Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Giroud moet plek onder de lat ‘afstaan’: Milan kiest gedwongen voor 40-jarige

Laatste update:

Een heuse keeperscrisis bij AC Milan. I Rossoneri nemen het zondag op tegen Juventus en kunnen dan niet beschikken over eerste keus Mike Maignan en reservegoalie Marco Sportiello. De club is daardoor genoodzaakt om Antonio Mirante op te stellen.

De veertigjarige Mirante fungeert als derde doelman bij Milan en kwam tot op heden niet verder dan acht speelminuten voor de club. Vorig seizoen mocht hij op de laatste speeldag in minuut 89 invallen tegen Hellas Verona. Milan had zich toen al verzekerd van een plekje bij de eerste vier, en dus Champions League-kwalificatie, waardoor de club zich een 'feestwissel' kon veroorloven. Mirante stond inclusief blessuretijd acht minuten op het veld.

Zondag is de situatie totaal anders. Milan staat eerste met 21 punten en hoopt het als derde geklasseerde Juventus (17 punten) een grotere achterstand te bezorgen. Dat zal het met Mirante moeten doen, daar eerste keus Mike Maignan geschorst is.

De Frans international liep in het spectaculaire slot bij Genoa (0-1) een rode kaart op voor een keiharde overtreding met zijn knie vooruit op Caleb Ekuban. Het leverde Maignan uiteindelijk slechts één duel schorsing op: Juventus-thuis.

Omdat tweede keus Sportiello kampt met een kuitblessure, die hem naar verluidt een dag of tien aan de kant houdt, moet Mirante de ballen tegenhouden tegen Juventus. De laatste keer dat Mirante negentig minuten in actie kwam, was in april 2021. De goalie moest toen met AS Roma drie tegendoelpunten slikken tegen Torino (3-1).

Giroud
In het duel met Genoa moest Olivier Giroud plots het doel verdedigen na de rode kaart voor Maignan. De spits speelde zowaar een heldenrol in blessuretijd door door de bal nét op tijd voor de voeten van George Puscas weg te plukken. Daarna wist de routinier de bal klemvast te pakken. Het bleek uiteindelijk genoeg om de voorsprong over de streep te trekken. Na het laatste fluitsignaal stond de Fransman in het middelpunt van de feestvreugde.

De heldenrol van Giroud werd na afloop van het duel breed uitgemeten in de media én door Milan zelf. De club plaatste de topscorer aller tijden van Frankrijk op zijn eigen website tussen de doelmannen in. Daarnaast kon het keeperstricot met zijn naam gedrukt worden. Het keepersshirt raakte razendsnel uitverkocht. Overigens moet Milan het zondag tegen Juventus ook doen zonder Theo Hernández. De linksback pakte tegen Genoa zijn vijfde gele kaart van het seizoen en moet dus toekijken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hebben ze niks bij de jeugd van Milan lopen

19 oktober 2023 om 17:19

Kan je eens je derde keeper opstellen, vraag je om een keeper uit de jeugd. Waar word deze man dan voor betaald? Aanwezig zijn bij de trainingen ?

19 oktober 2023 om 17:49

Volgens Arne slot wel. In mijn ogen moet de derde keeper spelen als de eerste en tweede keeper niet beschikbaar zijn. Anders kan je net zo goed iemand van de amateurs die rol geven voor minder salaris

20 oktober 2023 om 09:44

Het is meer van een jeugd keeper kan je mee verder maar met alle respect een 40 jarige die amper speelt en geen toekomst meer heeft, zou ik altijd laten zitten.

Wij zullen als ter compensatie Fagioli niet opstellen.

19 oktober 2023 om 18:42

Daar kun je wel een gokje mee wagen

Heeft Tyton al een club?

19 oktober 2023 om 17:45

Zeker. Is dit seizoen 2e keeper bij Twente

Ik had de samenvatting van afgelopen wedstrijd nog niet gezien. Net de samenvatting gezien, wat een held zeg die Giroud!

Gewoon Giroud opstellen. Is niet voor niks opgenomen in het team of the week van EA ;-)

ik wou zeggen, Drommel is beschikbaar! maar dat wil ik ze niet aan doen haha

Die Mirante is gewoon een prima sluitpost!

19 oktober 2023 om 20:54

Mirante was lachwekkend tegen oefenwedstrijd tegen psv, dusja, spannend

Hahaha oprecht leuke titel voor dit stukje

denk je op je veertigste gewoon als halve keeperstrainer een lekker zakcentje binnen te slepen moet je der nog voor werken ook.

Erg vervelend. Vorig jaar hetzelfde probleem bij Milan. Tatarusanu heeft zoveel punten gekost dat seizoen. Was ik eindelijk blij dat we een beetje een fatsoenlijke 2e keeper hebben gehaald, is die ook weer afwezig wanneer het moet. Het is elke keer weer iets. Gelukkig is Maignan alleen maar geschorst. Maar zie het ook zo weer gebeuren dat hij gauw weer langdurig afwezig is. En dan zit je weer aan de 3e keeper vast, die overigens ook geen puntenpakker is.

Waarom stellen ze Giroud niet op? Moet Mirante nog uit zijn winterslaap gewekt worden op 40-jarige leeftijd. Die dacht gewoon nog even wat geld te harken bij een topclub hahaha...

Sportiello moet er eindelijk eens zijn, is hij er niet verdomme!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren