Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guardiola krijgt nu al baangarantie: 'We zullen hem nooit ontslaan'

Laatste update:

Josep Guardiola hoeft zich absoluut geen zorgen te maken over zijn baan. Na één jaar in München is het bestuur van Bayern volledig overtuigd van de kwaliteiten van de coach, zo laat algemeen directeur Karl-Heinz Rummenigge weten in een interview met Welt am Sonntag. "We zullen hem nooit ontslaan, dat geef ik hem vandaag nog op een briefje."

/

Guardiola veroverde in zijn eerste jaar in Duitsland meteen met overmacht de landstitel, waarna ook de Duitse beker werd gewonnen. "We hebben nu twee perfecte jaren achter de rug, met acht hoofdprijzen als gevolg. Als kers op de taart zijn heel wat van onze spelers onlangs wereldkampioen geworden. Volgend jaar zijn we mogelijk sterker dan ooit", aldus Rummenigge.

Enige smet op het debuutjaar van Guardiola in de Bundesliga was de pijnlijke uitschakeling in de halve finale van de Champions League. Bayern ging in Madrid met 1-0 onderuit tegen Real, maar werd een week later voor eigen publiek te kijk gezet in de Allianz Arena. De Spaanse grootmacht toonde daar haar suprematie en won met 0-4.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Domme uitspraak. Tuurlijk moet je ook gewoon Guardiola ontslaan als hij het af laat weten. Wat nou als hij zijn motivatie verliest als hij bijvoorbeeld niet de aankopen krijgt die hij wil? Hij is professioneel genoeg om zijn werk te blijven doen maar kan natuurlijk net dat beetje extra's verliezen wat hem een toptrainer maakt ten opzichte van de anderen. Van Gaal kon eerst ook niet stuk na het winnen van de dubbel en de verliezende CL finale, een jaar later werd hij gewoon ontslagen.

Verder zijn er nog tientallen redenen die een ontslag forceren. Als er frictie ontstaat tussen spelers/trainer als Lahm, Muller, Schweini, Neuer, dan mag je dit de coach aanrekenen. Deze 4 zijn samen groter dan de trainer die meer een passant is als deze vaste waarden. Ook kan er iets gebeuren in de persoonlijke sfeer wat zijn werk beïnvloed en waar Guardiola te trosts zal zijn om zelf ontslag te nemen (allemaal 'als' en 'dan' geruchten hoor).

Het is te voorbarig om te zeggen dat je hem nooit zult ontslaan als je niet weet wat de toekomst brengt. Ik ben blij dat het goed gaat tot nu toe, maar ben overall gezien geen groot voorstander van Guardiola.

27 juli 2014 om 10:56

Ach het is de waan van de dag, maar om spelers boven de trainer te plaatsen?
Zou hetzelfde zijn als de fabrieksarbeiders boven de afdelingsmanager van een fabriek te zetten, spelers zijn net als een trainer passanten.

27 juli 2014 om 11:05

Even heel kort door de bocht, maar de trainer schiet de bal er niet in.

Ik zie Muller, Neuer, Lahm en Schweini echt als de cultuurbewakers van de club die waarschijnlijk meerdere trainers zullen overleven. Ze moeten die status niet actief (in de media) gaan uitvoeren en bepalen wie de club wel of niet moet aantrekken, maar ze hebben wel degelijk recht van spreken als hun 4 mening recht tegenover die van de trainer staan. Ik denk dat deze jongens het clubbelang wel boven hun eigen belang kunnen stellen.

27 juli 2014 om 11:08

Hoezo neuer in dit rijtje? Die zit daar nog niet zo lang hoor. Kun je de rest er ook wel bij zetten.

27 juli 2014 om 11:24

Neuer is een Schalke-fan, maar ook een ras echte Duitser die goed in de groep ligt. Hij komt op mij over als een sympathieke gozer die ook wel wat invloed heeft. Eerlijk gezegd zie ik hem de komende 5 sowieso niet vertrekken en daarom heb ik hem ook in het rijtje gezet.

27 juli 2014 om 14:25

Ah oke omdat die Duits is dus. Denk niet dat het er zo aan toe gaat man daar.

27 juli 2014 om 18:21

Samen zijn ze ook de ruggengraat bij het Duitse nationale elftal.. Op die fiets

27 juli 2014 om 21:37

Cultuurbewakers zijn in principe niet de spelers maar de oud spelers.
De namen die je noemt kunnen dat wel worden , maar zijn het nog lang niet.

Ik denk mocht hij al meteen in de eerste ronde uitgeschakeld worden in de beker, in de CL en in de winterstop 10 punten achter staan dat hij toch wel echt ontslagen wordt Maar dat gaat natuurlijk nooit gebeuren. Onder Guardiola zal het dit jaar nog beter gaan. Kroos is dan wel vertrokken, maar ze hebben Thiago klaar staan die het over kan nemen. Met Lewandowski erbij en de terugkeer van Badstuber achterin hebben ze ook weer extra kwaliteit. Ik ben benieuwd hoe ze het gaan doen.

Tja ik denk als er onverhoopt een jaartje geen prijs gepakt wordt, dat Guardiola het daar heel moeilijk krijgt in München.

Vond het spel onder Heinckes trouwens effectiever en doelgerichter dan onder Guardiola.

27 juli 2014 om 11:00

Ik zou als Bayern fan ook graag weer een trainer als Heynckes zien (zoals bijvoorbeeld Jurgen Klopp, maar daar zou ik vanaf blijven). Sneller, attractiever en effectiever voetbal. Je wordt misschien later in het seizoen kampioen maar wel iedere wedstrijd is een spektakel. Ik denk dat Real Madrid komend seizoen het betere materiaal/trainer daarvoor heeft dan Bayern.

Zodra ze zulke dingen roepen... zijn ze al bezig met het vervangen van de trainer

weet iemand of denkt iemand dat badstuber volgend jaar de plek van Dante weer inneemt? Dante is immerd gehaald omdat badstuber geblesseerd raakte toch?

Het is heel simpel. Bij Bayern telt alleen het succes en de prijzen. Als die uitblijven is Guardiola heel snel de deur uit.

Höness deed een vergelijkbare uitspraak over Hitzfeld destijds. Toen de CL kwalificatie op het spel stond, was Hitzfeld quasi overnacht, met de bijbehorende smoesjes, ontslaan. Rummenigge zal dat ook zo (moeten) doen.

Maar, inmiddels heeft Bayern zoveel geld om alles en nog wat te kopen, zodat ze in Duitsland geen concurrentie meer hebben. Vandaar is deze uitspraak niet eens zo gevaarlijk voor het bestuur.

Gewoon een belachelijke uitspraak , zolang Guardiola successen haalt is er niets aan de hand . Wacht maar tot het minder gaat dan gaat ook hij de laan uit .

Als Guardiola 'maar' 2de wordt in Dudesland of 'maar' de halve finale haalt van de CL, dan kan ie gaan zoals elke coach daar.

Moet je ook allemaal niet zwaar aan tillen aan zo'n uitspraken. Het is een variant op "ik hou van je". En iedereen die wat ouder is, weet dat die zin vergankelijk kan zijn.

Volgens mij zeiden ze dat in Munchen ook over Van Gaal na zijn eerste jaar...

Ik hoop dat ze hier aan houden
Want tegenwoordig word er heel erg makkelijk een trainer ontslagen je mag tegen woordig niet meer verliezen

Lijkt me niet meer dan logisch. Toch de meest gewilde manager van dit moment. Ik hoop zelf dat Guardiola ooit nog naar Machester United (engeland) gaat, heeft hij toch de drie grote competities gehad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren