Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax krijgt open sollicitatie: ‘Ik heb mijn ervaringen als technisch directeur’

Laatste update:

Fred Grim staat ervoor open om nog een keer een functie bij Ajax te bekleden. Dat vertelt de 57-jarige oud-doelman aan Ajax Showtime. De momenteel clubloze Grim zou een positie als technisch directeur of een technische functie in het jeugdvoetbal wel zien zitten bij de club uit Amsterdam. Overigens voegt hij daaraan toe dat hij ook openstaat voor andere clubs.

Grim was de afgelopen paar jaar trainer bij RKC Waalwijk en Willem II, maar was in het verleden ook actief als assistent-trainer en keeperstrainer. In maart vorig jaar werd de Amsterdammer ontslagen bij Willem II, en sindsdien is hij clubloos. Toch geeft hij aan graag weer aan het werk te gaan, bij bijvoorbeeld Ajax. “Ik wil graag aan de slag, maar het moet altijd van twee kanten komen. Anders komt het er niet van”, zegt hij tegen Ajax Showtime.

Voorlopig is er echter geen sprake van een dienstverband in Amsterdam, vertelt Grim desgevraagd. “Op dit moment ben ik niet benaderd. Maar één telefoontje en het kan allemaal weer anders zijn. Daar wil ik zeker geen geheim van maken. Ik wil gewoon heel graag aan de slag. Natuurlijk heb ik heel veel jaren Ajax achter mijn naam staan, als jeugdspeler, jeugdtrainer, trainer en assistent-trainer. Ajax is natuurlijk een club waar je een bepaalde binding mee hebt.”

Grim staat open voor een baan als hoofdtrainer, maar ook een technische functie is een optie voor hem. In zijn tijd als hoofdtrainer van Almere City en RKC ging hij bijvoorbeeld al deels te werk als technisch directeur. “Ik heb toen spelers gehaald die ik zelf gescout heb, ik had zelf de contacten met de spelers en de zaakwaarnemers. Dat is dus gewoon het werk van een technisch directeur, dus ook daarin heb ik mijn ervaringen.” Over een rol in de Raad van Commissarissen zegt Grim: “Ik ben nog te jong en heb nog te veel energie daarvoor.”

Ook een baan in het jeugdvoetbal zou Grim zien zitten. “Ik weet ook wel wat daar gevraagd wordt. Ook daar zou ik graag een technische functie in willen hebben en dat hoeft niet alleen bij Ajax zo te zijn. Ik ben gewoon een voetbaldier. Ik wil voetbal kijken en op de hoogte blijven: welke spelers komen eraan? Als je vrij bent, wat is er dan mooier om bij Ajax vier of vijf wedstrijden te kijken op zaterdag?”

Hoop jij dat Fred Grim ooit een technische functie bij Ajax gaat vervullen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alsjeblieft niet zeg

4 februari 2023 om 16:42

Amen.

4 februari 2023 om 16:43

Nou denk dat je je best verkijkt op deze Grim, heeft echt wel verstand van het spelleke, een functie binnen de club betekent niet gelijk een topfunctie he.

4 februari 2023 om 17:06

Dat denk ik ook, maar ik zie hem liever geen TD worden, want ik denk dat zijn netwerk niet heel groot is. Een functie in de jeugdopleiding lijkt me prima.

4 februari 2023 om 16:43

Verklaar je nader... altijd zo makkelijk om iets wel of niet te willen zonder enkele onderbouwing. Hoedanook wel de eerste comment, gefeliciteerd!

Topper voor de jeugd, of in een assisterende rol op de bank bij het eerste. Als TD natuurlijk niet, en dat weet hij zelf ook wel.

Dat hele technisch directeur wordt veel te groot gemaakt. Feyenoord heeft er geen en doen het nu geweldig. Groningen had er 1 en die moest weg. PSV had er 1 en die moest weg omdat hij de speler die ze kampioen kon maken niet wilde verkopen. Manchester United heeft er al jaren 1 en het ging altijd slecht. Nu komt ten Hag en neemt zelf een zooi spelers mee die hij kent en het gaat geweldig. Uiteraard heb je iemand nodig die de transfers doet maar een elftal valt en staat met de trainer en goed scouting. Gewoon Huntelaar de titel TD geven en je bent van het gezeur af.

6 februari 2023 om 13:00

Niet mee eens. Een goede technisch directeur is van groot belang voor een club.

Een technisch directeur maakt onderdeel uit van het bestuur en bepaalt samen met overige bestuursleden wat de korte- en langetermijndoelen van de club zijn. Op basis van de gestelde doelen bekijkt de directeur op welke manier strategie en bepaalde technieken kunnen bijdragen aan de realisatie van deze doelen.

Voor een beursgenoteerd bedrijf is het van belang dat iemand deze doelen blijft nastreven en monitoren.

Ik zou je eens verdiepen in deze functie want bovenstaande is maar een klein voorbeeld van werkzaamheden. In het bedrijfsleven is het vanzelfspreken dat er bepaalde rolverdelingen zijn. Nu worden deze taken bij Ajax vooral verdeelt over andere personen. Dit is niet ideaal. Je geeft enkele voorbeelden van clubs waarbij het toevallig goed loopt doordat er andere mensen op bepaalde posities zitten. Een sterke technisch directeur die op 1 lijn zit met de manager is echt wel van meerwaarde voor een club. Als je dit niet begrijpt en het wegstreept als veels te groot gemaakt" snap je niet veel van management en organisatiestructuren.

Bij Ajax zijn ze net blij dat ze van Schreuder verlost zijn en dan zullen ze weer iemand binnen halen die de boel wil gaan ontregelen.

4 februari 2023 om 17:08

Mooi statement, waar blijft de onderbouwing?

Nee, jongens. Edje duldt geen concurrentie die het hoe dan ook beter zal doen. Die wil lekker alleen aan blijven klooien....

Fred Grim zou een prima trainer voor Ajax zijn. Zorgt altijd voor goed verzorgd voetbal en dat zelfs met veel minder spelers materiaal.

4 februari 2023 om 17:41

Toch wel de moeite waard om mee om tafel te gaan zitten wellcht.

Ik weet dat het flauw is en normaal ga ik daar niet vanuit, maar deze vent heeft zo'n negatieve rotkop; die zou ik niet in mijn organisatie hoeven. Staat altijd op standje onweer, waardoor alles wat hij zegt negatief klinkt, ook al bedoelt ie het wellicht positiever.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren