Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gokschandaal in Engeland: 10 jaar schorsing voor bewust pakken gele kaart

Laatste update:

De actieve loopbaan van Kynan Isaac lijkt een vroegtijdig einde te kennen. De FA heeft de 29-jarige verdediger van amateurclub Stratford Town voor tien jaar geschorst vanwege het inzetten op een wedstrijd waarbij hij zelf betrokken was. Isaac kreeg afgelopen seizoen een gele kaart in het duel met Shrewsbury Town (5-1 nederlaag) en naar nu blijkt hebben hij en zijn vrienden veel geld ingezet bij de bookmakers.

Isaac werd in augustus schuldig bevonden aan spotfixing. Er is in dit geval geen sprake van matchfixing, omdat de uitslag van de wedstrijd in de eerste ronde van de FA Cup niet is beïnvloed. Uit onderzoek komt naar voren dat de verdediger van Stratford Town in de 84ste minuut van de bekerontmoeting bewust een gele kaart pakte. De Engelse voetbalbond neemt de zaak hoog op en is dinsdag dus met een schorsing voor tien jaar naar buiten gekomen.

De ervaren verdediger speelde afgelopen seizoen op het zevende niveau in Engeland en voor duels op dat niveau worden normaal gesproken geen specifieke weddenschappen aangeboden door de bookmakers. Omdat de bekerwedstrijd rechtstreeks werd uitgezonden door ITV waren er voor deze keer wel diverse weddenschappen beschikbaar. De FA stelde een onderzoek in toen er opvallend veel geld was ingezet op een gele kaart voor een relatief onbekende speler.

Het bestuur van Stratford Town heeft nog niet officieel gereageerd op de megaschorsing voor Isaac, die tot volgend jaar zomer vastligt bij de amateurvereniging. De BBC meldt dat de verdediger geen details wenste prijs te geven rondom zijn telefoonrekening en internetservice en dat hij op 19 augustus van dit jaar per email aangaf onschuldig te zijn. De FA benadrukt echter dat er sindsdien geen enkel contact is geweest met Isaac. De routinier was tussen augustus 2016 en november 2021 betrokken bij in totaal 347 weddenschappen op voetbalwedstrijden. Het is nog niet bekend of Isaac in hoger beroep gaat.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ongelooflijk. Een amateur speler in Engeland pakt een gele kaart. Bewust. Goed dat Voetbalzone hier aandacht aan besteed met deze duidende titel.

18 oktober 2022 om 21:05

Het gaat erom dat er illegaal op gegokt is. Dat het op een laag niveau is, maakt het minder boeiend, maar boeiend genoeg.

Wat ik trouwens ook opvallend vind: "...die tot volgend jaar zomer vastligt bij de amateurvereniging". Hebben spelers daar contracten? Amateur zijn en een contract hebben lijkt me met elkaar in tegenspraak?

18 oktober 2022 om 21:11

Hebben sommige spelers bij de hoge amateurteams hier niet ook een contract? Lijkt me eerder semi-prof

18 oktober 2022 om 22:17

Zevende niveau van Engeland is semi-prof en je hebt in Nederland trouwens ook gewoon contracten op amateurbasis, niets raars aan. Je kan in de derde klasse zaterdag hier al geld verdienen en daar horen contracten bij.

18 oktober 2022 om 22:18

ok wist ik niet, dank

18 oktober 2022 om 21:07

Geeft aan hoe ver het gokken zit.. Dat iemand inzet op winnen, verlies, gelijkspel, tot daar aan toe. Er zijn al zoveel gevallen van matchfixing geweest, dat is dan nog maar hetgene is uitgekomen.
Gokken op wie een kaart pakt of hoeveel. Dat is erover en om problemen vragen.

18 oktober 2022 om 22:41

Gokken op winnen verlies of gelijkspel tot daar aan toe? Gokken op je eigen wedstrijden is not done. Waar er ook op ingezet wordt

Ik lees nergens dat hij z'n geld moet inleveren. Best een lucratieve deal gemaakt misschien? Weet er iemand meer?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren