Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gijs Smal gaat in op fluitconcerten van FC Twente-fans en wordt emotioneel

Laatste update:

Gijs Smal heeft zaterdagavond na afloop van FC Twente – Sparta Rotterdam (2-1) gereageerd op de geruchten dat hij na dit seizoen naar Feyenoord vertrekt. Bij ESPN herhaalde hij dat er nog niks officieel is. Ook ging hij in op de fluitconcerten richting hem van de Twente-aanhang.

Deze week werd bekend dat de linksback, na dit seizoen transfervrij, vanaf komende zomer zo goed als zeker bij Feyenoord speelt. Zelf reageerde Smal daar overigens nog op door het 'geruchten' te noemen.

Toch lijkt het al min of meer zeker dat Smal deze zomer transfervrij vertrekt, en daar zijn de Twente-fans niet blij mee. Zij floten Smal meermaals uit als hij aan de bal was, in de beginfase van het duel met Sparta. Na afloop van het duel krijgt Smal bij ESPN te vraag in hoeverre hij zich daarop had voorbereid.

"Ik heb het er gisteren al met mijn trainer (Joseph Oosting, red.) over gehad, en met Arnold Bruggink (technisch directeur van Twente, red.)", begint de verdediger. "Je weet dat zoiets kan gaan komen. En hoe bereid je je daarop voor? Niet. Ik krijg die eerste bal, en ze beginnen te fluiten. Ik snap het ergens ook wel, dat is het ook. Dat zoiets naar buiten komt, vond ik sowieso al raar. Want er is nog niks."

Toch wil Smal niet zeggen dat er helemaal niks speelt tussen hem en Feyenoord. "Ik zou liegen als ik nooit contact met ze heb gehad. Ik ben transfervrij, ik ben me aan het oriënteren. Dus ik heb ook met andere clubs contact gehad. Nu doen ze net alsof ik al speler van Feyenoord ben, en dat is gewoon niet waar. Dus ik snap dat de supporters balen dat ik transfervrij wegga."

Toch kon Smal ook op steun rekenen van de Twente-aanhang. Bijvoorbeeld toen hij tien minuten voor tijd werd gewisseld. "Aan het einde van de wedstrijd word ik gewisseld, en volgens mij beginnen er heel veel mensen voor me te klappen en staan ze op. Dat waardeer ik enorm, ik heb hier vier mooie jaren gehad."

Zichtbaar emotioneel gaat hij verder. "Ik vind het prachtig dat ze me dat geven. Dat doet ook wat met je als mens. Ik ben hier transfervrij gekomen. Toen waren er vier keepers, vier spelers geloof ik. De rest was aangevuld met jeugd, transfervrije spelers of huurlingen. Als we op deze voet doorgaan, ga ik weg met Champions League-voetbal. Dan heb je wel wat neergezet denk ik. Ik vond dit wel een heel mooi gebaar", besluit Smal.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone (Feyenoord/Ajax/PSV/Transfer) nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat hij weggaat lijkt me wel duidelijk, maar het verbaast me dat in Twente een overstap naar Feyenoord zo gevoelig ligt. Waar zit die pijn? Dat zijn toch geen gezworen rivalen?

9 maart 2024 om 22:33

Heeft helemaal niets met Feyenoord te maken. Bijna iedereen klapte ook voor hem. Zoeken naar sensatie

9 maart 2024 om 22:39

Klopt. Smal heeft lang onderhandeld en gaat weg. Ik gun hem de volgende stap wel, heeft leuke dingen bij ons gedaan. Beetje jammer dat er weer sneuneuzen op staan om dit weer aan te grijpen om Twente/supporters zwart te maken.

9 maart 2024 om 23:15

Maar hij zegt toch zelf dat ie wordt uitgefloten in het begin? Nu kun je wel naar iedereen gaan wijzen en 'sneuneuzen' aanwijzen, maar misschien eerst eens bij je eigen groep gaan kijken waarom het nodig is om zo'n jongen in eerste instantie uit te fluiten. En dan krijg je weer het welbekende 'kleine groepje dat het voor de rest verziekt'. Maar uiteindelijk zitten die sneuneuzen gewoon bij jullie op de tribune en geven zij de aanleiding voor deze discussie.

9 maart 2024 om 23:35

Ik was er niet bij, maar vind dat het moet kunnen, een beetje fluiten om te laten weten dat je het niet eens bent met z'n keuze om niet bij te tekenen, en de club niets te laten verdienen aan je. Het was eventjes, en daarna stond iedereen weer achter de ploeg zoals het hoort.

10 maart 2024 om 00:09

Ik vind dit altijd zo’n onzin, fluiten omdat hij niet wil bijtekenen, hoe oud zijn we? Hij is gratis gekomen in een hele slechte periode en heeft bijgedragen aan waar Twente nu staat. Had je ook gefloten als Twente hem na een jaar had weggetrapt? Dit soort dingen zijn zo eenzijdig altijd. Club mag alles en staat altijd in haar recht en wanneer spelers voor zichzelf kiezen dan fluiten en het liefst op de bank of tribune zetten..

10 maart 2024 om 00:25

Sieb, dit is echt een non-discussie. Als je ook maar 5 minuten van de wedstrijd gezien hebt, weet je dat je onzin praat. Er werd tweemaal kort gefloten, wat ik niet zou doen. Ik begrijp het echter wel, aangezien Smal Twente wel een tijdje aan het lijntje gehouden heeft. Dat mensen daar kort even voor fluiten en hem daarna weer aanmoedigen, wat is daar mis mee? Daarbuiten reken je mij tot de mensen die fluiten, chapeau. En heb je het over mijn groepje. Dat zegt al genoeg over je vooringenomenheid.

10 maart 2024 om 00:44

@oenieboy: smal heeft zijn vorige club dan ook aan een lijntje gehouden als ie transfervrij is gekomen. 0 reden om hem uit te fluiten: hij kwam gratis en vertrekt gratis naar een betere club met een beter salaris

10 maart 2024 om 10:53

@Oenieboy; "jammer dat er weer sneuneuzen op staan om dit weer aan te grijpen om Twente/supporters zwart te maken." Met sneuneuzen doel je op de Twente supporters die hem uitfluiten toch? Er zijn namelijk geen 'tussenpersonen' hier. Smal wordt uitgefloten en praat hier over in een interview. Of dat uitfluiten nou terecht was of niet, en of het nou kort of lang was.

9 maart 2024 om 22:34

De pijn slaat nergens op. Bestuurlijk liggen feyenoord en twente elkaar niet dat is dacht ik begonnen met de transfer van Fer al destijds.
Ik vind Twente een mooie club. En bestuurlijk tjah Streuer doet zijn werk goed en andersom ook.

9 maart 2024 om 22:41

Die soap rond Zerrouki was goed recht van Twente, net zo goed als dat het terugkomt wanneer de status van rivaal niet helemaal wordt waargemaakt.

Maar de vijandigheid vind ik zo vreemd. Fer was gewoon de status op dat moment, pijnlijk naar we waren toen minder dan Twente.

9 maart 2024 om 22:43

Ik snap die "rivaliteit" ook nooit zo goed. Vind Feyenoord een mooiere club dan PSV en Ajax en ik denk dat Twente en Feyenoord meer gemeen hebben dan ze toe willen geven (qua cultuur dan)

9 maart 2024 om 22:48

Volgens mij is het begonnen in de jaren ‘80 met de vrienden van Schmidt

9 maart 2024 om 23:04

Heel veel kwaad bloed werd gezet bij het doodsteken van Erik Lassche, de vuurwerkgeluiden de dag na de ramp, en elk jaar sindsdien. Dit zit bij veel Tukkers dieper dan menigeen denkt en heeft veel impact gehad. Bestuurlijk ongenoegen is daarbij slechts peanuts.

9 maart 2024 om 23:52

@NJfromVOL - Robin? Leg dat eens uit, want dat snap ik niet.

10 maart 2024 om 11:42

Kijk de ware reden! Het punt dat bijna nooit ergens benoemd wordt.

10 maart 2024 om 03:57

Heeft niks met Feyenoord te maken en alles met Smal zelf.
Doet al een hele tijd moeilijk met de onderhandelingen bij Twente. Dan komt er een lek, dat hij bijna rond is met Feyenoord. In plaats van aan te geven dat het zo is, kiest hij er voor om te liegen tegen de fans en ze gerust te stellen.
Dat wordt hem niet in dank af genomen, ondanks dat klappen ze wel voor het spel van vandaag.

Overigens er zijn al zoveel spelers naar Feyenoord gegaan, geen van die spelers hebben de supporters uitgefloten. Velen wordt zelfs een spandoek voor gemaakt dat het ze goed gaat.

Dat gezegd te hebben, is het enige kwaad bloed dat Twente supporters hebben, gericht op de Feyenoord supporters. Puur omdat het elke keer weer Massaal vuurwerk geluiden te maken. Om alle doden balchelijk te maken.

10 maart 2024 om 05:13

Denk dat het vooral komt door het gesteggel met Zerrouki en sindsdien het moddergooien onderling.
Twente supporters zeiden vrij vaak dat Feyenoord niet persé een stap omhoog is. En zo werden er ook weer dingen terug geroepen haha.

10 maart 2024 om 09:36

Nee, begon met het neersteken, toen vuurwerkgeluiden etc. Dat Feyenoord een stap omhoog is, is duidelijk aan de hand van salaris en ranglijst (nummer 4 naar 3).

Lelijk van Twente supporters; maar de fans hebben wel vaker last van grootheidswaanzin.

Verder vooral een hele mooie reactie van Smal, en ik verwacht dat het laatste fluitconcert hierdoor nu wel geweest is.

9 maart 2024 om 22:36

Sneue reactie weer. Ik denk dat nog niet 1 % hem uitfloot. Je hebt altijd dat soort figuren. De meeste mensen applaudisseerden gewoon.

9 maart 2024 om 22:37

Kerel, laat je niet zo leiden door zo'n bericht. Maar je beperkte conclusie zegt genoeg. Smal werd bij zijn eerste twee bal contacten door een klein groepje uitgefloten. Bij zijn wissel werd er massaal geklapt. En wat krijgt een eigen artikel op de hoofdpagina bij VZ? Die 50 man die kansloos fluiten.

Smal werd er emotioneel door, is toch mooi man. Maar nee, simpatico laat zich leiden door een verstandsverbijstering en typt iets doms om op te jutten.

9 maart 2024 om 22:53

Wat een sneue reactie inderdaad. Het overgrote deel van de supporters klapte gewoon! De haat naar Feyenoord heeft niks te maken met grootheidswaanzin maar zit hem vooral in de moord door feyenoorder op een Twentesupporter maar nog veel erger de reactie van de feyenoorders een dag na de vuurwerkramp!

10 maart 2024 om 00:45

@gestrekte poot: om een hekel te hebben aan een club omdat een groepje supporters 20 jaar geleden iets heeft gedaan is nog sneuer dan Smal uitfluiten omdat ie vertrekt

10 maart 2024 om 07:42

Madmarcel vuurwerkgeluiden worden nog steeds gemaakt. Niet alleen 20 jaar geleden.

10 maart 2024 om 08:07

We hebben het de dag na de vuurwerkramp niet over een "groepje". Maar ik had ook niet de verwachting dat je zou begrijpen. Daarbij gebeurt het nog steeds.

Hij kreeg juist een groot applaus bij zijn wissel en werd aan het begin even door een klein deel van het publiek even uitgefloten. Pure sensatie journalistiek van VZ.

10 maart 2024 om 00:08

In vak p werd hij redelijk hard uitgefloten. Totaal onterecht volgens mij.... speelde vandaag prima pot en imo logisch wat hij doet nu.. gewoon respect voor de dingen die hij heeft gedaan voor twente!!!

10 maart 2024 om 03:50

Sensatie journalistiek, terwijl hij het zelf nota bene aangeeft in het interview, wat niet eens van VZ is. Je ziet dat die jongen er flink van baalt, ook nog eens zelf transfervrij gekomen. Raar volk wat fluit.

Als hij het echt zo vervelend vind dan kan hij toch gewoon bijtekenen?

Onbegrijpelijk dat hij nog word opgesteld.

9 maart 2024 om 23:11

Want, hij heeft toch nog een contract?

9 maart 2024 om 23:16

De trainer stelt toch "gewoon" de beste elf op? Smal heeft vandaag laten zien daar onderdeel van uit te maken!

9 maart 2024 om 23:27

Als bestuur zou je dat moeten verbieden. Investeer in een jeugdspeler of in iedere geval iemand die volgend jaar nog bij je speelt. Alleen als je echt niemand meer hebt zou ik hem opstellen.

10 maart 2024 om 03:52

Twente leefde jaren op hurspelers. Weetje wel, spelers waarvan je weet dat ze een jaar blijven. Zullen we dat ook maar verbieden? Geen verschil tussen een huurspeler doe vertrekt of een speler die (transfervrij) vertrekt.

10 maart 2024 om 11:50

Ik kan me heel goed voorstellen dat Twente toch wel graag die derde plaats wil vasthouden. Dan kun je beter Smal opstellen dan "investeren in een jeugdspeler die volgend jaar nog bij je speelt". Anders speel je volgend jaar misschien toch Europa League in plaats van Champions League.

Persoonlijk vind ik Twente wel een mooi club. Altijd een vol stadion met fanatieke fans. Mooie rode shirts. Voor mij als Feyenoorder zit er dan ook totaal geen rivaliteit met Twente, maar ik begrijp dat Twente fans het niet leuk vinden als een speler transfervrij vertrekt.

Of het nu 2000 of 2 man is. Eigen spelers uitfluiten is triest. Dat moeten we ook niet proberen goed te praten. Je ziet het helaas bij bijna elke clubs gebeuren.

Wat betreft Feyenoord en Smal.
Ik vind het een prettige gedachte dat Feyenoord tegenwoordig in staat is om de linksback van de nummer nummer 3 van Nederland te halen om de back-up te worden op die positie. Mocht Hartman vertrekken gaat er ongetwijfeld iemand anders gehaald worden. Ook fijn dat Smal transfervrij gehaald wordt. Ik zou nu ook snel schakelen naar Brenet. Ook die is transfervrij en voor mij de ideale back-up voor Geertruida. Dan kunnen we afscheid nemen van Nieuwkoop. En hopelijk krijgen we toch die 6 miljoen voor Pedersen die door Sasuolo verplicht gekocht moet worden als ze in de Serie blijven. Dat zouden goede zaken zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren