Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Groningen gooit handdoek nog niet in de ring: ‘We gaan voor een wonder’

Laatste update:

Bij FC Groningen houdt men, ondanks de erbarmelijke achterstand op nummer zestien FC Emmen, nog altijd hoop op handhaving. De Trots van het Noorden staat inmiddels acht punten onder de club van Dick Lukkien, die volgend jaar trainer wordt in de Euroborg. Daarbij hebben de Emmenaren nog een wedstrijd te goed, zondagavond tegen Ajax. Groningen-trainer Dennis van der Ree en verdediger Radinio Balker weigeren de handdoek in de ring te gooien. “We gaan voor een wonder”.

Zaterdagavond ging Groningen met 2-1 onderuit bij RKC Waalwijk. Twee doelpunten van Michiel Kramer deden het elftal van Van der Ree uiteindelijk de das om. Namens Groningen liet clubtopscorer Ricardo Pepi tevergeefs zijn elfde competitiedoelpunt noteren. De trainer wilde na afloop geen kritiek leveren op arbiter Sander van der Eijk. “We hebben weliswaar als een team gestreden, maar krijgen door persoonlijke fouten twee goals tegen. Ik kan begrijpen dat de scheidsrechter die penalty aan RKC geeft. Het was eerder geen penalty voor ons, dus die beslissing werd terecht teruggedraaid”, aldus Van der Ree tegenover ESPN.

De sfeer in de kleedkamer na afloop was bedroefd, zo onthult Van der Ree. “De jongens zijn teleurgesteld, maar ik zag ook supporters die zeiden: ‘Niet opgeven'. Ik ga zeker niet opgeven en ik merk dat de spelers in de kleedkamer dat ook niet doen.” Toch is de situatie noodlijdend. Het gat met Emmen is na speelronde 29 minstens acht punten. Groningen is de huidige nummer zeventien van de Eredivisie, terwijl de selectie volgens Transfermarkt op de negende plek staat qua marktwaardes van spelers.

Balker
Ook verdediger Balker stond ESPN te woord. Hij was met name kritisch op zichzelf. “Ik moet veel doortastender zijn bij de 1-0 van Michiel Kramer. Na de 1-1 hink je op twee gedachten vanwege de fase waarin we zitten en dan geven we het op het einde gewoon weer weg.” Toch toonde ook Balker zich strijdvaardig. “Het wordt steeds moeilijker, maar ik geloof er nog in, anders hoef ik niet te gaan voetballen. Maar vertrouwen is weer een ander woord. Er moet een wonder gebeuren, maar we gaan voor dat wonder.” Groningen speelt dit seizoen nog drie thuiswedstrijden, tegen NEC Nijmegen, Ajax en Sparta Rotterdam. Uit wachten duels met Go Ahead Eagles en Vitesse.

Maakt Groningen nog kans op handhaving?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die gaan het natuurlijk niet meer halen. Lekker instellen op de KKD en je tijdens de zomer rot schamen. Schandalige prestatie.

16 april 2023 om 12:15

Vrees het ook hoor, echter 5 duels voor 8 punten met Vitesse, NEC en Eagles als tegenstanders, waar je altijd van kan winnen. Sparta thuis is ook niet perse kansloos. Ik geloof niet dat wij 3x gaan winnen, echter geloof ik wel dat 3x winnen voldoende is. De makkelijkste tegenstander van Emmen is namelijk Heerenveen/utrecht uit... Daarom is het ook killing dat je nu 2x een punt weggeeft voor jan lul.

Is Groningen dit seizoen niet de terechte degradant? Ik moet wel zeggen dat ik het baseer op basis van samenvattingen en dit platform.
In mijn ogen hoort Groningen in de eredivisie, maar het team heeft dit seizoen laten zien dat ze er niet thuis horen.

16 april 2023 om 07:55

Op je eerste vraag of het terecht is dat Groningen degradeert is het antwoord ja. Ze hebben namelijk minder punten verzameld dan de teams boven hun op de ranglijst.

16 april 2023 om 08:04

Als je staat waar je staat is het terecht. Samen met Cambuur de zwakste, als er naast PEC en Heracles niks meer promoveert wordt het weer een zware competitie de KKD volgend jaar.

16 april 2023 om 10:51

@lwd12, als er naast PEC en Heracles nog wel een club promoveert wordt het ook een zware KKD volgend seizoen, aangezien dat ten koste zou gaan van Excelsior, Emmen of Volendam

16 april 2023 om 09:37

Absoluut. Op basis van het beleid van de afgelopen jaren en de prestaties en achterlijke besluiten van dit seizoen, staan we 100% terecht waar we staan. En elke week wordt duidelijk dat het wonder er niet inzit, dan moet je meer creëren en minder weggeven. En dat kan dit elftal en deze trainer niet.

16 april 2023 om 10:43

Qua spel zijn we 100% degradant. Qua kwaliteit op het veld zijn we dat (sorry medegroningers maar ik kijk ongeveer elke wedstrijd en ik vind ons dusdanig consistent slecht spelen dat ik niet meer geloof in een deel van onze spelersgroep) , qua mentale kwaliteit zijn we slechter dan Cambuur (we hebben de mentale weerbaarheid van slappe koude patat die je besteld via thuisbezorgd en pas na een uur wordt bezorgd). Qua omvang, stadion, financiën en fans horen we er niet, maar qua resultaten, bestuur en selectie verdienen we dit.

16 april 2023 om 12:10

Ik zie idd liever Cambuur, Emmen en Excelsior verdwijnen.
Echter is een stap terug voor Groningen misschien ook wel goed voor ze.
Wat een wanbeleid is daar gevoerd zeg.

Jammer voor alles fans in en rond Groningen. Dit is echter niet meer te redden. Die halen echt geen negen punten meer en als ze dat wel doen moet Emmen ook nog eens alles verliezen. De clubs boven Groningen sprokkelen echt nog wel wat punten binnen. Groningen mag zich gaan richten op KKD. Dan zullen we spelers moeten vertrekken, want met deze begroting ga je failliet in de KKD.

16 april 2023 om 08:08

Ik ben benieuwd of Groningen ook degradatie clausules in de contracten heeft. Niet dat ik verwacht dat ze failliet gaan na degradatie, zeker niet zelfs, maar dan moet je wel verkopen. Want ED salaris kan je niet handhaven lijkt me.

16 april 2023 om 10:45

@lwd ik heb gehoord dat ze hier dit jaar rekening mee hebben gehouden. Daarnaast zullen er ook veel spelers weg gaan. Spelers als Verrips, Pepi, Chalus, Sher, Sorensen en Manu zijn sws gehuurd en Willems zijn contract loopt af. Leeuwenburgh en De Boer vertrekken transfervrij (al bevestigd), Dankerlui en Abraham mogen sws weg. Dan blijft er ook weinig meer over.

16 april 2023 om 12:11

In principe prima toch.
Je kunt beter 11 types als Blokzijl hebben die wellicht wat foutjes maken maar wel 100% geven voor een club

16 april 2023 om 08:23

Dat hangt natuurlijk af van de financiële situatie van Groningen. Heracles heeft zijn selectie wel intact gelaten en zelfs versterkt. Geen idee hoe Groningen er voor staat financieel. Maar met dit elftal, en dan zonder Pepi, gaat Groningen het ook in de KKD lastig krijgen. Verder verwacht ik ook dat veel toeschouwers afhaken. Er komen ieder jaar minder fans naar de groene schouwburg. Ik voorzie voor Groningen eerder een Roda/nac dan een Twente/heracles/zwolle scenario.

16 april 2023 om 09:18

Het is zo vreemd dat er minder mensen naar Groningen gaat wanneer het minder gaat. Bij pec heeft vorig seizoen het stadion ook aan het eind van de competitie zo goed als vol gezeten. Ook dit seizoen hebben we denk ik een bezettingsgraad van 85 tot 90 %. Ik verbaas mij er ook over bij Heracles hoe leeg het stadion vaak is.

16 april 2023 om 09:43

Heeft vooral te maken met het tenenkrommende beleid van de afgelopen 6-7 jaren en het steeds maar vreemder en onbekender wordende vreemdelingen legioen wat zich selectie van de club mag noemen. Combineer dat met een gebrek aan passie en inzet en men voelt niet zo de behoefte om naar het stadion te gaan. Niet zozeer succes supporters, maar met name een achterban wat zich identificeert met down to earth hard werkende jongens die echt laten zien alles te willen geven. Dat is al jaren twijfelachtig en dus loopt het aantal supporters, ook jeugdige supporters, terug. Ik heb zelf vanwege mijn baan al een aantal jaren geen seizoenskaart meer, niet te combineren, maar als ik nu de tijd had vraag ik me oprecht af of ik dat weer zou gaan doen. De club moet “samen naar de Grote Markt” niet als marketingcampagne inzetten gesteund door gebakken lucht. Maar omzetten in daden.

16 april 2023 om 10:04

@myloki. Er zijn best wat zaken te benoemen. Allereerst slaagt Zwolle er kennelijk goed in om de fans aan zich te binden. Wat ook meespeelt is dat jullie ondanks de degradatie toch vrij positief het seizoen afsloten. Dick Schreuder haalde veel punten met aantrekkelijk voetbal. Dus veel fans verwachten een positief jaar en wilden dit ook meemaken in de KKD. Bij Heracles was het precies andersom. Daar kwam de degradatie als een schok. Verder moet je jezelf realiseren dat Heracles boven zijn stand leefde qua supporters aantallen. Door goed beleid heeft de club goede jaren gehad en daar zijn flink wat "successupporters" op af gekomen. Zwolle is als stad al groter maar ook het achterland is veel groter. Zelfs in de direct aanpalende dorpen heeft Twente vaak meer fans dan Heracles. In bijvoorbeeld Enter en Vriezenveen zijn er grote Twente fanclubs. Wat ook meespeelt is dat de bevolking in Almelo relatief lage inkomens heeft en waar men iets vrij wil maken voor eredivisie voetbal wil men dat niet voor KKD voetbal. In Zwolle ligt het besteedbaar inkomen veel hoger. Ik kan niet goed inschatten waarom het bij Groningen maar niet lukt om meer binding te hebben met de fans.

Overigens leuk dat jullie weer naar de eredivisie gaan. Ook Heracles komt weer terug en hopelijk blijft Go Ahead er in. Dan hebben we volgend jaar weer het open Overijssels kampioenschap met 14 gastploegen.

16 april 2023 om 10:13

Wel grappig dat jullie de feiten niet weten,meer seizoenskaarten verkocht dan in de eredivisie bijna altijd thuiswedstrijden uitverkocht en uitvak bijna uitverkocht dus korenaar je zit er weer naast maar dat is al jaren zo

16 april 2023 om 10:24

Wat zeg je Rob? .,.,., hier heb je wat punten en komma's voor in de toekomst.

16 april 2023 om 10:50

@Jomar Groningen doet qua marketing ook veel te weinig. Heb er wel eens met vrienden over. Ik snap niet dat Groningen niet de verbinding zoekt met Kennisinstituten, studieverenigingen (geen studentenverenigingen), andere sportverenigingen, etc. Als je bepaalde acties hebt waarmee je bijv studenten een avondje voetbal kan laten kijken tegen een laag prijsje zorg je A) voor meer horeca inkomsten, een hogere bezettingsgraad (anders waren de stoeltjes leeg) en creeeer je meer binding met achterland. Ik pak dan even studenten omdat ik zelf voor een hogeschool werk en het een doelgroep is tienduizenden mensen. Groningen is te veel met zichzelf bezig geweest, hun houding komt regelmatig over als arrogant (zie verhaal Corpus, maar ook hun lege huls van hun maatschappelijke organisatie), ze laten zoveel kansen liggen en zijn vooral goed in lucht bakken.

16 april 2023 om 11:59

Fijn bedankt,hopelijk zit je niet in de schulden nu....

Het is treurig om te zien hoe de club Groningen is afgegleden. In mijn jeugd was het nog de club van spelers als Suarez, Berg, Tadic, Van Dijk en ga zo nog maar even door. De laatste jaren leek dat minder te worden. Soms liep er nog een leuke speler rond maar als niet Groningen fan die wel de eredivisie volgt begonnen ze steeds minder op te vallen. Eerst werden ze een onopvallende middenmotor en nu zelfs een degradant, ergens is iets goed misgegaan daar. Het is maar te hopen dat ze nu weer vanaf 0 kunnen beginnen en net zoals Twente destijds bouwen aan toekomst waarin ze prominent aanwezig zijn in de eredivisie. Die club heeft de potentie om naast teams als Utrecht te staan en soms zelfs verder naar boven te kijken.

16 april 2023 om 08:52

Waar is die potentie op gebaseerd dan? De potentie van Utrecht is door van Seumeren veel groter. Ik zie Groningen wanneer er niets verandert na de promotie strijden om de plaatsen 8-14. Ik denk niet dat er veel meer inzit.

16 april 2023 om 11:03

Play offs europees voetbal is ook een prachtig doel voor zo n club toch? We zitten met een zwaar vergrijst achterland waarin veel meer armoede is, veel minder economische activiteiten, een mindere bereikbaarheid ten opzichte van clubs uit de randstad. Waar ik terug naar wil als fan is die tijd dat elke ED ploeg al weken van te voren tegen een bezoek aan de Euroborg op keek. Dat je dan al wist van oh dit wordt heel lastig. Dat samen met een gebalanceerde ploeg die vecht en persoonlijkheid heeft. Dat mis ik op het veld. Daarom zei ik begin januari al van dit gaat het niet worden.

16 april 2023 om 21:50

FC Groningen zit qua begroting niet heel ver onder FC Utrecht. Het ligt er een beetje aan welke bron je raadpleegt maar over het algemeen komen ze uit op plek 5 tot 7. Er moet dus een hele hoop mogelijk zijn als ze een beetje normaal beleid gaan voeren. Een club als Groningen hoort gewoon ieder jaar mee te doen om de play offs en kan via die weg zo nu en dan een paar leuke Europese wedstrijden hebben.

Het is nog mogelijk, Emmen heeft nog wat pittige wedstrijden voor de boeg. Maar ja, dan moet Groningen ook nog eens minimaal drie keer winnen, dat zie ik niet gebeuren. Wel leuk om een keertje mee te maken, Groningen in de KKD. Had dit nooit verwacht. Ook leuk voor de Groningen fans want nu is de kans veel groter dat ze een keer kampioen worden. Dat zal dan voor het eerst zijn. Veel plezier volgend seizoen Groningen fans!

16 april 2023 om 11:05

Leuk? Eigen ploeg die ik mijn hele elven in de ED heb meegemaakt zien degraderen. Ik heb weinig vertrouwen in de club over het algemeen (met name bestuurlijke keuzes), een NAC, ADO, Roda kwam er ook niet uit. We hebben 0 reden om ons rijk te rekenen, zeker niet met deze ploeg.

Ik weet niet hoe het zo ver heeft kunnen komen in Groningen. Maar heeft het, net als bij Vitesse, ook te maken met wanbeleid?

16 april 2023 om 10:33

Er zijn zeker verkeerde keuzes gemaakt in Groningen dit jaar, maar wanbeleid weet ik niet. Groningen stond er volgens mij voorgaande jaren financieel heel slecht voor. Dat heeft de huidige directie wel opgelost. Alleen het aankoop beleid heeft gefaald. Dus denk dat het wat tweeledig is. Financieel beleid is verbeterd sportief helaas voor Groningen niet.

16 april 2023 om 11:07

Klopt precies dat is ook de reden dat Gudde er nog zit. Financieel en qua presenteren doet hij hele goede dingen voor de club. Sportief heeft hij hopeloos gefaald en doet die dat nog steeds met de keuze voor deze timide assistent. Die had nooit in deze situatie de leider moeten zijn.

16 april 2023 om 11:10

Financieel stonden we er niet heel veel slechter voor dan andere ploegen. Denk dat jij doelt op het verhaal van Corona, dat Groningen toen aangaf dat ze het moeilijk hadden? Dat was toen bij elke club zo, maar wij waren er ook transparant in. Financieel staan we er prima voor, dit is ook bevestigd door Gudde. Het is misgegaan doordat er een scala aan foute beslissingen is gemaakt. Deze zijn veelal door Fledderus gedaan, die te weinig werd gecontroleerd door Gudde (heeft dit ook zelf toegegeven). Er zijn spelers verkocht op de laatste dag van de markt, er is vansf moment 1 geen goed contact geweest tussen het aankoopbeleid en de trainer (dit bevestigde Buijs ook). Er zijn verkeerde keuzes gemaakt na het ontslag van Wormuth, tijdens de wintertransfermarkt zijn er fouten gemaakt (ook al bevestigd in interviews met Gudde). Intern blijkt het in de managementlagen niet goed te zijn gegaan (daarom wordt dit nu ook aangepakt, met een Management team, nieuwe functie voor Langeler etc). Er zaten te veel prestatiemensen in de staf en te weinig mensenmensen. Er was geen goed contact onderling en daardoor is er zoveel mis gegaan.

In de competitie zijn gekke dingen gebeurd. Maar Groningen gaat dit keer niet voor een stunt zorgen.

16 april 2023 om 10:35

Hoogst haalbare is nacompetitie. Maar met clubs als Willem2 Als mogelijke tegenstander ook een pittige opgave.

als team gestreden??? ga toch weg, afgelopen weken vond ik ons echt niet slecht spelen ja we winnen niet maar speelde voor dit fc oke wedstrijden. deze wedstrijd werd alles behalve gestreden, het leek nergens op. en hou toch op met suslov op CDM te zetten, dat bewijst maar dat deze kerel ( wil het niet eens een trainer noemen zo slecht) er helemaal niks van snapt.

16 april 2023 om 11:12

We hebben 0 mentaal karakter. Wie zouden trouwens anders op cdm moeten zetten? Suslov is daar niet geweldig maar wat was Duarte Dra-ma-tisch tegen utrecht. Pelupessy heeft al laten zien alles behalve basismateriaal te zijn. Suslov is best of de rest.

16 april 2023 om 12:50

ik denk dat als je suslov linie naar voren zet je meer dreiging hebt met zijn vechtlust. hij staat zovaak op de verkeerde plek waardoor er ruimtes vrij komen die je niet wilt. ik snap we hebben niet veel, alleen ik zou dan eerder CB of FB op cdm zetten en dan suslov links zoals die ook doet bij interlands en het daar goed doet.

Van stunten met Robben, naar volgend seizoen in de KKD tobben.

16 april 2023 om 11:13

Van met de KNVB beker staan, naar op de vrijdag naar MVV Maastricht gaan!

,,We gaan voor een wonder"
Ik denk dat het team dat ,,wonder"zelf moet creèren, want wat ik gisterenavond zag had daar weinig van weg.
Hoezeer ik FCG, en elke erdivisieliefhebber handhaving gun, hoef je weinig verstand van het spelletje te hebben, om te zien dat het voor dit seizoen waarschijnlijk over is.
En volgens een aantal reageerders op dit item, een idee, om alvast een plan te maken voor komend seizoen.
In ieder geval proberen om de selectie minimaal in stand te houden of eventueel te versterken.
Het zal ook van de clubkas afhangen.

Het vertrouwen van het hele team is weg. Het is angstvoetbal geworden.
Dat vertrouwen is echt niet zomaar terug, en daarom denk ik dat ze het niet meer gaan redden.

Ik kan mij de wedstrijd Groningen - PSV (4-2) nog herinneren van dit seizoen.
Hadden ze die instelling en het vertrouwen maar het hele seizoen gehad. Dan waren ze in de top 10 geeindigd!

Met deze trainer komt er geen wonder. Geen enkele progressie geboekt, wisselbeleid slaat nergens op.
Een keeper die wekelijks blundert, een Balker centraal die geen man dekt, Suslov ver onder de maat.en toch wekelijks de zelfde falende spelers blijven opstellen. Gudde dient de allerlaatste strohalm te pakken en deze drolletje drie de laan uit te sturen en Buijs smeken of hij de zweep de laatste wedstrijden er over wil halen. Er dient met het mes tussen de tanden gespeeld te worden in deze situatie maar ik zie alleen een tandeloos elftal doelloos heen en weer rennen. En een coach die een verkeersregelaar staat te imiteren. Nee, zo doorgaan en we zijn reddeloos verloren.

16 april 2023 om 11:18

Daar hadden ze het bij de koffiecorner ook over. Van de Ree ontslaan is een zwaktebod. Wie wil er nu voor 6 wedstrijden, waarin niks te winnem valt instappen, zonder perspectief naar volgend seizoen. Dan moet Ree ook nog een ontslagvergoeding mee, moet je zoiemand ook direct klaar hebben staan. Ik snap dat iedereen die Groningen liefhebber is dit denkt, maar dit creeert alleen maar meer onrust. Het is over, dat wonder komt er niet met deze selectie omdat onze selectie geen persoonlijkheid heeft. We hebben 20 wedstrijden verloren, laatste keer dat dit gebeurde was in de jaren 70. De grens voor veiligheid is 34 punten, we hebben er nu 17 en er zijn nog een handvol wedstrijden te gaan. We zijn al reddeloos verloren.

16 april 2023 om 11:46

Of het een zwaktebod is zou ik maling aan hebben, het gaat om lijfsbehoud. Een afkoopsom voor de laatste 6 wedstrijden zal geen godsvermogen zijn voor iemand die de club toch al verlaat en meer onrust als er nu al is gaat er ook niet komen.. Dat er niet iemand direct klaar staat ben ik met je eens maar je kunt in ieder geval zeggen dat je er alles aan gedaan hebt in plaats van je er al bij neer te leggen en lijdzaam toe te zien hoe dit afloopt. Dit krijgt Gudde straks op zijn brood. En ja, waarschijnlijk zijn we al reddeloos verloren maar zolang er leven is, is er hoop....

We leggen ons er nog niet bij neer, we geven nog niet op! Wat een wanhopige teksten.. Ze moeten dit wel zeggen. Je kunt moeilijk zeggen: het is klaar, over en uit.. We hebben een slecht tot matig seizoen gedraaid.. We hebben pech gehad en nu moeten ons richten om kampioen te worden in de kkd. Met nog 6 wedstrijden te gaan.. Maar dan ben je tenminste wel eerlijk. Groningen en Cambuur gaan naar de kkd dat staat vast. En Excelsior of Emmen speelt nacompetitie. Hoe hard het ook is dat is de voetbalwet!! Met Dickie zie ik ze volgend seizoen gewoon weer promoveren naar de Eredivisie.. Gewoon zo'n tegenvaller als Twente destijds heeft gehad. Je wordt er uiteindelijk alleen maar sterker van!! Kijk maar hoe Twente terug is gekomen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren