Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Goed nieuws voor Feyenoord: ‘Blessure Calvin Stengs valt mee’

Laatste update:

De blessure van Feyenoord-middenvelder en Oranje-international Calvin Stengs lijkt mee te vallen, zo meldt De Telegraaf zaterdagochtend. De 25-jarige linkspoot is zondag tegen PSV nog niet van de partij, maar uit een scan blijkt dat de schade aan zijn knie meevalt. Dat is een behoorlijke meevaller voor Stengs en zijn werkgever, daar donderdag na afloop van het gewonnen bekerduel met FC Groningen (2-1) werd gevreesd voor een zware kruisbandblessure.

Journalist Marcel van der Kraan van De Telegraaf brengt zaterdag het goede nieuws. “Een zucht van verlichting bij Feyenoord. Uitgebreid onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat Calvin Stengs ondanks veel pijn bij een tackle van Groningen-verdediger Marvin Peersman geen ernstige schade aan zijn rechterknie heeft opgelopen.”

Stengs werd in de slotfase van de halve finale tegen Groningen uit de wedstrijd geschopt door Peersman en moest per brancard van het veld. De middenvelder voelde meteen dat het mis was na de tackle van de linksback en greep onmiddellijk naar zijn knie. Stengs kermde het uit van de pijn en verliet al huilend per brancard het veld onder luid applaus van Het Legioen.

Stengs stond in het verleden al eens veertien maanden aan de kant wegens een zware knieblessure, waardoor trainer Arne Slot vreesde voor het ergste. De succescoach sprak vrijdag tijdens de persconferentie nog lovend over Stengs. “Calvin is de enige echt creatieve middenvelder, een passende speler.”

Slot is dit seizoen erg voorzichtig met Stengs, zo onthulde hij. “We hebben geprobeerd om hem af en toe minder te laten spelen om hem te sparen. Qua belasting ging dat goed, maar je kunt niets doen aan zo'n tackle zoals donderdag.”

Feyenoord nam Stengs afgelopen zomer voor 6 miljoen euro over van OGC Nice. Dat de linkspoot direct van waarde is geweest voor de regerend landskampioen, is ook te zien aan zijn gestegen waarde op Transfermarkt. Volgens de gerenommeerde Duitse website is Stengs inmiddels 15 miljoen euro waard.

Sinds zijn komst naar Feyenoord speelde Stengs al 34 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor 7 doelpunten en 14 assists. De middenvelder annex rechtsbuiten hoopt komende zomer met Oranje actief te zijn op het EK, maar ontbrak na donderdag logischerwijs in de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman. Achtvoudig international Stengs was tijdens de laatste interlandperiode driemaal trefzeker in het uitduel met Gibraltar (0-6 winst).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zag direct dat het een schwalbe was. Peersman raakt hem nauwelijks..



Gelukkig valt het mee, bijzonder vieze overtreding.

2 maart 2024 om 07:47

Hij liet zich inderdaad makkelijk vallen. Tranen voor de bühne. Tijdrekken.. echt tijd voor die zuivere speeltijd. 🤔

2 maart 2024 om 07:59

Of het een schwalbe was laat ik in het midden. Maar gelukkig valt het mee voor hem. Hij weet wat het is lange blessure.

Kan hij gelukkig toch mee naar het ek

2 maart 2024 om 09:29

Precies zou hem ook meenemen. Deed het goed toen tegen Gibraltar en leek juist weer wat beter te spelen van de week.

2 maart 2024 om 09:46

Brengt ook wel creativiteit mee. Het is niet altijd goed wat hij laat zien. Maar als het lekker loopt ziet hij openingen die anderen niet zien. En daarvan zijn er niet veel spelers in oranje.

Hoop echr dat het meevalt, zou enorm zuur zijn als er door zo'n actie in de slotfase van een besliste wedstrijd (op zo'n onzinnige plek) een streep door het seizoen gaat (en een eventuele eindronde).

Ook met het oog op volgend seizoen zou een volledige voorbereiding met Feyenoord weleens heel belangrijk kunnen zijn. Hij sloot dit jaar toch wat laat aan en dat merkte je.

2 maart 2024 om 08:39

Benieuwd wat dan de diagnose is. Als je zo die knie zag draaien moet er in ieder geval wel wat bandjes zijn opgerekt, uitgerekt of wellicht een binnen of buitenband ingescheurd (staat van minimaal 6 weken voor dat die zich weer herstellen). Wel fijn want weer zo lang eruit gun je hem niet en ook wat jij zegt met oog op wat komen gaat.

2 maart 2024 om 16:50

Helaas door persoonlijke ervaringen leek het me al niet de kruisband. Na zien van de beelden leek het me ook een binnenband. Das puur op zien van beelden. Maar net wat jij zegt, een binnenband is ook minimaal 6 weken normaliter..

2 maart 2024 om 21:53

Heb zelf m’n kruisband afgescheurd en ook m’n binnenband daardoor. Maar ja die 6 weken had ik niet eens door (herstel van m’n binnenband) was bezig met m’n knie operatie klaar maken voor een nieuwe vervangende kruisband.

Dat zou goed nieuws zijn voor Stengs zelf! Is het slachtoffer van een schandalige aanslag, onbegrijpelijk dat er bij de bond geen ophef is ontstaan over deze actie.
Sterkte Calvin!

Ik ben heel blij dat het mee lijkt te vallen. Hij zal ongetwijfeld ook enorm geschrokken zijn. Had het idee dat de tranen meer door de schrik waren dan door de pijn, de angst om er weer zo lang uit te liggen.
Groningen moet even een gesprek gaan inplannen met Peersman. Tegen Jong Ajax ook al een keer over de schreef gegaan. Ik heb oprecht niet het idee dat hij Stengs bewust probeert te blesseren, maar het mag wel een tandje minder en iets minder onbezonnen. Zeker als de bal al een tijdje weg is.

2 maart 2024 om 11:00

Circus peersman he kan in je voordeel werken kan in je nadeel werken maar deze capriolen haal je er niet uit bij hem

Dat is goed nieuws, gelijk Stengs meenemen naar het EK ipv Wijnaldum.

2 maart 2024 om 12:16

ook zonder Stengs kan je Wijnaldum gewoon thuis laten. Het is al lachwekkend dat hij er nu bij zit.

Mag hopen dat ze Koeman is flink onder vuur nemen met vragen en ook door vragen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren