Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Grote zorgen om PSV’er: ‘Dat is gewoon een spookrijder in je eigen verdediging’

Maandag, 14 augustus 2023 om 18:27Wessel Antes

Valentijn Driessen is niet onder de indruk van André Ramalho, zo zegt de chef voetbal van De Telegraaf in de podcast Kick-off. De journalist noemt de centrumverdediger van PSV onder meer ‘een spookrijder’ en denkt dat de Braziliaan met de speelwijze van trainer Peter Bosz veel problemen gaat veroorzaken. “Als dat twee of drie keer fout gaat bij PSV gaat de rest van het elftal ook met natte handjes het veld in.” Driessen is wel gecharmeerd van verdediger Olivier Boscagli en zijn voetballende kwaliteiten. “Zo’n iemand moet je erbij hebben!”

Hoewel PSV goed aan het seizoen is begonnen, is Driessen van mening dat Bosz nog belangrijk werk moet verrichten. “Het belangrijkste voor Bosz is dat hij zijn spelers moet overtuigen dat deze speelwijze kan bij PSV. Maar dan moet je niet iemand als Ramalho hebben, want dat is gewoon een spookrijder in je eigen verdediging. Als dat twee of drie keer fout gaat bij PSV gaat de rest van het elftal ook met natte handjes het veld in. FC Utrecht wordt gewoon drie keer levensgevaarlijk door Ramalho, dat kan gewoon niet. Echt!”

Het spel van Boscagli kan Driessen wel bekoren. “Hij heeft niet de snelheid, maar wel het voetballende vermogen van achteruit. Dat is ook belangrijk. Bosz had bij Ajax destijds Davinson Sánchez voor het sloopwerk en zijn snelheid achterin. Zo’n type zou je er nu bij moeten hebben.” Sánchez werd deze zomer hevig gelinkt aan PSV, maar is tot dusver een erg dure optie gebleken. De 27-jarige Colombiaan ligt bij Tottenham Hotspur nog tot medio 2024 vast en is volgens Transfermarkt zo’n 15 miljoen euro waard.

Column
In zijn wekelijkse column van maandag richtte Driessen zijn pijlen ook al Ramalho. “Wie André Ramalho tegen Sturm Graz en FC Utrecht zag schutteren, weet dat de Braziliaan PSV punten gaat kosten. Erger nog is dat Ramalho voeding kan geven aan een gevoel van onzekerheid bij PSV’ers dat het ultraoffensieve speelplan van Peter Bosz te kwetsbaar is om na de JC Schaal andere hoofdprijzen te pakken.” PSV werd in de voorbije weken gelinkt aan meerdere centrumverdedigers. Onder meer de namen van Zeno Debast (RSC Anderlecht) en Miles Robinson (Atlanta United FC) zingen rond in het Philips Stadion.


Poll

Moet PSV een vervanger van Ramalho aantrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door kironi)

Tegen de hoop en verwachting van valentijn in is het goed gegaan bij ajax dit weekend, dan maar schakelen naar psv

14 augustus 2023 om 18:38

Hij heeft hier wel gelijk hoor. Teze, Ramalho en van Aanholt zijn allemaal niet top maar Ramalho is wel echt de zwakste schakel op dit moment. Sangare en Boscagli verbloemen het nog een beetje maar Ramalho is echt over zijn datum.

14 augustus 2023 om 18:46

Van Aanholt vind ik persoonlijk een prima voetballer. Helemaal als we het vergelijken met Max. Aanvallend vormt hij ook een goed tandem met Lang.

14 augustus 2023 om 20:03

Maar zijn voorzetten zijn echt vreselijk. En dat is wel nodig in het plan van Bosz.

14 augustus 2023 om 21:59

Ramalho heeft de afgelopen jaren al menig topwedstrijd verkloot met zijn geschutter. Die moet er echt uit. Net een david Luiz light die man.

14 augustus 2023 om 18:42

Ach er viel genoeg aan te merken bij Ajax, maar hij moet af en toe ook op anderen zeiken. Ramalho is een populair poppetje daarvoor!

14 augustus 2023 om 19:08

Negeren die zooi uit de T te A,
Nou hebben we wel aan Studio Voetbal kunnen zien dat er echt weinig hoogbegaafde analisten zijn, maar ergens moeten we toch terecht kunnen voor normaal commentaar. Dan maar naar Extra Time als naast Bakayoko er nog wat Belgische pareltjes gaan speken bij PSV.

Mbt Ramalho, het is geen topper, maar helaas hebben we ergere voorbeelden gezien de afgelopen jaren. Vervangen mag, maar we gaan ze weer niet kapot laten praten door Dramamedia.

14 augustus 2023 om 20:05

Ramalho was zondag echt ontzettend slecht en wat ze zeggen klopt toch ook gewoon. Als daar een betere verdediger staat heb je een heel ander beeld bij afgelopen zondag. Dan ontstaan die kansen niet die we zelf weg geven. En dan hoor je niemand ja maar de verdediging...

Dat wisten we toch allang van ramalho? Een leuke wedstrijd tegen die matige oostenrijkers, maar tegen utrecht lag meneer meer weer 2-3 kinderlijk eenvoudig op de grond en sponsorde die bijna een tegengoal. Gewoon een blok onrust maar er schijnt nog steeds eerst iemand weg te moeten achterin voordat er iemand bij komt.

Haha dit vind ik dan wel weer een leuke, niet verwacht dat hij van Valentijn kwam. Maakt em ook meteen wat minder leuk bedenk ik me nu. Maar hij heeft wel gelijk.

Volgt Driessen pas sinds dit seizoen PSV? Komt lekker laat met die bevestiging.

14 augustus 2023 om 21:00

Hij koppelt de kritiek aan de speelstijl van Bosz, vandaar dat hij er nu mee komt

14 augustus 2023 om 22:43

Nja. Ramalho komt bij elke speelstijl die PSV speelt onder een Coach zwaar tekort voor het Niveau dat wij willen zien.

Ramalho is geen superster, maar de mate waarin iedereen op 'm loopt te zeiken is zwaar overtrokken.
Dit neemt Manolev-achtige, clowneske vormen aan.

14 augustus 2023 om 19:04

Hij is de zwakste van PSV en kan je op ieder moment de das om doen. Hoop echt dat ze hem deze window nog verkopen. Nieuwe rcv en rb is gewoon noodzakelijk. Teze behouden, Ramalho out.

14 augustus 2023 om 19:08

Hij staat centraal achterin, als je daar een "foutje" maakt kan het dodelijk zijn vooral tegen toppers en europees. En het is bij hem gewoon gegarandeerd dat hij 2-3 fouten per wedstrijd maakt of dat ie heel zenuwachtig is als ie opgejaagd wordt en de bal inleverd.

14 augustus 2023 om 19:37

Niet overdrijven he

Ik vind dat het gigantisch overdreven wordt hie slecht Ramalho is. Hij is gewoon een modale eredivisieverdediger en hij maakt soms een foutje. Ramalho wordt alleen wel heel erg gezocht door de media. Spelers van zijn niveau maken weleens een foutje, het is een beetje zinloos om op al die foutjes vol de spotlight te zetten.

14 augustus 2023 om 18:56

Het is een modale voetballer bij een topclub in NL. Hij zou prima zijn bij een Heerenveen of NEC, maar dit is echt een matige verdediger voor de top.

14 augustus 2023 om 19:08

Helemaal mee eens. Als je PSV niet op de voet volgt, snap ik dat mensen denken prima verdediger - altijd aanwezig en volop in de strijd. Als je al zn wedstrijden kijkt, dan weet je dat hij niet het niveau van PSV heeft. Zeker niet dit seizoen, nu er echt flink geïnvesteerd wordt.

14 augustus 2023 om 19:50

@mateja dit seizoen vind ik hem juist wel goed voor zijn doen. Hij lijkt wat meer duels aan te gaan en wat minder terug te lopen, maakt wel foutjes maar die zijn niet cruciaal en hij wint gewoon zijn duels. Ik snap helemaal dat PSV een vervanger zoekt want wat die nu doet is duidelijk z'n plafond. Toch vind ik het een beetje vermoeiend dat andere PSV fans alsmaar op hem lopen te zeiken. Zo slecht als Valentijn, de rest van de media en veel PSV fans hem maken is die echt niet.

Eens. Ik hoop echt dat Debast niet komt. Voetballende verdediger heb je al met Boscagli. Nu nog een echte sloper er naast.

Blijft bijzonder dat er geen echte goede cv bij komt. Had eigenlijk wel verwacht van Bosz dat hij hier harder en sneller werk van ging maken. Zeker aangezien aan werd gegeven dat er sowieso nog een speler gehaald kon worden.

Verdediging is zo zwak dat je tegen feyenoord, sturm graz en Utrecht maar liefst 1 goal tegenkrijgt.

14 augustus 2023 om 21:40

Kregen ook geen tegenstand die wedstrijden.

Valentijn heeft wel heel erg lang moeten zoeken naar deze open deur, ik denk dat ik maar eens ga solliciteren als voetbaljournalist bij de T. Vorig jaar was Ramalho mede schuldig aan de uitschakeling in de laatste voorronde Champions League tegen Glasgow en in de Eredivisie maakt Ramalho regelmatig flinke fouten zoals we dit weekend tegen Utrecht weer hebben kunnen zien. Ramalho kan af en toe wel een aardige pass naar voren geven en hij is koppend gevaarlijk bij hoekschoppen. Ik denk dat Teze het niet veel slechter zou doen als RCV maar PSV heeft gewoon een sterke snelle verdediger met heel weinig fouten nodig om de speelstijl van Bosz met hoog druk zetten en veel ruimte achter je rug uit te kunnen voeren. Ik kan eigenlijk zo 1,2,3 niemand bedenken. Ik ben benieuwd wie PSV op de scoutingrapporten en andere lijstjes heeft staan. Voorlopig is de centrale verdediging toch het grote zorgenkindje bij PSV.

Dit gaat een beetje de Manolev kant op: iedereen geeft maar af op hem, zelfs als het zijn schuld niet is. Zo slecht ia hij echt niet.

Wat een onzin zeg. Boscagli zogenaamd goeie verdediger omdat ie goeie pass heeft? Die gast wordt afgebluft door middelmatige spitsen, laat staan als we straks in cl spelen.

Doe mij maar eentje die niet kan passen maar wel alle kopduels wint en zn man gewoon opvreet.

En dat gel.l over Ramahlo is wel heel overdreven, tuurlijk maakt ie af en toe een foutje maar echt niet meer dan diezelfde Boscagli. In de laatste wedstrijd was het trouwens gewoon overtreding toen ie naar de grond ging.

Een verdediger moet vooral kunnen verdedigen en niet bekend staan om zn 'voetballende kwaliteiten'

Grote zorgen lijkt me wat overdreven. Ramalho kan echt prima voor in de eredivisie. Mocht Champions league gehaald worden, dan is het wel een zwakke broeder, maar zorgelijk is de situatie niet. Ik heb overigens wel het idee dat ze nog bezig zijn met een verdediger, gezien de eerdere interesse in sanchez van Tottenham

Van mij mag hij lekker blijven is echt de zwakste van Psv

14 augustus 2023 om 22:50

Ja snap dat Ramalho van jou mag blijven. van mij mocht Blind ook blijven bij Ajax. maar wij hebben er gelukkig niks over te zeggen haha.

Beetje off topic maar kan vz niet bij elke titel van driesen zijn naam erbij zetten. Hoef ik er namelijk niet op te klikken. Nu ben ik ook niet verder gekomen dan de eerste zin. En deze comment

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4244
2.Feyenoord3228
3.AZ3023
4.FC Twente3013
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. ZimuanganaAanvaller
W. BenítezKeeper140
Y. VertessenAanvaller123
J. van DuivenAanvaller00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
J. DrommelKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Verdediger, 31 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 PSV 14 2 1 0
2022/2023 PSV 28 0 2 0
2021/2022 PSV 20 3 4 0
2020/2021 Red Bull Salzburg 28 1 3 1
2019/2020 Red Bull Salzburg 26 6 9 0

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren