Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Gevreesde leegloop van start: Twente raakt met Cerny tweede sleutelspeler kwijt

Laatste update:

Václav Cerny staat op het punt om de overstap te maken van FC Twente naar VfL Wolfsburg, meldt De Telegraaf op basis van bronnen rond de Duitse club. De buitenspeler is persoonlijk rond met de Duitsers over een contract voor vier seizoenen. Er wordt gesproken over een vaste transfersom van zes à zeven miljoen euro exclusief bonussen. TC Tubantia schrijft dat Twente 'niet onder de indruk is' van het eerste bod van Wolfsburg.

Cerny beschikt bij Twente nog over een contract tot medio 2025. Het gerenommeerde Transfermarkt schat zijn marktwaarde in op vier miljoen euro, maar verwacht wordt dat de Tukkers enkele miljoenen meer ontvangen. Gesproken wordt over een bedrag van maximaal zeven miljoen euro, dat nog kan oplopen door bonussen. Twente legde in de zomer van 2021 zelf één miljoen euro op tafel om Cerny over te nemen van FC Utrecht.

De rechtsbuiten is bezig aan een uiterst sterk seizoen. In 40 officiële duels kwam hij tot 15 goals en 13 assists. Tijdens de laatste speeldag in de Eredivisie nam hij zijn ploeg bij de hand tegen zijn oude club Ajax, door op prachtige wijze raak te schieten van een meter of twintig. Donderdagavond hielp hij Sparta Rotterdam in het zadel met een veroorzaakte strafschop. Zondag, tijdens de return in de Grolsch Veste, kan hij zijn seizoen bekronen met het binnenslepen van Europees voetbal.

Vast staat dat Cerny met Wolfsburg niet uitkomt op het Europese toneel volgend seizoen. De club uit de Volkswagenstad eindigde afgelopen seizoen als achtste en greep daarmee net naast de Europese tickets. Als ook Twente en Wolfsburg tot een akkoord komen, tekent Cerny een contract voor vier jaar bij de oosterburen. De aanvaller speelde in Nederland achtereenvolgens voor (Jong) Ajax, FC Utrecht en FC Twente. Ook is hij Tsjechisch international.

'Ver verwijderd van akkoord'
TC Tubantia schrijft dat FC Twente het eerste bod van Wolfsburg heeft afgeslagen en dat er van een akkoord nog lang geen sprake is. "Wolfsburg heeft inmiddels een eerste bod gedaan, maar dat voldoet nog lang niet aan de wensen van FC Twente", aldus clubwatcher Leon ten Voorde. Het is niet bekend welk bedrag Twente verlangt voor Cerny. Zelf wil de aanvaller zijn carrière dolgraag voortzetten bij Wolfsburg.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
9 juni 2023 om 08:14

Wacht nog maar even af totdat de lokale journalisten ook melden dat het rond is. Leuk voor Cerny dat hij persoonlijk rond is met Wolfsburg, maar Twente heeft ook nog een stem hierin. Dit hoeft allemaal niet zo gehaast afgerond te worden.

9 juni 2023 om 08:26

Eerste bod van Wolfsburg is door Twente al afgewezen, partijen liggen ver uit elkaar. Aldus de Tubantia.Edit: VZ heeft deze berichtgeving inmiddels aangevuld in haar artikel.

9 juni 2023 om 09:31

En terecht. Leuk voor Cerny natuurlijk, ik hoop echt op een mooie transfer voor hem. Maar dat bedrag moet toch wel richting de dubbele cijfers gaan.

9 juni 2023 om 23:59

Richting? Dat bedrag MOET dubbele cijfers zijn, als hij naar een club als Wolfsburg vertrekt. Een van de belangrijkste spelers dit seizoen en topstatistieken. Gewoon tussen de 10 en 15 miljoen uit halen.

Zonde voor Twente! Erg goede speler en doet het dit seizoen ook leuk. Mooie winst gemaakt en op zoek naar het volgende pareltje. Zo snel mogelijk schuldenvrij worden en terug die top 4/5 in!

Sinds de jeugd van Ajax altijd wel gecharmeerd geweest van Cerny.

9 juni 2023 om 08:26

Wat bedoel je met schuldenvrij? Want dat gaat nog wel 10 / 15 jaar duren voordat alle schulden ( hypotheek stadion) zijn afbetaald.

9 juni 2023 om 12:29

Je hoeft ook niet helemaal schuldenvrij te zijn natuurlijk. Als de aflossingen maar in goede balans komen met het spelersbudget.

9 juni 2023 om 12:45

Daar heb je zeker een punt, dat is ook waar ik op doel op mijn reactie naar @ajax4life.

9 juni 2023 om 16:22

Dit was wel het laatste jaar dat FC Twente die miljoenen schuld mocht afbetalen, waar ze bijna failliet door gingen, ik dacht dat ging om 18 miljoen euro en gezien het feit corona nog tussendoor vervelend ging doen, verwacht ik dat er nog wel groot deel open staat die deze zomer afgetikt gaat worden

9 juni 2023 om 18:37

@strandjelarse: Ik weet niet waar je deze flauwekul vandaan hebt, maar als je nou gewoon even de gepubliceerde jaarrekening 2021/22 erbij pakt dan zie je deze onzin er in ieder geval niet in staat.

Als dat bedrag klopt vind ik het niet echt sterk gehandeld door Twente. Zou toch minimaal 10 miljoen moeten kunnen opleveren. Exclusief bonussen.

9 juni 2023 om 07:46

Niet echt sterk?
Superslecht vind ik het. Seizoen is nog niet eens afgelopen en er zullen vast nog wel meer geïnteresseerden langskomen. Ik had op zn minst 10 miljoen willen hebben.
Erg snel en slecht gehandeld.

9 juni 2023 om 07:56

Dit is echt bar slecht onderhandeld ja.

9 juni 2023 om 08:08

Je weet ook niet wat voor afspraken er intern zijn gemaakt met Cerny.

9 juni 2023 om 08:19

Het zou me verbazen als ze hebben gezegd dat Cerny voor een fooi weg zou mogen. Het is niet zo dat Cerny Twente trouw is geweest en er daardoor een dergelijke afspraak zou zijn. Andersom is wel het geval, Twente heeft Cerny een nieuw contract gegeven toen hij zwaar geblesseerd was.

9 juni 2023 om 09:45

Het kan ook afgesproken zijn bij het aantrekken van Cerny. Dat hij misschien anders voor een andere club had getekend?

Je weet natuurlijk nooit alle afspraken. Buiten het feit dat het relatief gezien geen hele hoge afkoopsom is, maak je als club zijnde wel een mooie winst. En heb je nu geld binnen en heb je nog de hele zomer om opzoek te gaan naar buitenkansjes.

9 juni 2023 om 08:23

Transferbedragen zijn altijd erg lastig in te schatten. 10 Miljoen vind ik wel vrij stevig. Als "mijn" club dit zou betalen voor Cerny dan zou ik hem dat niet waard vinden. Hij heeft goede cijfers, maar schitterde ook genoeg wedstrijden in afwezigheid. En met alle respect, hij voetbalt maar voor Twente. Hij is gekomen voor 1 mio en Twente vangt 7 mio (+ bonussen). Dat is een aardige winst en helpt Twente weer vooruit. Dus het lijkt mij nog niet zo heel slecht. Twente heeft nu duidelijkheid en kan direct vroeg doorpakken. Dat is ook wat waard. Wacht je tot het einde van de window, krijg je misschien meer, maar heb je ook minder keuze om spelers aan te trekken (en die zijn dan ook duurder).dus al met al begrijp ik jou sentiment, maar denk ik dat het wel goed is gehandeld.

9 juni 2023 om 08:32

Ik vind je verhaal goed Rochus, maar Twente heeft het bod nog niet geaccepteerd hoor. Ik denk niet dat Streuer zich zo makkelijk gewonnen gaat geven.

9 juni 2023 om 09:22

Rochus klopt hoor. Hij is er niet constant bij geweest en heeft ook mindere wedstrijden. Denk ook dat we deze zomer moeten verkopen, ook omdat het hem wmb gegund is. Echter: indien hij aanwezig is is hij ook echt aanwezig, mijn hemel hoe hij tekeer gaat, buitenspelers doldraait, blijven lopen en zo'n ontzettende focus heb ik niet vaak gezien bij ons. Ik denk dat je hem een beetje onderschat. Groot fan hier. Aanvulling: volgens mij krijgt Utrecht hier ook nog een deel vd transfersom mee, dus Twente zal niet met 7 akkoord gaan verwacht ik

9 juni 2023 om 12:32

En Utrecht koopt de beoogd opvolger, Azarkan, met de bonus van Cerny.

9 juni 2023 om 14:18

Azarkan bleek geen prioriteit te zijn voor Twente, gezien de leegloop gaan ze voor spelers die er direct staan.

Jammer, hoopte ergens dat Feyenoord toe zou slaan...

9 juni 2023 om 08:46

Dan issie er over 2 seizoenen wel…

Mooie transfer voor hem! Heeft in al zijn seizoenen maar sporadisch deze vorm laten zien. Dus optimaal profiteren van zijn goede statistieken.

9 juni 2023 om 07:53

In zijn eerste seizoen bij Twente tot aan zijn blessure speelde hij net zo ijzersterk als nu.

9 juni 2023 om 08:05

Voor zijn blessure was hij beter. Hij was continu dreigend en had er eigenlijk geen slechte wedstrijd tussen zitten. Dit seizoen verbloemt zijn rendement toch wel het aantal behoorlijk zwakke wedstrijden die hij speelt.

9 juni 2023 om 08:09

Dit jaar heeft voor een groot deel in het teken gestaan van vertrouwen herwinnen in z’n knie, in z’n lichaam. Jans en de technische staf hebben hem die tijd en vertrouwen gegeven en zie hoe Cerny Twente terugbetaald heeft.

9 juni 2023 om 09:23

Uiteraard betaalt hij het terug en ik gun het hem van harte. Echt een hele fijne speler om erbij te hebben en met vertrouwen geweldig om naar te kijken.

Welverdiend. Klasse hoe zich steeds na die zware blessures terug vecht. Mentaal een echte topsporter.

Zonde,geen europees ook…

Prachtige stap voor hem & dikverdiend! Wordt voor dit transferbedrag wss te duur gevonden door de evt Nederlandse clubs. Had het toch niet erg gevonden als Feyenoord hiervoor was gegaan. Leuke jongen, mooi teruggeknokt na de blessures en wat een rendement dit jaar!

9 juni 2023 om 07:36

Vooral te risicovol denk ik. 2x zware kruisbandblessure, daar stop je niet zomaar 7 miljoen euro in.

9 juni 2023 om 07:49

Of je kunt juist denken: Hij heeft een heel jaar gespeeld, geen terugslag gehad en is er mentaal vast sterker door geworden

gun hem deze overstap echt! Bij Ajax al een favoriete speler van mij. Helaas pech met blessures gehad. Dit seizoen geweldig bij Twente en hopelijk kan hij deze lijn doortrekken in de Bundesliga

Ergens had ik PSV hier verwacht. Niet duur. Kent de competitie en ik denk echt dat hij mee gaat komen met de Nederlandse top. Xavi Simons dan naar 10 en dat stukje staat.

Maar Wolfsburg is natuurlijk een geweldige stap. Mooie competitie voor hem ook. Dit gaat hij zeker redden

9 juni 2023 om 07:46



Voor dit bedrag was iig een poging wel waard geweest. Al geloof ik dat Cerny ook wel eens een andere competitie zal willen zien.

Saito ophalen bij Sparta.. erg leuke speler. Gisteravond ook een plaag voor Brenet

9 juni 2023 om 08:03

Saito is van Lommel (City Group), net als Ugalde. Wordt door Sparta gehuurd.

9 juni 2023 om 08:19

Saito blijft nog een jaar langer bij Sparta.

6 a 7 miljoen? Dit is een grap hoop ik.. hoopte op 10 miljoen. Desalniettemin is deze stap hem erg gegund.

Dit zou gewoon een schandalig lage transfersom zijn. Haal het bedrag voor Utrecht er nog af. En er blijft niks meer van over. Mocht het echt 6/7 miljoen zijn had je hem beter een seizoen kunnen behouden. Man wat een teleurstelling zo…..

6 a 7 Miljoen is een prima bedrag voor FC Twente. Zag wat mensen hier meer dan 10 miljoen vragen maar het is natuurlijk een speler voor de nummer 5, de status talent al ver gepasseerd en mist hier en daar nog wel eens een wedstrijd. Denk dat je met zo'n bedrag erg blij moet zijn.

9 juni 2023 om 07:54

Ja dus? Kijk alleen al even naar die buitenspelen van Heerenveen die voor 11 miljoen werd verkocht. Of strand Larsen voor 12 miljoen. Twente had hier minimaal 10 miljoen uit moeten slepen. Helemaal lijkend op dat ze van deze 7 miljoen hoogstens 2.5/3 miljoen weer kunnen herinvesteren

9 juni 2023 om 08:05

Mist hier en daar een wedstrijd, je roept maar zo wat. Afgezien van zijn kruisbandblessures nooit geblesseerd, mist nooit een wedstrijd. Tip: kijk anders even z’n blessuregeschiedenis op transfermarkt.

9 juni 2023 om 08:18

Al die criteria kun je ook los laten op Zerrouki en daar heeft Feyenoord gewoon 8 mil voor afgetikt. Cerny is ook nog een aanvaller met een geweldig rendement, die leven doorgaans nog een stuk meer op.

9 juni 2023 om 08:29

Nouja, zo zie ik ook mensen bedragen van 50 miljoen roepen voor Kokcu. Zonder ook maar enige CL ervaring. We zijn allemaal slechts supporters die vinden dat wanneer iemand vertrekt, het wel voor de hoofdprijs moet zijn.

9 juni 2023 om 09:28

Onderaan de streep gaat het om de markt en wat 'de gek ervoor geeft'. De discussies zijn voor de liefhebbers en supporters. FC Twente heeft dat bod ook afgewezen, dus kennelijk denken ze dat er meer in het vat zit.

Voor dit bedrag had ik hem graag zien terugkomen naar ajax. Ik en meerdere ajacieden op mn vak en om mij heen zijn gecharmeerd van hebben en hij heeft een hele grote gunfactor. Bij ajax kwam het talent er onder andere door blessures niet goed uit, maar hij heeft zich toch echt geweldig weten te ontwikkelen afgelopen jaren. Ik weet zijn contractduur niet precies maar had toch wel gehoopt voor Twente dat hij minstens 10mln zou opbrengen. Al met al een verschrikkelijk mooie stap voor die jongen en ook echt gegund. Maar persoonlijk had ik hem graag nog langer in de ED gezien, zo niet een extra jaar Europees voetbal met Twente (mochten ze het halen), als backup (eventueel eerste keuze, ligt aan vorm en overige aankopen) van ajax/psv/feyenoord. Persoonlijk vind ik dit een groot gemis voor de ED. Leuke jongen, altijd positief geweest, goed teruggeknokt na tegenslagen, en dit seizoen toch 1 vd beste voetballer van de ED, vooral als je het buiten de top 3 gaat zoeken

6 tot 7 miljoen is echt lachwekkend om hem voor te verkopen, daar moet toch makkelijk meer ui te halen zijn?

9 juni 2023 om 09:00

Het bod is dan ook geweigerd door Twente.

Bij Utrecht rendeerde hij niet, wat ook wel aan Utrecht mede lag, maar bij Twente laat hij wel zien afgelopen jaren waarom Utrecht hem had gehaald.

Weet iemand of Utrecht nog een doorverkooppercentage heeft?

9 juni 2023 om 09:07

Utrecht profiteert mee inderdaad. Cerny is relatief goedkoop gehaald, maar daardoor wel met behoorlijk doorverkoop percentage. Ik heb 20-25% gehoord (maar steek nn hand er niet voor in het vuur)

Ik mag voor Twente hopen dat ze twee keer zoveel krijgen dan de genoemde 7 miljoen..

9 juni 2023 om 09:30

14 miljoen gaat zeer waarschijnlijk niet gebeuren, maar 9 of 10 miljoen zou al lekker zijn.

Voor dat geld was het een prima vervanger van Alireza. Een van de beste buitenspelers van de eredivisie afgelopen jaar, relatief jong en dan zon laag bedrag? Best opmerkelijk

9 juni 2023 om 09:32

FC Twente heeft schijnbaar het bod van 6 a 7 miljoen euro afgewezen als ik de artikelen mag geloven. Echter; meer dan 9 miljoen zie ik hem niet opleveren als ik eerlijk ben.

9 juni 2023 om 09:36

Het klinkt raar, maar 7 of 9 miljoen klinkt in de oren vrij vergelijkbaar in de huidige markt.

9 juni 2023 om 11:13

Westend voor Twente is elke miljoen extra belangrijk gezien schulden, selectie goed te houden en Utrecht die ook een deel transfersom krijgt

Een speler met nog een contract tot medio 2025, geweldig seizoen gespeeld na terugkomst lange blessure....dan kan Bruggink aan de bak, 6 a 7 miljoen is veels te weinig, kapitaalvernietiging en lachwekkend te gelijk. Deze speler niet laten vertrekken onder de 10 miljoen. Denk eerder tussen de 12 en 16 miljoen euro. Doe je dit als club dan kun je Bruggink direct ontheven van zijn functie.

Beter!

Kan utrecht de 5de club worden!!

9 juni 2023 om 09:28

Alweer?

On; verwacht wel dat dit rond komt. Denk dat het rond 9 mil uitkomt, en dat is prima. Snel proberen Manhoef te halen.

9 juni 2023 om 09:41

Hebben ze wel de potentie en achterban voor. Alleen op dit moment niet het beleid. Vanaf 2000 toch een redelijke opmars meegemaakt met pieken en dalen maar sinds een geloof ik 4e plek in 2016 of 2017 hebben ze die opmars niet echt doorgezet en zijn ze gestagneerd. Ook is voor mijn gevoel het spel er de laatste jaren niet heel hard op vooruit gegaan. Erg inconsistent, waar het voor mij als Ajacied toch lijkt alsof ze zich voornamelijk alleen tegen Ajax kunnen opladen (in mindere mate ook wel PSV en Feyenoord maar die lijken het over het algemeen iets makkelijker te hebben, maar ik kan hier enige subjectiviteit vertonen), terwijl ze zich tegenwoordig veel te vaak verslikken in teams die op papier toch een aardig stukje minder zouden moeten zijn.

9 juni 2023 om 17:10

Utrecht gast niks worden onder deze leiding.
Niet structureel iig.
Het is echt een puinhoop.
Zat eerlijk gezegd te geinen omdat het gewoon triest is om te zien dan twente en az veel verder zijn dan Utrecht, en dat beide met een faillissement niet zo lang geleden nota bene.

Voor dat geld had ik hem liever bij Feyenoord gezien. Niet goed onderhandeld van Twente, want Cerny gaat waarschijnlijk gewoon basis spelen daar.

Nog even en er blijft helemaal niets over van dit Twente.

Mooie transfer voor Cerny. Ik zag trouwens in een ander bericht dat hij ook pas 25 jaar oud is. Voor mijn gevoel gaat hij echter al jaren mee, dacht dat hij een jaar of 32 was.

9 juni 2023 om 10:42

Hij kwam op hele jonge leeftijd naar Ajax, en heeft een beetje een oude kop Als Cerny blessurevrij blijft kan hij een mooi tijd tegemoet gaan in Duitsland, ook wat dichterbij z'n familie.

Dat leek mij wel een mooie speler voor psv, ajax, of feyenoord.
Of hebben ze zitten slapen?

Kan twente weer opnieuw bouwen met genoeg geld in de kas

Voetbalzone hoezo gevreesde? Dit was toch allang bekend we gaan ze niet voor een appel en ei verkopen, maar centjes kunnen we wel gebruiken. Dat we volgend seizoen niet meer in de top 5 staan prima zolang we maar niet degraderen.

Als Twente Salah-eddine over neemt van ajax, Regeer die al komt, Taha die komt heb je al 3 spelers die potentie hebben en op meerdere plaatsen inzetbaar.

Kjolo heb je als controleur al binnen,vlap heeft nog een contract, Semmy steijn met veel potentie hebben we nog. sampsted heb je als vervanger van Brenet gehaald.
Ik hoop dat Twente er uit komt met de city group omtrent Ugalde.

Met een beetje mazzel blijven Hilgers, propper en smal dit seizoen.
Unnerstal ligt nog ruim vast.

Die "gevreesde leegloop" valt reuze mee voor de meeste vertrekkende spelers zijn al opvolgers voor.
Ik hoop alleen wel dat ze rots op snuffelstage sturen bij een andere club die komt zwaar te kort. "

2 goede buitenspelers, een ervaren controleur/spelmaker en een 2e spits dan heb je de selectie redelijk compleet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren