om er aan te verdienen !

31 december 2009 om 20:36

Het is maar hoe je het bekijkt

1 januari 2010 om 00:10

Ajax zal er zelfs niets aan verdienen.

De deal die Ajax met Haarlem heeft is dat Ajax er spelers stalt en dat Haarlem daar niets voor betaald.

De enige vorm van betaling die Ajax krijgt is dat hun jeugd spelers op een hoger niveau mogen spelen.

1 januari 2010 om 12:01

Als spelers zich ontwikkelen stijgen ze in hun waarde. Dus indirect zal Ajax er wel aan verdienen.

On: Goed dat deze talenten speeltijd kunnen krijgen, ookal is het op een wat lager niveau.

31 december 2009 om 18:07

Sergio Padt maakt samen met Tim Krul het keepersduo dat geselecteerd wordt voor de wedstrijden van Jong oranje, dus het is zeker goed dat hij op een wat hoger niveau aan de bak zou kunnen komen.

Een vriend van me die speelt daar (tayfun Candan)
Is ook een speler die verhuurd is van Ajax, en hij is absoluut niet gelukkig daar.

Hij klaagt steen en been over de discriminatie die de coach van Haarlem aanpast op hem

31 december 2009 om 18:14

Buitenlanders worden altijd gediscrimineerd, althans dat vinden zij zelf. Aan de andere kant heeft Zoutman in het verleden wel eens een akkefietje op dat gebied gehad.

31 december 2009 om 18:25

Dan heeft je vriend daar geen last meer van want die coach is vertrokken naar Ijsselmeervogels als ik het goed begrepen heb.

31 december 2009 om 18:45

dan zal hij wel blij zijn dat deze coach nu weg is. Maar ik vind het eerlijk gezegd wel een beetje simpel van deze speler om te roepen dat de trainer discrimineert, er zijn wekelijks spelers bij Haarlem in de basis met een donker uiterlijk. Hij zal wel gefrustreerd zijn dat hij niet aan spelen toekomt, dan gaan de meeste voetballers domme dingen roepen.
Kijk naar een Manucharyan die jongen is helemaal opgebloeid bij Haarlem en is erg blij met zijn overstap van Ajax. Hopelijk volgen er spoedig meer van dit soort spelers.

31 december 2009 om 19:09

Als hij echt gediscrimineerd wordt moet hij er wat van zeggen en niet als een sissy het over zich heen laten gaan. Dan maak je zelf toch een grappige of discriminerende opmerking terug.

Die coach is gelukkig voor hem inmiddels al weg. Ik hoop dat Zeegelaar, Eriksen, Padt, Lazic en Danilo verhuurd zullen worden aan Haarlem. Dan kunnen die ook wat ervaring op doen daar.

Ajax moet ook gewoon extreeem veel spelers aan Haarlem stallen zoals Feyenoord dat doet met Excelsior.

31 december 2009 om 18:19

Precies, en misschien dat Haarlem het dan red en niet degradeert, want als het degradeert zal het helaas nog failliet gaan denk ik, gewoon Haarlem Ajax-b maken voor een paar jaar tot ze op hun eigen pootjes kunnen lopen, Danilo Lazic, Zeegelaar, Eriksen en Padt kunnen zich goed ontwikkelen daar, maar ook Lindgren en dergelijke gewoon daar stallen tot ze wat wedstrijdritme te pakke hebben.

31 december 2009 om 18:21

Ik denk niet dat Haarlem het salaris van Lindgren op kan hoesten.

31 december 2009 om 18:40

Haarlem betaalt ook niet veel/geen salaris aan Ajax. Deze constructie is bedacht om de jeugd van Ajax ervaring op te laten doen op een hoger niveau

31 december 2009 om 19:06

Spelers "gewoon daar stallen" zal niet gaan vermoedt ik, want zij hebben zelf ook nog een stem in de overgang. In het verleden zijn er wel meer spelers geweest die weigerden om naar Haarlem te gaan vanuit Ajax.

Goede zaak voor zowel Haarlem als Ajax. Ik denk dat het niveau bij bijvoorbeeld een Zegelaar, een Claassen en een Bonevacia hoger ligt dan bij de gemiddelde speler van Haarlem op het moment. En daarbij doen die spelers ook nog eens ervaring op.

Goede zaak dus!

ajax moet gewoon 4 a 5 talenten daar naar toe verhuren dan gaat haarlem hopelijk niet failliet is ook goed voor ajax want dan kunnen ze daar spelers blijven laten stallen blind moet naar groningen sarpong is naar nec zegt dit stuk is ook een goede zaak voor salaris huishouding alleen ik denk niet dat hij er in zal staan.
lindgren, bakicoglu, wielaert, olegeur en ogararu dat scheelt lekker in salaris misschien dan nog een verdediger uit de jeugd halen of miss daley niet naar groningen en 1 a 2 goede jonge verdedigers halen die niet te duur zijn als wissels.
en cvitanich ensilva zijn al verhuurd.

31 december 2009 om 20:14

Gebruik alsjeblieft leestekens.

Denk je echt dat Haarlem die spelers die jij opnoemt kan betalen, ze hebben al moeite met hun huidige spelers, en dan wil jij de grootverdieners van ajax er ook nog eens bij.

Eigenlijk is het gewoon te belachelijk voor woorden dat de selecties van verschillende clubs voor een groot deel uit huurlingen bestaat, dit getuigt niet van veel bestaansrecht. Clubs moet gewoon op hun eigen benen staan, desnoods hun team aanvullen met jeugdspelers. Haarlem is misschien niet het meest voor de hand liggende voorbeeld, meer clubs als telstar, emmen en excelcior.

on: Ik denk dat Haarlem zeker sterker wordt van een aantal huurlingen en het kost ook waarschijnlijk niks. Ik acht ze dan ook zeker niet kansloos om degradatie te ontlopen.

Ik ben het met fortusit eens want bij een club als emmen bestaat meer dan de helft van de selectie uit Heerenveen spelers en dat is gewoon niet leuk meer.

als haarlem padt er zeegelaar mag lenen mogen ze niet mopperen denk ik, voor die gasten is alleen maar goed om te spelen en haarlem is door de samenwerking denk ik een goede optie.
dus voor alle partijen wel goed.

dat haarlem kan ook helemaal niks zelf.
elke keer bij ajax aankloppen voor geld, nu weer spelers.
die spelers zijn niet erg, maar ajax moet ze dan natuurlijk weer betalen, een deel van de huursom betalen ze niet, en fatsoenlijke trainingen geven ze daar ook niet, dus of spelers van ajax daar nou beter worden? Nee ik denk het niet

donald zal wel een leuke versterking zijn! voor ajax komt hij alles wat je maar kan bedenken tekort hij kan zich dan misschien bij haarlem voor een leuke club van de jupilair lique in de kijker spelen

1 januari 2010 om 11:30

Donald kan het niveau van de Eredivisie wel aan, net als Blind, die moet je niet aan een Jupiler League club verhuren.

Je vraagt je af wat beter is voor zo'n jonge jongen. Meetrainen met de nationale top of in de middenmoot (weet zo niet waar Haarlem staat) spelen en een niveua op training waar je niet vrolijk van wordt. Of ze kunnen leren van Internationale toppers in wording als Suarez en mischien nog wat anderen. Wel is het belangrijk dat je speelt. En zo'n beloften competitie is ook niet alles. En vrijdag avond uit bij Eagles of Cambuur of naar de Vijverberg is tog wel van een dusdanig niveua waar je wat van leert. En daardoor sterker kan worden. Er staat hier natuurlijk ook wel wat druk op. Maar aangezien Ajax het wil denk ik dat het wel goed is. Ze doen het niet voor niets. Zie Verthongen en Vermaelen die toch ook beter zijn teruggekomen. We zullen zien.

1 januari 2010 om 11:29

Bij Ajax trainen deze spelers niet mee met het eerste en het niveau van de Jupiler League is hoger dan van de Eredivisie voor jeugdelftallen.

Lijkt me goed voor Haarlem, want met deze jongens erbij heb je nog meer kans om niet te degraderen.
Padt is een degelijke keeper maar vooral met Zegelaar erbij mag je niet klagen.
En voor de jongens is het ook goed niveau in de Jupiler league ligt mijn inziens wat hoger dan bij jong ajax.

Dat is dus een win, win, win situatie

Spelers als bonevacia lazic van der meulen kappelenhof shakison en danilo daar mag je wel blij mee zijn hoor die kunnen haarlem wel omhoog tillen

Zou een goed teken van Ajax zijn om zo Haarlem te helpen. Tevens maken de jeugdspelers van Ajax dan ook nog eens kans op (veel) speeltijd en dus hebben beide clubs er profijt van!

ik denk dat haarlem veel kan willen.
maar ik denk niet dat ze alle spelers kunnen krijgen wat ze willen.
ik denk dat veel spelers geen zinhebben voor te voetballen tegen degradatie in de jupiler league.
als je een keeper heb ladt,en die keept zou goed nou dan zou ik niet voor haarlem kiezen. eerder een club zoals wllem 2 , die hebben daar aerts staan, nou ik denk dat willem 2 dan een goede doelman erin heeft staan

Misschien wat om die Kerlon en Ze Roberto ook een half jaar bij Haarlem te stallen.
Kan je mooi zien hoe hun het op een niveau hoger doen en eventueel volgend jaar aansluiten bij Ajax.

En denk dat Zeegelaar ook nog wel een optie is of Josephzoon ofzo. Die zitten dicht tegen het eerste aan maar krijgen nog geen kans in het eerste dus zou deze stap voor 6maanden niet verkeerd zijn.

1 januari 2010 om 07:35

Kleine Correctie : Het is Zé Eduardo.

En nog een klein weetje, Kerlon is geblesseerd voor bijna het hele seizoen

Er is pas een halve seizoen om, tuurlijk gaat het slecht met Hfc, maar laat die pupillen lekker bij Haarlem banjeren, het is toch een club met een mooie historie. De club komt er echt bovenop en kunnen zeker meedraaien bij de laatste tien.

Zoals ik het zo zie gaat het met veel clubs slecht in deze crisis, maar Haarlem is nu in het nieuws en dat is zuur. Maar laat het een leuke injectie zijn deze samenwerking met Ajax.

een goede zaak voor beide clubs ajax laat ze doorgroeien en haarlem blijft in de jupiler league

1 januari 2010 om 11:57

Denk je dat met nog een aantal spelers van Ajax ineens Haarlem goed word of zo?
Het zijn echt geen bepalende spelers.

Als Ajax zo'n samenwerkingsverband zou afsluiten met bijvoorbeeld FC Volendam, De Graafschap of FC Emmen, dan denk ik dat die talenten daar mooier kunnen bloeien dan bij Haarlem. Natuurlijk, het is een Jupiler League club, maar ze staan laatste en hebben kans failliet te gaan. Dan zijn niet echt ideale omstandigheden om je zelf te ontwikkelen. OF met Ado, Willen II of Rkc. Maar toch mooi dat jongens als Bonevacia, Lazic, Zeegelaar en Mac Intosh(die speelt daar al) de kans krijgen om zich te ontwikkelen.

waarom stallen ze geoffrey castillion daar niet?

1 januari 2010 om 15:16

Waarom stallen ze de halve Ajax jeugd daar niet gewoon? Dat ik het belachelijk vindt van uit het Haarlem oogpunt kan mij weinig schelen. Ik denk dat het voor Erikssen, Danilo, Castillion, Zeegelaar, Lazic en die Boiliessen (ziets toch?) alleen maar goed is om daar te spelen. Dit uiteraard alleen als ze een beetje kans op minuten hebben en niet hoger kunnen worden gestald.
Zouden er niet een aantal laagvliegers in Belgie geintreseerd zijn in 1 van deze jongens?

Goede zaak voor beide partijen. Nu Jan Zoutman is vertrokken hoop ik dat Ajax een trainer stuurt. Hopelijk zullen na Wilmer nog meer spelers vertrekken zodat er meer Ajacieden kunnen doorstromen. Mac Intosch doet het trouwens uitstekend bij ons. Hij maakt nog wel eens een kostbaar foutje maar dat is vaak een kwestie van een gebrek aan scherpte. Scherpte is ook een punt van ervaring. Canday heeft nog geen enkele minuut gespeeld bij ons. Komt klaarblijkelijk (nog) tekort. In dit verband wil ik wel zeggen dat Jan Zoutman aan het begin van de competitie, toen Ajax en Haarlem net het samenwerkingsverband hadden getekend, heeft gezegd dat hij niet zat te wachten op een linksback. Haarlem had z'n selectie al rond en pas daarna werd de overeenkomst met Ajax getekend. Het is dan niet fair om jongens die net getekend hadden te passeren door een ajacies die klaarblijkelijk niet beter is.

Het is wel competitievervalsing want andere clubs met geen samenwerkingsverbanden en een beperkt budget die krijgen geen gratis spelers van Ajax. Op basis van het huidige materiaal en malaise zou het niet meer dan terecht zijn dat Haarlem degradeert. Ik hoop dus ook dat Haarlem er gewoon uitvliegt want ze kunnen hun eigen broek niet eens omhoog houden. Die jongens van Ajax zullen maar weinig tijd hebben om zich aan te passen aan dit niveau wat toch heel anders voetballen is als in de beloftencompetitie dus denk sowieso dat het ze niet gaat lukken.

1 januari 2010 om 12:49

En wat vind je dan van clubs als Telstar en Excelsior? Had je liever gezien dat Haarlem zich bewust (!) in de schulden had gestoken door veel nieuwe spelers te halen? Als ze nu dan in de top 3 hadden gestaan had je dit dan ook gezegd? Ik denk het wel want anders had je nu, als je consequent was geweest, afgegeven op een club als Cambuur. Die zitten voor de zoveelste keer in de problemen door veel te duren spelers aan te trekken. Wat is dan competitievervalsing?

Hetzelfde geldt trouwens ook voor onze keeper Marco van Duin. Die heeft de hele Ajax opleiding doorlopen en je ziet dat hij veel talent heeft. Maar hij heeft ook al wat lelijke blunders op zijn naam staan. Ik weet zeker dat dat over een paar jaar niet of nauwelijks zal gebeuren en dat hij dan de eredivisie haalt. Daar twijfel ik geen moment aan. Ik heb het trouwens wat dat betreft zelden mis gehad. Ik ben nu 46 jaar en kom al vanaf mijn 14e bij Haarlem. Ben het ook vaak niet eens geweest met sommige beslissingen van het bestuur. Darl Douglas vond ik namelijk wel goed, onervaren maar goed. Hij moest weg maar heeft wel gewoon de eredivisie gehaald. Ik begreep ook niet dat vorig jaar, nou ben ik zijn naam even kwijt, een speler weg moest bij ons. Ik zag het wel in hem zitten en nu speelt hij bij NEC en pakt daar veel speelminuten. Nu hebben we Marvin Wijks. Dat vind ik eenhele goede voetballer maar niet iedereen is van hem gecharmeerd. Ik duidelijk wel. Hij is snel, kan passeren en heeft sinds dit seizoen ook een heel redelijke voorzet. Ik had eigenlijk wel verwacht dat er aan het begin van dit seizoen vele interesse voor hem zou zijn. In de voorbereiding op dit seizoen speelde Haarlem tegen AZ. Hun supporters waren ook zeer over hem te spreken.

We hebben trouwens nu ook Overtoom van Ajax. Erg leuke voetballer die je met de week beter ziet gaan spelen.

1 januari 2010 om 16:37

Broertje van ?

1 januari 2010 om 17:57

Ze hebben een andere huidskleur, dus zeer waarschijnlijk niet.

6 januari 2010 om 15:53

We hadden Overtoom. Helaas lees ik dat hij per direct weer is terug gekeerd naar Ajax. Jammer, oook voor hem want de laatste tijd had hij min of meer een basisplaats en met het vertrek van Kousemaker zou dat steeds zekerder worden.

Burgzorg is naar Nec gegaan.

En Tayfun Candan, de reden dat hij niet speelt en zelfs niet bij de selectie zit heeft vooral te maken met zijn niveau. Niet voor niets loopt zijn contract aan het einde van het seizoen af.....ajax heeft dus ook geen vertrouwen meer in hem!

2 januari 2010 om 14:44

Burgzorg, hem bedoelde ik ja. Had ik nooit laten gaan.

Goed voor Haarlem en voor de jeugdige spelers van Ajax.
Als Ajax Blind maar niet naar Groningen stuurt, zonder clausule dat hij niet tegen Ajax mag spelen.

@ marcojuan: het feit dat Canday's contract bij Ajax niet wordt verlengd zegt natuurlijk niet dat hij voor Haarlem geen versterking zou kunnen zijn. Maar Haarlem zat gewoon niet te wachten op een linksback want daar had men er al een paar van rondlopen. Burgzorg, Mc'intosch en al die jongens die er het 1e jaar bijkwamen, volgens mij liep van hun allen het contract af en werd dat niet door Ajax verlengd. De meesten hebben uiteindelijk toch wel een meerwaarde gehad, al hebben de meesten wel een tijdje moeten wennen aan het hogere niveau en de grotere fysieke weerstand.

27 december 2012 om 00:28

[verwijder]

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren