Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gemeente Kerkrade redt Roda JC voorlopig

Laatste update:

De gemeenteraad van Kerkrade is woensdag met tegenzin en onder voorwaarden akkoord gegaan met financiële steun aan Roda JC. De gemeente vergroot haar belang in het Parkstad Limburg Stadion per direct met een miljoen euro en later mogelijk met nog eens twee miljoen. Roda JC is daarmee voorlopig gered van een faillissement.

Met de rug tegen de muur, met de kont tegen de krib en met wrange bijsmaak, stemden de meeste raadsleden in. Op voorspraak van de raad krijgt Roda JC niet meteen de volledige drie miljoen euro die het college had voorgesteld. Wethouder Will Terpstra (Financiën) moest beloven dat de gemeente toezicht krijgt bij Roda.

Terpstra erkende dat er sprake was van wanbeleid, zoals het brede gevoel in de raad was. "We zijn te laat geïnformeerd en de situatie was veel ernstiger dan ons was voorgehouden." De wethouder zegde verder toe dat er een onderzoek komt naar de oorzaak van de plotselinge liquiditeitsproblemen bij de club uit Kerkrade. "En de resultaten zullen tot consequenties moeten leiden", aldus Terpstra.

Vanwege de tijdsklem kon Terpstra niet direct op alle eisen ingaan, maar hij beloofde die binnenkort uit te werken. Bijvoorbeeld genoemd zijn een andere naam voor het stadion, vervanging van het bestuur met een grotere stem voor de gemeente en supporters en behoud van een eventuele fusieclub voor Kerkrade.

Op basis van de resultaten beslist de raad volgende maand of de nummer zestien van de Eredivisie ook de rest van het geld krijgt. Tientallen supporters die de raadsvergadering bijwoonden reageerden uiteindelijk gelaten op de uitkomst.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Daar gaat 3 miljoen gemeenschapsgeld.. Alleen omdat een club zijn zaakjes niet op orde heeft... Prachtig.. stel je voor dat we wat nuttigs ermee hadden gedaan. Ik denk aan verpleegtehuizen.. Mensen in de minima die het moeilijk hebben. Nee het is beter om het in een club te steken die al jaren structureel niet in de + is. We gaan geld steken in mensen die tegen een bal aan kunnen trappen. Echt briljant. Dat de Knvb en dat de gemeente Kerkrade dit toelaat is echt zwaar schandalig.

18 februari 2009 om 23:23

Je moet lezen.
Drie miljoen euro is niet zeker, omdat Roda dan eerst aan een aantal voorwaarden voldaan moet hebben.
Denk dat dit overigens een goede keuze is geweest van de gemeente. Roda heeft namelijk veel betekent voor de stad Kerkrade, zonder Roda wist men niet eens dat Kerkrade bestond.
er vinden vele evenementen plaatsen rondom Roda, waar de middenstand veel profijt van heeft gehad en zal hebben bij het voortbestaan. Dus indirect is dit weer een stimulans voor een de economie van ons stadje. Bovendien pompt de gemeente het geld niet in de club maar in het stadion, waardoor Roda het geld ontvangt voor de verkoop van de aandelen in het stadion.

18 februari 2009 om 23:29

Ik wil kerkrade ook wel op de kaart zetten,

lekker argument.

voetbal clubs zijn bedrijven laten we ze ook zo behandelen.

19 februari 2009 om 03:52

Als je met de eventeale 3 miljoen al problemen hebt, pfff. Er zijn echt wel clubs die vaker en meer hebben gekregen. Wat vindt je trouwens ervan dat het kabinet 1,5 Miljard naar de antillen heeft gebracht? Dat is ook gemeenschapsgeld.en ook wel aardig wat meer. Ga daarover klagen dan!

19 februari 2009 om 07:40

ik weet niet hoe het bij jou zit maar er word toch altijd onnodig geld uitgegeven dat van de gemeenschap is dusss. wil jij zeggen dat ajax nooit op 1 of andere manier is geholpen? of welke club dan ook?

Beter het geld zo verneuken dan het aan een paar uitkeringstrekkers geven die toch niet willen werken.

18 februari 2009 om 23:32

Voetbalclubs zijn verenigingen, geen bedrijven (ajax als beursgenoteerd daarbuitengelaten). De gemeente krijgt er iets voor terug (meerderheidsbelang in stadion) zonder gemeenschapsgeld zouden een stuk meer clubs al niet meer bestaan. Het is nodig, laat de fusie maar gauw doorgaan dan moet het lukken...

18 februari 2009 om 23:45

het is nodig??? Wat is nodig?? Dat de gemeente de riantesalarissen moet gaan betalen van de club? vind jij dat nodig? de gemeente wilt helemaal geen aandelen in het stadion, anders hadden ze die wel eerder gekocht.

Ze worden gewoon gedwongen, de club betaald alle spelers een abnormaal bedrag voor een potje voetbal, kun je die niet meer betalen houd het gewoon op.

18 februari 2009 om 23:53

De gemeente wil duidelijk wel aandelen in het stadion. Aangezien ze al biojna 50% bezitten als ze alle geld (dus 3 miljoen) vandaag gegeven zouden hebben dan had de gemeente een meerderheidsbelang van 50,1 en waren ze dus de grote aandeelhoiuder geweest. Ze willn dan ook naamsverandering van het stadion, toeicht op het bestuur etc.

19 februari 2009 om 00:01

Profclubs zijn gewoon bedrijven. Dat je niet op de beurs bent, betekent niet dat je geen bedrijf bent. De enige bedrijven die op de beurs zijn, zijn nv's. Een profclub bestaat meestal uit meerdere bv;s omdat er dan een rechtpersoon is. Als het echt een vereniging was, dan stond diegene die het heeft veroorzaakt terecht voor alle kosten bij een faillissement.

Mooi voor Roda, maar ook mooi voor de competitie, anders ligt alles op z'n gat en krijg je een hele vervelende stand voor sommige clubs!!!

daar kunnen weer de topsalarissen van de voetballers betaald worden

18 februari 2009 om 23:23

helemaal gelijk! gemeente betaald nu het riantesalaris van een stel Voetballers

heel triest dit,

laat ze hun zaakje lekker zelf oplossen. Daar gaat weer ons belastinggeld.
de gemeente had nooit akkoord moeten gaan,

Ik ben echt voetbal liefhebber maar dit moet ophouden, clubs zijn zelf verantwoordelijke voor hun fouten en te korten, zelf oplossen en anders houd het op.

kunnen ze seizoen afmaken en na de eerste divisie grote leeegloop uitverkoop volgend jaar bij rjc .. spelers mogen weg te duur en..... denk dat ze het tegen ploegen als rkc cambuur zwolle mvv den bosch en evt eagles moeilijk krijgen in nacompetitie

Snapt niemand het nou? Die ene miljoen is genoeg hoor, de rest gaat indirect meteen naar Fc Limburg, of hoe de club ook te heten komt. Ik zal je zeggen dat ze echt geen 3 miljoen nodig hebben om het seizoen af te maken, never never nooit. Anders haal je in de winsterstop geen spelers..

En over dat gemeentegeld, daar ben ik het volkomen mee eens. Vandeweek op het journaal dat het Atrium in Heerlen te weinig plek had, dat er mensen naar verzorgingshuizen konden maar deze waren te vol en wel 3 miljoen in een failliete club pompen. Zo zwart/wit gaan mensen het inderdaad zien.

Niks raars aan, ze helpen de club niet, ze kopen een deel van het stadion.

Een deel wat ze al in bezit hebben, wordt uitgebreid. Dat Roda hierdoor kan blijven bestaan is een indirect gevolg.

klein of niet geen cent meer naar de clubs van het gemeente geld.

roda en fortuna moeten voor zichtzelf zorgen lukt het niet dan maar kapot. dan kunnen ze vanaf nu een nieuwe club opstarten Fc limburg en deze per het nieuwe seizoen laten meedoen. Hebben ze alle tijd om een club op poten te zetten.

als de boel klapt zijn ook alle contracten ontbonden en kun je opnieuw beginnen

Het is geen toeval dat juist op dit moment de beerput bij roda Jc open gaat. Toen Derksen een tijdje geleden zei dat Roda diep in de schulden zat ontkende de gemeent dat. Nu de gemeente het in haar voordeel kan gebruiken zegt de wethouder dat roda zijn eigen broek niet meer omhoog kan houden. Dit heeft uiteraard te maken met de toekomstige Fc limburg. ze willen hier gewoon de supporters van Roda en Fortuna voor hun winnen door te zeggen: "kijk, jullie clubs kunnen het zelf niet meer dus je hebt twee mogelijkheden of failliet of Fc limburg".

Helaas denk ik niet dat dit het laaste negative nieuws is dat uit de beerput gaat komen. Want nog niet alle supporters staan achter Fc limburg.

ik heb 1 vraag hoe is het dan mogelijk geweest dat Roda in de winterstop nog spelers heeft aangetrokken.waar is dat van betaald?de gemeente had gewoon moeten zeggen het is genoeg geweest,hoelang willen gemeenten clubs de hand boven het hoofd houden.knvb hoe kun je eindhoven hun licentie ontnemen en Roda maar aan laten modderen

19 februari 2009 om 00:28

Precies dat vraag ik mij ook af? En waarom kunnen clubs in de Eredivisie wel straffeloos wanbeleid voeren en als er een accountant geen handtekening onder een formulier zet er wel 3 punten worden afgetrokken (veendam)

19 februari 2009 om 01:08

Als een accountant zijn handtekening zet, is hij aansprakelijk voor de juistheid van de cijfers en dus ook aan te spreken als de cijfers achteraf niet blijken te kloppen (daarom is een accountant ook zo duur).

Als een accountant zijn handtekening weigert te zetten en de club gebruikt het rapport toch, dan is sprake van fraude en dat is een zwaarder vergrijp dan wanbeleid.

19 februari 2009 om 01:20

Oke, een duidelijke uitleg! Maar toch vind ik het vreemd dat clubs dit straffeloos kunnen blijven doen.

19 februari 2009 om 11:37

Nou, nou, ik zou niet direct willen zeggen dat er sprake is van fraude als je een rapport gebruikt waar geen getekende accountantsverklaring bij zit. Iedereen ziet dat toch? Dus dan weet je als lezer dat je minder zekerheid hebt dat de cijfers juist zijn.
Fraude is moedwillig de cijfers onjuist presenteren om op die manier de lezer op het verkeerde been te zetten. Zover zou ik niet meteen willen gaan, da's een vrij zware beschuldiging.

Dat er weinig consistentie in het toezicht op het financiele beleid van clubs lijkt te zijn is helemaal waar. Maar we moeten niet vergeten dat wij niet precies alle ins en outs kennen, en dat wij alleen maar af en toe wat bedragen voorbij zien komen die een journalist in zijn enthousiasme opschrijft. Ik vind het moeilijk om te beoordelen of er nu echt sprake is van wanbeleid.

19 februari 2009 om 01:04

Dit is de eerste keer sinds tijden dat Roda "zo" diep in de financiele schulden zit en waar de gemeente nu voor Roda in de bres springt. Daarvoor had Roda altijd voldoende aan zijn eigen geldschieters + verkoop van spelers.

Door het beleid van het bestuur hebben ze eigenlijk op die manier een fusie noodzakelijk gemaakt. Want als ze meeuwis hadden verkocht in de winterstop hadden ze die drie miljoen in de pocket. Maar dat wilde dhr. Kuijer niet.

En als je eindhoven nu gaat vergelijken met Roda dan wordt het wel heel mooi! Ik denk dat Roda toch iets meer heeft neergezet de afgelopen jaar dan eindhoven. En daar zit nog geen 3000 man per wedstrijd. Roda was tot voor kort een subtopper... En is, qua bezoekersaantallen + prestaties + omzet De club van Limburg.

Je ziet willem 2 (dat het ook financieel moeilijk had en dicht tegen degradatie aanzat) op een gegeven moment toch ook opleven? Zo zijn er zat andere clubs geweest die een andere weg zijn in moeten slaan door financiele zorgen en nu goed presteren. Waarom Roda niet?

Nee toen Roda tegen Milaan speelde en met 1-0 won in San Siro toen was het een super club toen had het bestaansrecht en al die jaren daarvoor waarbij ze bijna structureel meedraaiden in de top 10. En nu heeft Roda het eens een keer moeilijk en speelt het een seizoen slecht dan moet Roda maar verkassen....

Ik weet ook dat er genoeg moet gebeuren daar om Roda weer op de rails te zetten maar het is zoveel andere clubs gelukt dus waarom Roda niet. En als je alle gegevens goed bekijkt zie je dat Roda genoeg mogelijkheden heeft in de Regio om voldoende "kapitaal" te genereren. Alleen zullen ze hiervoor het roer moeten omgooien. In principe heeft Roda al die tijd stil gestaan.

En die gasten van de Knvb en die stuurgroep + bepaalde media die doen er alles aan om dmv propaganda die fusie er toch doorheen te drukken

De marktwerking die veel mensen hier voorstellen gaat sowieso niet op. Een voetbalclub op eredivisie-niveau is een geweldig uithangbord voor een stad, een uithangbord dat iedere stad graag wil behouden. De gemeente Kerkrade zou er dus voor kunnen kiezen om Roda aan haar lot over te laten en te denken 'als ze het zelf niet kunnen redden, dan niet', maar het zal jaren duren voordat er een andere club opstaat die hetzelfde niveau bereikt (omdat de opstartkosten van een professionele voetbalclub simpelweg te hoog zijn) en die hetzelfde betekent voor de stad. Het redden van het 'uithangbord' Roda is daarom belangrijker voor de gemeente Kerkrade dan het redden van de voetbalclub Roda, simpelweg omdat dit minder makkelijk vervangen kan worden.
En wat betreft dat gemeenschapsgeld. Op korte termijn krijgt Roda nu cash ter beschikking om de lopende rekeningen te betalen. Op lange termijn blijft dit echter een investering van de gemeente in het stadion. Een investering die ze (hoewel misschien renteloos) dus waarschijnlijk ook weer terugkrijgen.

Roda moet eerst goeie financiele mensen aanstellen, die ook op termijn financieel inzicht verschaffen, staat me bij dat Roda een tijdje terug Meeuwis voor +/- 3 milj kon verkopen. Hadden ze nu niet hoeven te bedelen.

Maargoed dat de gemeente Roda voorlopig gered heeft. Niet zo zeer vanwege Roda zelf,maar ik zou het toch een soort van competitie vervalsing vinden als ze alle clubs punten gaan aftrekken die de clubs gehaald hebben tegen Roda, Dan zou Az opeens 5 punten voorstaan inplaats van die 9 die ze nu hebben.

Feyenoord verder in degradatie nood (niet dat ik er heel erg mee zit dat zou een + punt zijn geweest)

Psv dichterbij de koppositie
Volendam zo goed als gedegradeerd

zo kan ik nog wel ff doorgaan.

Triest dit, zeer triest. Ook leuk voor fortuna. Fc Limburg? grappig, dit alles is in scene gezet om Roda van de ondergang te redden. Als nota bene de gemeente Kerkrade een meerderheid van het stadion in aandelen bezit, wat blijft er dan over van het hele Fc limburg verhaal. Een fusie club? haha, gewoon een doorstart, fortuna doet mee voor spek en bonen. Ronduit Schandelijk!
ik blijf hopen dat de hele fusie niet doorgaat en dat fortuna het met hun goeie acties overleeft. Als de fusie niet doorgaat, zie ik het heel somber in voor Roda.

Ach het niet de eerste club en vast niet de laatste die door de plaatselijke politiek uit de shit wordt gehaald....wel een beetje lullig als in Kerkrade/parkstand woont, want dan weet je dat je gemeentelijke lasten de aankomende jaren niet zullen dalen...oh ja de volgende stap is ook duidelijk. Over een tijd worden de aandelen voor niets aan Rjc of Fcl geschonken....weg 3 miljoen. En als Vitesse supporter verwacht ik dat dit niet het enige geld is dat aan de club zal worden toegezegd.....
Succes, ik hoop dat jullie eruit komen...

ik vind dit ook een vorm van competitievervalsing.
die clubs die mogen zich diep in de schulden werken en telkens is er weer een gemeente die bijspringt,
kan me de gemeente arnhem en enschede en den haag nog goed herinneren.
ik vind gewoon als een club zich in de schulden werkt is het gewoon einde club klaar eigen schuld.
als ik mij als prive persoon diep in de schulden werkt dan is er toch ook niemand die me bij springt voor ik de schuldensanering in moet???

19 februari 2009 om 13:18

Dat is overigens precies wat Vitesse heeft gedaan, maar dat geheel terzijde. Ik snap wat je zegt, maar het verschil is dat bij een Bvo de nodige mensen op de loonlijst staan en dat een club uitstraling heeft. Voor gemeenten is dat geld waard. In ieder geval voor de plaatselijke politici.....

19 februari 2009 om 14:40

En je bedoelt dat bijvoorbeeld de lokale supermarkt geen personeel op de loonlijst heeft staan, en niet van belang is voor de gemeenschap.

Sorry maar als een bedrijf in zwaar weer komt, volgen er bezuinigingen, dan worden mensen op straat gezet, laat ze daar maar eens mee beginnen, halveer de helft van die belachelijke salarissen, Roda heeft volgens mij een halve selectie die van buiten de Eu komen, en die volgens mij veel te veel verdienen, gezien de prestaties die ze leveren....

Voorlopig, dan zouden ze alsnog moeten fuseren....

Absurd, dat de lokale overheden, toch maar weer geld blijven pompen in de Bvo's

als een ander bedrijf in financieel zwaar weer verkeerd, krijgt het ook geen geld van de gemeente, maar gaat het gewoon op de fles, vooral nu met de krediet crisis en alle aangekondigde bezuinigingen is het toch niet te verklaren dat de gemeente zo maar miljoenen weggeeft, en begin nu niet over de koop van de aandelen, als ze Roda failliet laten gaan nemen ze die aandelen voor veel minder over, plus is dit weer zoites, voor als ze de volgende keer in zwaar weer zitten, dan kunnen ze die aandelen weer voor een symbolisch bedrag van 1 euro verkopen.

Laat die fusie nu maar snel komen, zodat ze zichzelf weer een beetje kunnen gaan onderhouden.......
en waar zijn die supporters van liever geen Roda dan samen met Roda, maar dan wel gaan bedelen bij de gemeente, een raadsvergadering die live op een scherm wordt uitgezonden voor het gemeente huis, zou jij als raadslid tegen stemmen, als je weet dat je in beeld bent en je weet hoe ze met hun bestuurders omgaan als het ze niet bevalt.

Ik zeg gewoon failliet laten gaan, net als alle andere bedrijven die een wanbeleid voeren

19 februari 2009 om 15:35

Sorry maar als je een voetbalclub gaat vergelijken met elk ander bedrijf.... sorry maar Roda is één van de uithangsborden van de gemeente kerkrade c.q. Parkstad. Het verschaft meerdere mensen werk, het is een uithangbord om regio Parkstad te promoten, stimuleert andere bedrijven zich op het desbetreffende terrein te vestigen. Nee, het is niet een bedrijf zoals elk ander "bedrijf".

Je ziet het zelfde bij Nedcar liep ook ontzettend slecht.. denk je dat ze dan zomaar ff de stekker uit Nedcar trekken?? Dacht het niet! Of bijv. Dsm...

En je mag van mij eens uittellen hoe vaak Roda in financiele moeilijkheden heeft gezeten in verhouding met andere clubs en hoe vaak Roda jc bij de gemeente heeft moeten aankloppen.

Het is jammer dat je het zo zwart wit ziet... "laat die fusie maar snel komen, zodat zichzelf beetje kunnen onderhouden". Een heleboel sponsoren hebben al laten merken dat ze niet accoord gaan met een fusie, zeker met het businessplan dat er nu op dit moment ligt. Daarnaast is het zo dat er binnen de regio genoeg potentiele draagkracht is om Roda (stand-alone versie) te ondersteunen.

En hoe denk je dat de fusie club dat moet gaan doen?? 10 a 15 miljoen als begroting? 2 stadions? verbouwing Roda stadion (want denk maar niet dat ze het stadion geel zwart houden) Sponsoren?

De stuurgroep heeft onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van de fusie. Zij leverden een product c.q. onderzoek af die zo "betrouwbaar" was, dat stichting Roda Jc er niet mee akkoord ging. Evenals enkele sponsoren. Als ik zo'n onderzoek zou doen op mijn universiteit dan hadden ze mij denk toch per direct van school geschopt.


19 februari 2009 om 22:27

knvb grijp toch een keer in haal ze toch uit competitsie ze hebben drie weken terug addo nog voor een kapitaal gehuurd .hier mag geen gemeenschap geld voor worden gebruikt regering grijp in dit kan niet langer zo ze hebben toch een voorbeeld functie.als iedereen zo een wanbeleid thuis zou voeren zou het toch een mooi zooitje worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren