Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gijs de Jong: ‘Ik zag het Nederlands elftal voorzichtig opstaan’

Laatste update:

Gijs de Jong, operationeel directeur betaald voetbal van de KNVB, is van mening dat het Nederlands elftal de neerwaartse spiraal heeft doorbroken in de wedstrijd tegen Italië. Ondanks de 1-2 nederlaag zag hij de ploeg van interim-bondscoach Fred Grim ‘voorzichtig opstaan’.

In zijn column op de website van de KNVB laat De Jong weten dat hij vindt dat de media de situatie bij Oranje slechter doet voorkomen dan deze in werkelijkheid is. “Ik hoorde dinsdag tv-presentator Toine van Peperstraten in zijn aanloop naar de voorbeschouwing op de oefeninterland Nederland-Italië letterlijk zeggen: 'Danny Blind is niet meer'. Toen schoot ik toch écht in de lach. Kom op zeg, er is niemand dood”, aldus De Jong.

“En die avond verdween de lach ook niet meer van mijn gezicht”, vervolgt hij. “Want ik zag het Nederlands elftal voorzichtig opstaan. In mijn achterhoofd danste mee dat al onze andere vertegenwoordigende elftallen goed presteerden. Zowel Onder 17 als Onder 19 kwalificeerden zich voor het EK en onder leiding van Art Langeler maakt Jong Oranje een nieuwe start.”

De Jong erkent dat het ontslag van Danny Blind niet te vermijden was. “Hij kent de cultuur en de wetten van het voetbal. Hij weet wat er gebeurt als resultaten uitblijven en je in de chauffeursstoel zit. Hoef je hem niet uit te leggen allemaal. De KNVB en hij zijn netjes uiteen gegaan. Nooit leuk, maar wel netjes dus.”

Het Nederlands elftal plaatst zich voor het WK in Rusland

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

zo Gijs, en nu weer even die kop uit het zand halen!

Ik zou veel meer respect voor hem (en de hele Knvb) hebben als ze gewoon toegeven dat de constructie met Blind niet heeft gewerkt en dat wij op dit moment in de hoek zitten waar de klappen vallen. Geveinsd optimisme is naã¯ef en kansloos!

30 maart 2017 om 13:44

Irriteer ik me ook mateloos aan. Zo'n Bert van Oostveen die ooit op een vliegveld Hiddink de maat wenste te nemen, heb ik nog nooit op een kritische noot op zijn eigen beleid kunnen betrappen. Nee, dan komt ie met de dooddoener :"achteraf is altijd makkelijk praten."

30 maart 2017 om 13:48

Opgestaan?? Heeft ie een andere wedstrijd zitten kijken ofzo? Zolang dit soort mensen belangrijke posities bij de knvb innemen komt het niet goed met het Ned elftal.

30 maart 2017 om 13:50

Mwah, Hiddink is nog altijd wel een prima naam om als coach te hebben lijkt me dus wel kloppen: achteraf is het makkelijk praten. Ik had er in ieder geval meer van verwacht. Alleen alles wat met Blind te maken had was gewoon een drama.

Na het ontslag van Hiddink hadden ze gewoon Blind erbij moeten ontslaan.

30 maart 2017 om 14:20

Precies dat met Hiddink kon twee kanten op en het heeft niet goed uitgepakt, had Koeman ook kenne overkomen maar dat is glazen bol kijken allemaal.
Maar idd Hiddink eruit blind ook gelijk weg nu linkt het soms dat veel mensen vergeten zijn dat het ek groten deels onder Hiddink is verspeelt, wat blind had kenne redden maar eerlijk is eerlijk dat mochten we niet van hek verwachten. Daarna is het 1 groot fiasco geworden met blind van basten en Gullit toen uiteindelijk grim erbij advocaat die ff binnenkwam en wegging.

30 maart 2017 om 14:24

Hiddink was al van tevoren een drama. Als je ook Koeman kon aanstellen. Dus wat dat betreft wel een fout die ook al toen meteen kon worden ingezien, en ook door veel supporters zo werd gezien.

30 maart 2017 om 14:58

De keuze voor Hiddink was gewoon te verklaren en was echt niet zo heel vreemd als mensen nu willen roepen. Koeman trok naar Southampton en werd daar eigenlijk pas echt een goede trainer. Daarvoor was het niet bijster bijzonder ofzo. Meningen waren hierover uiteraard verdeeld. Maar dat het verdeeld was geeft aan dat het geen drama keuze was.

De keuze om Blind alvast aan te stellen was echter wel een zeer slechte keuze, die vooraf al bekritiseerd werd.

30 maart 2017 om 15:23

Vind ik niet. Hiddink is een meester in het werken met vedettes en grote namen. Die geeft ze altijd het juiste gevoel en vrijheid. Als je ziet dat Oranje na Robben en Sneijder allemaal spelers heeft die jong zijn en het hele voetbalwereldje net ingaan, dan kun je nooit iemand aanstellen die er niet vol boven op zit. In 2014 was Koeman de enige topkanditaat die het meest geschikt was deze jonge groep. Maar in plaats daarvan dacht de KNVB we hebben grote sterren in huis (de Vrij, Blind, Strootman, Wijnaldum, Depay) die na de strakke docentjaren met van Gaal een coach nodig hebben die ze vrij laat. Is totaal gebleken dat je deze selectie niet losjes kan benaderen, te jong en onervaren.

31 maart 2017 om 09:22

Daarnaast werd Hiddink vooral op zijn naam gehaald. Hij had de laatste jaren weinig meer gepresteerd en was zelfs in kansloze projecten als Anzhi gestapt.

30 maart 2017 om 14:52

Het is gewoon erg jammer om te zien dat de bestuurders bij de KNVB vinden dat het Nederlands elftal het beter doet dan de media doet voorkomen. Hij toont hiermee aan dat de 32ste plek op de wereldranglijst goed is en dat het WK halen niet noodzakelijk is als het lijkt. Een sport bestuurder moet juist de sportmentaliteit uitspreken en uitstralen die bij top voetbal hoort! Het de beste willen zijn is er niet bij de bestuurders, hoe verwachten ze dit dan wel bij de voetballers? Het is juist goed voor de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal als de voetballers zelf om op het hoogste niveau constant aanwezig te zijn. Een keer falen is geen optie, zo glijden we alleen maar verder af.

30 maart 2017 om 17:31

Doet me weer een beetje denken aan toen we Spanje met 2-1 versloegen in dat vriendschappelijke potje.
Oranje was dramatische bezig aan de EK Kwalificatie we hadden verloren en toen begon de kritiek los te breken en iedereen had kritiek op Hiddink en de knvb en het spel van oranje.
Nou toen kwam de vriendschappelijke wedstrijd tegen spanje en die wonnen we met 2-1, wat ik een wonder vond want spanje tikte ons helemaal zoek in de 2e helft maar waren niet efficient zoals wel vaker het geval is bij ze.

In iedergeval de euforie brak uit we hebben spanje verslagen joepie we zijn weer opgestaan klonk het binnen de Knvb en bij de Oranje supporters. Nou de volgende EK kwalificatie wedstrijd speelde we volgens mij gelijk of verloren we weet ik niet meer zo goed, en kort er na werd hiddink ontslagen.
Als je het mij vraagt is de geschiedenis zich aan het herhalen maar dan nog erger want deze keer verloren we met 1-2 en klinken de geluiden dat we zijn opgestaan en het helemaal goed gaat komen.

Wees gewoon realistisch, onze bondscoach is net ontslagen we zitten nu zonder en het team loopt voor geen meter. Laten we niet valse hoop op doen met vriendschappelijke potjes. Er is zo veel werk aan de winkel intern bij de knvb die moeten pas spreken van een weder opstand als we het WK halen en eerder niet.

Deze column is vooral lachwekkend. Opgestaan in een oefenwedstrijd tegen Italiã«? Serieus?
Laten we hopen dat Van Gaal de functie van topman wil bekleden, zodat er eindelijk een keer voetbalkennis wat te vertellen heeft. De Gijs de Jongetjes en Bert van Oostveentjes van deze wereld, daar gaan we het niet mee redden.

30 maart 2017 om 14:07

Mee eens... opstaan door een 1-2 nederlaag tegen Italie dat niet eens met de sterkste opstelling speelde...

30 maart 2017 om 14:36

Nl ook niet maar verder gelijk

Deze kan zo in de Gijs hall of fame met 'handige uitspraken' die getuigen van een zeer realistische kijk op de huidige stand van zaken. Indrukwekkend.

Misschien je functie overdragen aan Klaasje Dijkhoff die naast je zit?

Slimste Mens van NL gewonnen dus veel slechter dan nu kan dat in ieder geval nooit zijn.

Door dit soort Eppo's wordt het Nederlandse voetbal al jaren beschadigd. Typisch om direct te proberen het eigen straatje schoon te vegen. We zijn in vrije val en deze man praat over opstaan terwijl je 1-2 van Italiã« verliest in een oefenwedstrijd.

Die weet de zaken ook goed te bagatelliseren. Twee jeugdteams kwalificeren zich voor een EK en we hebben Art Langeler dus de toekomst ziet er weer rooskleurig uit.

Dan ben je denk ik de enige..

Het was juist weer typerend dat na de 1-0 een halve minuut later die bal er weer in lag bij ons. Italie speelde zelf ook met veel andere spelers en vonden het volgens mij allemaal wel prima. En het spel zelf was helemaal niet zo geweldig. Vraag me echt af waar die knvb mee bezig is man.

1 zwaluw maakt nog geen zomer. De wedstrijd van Nederland was redelijk, maar we hebben nog een lange weg te gaan als we weer zo goed willen worden als in 2010. Er moet nog veel aangepast worden waaronder een goede bondscoach en die zijn nu lastig te vinden voor het Nederlandse elftal. (Want welke goede coach wilt zijn handem vuilmaken aan dit team.) Ik ga pas weer zeggen dat we op de goede weg zijn als we nummer 2 of een goede kans hebben om nummer 2 te worden.

Deze man presenteert zich voor de 2e keer als clown. Eerst gunde hij Feyenoord het kampioenschap in zijn Column, en nu dit weer. Duidelijk weer een lichtgewicht. Wat een raar kliekje daar bij de KNVB zeg. Ik snap best dat ie positief probeert te zijn, maar je houdt geen heel land voor de gek!

Dit soort mensen snel vervangen bij de Knvb. Onzin uitkramen kunnen
we allemaal als de beste, maar daarvoor krijg je geen functie binnen de
Knvb. Dus vuilnisman: kan deze onbenul ook mee?

30 maart 2017 om 14:21

Off topic;
Hahaha nou blijkbaar wel zo te zien dus we maken ook nog kans opzich op een top functie in Zeist

Volgens Blind was Bulgarije een incident. En Gijs de Jong ziet Oranje voorzichtig opstaan. Wie zwetst er nu uit zijn nek? Owja, allebeide!
Ik vond het wel heel treffend en schrijnend dat Gullit een appje van Sacchi voor las, waarbij Sacchi stelt dat wij hopeloos verouderd voetbal spelen, DAT is er aan de hand!

Waarom altijd dat gezeur om een elftal op te bouwen. Je moet het doen met wie beschikbaar zijn. Als nigel de jong en van persie er niet bij zijn roep je de ellende zelf over je af. Vooral nigel zou een verademing zijn op het middenveld. Een beetje gif kunnen we wel gebruiken.

Tja ... dit lijkt mij een gevalletje kop in het zand steken. Nergens in de wedstrijd tegen Italiã« heeft het Nederlands elftal ook maar enige blijk laten weten dat er iets verbeterd is sinds zaterdag. Het zou hem sieren als hij namens de Knvb eens toegaf dat het hele gedoe met Blind en eerst Hiddink een grove fout was.

Hieruit blijkt maar weer dat ook deze man niet weet dat een bal rond is. Het lijkt nu eens verstandig om mensen met een goede voetbal achtergrond aan te stellen bij de Knvb en die weten wat er echt nodig is want dan kan Gijs weer verder gaan met dromen. Een van Gaal als adviseur of technisch direkteur b.v

Italie stond met 2-1 voor en deed haar best niet meer. ZIj vonden het wel goed zo en daardoor leek het alsof Nederland terug kwam in de wedstrijd. Maar niks is minder waar. Waarom zou Italie zich inspannen met risico op blessure, als ze al voor stonden? Nederland was net zo slecht als tegen Bulgarije maar doordat de Italianen het wel goed vonden zo leek het alsof Nederland beter speelde.

Ze hebben het wel eens over de Nederlandse ziekte en mijns inziens is de oorzaak ervan het gebrek aan voetbalverstand in het allerhoogste niveau van de Knvb. Hoe kun je nou na een dramatische kwalificatie reeks voor het EK, een domper van jewelste tegen Bulgarije en een oefeninterland die je notabene verliest(!) alles bagatelliseren? Beste Gijs, we hebben nog nooit zo laag gestaan op de fifa-ranglijst. Internationaal in clubverband stellen we al jaren niets meer voor. We missen een EK doordat we door Ijsland en Turkije te worden weggezet. We worden door alle andere landen uitgelachen met onze gedateerde visie. Maar er is niets aan de hand... lach alles maar weg alsof het allemaal zo goed gaat. De Nederlandse ziekte heeft een remedie nodig en dat is een frisse wind door de Knvb. Een revolutie onder van Gaal die alle pennenlikkers en bureaucraten bij het grofvuil zet en mensen met verstand van voetbal er voor in de plaats zet. Alleen dan zie ik nog toekomst voor het Nederlands voetbal.

Met mensen zoals hem binnen de KNVB zullen we alleen maar verder afglijden. Dat bewijst zijn reactie maar weer. Geen grijntje zelfkritiek te bekennen.

Het stelt allemaal inderdaad niet zo heel veel voor Gijs. Dat we 32e staan op de Fifa ranglijst, we uit de top 10 van de Uefa lijst zijn gesukkeld toont inderdaad aan dat er niets aan de hand is. Nee joh, lekker zo door gaan dan zijn we binnen twee jaar op het niveau van San Marino en Malta.

En weet je dan heeft Gijs eigenlijk nog een punt ook; in dat geval valt het allemaal wel mee. Dan is het niet erg om als nummer 65 van de wereld ranglijst met 2-0 op je bek te gaan tegen Bulgarije. toch?

Ik snap je Gijs. Laat iedereen maar lullen, ik begrijp je wel. We gaan de goede kant op met Nederland, want daarna kan het alleen maar beter toch!

Wat een opluchting zeg, ik zag het allemaal best wel somber in wat Oranje betreft, maar als ik Gijs de Jong zo hoor valt het allemaal reuze mee. Heb ik me gewoon druk lopen maken om niks!

Dat de jeugdelftallen goed presteren zegt me niks. Na de jeugdelftallen worden ze in het buitenland groter en sterker, zowel fysiek als mentaal. Wij denken intussen dat we met 10 Iniesta's te moeten voetballen (wat lengte betreft dan), in een achterhaald systeem.

Ik weet niet eens of ik hier nu om moet lachen of dat ik plaatsvervangende schaamte voel! Die Gijs de Jong lijkt wel de spreekpop van Bertje van Oostveen! Wat een elitaire engnekken zeg! Totaal geen inzicht in de huidige problematiek! Laat staan dat ze het vermogen hebben om het op te lossen.

niet geschikt!!!

en dat onderstreept hij weer met dit interview!

Deze vent is dus ook niet serieus te nemen. Zijn column is alleen geschreven om de hand boven het hoofd te houden. Hij kan beter stoppen als hij de realiteit niet wil erkennen

Opgestaan? Kom op, het enige goede aan Dinsdag was dat we niet helemaal op onze bek gingen en vernederd werden zoals tegen Bulgarije, maar buiten eigenlijk Memphis en Tete was iedereen nog steeds best belabberd.
Een van de redenen waarom ons voetbal achteruit gaat is omdat dit soort pipo's niet realistisch zijn en alles goed praten en mooi maken. In Italiã« word je maandenlang afgeslacht met dit soort praktijken en hetzelfde geld voor in Duitsland enzv...
Neem gewoon wat verantwoordelijk voor de wanprestaties van Oranje en de bond de laatste paar jaar, deze gozer is toch geen verbetering ipv van oosteveen. Ik begin Henk Kessler nog te missen.
Ga ergens leuk een accounting bedrijf runnen ofzo, maar dit soort mensen begrijpen gewoon helemaal niks van voetbal, hoe graag ze dat ook willen.

Ik was het roerend eens met wat Seedorf zei bij Late Night. Het klopt dat de moeilijke karakterjes er langzaam aan uitgefilterd worden in de jeugd. Het zijn vaak koorknaapjes of met een aangeleerde grote mond, maar met een klein hartje. In de jeugd kom je daar allemaal nog wel mee weg qua niveau, maar als het echte kerels moeten worden geven ze niet thuis. Wijnaldum, Klaassen, Strootman enz zijn allemaal geen karakter voetballers. Strootman probeert het wel te zijn met een grote mond, maar is het gewoon niet. De Seedorfen, Davidsen, Zlatannetjes zijn allemaal allang door een trainer weggestuurd, omdat ze niet luisteren. Ik denk zelfs dat een type als Cruyf in deze tijd allang door een type Adriaanse terug naar betondorp was gestuurd. Maar ook het omgekeerde is waar. Types als Bergkamp, die intuitief voetbalt in een soort van droomwereld, was ook allang weggestuurd, omdat ie een dromer is, die eveneens niet luistert. Je moet eigenlijk de jeugd meer jeugd laten zijn en ze lekker tot hun 18de op pleintjes laten voetballen zonder dat geld een rol speelt. Want geld is de allergrootste boosdoener in het voetbal. Je moet eigenlijk een low level straatvoetbalcompetitie creeeren, waarbij er geen camera's zijn en waar geen leiders zijn, zodat er een natuurlijk proces ontstaat, waarbij de sterksten over blijven. Het zou misschien geen gek idee zijn om bepaalde nederlandse wetten in te voeren, waarbij er leeftijdsgrenzen worden verbonden. Zoals niet eerder naar het buitenland: pas vanaf 23 jaar. Een dienstplicht van 2 jaar vanaf je 18de tot je 20ste met sporttoernooien tussen verschillende locaties. Geen busjes meer van clubs die her en der spelers ophalen, lekker op de fiets afzien. Ik noem maar wat verschillende opties. Sommige zijn raar, maar je zal toch iets moeten creeren, waarbij jeugd gaat afzien en niet constant op hun smartphone zitten. Je moet terug naar de basis van de mens, want we worden gewoon lui en verwend.

Gijs moet echt andere medicijnen gaan gebruiken want hij leeft in een droomwereld. Het is zo naïef om nu te roepen dat een incidenteel succes bij de jeugd de basis is voor een rooskleurige toekomst van het grote Oranje. Als je goed kijkt naar de parallelen tussen de successen van Jong Oranje en Oranje , dan zie je dat 10 jaar na de laatste Jong Oranje titel er een vacuüm is ontstaan wat betreft de doorstroom van jeugdige talenten. De KNVB behandeld de jeugdopleiding als minderwaardig terwijl het de basis zou moeten zijn voor het grote Oranje. Het beste,en voor mij het bekendste, voorbeeld is Spanje. Die investeren letterlijk miljoenen in de jeugd en sinds de Olympische spelen van 92 waar ze goud wonnen staat de bevolking ook achter de jeugdopleiding. Het is zelfs een regel dat je normaal gesproken pas mag debuteren voor het A elftal als je te oud bent voor de jeugdopleiding. Zelfs iemand als Raul moest wachten terwijl hij al jaren in het eerste van Real speelde. Dit zorgt ervoor dat jong Spanje altijd met de sterkst mogelijke opstelling speelt. Als je simpelweg kijkt naar de successen van de Spaanse jeugdelftallen dan kun je narekenen dat uiteindelijk de grootste talenten zullen doorstromen en ze hebben meestal al iets gewonnen waardoor ze een psychisch voordeel hebben op andere landen die continu tegen het succes blijven aanhikken maar niets winnen. Dus Gijs moet beginnen met herstructurering van de gelden en ten eerste de jeugdtrainers beter gaan belonen zodat ze langer blijven zitten en wellicht kunnen doorstromen naar bondscoach, zoals toevallig Lopetegui het ook heeft gedaan. Want nu vertrekken jeugdtrainers al bij een aanbod uit de Jupiler League en dat is schrijnend.

Volgens mij kunnen dit soort personen op dit moment beter even niets zeggen dan hun mening overal te ventileren via columns etc. Komt alleen maar ellende en hoongelach van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren