Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Groningen-flop maakt voor derde keer miljoenentransfer en tekent bij Villarreal

Laatste update:

Voormalig FC Groningen-spits Alexander Sorloth heeft een transfer naar Villarreal afgerond. De 27-jarige Noor, die in de Eredivisie niet wist te slagen, tekent voor vijf jaar bij El Submarino Amarillo. Sorloth komt over van RB Leipzig, dat volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano maximaal tien miljoen euro overhoudt aan de deal.

Afgelopen twee seizoenen speelde de boomlange spits ook al in LaLiga. Real Sociedad huurde Sorloth tweemaal van Leipzig. Voor la Real speelde hij in totaal 90 wedstrijden, waarin hij 24 keer het net wist te vinden. Eerder stond Sorloth onder contract bij Rosenborg BK, FC Groningen, FC Midtjylland en Crystal Palace en werd hij verhuurd aan KAA Gent en Trabzonspor. In Turkije kende de aanvaller zijn succesvolste periode, toen hij in 34 competitiewedstrijden 24 doelpunten maakte.

In Spanje zal de 49-voudig international van Noorwegen de concurrentiestrijd aangaan met Gerard Moreno, José Luis Morales en nieuwbakken Villarreal-aanvaller Ben Brereton Díaz. De Chileen kwam eerder deze zomer over van Blackburn Rovers. Verder trok de nummer vijf van het afgelopen LaLiga-seizoen middenvelder Denis Suárez, aanvaller Ilias Akhomach en verdediger Matteo Gabbia aan.

Sorloths avontuur in Groningen werd nooit een succes. De linkspoot kwam in januari 2016 voor ruim een half miljoen euro over van het Noorse Rosenborg, maar kon destijds moeilijk aarden. Hij speelde 43 wedstrijden voor de Trots van het Noorden, waarin hij slechts 6 keer trefzeker was. Onder de Groningse fans stond Sorloth dan ook vooral bekend om zijn missers.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bijzondere transfer alweer. Zie nog steeds niet in wat hem goedmaakt. Bij groningen was het trouwens echt een groot drama. Maarja niet elke spits kan functioneren met weinig tot geen aanvoer

26 juli 2023 om 11:15

Sorloth was alsof we een lantaarnpaal in de spits hadden. Daar kan je ook een bal tegenaan schoppen en dan het doel in laten stuiteren. Wat was hij slecht. Een van de slechtste spitsen in tijden bij ons.

26 juli 2023 om 11:23

Is Groningen de afgelopen jaren ook niet een van de lastigste teams om voor te spelen als aanvaller zijnde? Kan me niet heugen dat het daar voor het laatst soepel draaide

26 juli 2023 om 18:35

Uhm Pepi is naar PSV gegaan, Strand Larsen is naar Celta gegaan. Ik denk dat je verder moet kijken dan teletekst of een enkele samenvatting. Sorloth speelde overigens gewoon in een degelijk FC en was daar een van de zwakste. Hoeft overigens niks te zeggen, soms pas je gewoon niet binnen een team. Daar zijn voldoende voorbeelden van.

26 juli 2023 om 11:35

Bij Sociedad was hij echt wel prima hoor. Een beetje in de Haalandrol, maar dan uiteraard een paar klasses minder. Beresterk, lang en een goed schot. Als hij eenmaal op gang is gekomen nog snel ook, hij moet alleen de bal niet in z'n voeten krijgen, dan gaat het helemaal mis.

26 juli 2023 om 13:34

een spits kan zich zelf toch ook ontwikkelen?

Offtopic: Villarreal haalde ook Santi Comesaña van Rayo Vallecano.

Ontopic: Ik weet het niet met deze jongen. Presteert heel wisselvallig, en is toch alweer 27. Gerard Moreno speelt hij er sowieso niet uit en ik denk dat Brereton Díaz de andere spits wordt.

Ik heb Sorloth gevolgd bij Trabzonspor en daar scoorde hij erop los. Voor de rest is hij overal niet echt geslaagd. Ik denk dat een mindere competitie meer zijn niveau is. De Europese subtop is te hoog gegrepen voor hem.

Wel grappig dat als een spits hier veel doelpunten maakt,dat men dan zit te zeiken dat het maar de eredivisie is en de speler ongeschikt is voor het buitenland. Deze kerel bakt er hier helemaal niks van en in in het buitenland wel,betekent dat dan nu weer dat de eredivisie beter is dan die competities?

26 juli 2023 om 12:02

Mocht je een scherpe 10 hebben met zuivere steekpasjes en/of twee snelle vleugelaanvallers met goeie voorzetten. Dan kan je heel veel profeit hebben met een spits als sörloth.

26 juli 2023 om 14:49

Nee goed nadenken; omdat hij bij Groningen geen aanvoer kreeg. Wil niet zeggen dat hij een wereld spits is als hij goede aanvoer kreeg. Maar kwaliteit medespelers is onderdeel van zijn falen en was nog jong(heeft zich ontwikkeld)

26 juli 2023 om 14:56

Dat zou betekenen dat topscorers in de eredivisie het in het buitenland juist ook goed moeten doen,want de kwaliteit van hun medespelers ligt hier ook lager. Misschien is het wel gewoon zo dat iedereen eens moeten ophouden te zeiken over "heeft het alleen in de eredivisie laten zien" en beseffen dat het gewoon per speler anders is en dat de eredivisie zo slecht nog niet is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren