Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Geschorste Eboué lucht hart: ‘Ik heb overwogen om zelfmoord te plegen’

Laatste update:

Emmanuel Eboué gaat door een moeilijke periode. De rechtsback werd in maart voor een jaar geschorst door wereldvoetbalbond FIFA, omdat hij weigerde zijn voormalige zaakwaarnemer Sébastien Boisseau te betalen. De situatie vreet aan de Ivoriaan, die in The Telegraph openlijk spreekt over zijn depressie.

/

Er zijn dagen waarop Eboué de hele dag in bed wil liggen, zegt hij. "Er was een dag waarop ik zelfmoord wilde plegen. Door mijn gezin bleef ik sterk. Ik moet aan ze blijven denken. Maar ik ben bang voor wat ik mezelf had aangedaan als ik alleen zou zijn", geeft de ex-verdediger van onder meer Arsenal, Galatasaray en Sunderland toe. "Er zijn dagen dat ik mezelf opsluit in mijn slaapkamer. Eén, twee dagen in die kamer. Alleen. Ik sluit de deur en ik denk alleen maar. Ik besteed veel tijd aan het lezen van de Bijbel."

De 33-jarige vleugelverdediger spreekt verder over zijn zevenjarige zoon Mathis, die in de jeugdopleiding van Arsenal speelt. Als Eboué komt kijken, wordt hij meteen geconfronteerd met vragen over zijn situatie. "'Emmanuel, waarom ben je met pensioen gegaan?', vragen ze dan. Dus moet ik mijn situatie uitleggen. Daar word ik alleen maar depressiever van. De mensen die me kennen, kunnen aan mijn gezicht aflezen dat ik niet gelukkig ben. Ik zit op het laagste punt in mijn carrière."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Over zelfmoord beginnen omdat je een jaartje geschorst bent. Zal wel clichã© klinken maar deze man heeft het zo goed in zijn leven. Je bent een voorbeeld man! Niet van die rare dingen zeggen.

22 december 2016 om 19:28

Waarschijnlijk heb je geen idee wat depressie met een mens kan doen? Dan maakt geld, familie en al die andere mooie dingen niks uit. Kijk maar naar Antonie Kamerling, of nog beter, Robin Williams bijvoorbeeld. De grootste clown voor de buitenwereld, net als Ebouã©, maar zodra de clown alleen maakt de lach plaats voor een traan. Denk voortaan even beter na voordat je zo ungenuanceerd iets eruit gooit

22 december 2016 om 20:46

Als geld niks uitmaakt dan betaald hij toch gewoon de zaakwaarnemer? Hij zit toch gewoon fout dan? Daarna kan hij gewoon spelen.

Dat is net als iets gaan jatten of illegaals doen en dan in de bak belanden en dan depressief worden. Doe je toch allemaal zelf?

23 december 2016 om 05:51

Nounou BellaPartita wat een harde redenatie.
De schorsing vanwege niet betalen is inderdaad eigen schuld.
Een depressie overkomt je of niet, kan je niet voor kiezen.

22 december 2016 om 19:28


Hoe kan je nou stellen dat omdat hij het 'zo goed heeft' wat je waarschijnlijk op basis van zijn geld/beroep opmaakt dat hij geen rare dingen moet zeggen?

Je hebt toch helemaal geen idee wat er in zijn kop omgaat? Vaak brengt het geld en de roem een enorme druk met zich mee om nog maar te zwijgen over verkeerde types die gebruik van je situatie willen maken. Daarnaast zijn depressies een serieus probleem en moet je zoiets ook niet onderschatten.

Wat mij betreft krijg jij de kort door de bocht award van vandaag.

23 december 2016 om 11:41

Een depressie is per definitie ingewikkelder dan alleen maar rot voelen naar aanleiding van een nare situatie. Zo'n schorsing kan best de trigger zijn geweest voor een depressie, maar het zal nooit het enige zijn. Depressie is een geestesziekte, dat werkt gewoon anders dan een gebroken been, waarbij oorzaak, gevolg en herstelpad veel overzichtelijker zijn.

Schaatser Stefan Groothuis heeft er mooi en indringend over verteld. Die was stikdepressief toen hij wereldkampioen sprint werd. De buitenwereld ziet een succesvolle, fitte schaatser, met een vrouw aan zijn zijde die van hem houdt. Maar in zijn hoofd was het een grote bende.

De Fifa heeft schijnbaar besloten dat hij de zaakwaarnemer moet betalen, maar hij weigert te betalen. Had hij gedacht dat er geen gevolgen waren?

22 december 2016 om 20:32

Nee, dat zegt hij ook nergens. Maar hij heeft het er wel zwaar mee, dat hij niet kan doen wat hij graag wilt doen. Dat kan toch?

23 december 2016 om 08:49

Maar waarom betaald Eboue niet gewoon als de fifa dat zegt? Heeft centen zat en die zaakwaarnemer moet ook gewoon zijn gezin onderhouden, wat zou Eboue doen als die niet uitbetaald zou worden?

23 december 2016 om 14:01

Voor het eerst dat ik iemand het op zie nemen voor een zaakwaarnemer. Mensen die grotendeels verantwoordelijk zijn voor het kapot maken van het voetbal. Degene die verantwoordelijk zijn voor het belang van voetbal alleen maar om geld laten draaien. WoW! Ben jij toevallig ook een zaakwaarnemer?

On: er staat dat hij zijn zaakwaarnemer niet wilt betalen, maar er staat niet bij dat dat de regelrechte oorzaak is van zijn depressie. Er staat dat hij al met pensioen is, maar dat hij nu een jaar is geschorst.

Beetje raar in elkaar geflanst dit verhaaltje. Zit niet echt een duidelijke lijn in

Een straf is nooit leuk. Dat is juist de bedoeling. Had hij maar moeten betalen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren