Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Geweldig talent’ van Ajax bewierookt: ‘Alsjeblieft, verkoop hem niet’

Laatste update:

Ajax wist zondagmiddag dankzij een 1-3 zege op PEC Zwolle de vijfde plek in de Eredivisie te heroveren. Trainer John van ‘t Schip kampte met de nodige personele problemen, waardoor er enkele verrassende namen in de basiself stonden. Een van hen was Benjamin Tahirovic.

De Bosniër gold als vervanger van Jordan Henderson, die het duel in Zwolle vanwege blessureleed aan zich voorbij moest laten gaan. Tahirovic maakte tegen de Blauwvingers de negentig minuten vol en wist zich in positieve zin te onderscheiden met een fraaie assist bij de openingstreffer van Kristian Hlynsson en voorassist bij de beslissende 1-3 van Chuba Akpom, die de geblesseerde Brian Brobbey in de punt van de aanval verving.

Hlynsson zette de bezoekers vroeg in de wedstrijd op voorsprong, hoewel de aandacht bij het doelpunt vooral uitging naar Tahirovic. Met een zeer leep balletje bediende hij zijn ploeggenoot op heerlijke wijze, waarna de IJslander met de linkervoet beheerst afrondde.

In de slotfase liet Tahirovic andermaal zijn voeten spreken. Op het moment dat de Amsterdammers met de rug tegen de muur stonden, bepaalde Akpom de eindstand op 1-3. Na een schitterende lange bal van Tahirovic trok invaller Anton Gaaei de bal voor. Akpom stond vervolgens in de zestien klaar om het leer binnen te tikken.

Tahirovic kon na afloop rekenen op heel wat lof. Zo richt een supporter op X zich tot de clubleiding van Ajax: “Alsjeblieft, verkoop Tahirovic niet.” Een ander schrijft: “Tahirovic is ook gewoon een geweldig talent.”

De laatste keer dat Tahirovic een basisplaats kreeg en de negentig minuten vol maakte, was eind januari op bezoek bij Heracles Almelo (2-4). Ook toen maakte de rechtspoot een meer dan prima indruk en was hij goed voor een assist.

Door de komst van Henderson is de concurrentie op het middenveld echter moordend. De Engelse routinier wordt vaak als controleur opgesteld, terwijl Sivert Mannsverk Tahirovic inmiddels ook in de pikorde voorbij is gestreefd. Daardoor valt een zomers vertrek van de Bosniër niet uit te sluiten. Ajax betaalde in juli 2023 7,5 miljoen euro aan AS Roma voor het 21-jarige talent, dat nog tot medio 2028 onder contract ligt in Amsterdam.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Speelde inderdaad een prima pot. Is ook moeilijk je te onderscheiden als jonge jongen, in een jong slecht draaiend elftal. Zou me niet verbazen als enkele aankopen van dit seizoen, volgend jaar beter uit de verf komen. Maar een Gaaie, Akpom en Forbs moet je gewoon verkopen

31 maart 2024 om 15:04

En toch is Gaaei je beste rechtsback. Denk dat je beter Gooier en Rensch kan verkopen en Gaaei behouden. Jongen heeft een goede voorzet in huis. Blind had je verdedigend ook niks aan, maar aanvallend een meerwaarde.

31 maart 2024 om 15:14

Ik weet niet wat jij gerookt hebt, maar dat zou ik ook wel willen. Gaaei je beste back. Komt zwaar te kort, Rensch en Gooijer zijn beiden beter en ook al niet goed genoeg. Sosa schijnt ook een goede voorzet te hebben maar ook hij is drama.

31 maart 2024 om 15:24

Wat hij gerookt heeft zou ik je absoluut afraden te nemen. Je gaat er namelijk bijzonder rare dingen van zeggen

31 maart 2024 om 15:29

Gaaei heeft aanvallend geen meerwaarde. Typisch dat dit weer wordt gezegd nadat hij EINDELIJK een assist heeft. Normaal komt geen enkele voorzet aan.

31 maart 2024 om 17:57

Gaaei heeft juist een dramatische voorzet, onder druk kan hij eigenlijk alleen hard laag voorgeven wat vrijwel nooit aan komt. Daarnaast kan hij hard rennen, en aan de bal eigenlijk heel weinig. Verdedigend, aanvallend, eigenlijk een heel beperkte speler.

Rensch is prima aan de bal, redelijk snel, is enkel verdedigend wat slap, laat zich te vaak gemakkelijk aftroeven.

Gooijer begon heel leuk, is ook prima aan de bal, goed fysiek, kan verdedigen, snel, maar speelt toch teveel als een jeugdspeler. Onbesuisd in de duels, in je eigen strafschopgebied proberen tussen 2 man door in te dribbelen, etc.

Als je alle drie op een rij zet vind ik Gooijer nu nog de minste, maar wel by far met de meeste potentie. Rustig brengen, kansen geven in voorbereiding wmb. Onze Deense draver valt nu 2x keer prima in voor zijn doen, maar heeft de potentie om zich te ontwikkelen tot een gewaarde speler bij Sparta of Go Ahead. Direct afscheid van nemen deze zomer.

31 maart 2024 om 15:04

Wijndal, Berghuis, Sosa en Rulli kunnen ook op jouw lijstje wat mij betreft.

31 maart 2024 om 15:26

Wijndal doet het nu goed bij Antwerp dacht ik. Hopelijk kan je daar nog wat leuks voor krijgen of hem een nieuwe kans geven. Rulli, Gaaie, Medic, Sosa, Wijndal, Fitz - Jim, Forbs, Akpom, Conceicao, Mikautadze en Sanchez. Mogen allemaal weg. Benieuwd of we ze allemaal weten te slijten en voor hoe veel. Zou toch een miljoen of 50/60 moeten opleveren

31 maart 2024 om 15:30

Fitz-Jim niet wegdoen. Heeft meer dan genoeg potentie voor Ajax 1. Eventueel verhuur. Belachelijk dat Vos, die veel minder goed speelt in Jong, inviel.

31 maart 2024 om 15:45

Fitz-Jim is gewoon niet goed genoeg. En die potentie zie ik ook niet. Als het zo’n talent was dan had hij toch makkelijker mee moeten komen bij Excelsior

31 maart 2024 om 15:59

Is dat al bewezen dan? Hoeveel kansen heeft hij gehad? In Jong Ajax de beste speler en veel beter dan Vos, hoe kan je dan geen potentie hebben? Stond later ook gewoon in de basis bij Excelsior. Op begin niet door blessure en goedlopend middenveld. Hoe vaak moet het nog gezegd worden?

31 maart 2024 om 17:59

@messi, dat kon hij ook. Begin even plek vinden, blessure, en daarna basisplek veroverd daar. Die hadden ze daar moeten laten, had die rest van het seizoen basis gespeeld daar.

31 maart 2024 om 18:37

Erg zonde inderdaad. Hier heeft hij helemaal niks aan.

31 maart 2024 om 15:19

Akpom alleen verkopen als je je aankoopbedrag voor terug krijgt. Hij maakt nu toch z'n 8e. En als Brobbey straks weg is kunnen we niet alleen rekenen op Rijkhoff. Forbs is denk ik het makkelijlst te verkopen aan een engelse laagvlieger. Die willen nog wel eens 10mln uitgeven aan een gokje.

Zo slecht is hij ook niet maar hij kan niet als enige 6 spelen, daarvoor is hij nog niet goed genoeg zeker in dit matige elftal. Kijkend naar het type speler zou ik vd Boomen uitzwaaien en Tahirovic behouden tenzij er een heel gek bod binnenkomt.

Ik weet het niet, ik heb nog weinig echt indrukwekkends gezien.. zou ook niet weten waar hij nog echt goed in is. Ze zullen hem bij Roma niet voor niets verkocht hebben toch?

31 maart 2024 om 15:27

Zijn lange passing is goed. Verder geen type voor Ajax. Komt meer tot zijn recht als er ruimte achter de verdediging ligt zoals vandaag. Handelingssnelheid tegen betere tegenstanders ook nog ondermaats.

31 maart 2024 om 18:07

@Ajax, eens. Het is beetje een benefietwedstrijdvoetballer. Heeft een fijne lange pass, maar die komt er alleen uit wanneer hij zeeen van tijd krijgt om open te draaien (altijd gesloten aannemen), en rustig de tijd krijgt hem weg te leggen.

Zet je hem een beetje onder druk, komt er niets meer uit. Dan komt hij niet meer weg met die dramatische handelingssnelheid icm gesloten aanname. Ik zou hem verkopen, ik begrijp dat sommigen zich zand in de ogen laten strooien als hij hem zonder druk weer eens lekker weg legt, maar ik vind het een matige speler die direct afhaakt als niveau omhoog gaat.

31 maart 2024 om 18:40

Precies dezelfde mening. Kan echt wel iets, maar geen speler voor Ajax.

Hij is geen verdedigende middenvelder, maar meer een nummer 8. Verdedigend ondermaats. Maar dat geldt eigenlijk voor alle Ajax spelers. Niet onlogisch dat je dan zo veel doelpunten om de oren krijgt.

Hij is van origine een aanvaller en speelt pas sinds kort als middenvelder. Zijn grootste probleem is tactisch. Maar hij heeft best wel talent en heeft een goede trainer nodig die hem beter maakt.

Het probleem is ook niet dat Mislintat het verkeerd zag als het gaat om spelerspotentie, maar velen kwamen en komen nog steeds tekort om Ajax te houden op het niveau waar de club meent dat ze thuishoren; Tahirovic incluis. Een goed potje tegen Zwolle op een geheel seizoen verandert daar niks aan.

Eigenlijk heb je een Bosz of Xabi Alonso-achtige trainer nodig die het bijna verbieden om zijwaarts of terug te spelen: 'de oplossing ligt altijd naar voren', zei mijn amateur-trainer altijd. Dan speelden we een puike pot, wonnen we ruim, maar kreeg er iemand op zijn flikker omdat hij tussen de 66e en 71e minuut een aantal breedtepasses of tikkies terug durfde te geven. Dat kan dit Ajax ook goed gebruiken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren