Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Grootverdiener op weg naar uitgang bij FC Twente: Sevilla lonkt'

Laatste update:
/

FC Twente gaat deze week waarschijnlijk afscheid nemen van Felipe Gutiérrez. De Chileense middenvelder reist volgens TC Tubantia dinsdagavond naar Sevilla, waar hij de laatste voorwaarden van een overgang naar Real Betis zal afronden. Donderdag volgt dan waarschijnlijk zijn presentatie.

Het vertrek van de 25-jarige international komt niet als een verrassing in Enschede. Gutiérrez drukt met zijn salaris fors op de begroting van het noodlijdende FC Twente en mag dus weg. Hij heeft nog een doorlopend contract (tot medio 2017), waardoor de Tukkers nu nog iets aan hem kunnen verdienen.

Bij Betis wordt Gutiérrez, indien de transfer doorgaat, ploeggenoot van Rafael van der Vaart, die daar ondanks een zeer moeizaam eerste jaar nog altijd onder contract staat. De 28-voudig international van Chili staat sinds medio 2012 onder contract bij FC Twente, dat hem destijds voor een kleine drie miljoen euro oppikte bij Universidad Católica

Is Felipe Gutiérrez goed genoeg voor de Primera División?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is goed nieuws. Maar dit was een goede speler voor ons, hopelijk haalt Ted van Leeuwen een waardige vervanger. Aan de andere kant vind ik het dus jammer, vond het altijd mooi om naar zijn passes te kijken en zijn precisie. Maar goed Twente moet hem wel verkopen. Veel succes!

28 juni 2016 om 14:39

Weet iemand wat hij op dit moment verdiend?

28 juni 2016 om 14:43

Zal rond de 8 ton liggen.

28 juni 2016 om 14:50

Guttiérez was toch in handen van een aantal investeerders (inclusief Munsterman)?
Dan krijgt Twente hier toch geen geld voor, slechts een besparing in de salarispost...

28 juni 2016 om 15:23

Alsnog prima dus als je de begroting op orde wil krijgen.

28 juni 2016 om 14:51

volgens de geruchten zal matheus klich als vervanger komen

Hoewel noodzakelijk vind ik het erg jammer dat deze goede speler en motor van het elftal weg gaat. Sinds hij na de winter aanvoerder was en goed ging spelen draaide Twente ook steeds beter. Op het einde van het seizoen, toen hij geblesseerd was, ging het duidelijk minder met het elftal. En dat was geen toeval. Daar waar Ziyech geweldige stats en veel individuele kwaliteiten heeft laat Guttierez het hele elftal beter renderen. Allebei zijn om verschillende redenen haast onmogelijk te vervangen.

28 juni 2016 om 14:49

Dat klopt, maar hij verdient wel belachelijk veel. Als je Gutierrez en Ziyech kunt verkopen bespaar je erg veel salariskosten en vang je hopelijk ook best wel wat geld. Er moeten zeker wel transfervrije vervangers te vinden zijn die voor bijvoorbeeld de helft van het salaris van Gutierrez willen spelen, en waarmee je als club zijnde je wel kan handhaven in de ED. De komende jaren moet je namelijk toch geen plek kiezen als doelstelling, maar gewoon gefocust zijn op overleven. Prima als je dan 15e wordt...

28 juni 2016 om 14:54

Ik hoop voor Twente dat ze iemand als Stans aan kunnen trekken. Verder zou de club er goed aan doen om alle dure contracten te lozen en alleen nog maar realistische contracten uit te delen. Ik heb geen idee wat iedereen verdient, maar mij lijkt dat je sowieso van Ziyech, Gutierrez, Mokotjo, Eghan, Börven, Ebecilio en Ede af moet komen.

Dan kun je de transfersommen gebruiken voor het aflossen van schulden en kunnen er transfervrije spelers aangetrokken worden. Twente zou inderdaad moeten mikken op de 15e plek en alles inzetten om financieel gezond te worden!

28 juni 2016 om 15:01

Denk dat sowieso Ede juist blijft, die is vorig jaar die van Leeuwen zelf aangetrokken. Eghan en Borven zouden trouwens prima spelers zijn voor volgend jaar als ze niet teveel verdienen

28 juni 2016 om 15:36

Ik vind niet dat je nu direct naar de laatste plaatsen moet kijken. Middenmoot (10-14de plek) moet gewoon de doelstelling zijn, anders creeer je geen verwachtingspatroon in je selectie en degradeer je waarschijnlijk sowieso. Er zijn nog genoeg goede spelers die zeer goedkoop zijn en/of transfervrij mogen vertrekken bij hun clubs.

FC Twente moet gewoon zorgen dat de selectie in tegenstelling tot vorig seizoen gewoon gebalanceerd is in plaats van 18-jarige huurlingen die nog nooit iets hebben gepresteerd. Met spelers als Zawada of Agyepong win je de oorlog niet en zullen er waarschijnlijk niet direct staan. Ze moeten in ieder geval zorgen dat er spelers staan die Eredivisie-waardig zijn en relatief veel ervaring hebben in een hoofdcompetitie.

De middelen zijn wel beperkt, maar er lopen genoeg van dit soort voetballers rond die niets tot nauwelijks iets kosten. Bob Vankan vind ik bijvoorbeeld een prima aanwinst voor de toekomst en zal niet slechter presteren dan bijvoorbeeld een Agyepong of Zawada die werkelijk niets hebben laten zien.

De Tukkers verdienen helemaal niets, enige wat ze doen is besparen op salaris, maar omdat er voor Twente geen transfersom in zit, kan er ook geen vervanging voor worden gehaald. Logisch dat er afscheid wordt genomen van Gutiérrez, maar vind het wel jammer, was altijd een van mijn favoriete spelers

28 juni 2016 om 14:51

Echt helemaal geen enkele cent? Weet jij voor hoe veel hij verkocht wordt dan? En je bespaart wel veel salaris, dat is ook erg belangrijk. Hij verdient nu 8 ton meen ik? Als je transfervrij ergens een speler kan vinden die op dezelfde positie speelt en max 4 ton verdient (bijvoorbeeld) dan is het toch prima? Als Twente zijnde vecht je toch voor lijfsbehoud de komende jaren, en dan is alles vanaf plek 15 en hoger prima in mijn ogen.

28 juni 2016 om 15:09

Nee, hij is gekocht door Munsterman en v/d Laan voor 3 miljoen en hij gaat naar Betis voor 3 miljoen, aangezien er dus geen winst is gemaakt gaat er ook niets naar Twente. Twente gaat echt geen spelers halen die 4 ton willen verdienen, denk dat de nieuwe spelers zo tussen de 50.000 en 1 ton gaan verdienen.

28 juni 2016 om 15:25

Wandering, hoe weet jij wat er in het crediteurenakkoord staat? Ik lees overal dat het onbekend is wat Twente er aan over houdt ivm het crediteurenakkoord. Over deze transfers is lang vergaderd, dus heb zelf ook geen idee wat nu de constructie is.

28 juni 2016 om 15:41

Gewoon de Tubantia lezen, heb het laatste jaar nog niet mee gemaakt dat ze ernaast zaten wat Twente betreft, dus ik neem aan dat ze het nu ook bij het rechte eind hebben.

28 juni 2016 om 17:50

Hou toch op. Twente heeft een budget van 8 miljoen. Spelers gaan echt wel iets meer verdienen dan dat. Denk zo tussen de 2 a 3 ton

28 juni 2016 om 15:17

Volgens mij is het afzien van de transferrechten van Gutierrez 1 van de onderdelen van het crediteurenaccoord.

28 juni 2016 om 15:45

Maar bij verkoop van Ziyech en Gutierrez is er wel degelijk iets mogelijk. Ze zullen natuurlijk geen miljoenen kunnen uitgeven, maar ze kunnen de selectie dan wel zo versterken dat er Eredivisie-waardige spelers op het veld staan. Allereerst hoop ik op Matheus Klich die de laatste tijd vaak in verband word gebracht met FC Twente.

Verder is Gutierrez op papier een sterkhouder, maar door blessures en vormwisselingen de laatste 2 jaar niet onvervangbaar door een goedkopere optie. Heeft na de winterstop redelijk goed gespeeld, maar was daarvoor wel echt rijp voor een plaats op de bank.

Had eigenlijk verwacht dat meer clubs interesse zouden tonen in Gutierrez en had persoonlijk gehoopt hem volgend jaar in de PL of BL te zien, ik kijk niet vaak naar La Liga. In Engeland lijken ze gestopt te zijn met het kopen van spelers onder de 20 miljoen. Wel jammer voor Twente, was een van mijn favoriete spelers, al duurde het na zijn blessure best lang tot hij weer op niveau kwam..

Dit iets voor komend seizoen?
Of hoe denkt men over de opstelling voor het komende jaar?

Marsman
Ter Avest
Katsikas
Andersen
Thesker
Eghan
Klich
Ebicillio
Holscher
Borven
Ede

Doodzonde dat hij uit Nederland vertrekt. Hier hebben de Nederlandse topclubs toch echt zitten slapen wat mij betreft. Deze jongen is gewoon international bij Chili en is wat mij betreft echt veel beter dan menige speler bij Ajax psv en Feyenoord op het middenveld.

28 juni 2016 om 15:50

Gutierrez had een moeilijk eerste jaar waarin hij niet bijzonder veel speelde wegens aanpassingsproblemen. Vervolgens een sterkhouder in zijn tweede jaar, maar door blessures toch veel minder in het derde en vierde jaar. Dit is bij de topclubs ook bekend en deze jongen is mentaal niet de sterkste speler. Niet vreemd dus dat Ajax, PSV en Feyenoord niet toehappen.

Bovendien vergeet je dat deze jongen een niet-EU-salaris heeft en dus veel kost. Tot nu toe heeft hij nog niet naar zijn salaris gepresteerd en dat maakt hem minder aantrekkelijk voor relatief goede clubs. Dan zit je al snel op clubs als Real Betis. Spelers als Klaassen, Propper, Gudelj, Van Ginkel enzovoort hebben al meer laten zien in een kortere periode.

Dacht dat het om Ziyech ging die naar Sevilla zou gaan. ON: Gutierez is na zijn blessure minder geworden dan eerst. Real Betis is wel een mooie stap voor hem. In Spanje is het lekker weer, mooie competite, meer verdienen en Real Betis speelt mooi voetbal.

Gutierrez, wat een verfijnde voetballer.. Wat heb ik van hem genoten, een van de spelers die instaat was zich ondanks de aanwezigheid van Ziyech te kunnen onderscheiden. De tweede seizoenshelft dit jaar was hij bij vlagen briljant, goede passes, goede loop acties en bovenal een heerlijke balbeheersing, hij oogt soms wat laks maar dit komt puur omdat hij zo goed is.

Grande Pipe!

Hoop voor Twente dat ze bankgaranties krijgen van Betis. Volgens mij nemen die het niet zo nou met betalen.

Ik dacht even dat het om sevilla fc ging vanwege de link met sampaoli.

Wat een klote titels. Zeg gewoon Betis en niet Sevilla

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren