Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Geloof is groot: ‘Ik zag veel van Kluivert in Chuba Akpom’

Laatste update:

Er is nog altijd veel discussie over de beste positie van Chuba Akpom. De 28-jarige Engelsman werd bij Ajax al enkele keren gebruikt als centrumspits, maar Akpom zelf gaf na het gelijkspel tegen Almere City (2-2) van afgelopen zondag aan dat hij het beste uit de voeten kan als aanvallende middenvelder. Noel Blake, zijn voormalig jeugdtrainer, is het daarmee eens.

Akpom maakte afgelopen seizoen 28 doelpunten voor Middlesbrough, meer dan ieder ander in de Championship. Bij Ajax moest hij het onder de inmiddels ontslagen trainer Maurice Steijn doen met weinig speeltijd, maar onder diens opvolger John van ‘t Schip bloeit Akpom op als supersub.

Blake, die Akpom onder zijn hoede had als trainer van Engeland Onder 19, zag destijds al
dat zijn pupil het beste tot zijn recht kwam in een rol als schaduwspits. “Ik herinner me een wedstrijd tussen Engeland en Nederland waarin Ruud van Nistelrooij de diepe spits was en Patrick Kluivert daaromheen zwierf', zegt Blake tegenover Voetbal International.

“Dat vond ik ongebruikelijk, maar de manier waarop Kluivert die wedstrijd speelde... Ik zag veel van hem in Chuba. Hij is sterk, maar technisch ook zeer begaafd. Hij is goed met zijn rug naar de goal, maar nog beter als hij van iets dieper moet komen. Ook bij ons maakte Chuba zo al de meeste doelpunten.”

Akpom zette zijn eerste stapjes als prof bij Arsenal, maar koos in 2018 voor een definitieve transfer naar het Griekse PAOK Saloniki. “Ik was verbaasd dat Chuba zo vroeg vertrok bij Arsenal, want ik vond dat de juiste club voor hem”, vertelt Blake.

“Soms kom je als speler op de verkeerde plek terecht. Een jonge speler moet zich goed genoeg en gewaardeerd voelen en vertrouwde mensen om zich heen hebben. Harry Kane is ook vier keer verhuurd voor hij bij Tottenham Hotspur de smaak te pakken kreeg. Iedere speler is anders.”

Bij Ajax moest Akpom het tijdens de laatste drie Eredivisie-duels telkens doen met een invalbeurt, maar bewees hij toch telkens zijn waarde. Tijdens deze wedstrijden was hij liefst vier keer trefzeker. In de slotminuten tegen FC Volendam (2-1 winst) had hij zelfs nóg eens kunnen scoren. Na een steekpassje van Steven Bergwijn omspeelde hij doelman Mio Backhaus, maar ditmaal stond de paal in de weg.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hahaha….. Patrick Kluivert. Ik herken tot nu toe niets van Patrick Kluivert in Chuba Akpom.

14 november 2023 om 11:34

Nou... Kleur haar, ogen komen overeen. Ze hebben beide 2 benen en armen. 10 vingers en tenen. Een hartslag. Toch veel overeenkomsten zo snel even.

14 november 2023 om 12:04

Inderdaad. Een technische spits waar de bal aan een touwtje zat vergelijken met Akpom. Hahahahahaha

Dat zagen we niet bepaald toen hij in de 91e minuut makkelijk balletje terug onder zijn voet liet wegrollen en er een counter voor Almere city kwam…

14 november 2023 om 11:29

Het is eigenlijk gewoon een Engelse minder goede versie van Guus Til.

Deze jongen kan er niks van. Meneer scoort een aantal keer en men denkt dat hij goed is, laat ballen onder zijn voet glippen, mist ook 100% kansen, maakt dan wel goals als invaller, maar werkt niet hard. Ik zie vrijwel niks in deze jongen, maar dat kan aan mij liggen. Ik ben trouwens niet in een bak azijn gevallen!

14 november 2023 om 14:25

Volgens mij ben je Brobbey aan het omschrijven!

14 november 2023 om 14:32

Brobbey houdt een bal vast, is betrokken in het spel, legt ballen klaar (waar vrijwel niemand onder komt) en scoort niet. Helaas niet, maar met meer vertrouwen en een fitte Berghuis op 10 zie ik dit namelijk wel beter lopen dan onze vriend akpom

Akpom raakt geen pepernoot hoor, we hebben hem al meermaals zo ontzettend slecht zien spelen. Nu heeft ie een paar goals als invaller. Leuk, daar mag ie blijven. Als aanvallende middenvelder zie ik er totaal geen heil in, sorry.

Ik denk dat we wel wat in deze jongen zit, maar heb m maar een paar keer gezien. Vreemd genoeg zie ik juist niet de schaduw spits, maar juist diepe spits in hem. Zoals Haller dat invulde, maar dan minder kopsterk maar wel wendbaarder.

Haha. Akpom mag de veters van Kluivert nog niet strikken. Qua voetbal heeft hij werkelijk he-le-maal niets weg van Kluivert. Kluivert is mss wel de meest complete spits die Ajax ooit heeft gehad. Akpom mss wel de slechtste,

14 november 2023 om 09:29

Zeker de meest complete. Zeker als je hem vergelijkt met Van Basten, Bergkamp en Cruijff🤨

14 november 2023 om 11:00

Noem je wel een lekker rijtje namen. Cruijff natuurlijk de beste Nederlandse voetballer, maar geen spits-spits, maar vooral een aanvallende middenvelder. Dan houd je Bergkamp, Van Basten en Kluivert over. Drie fenomenen. Ik zou Kluivert inderdaad de meest complete noemen, Bergkamp de meest technische (hoewel Kluivert er ook wat van kon), en Van Basten de meest iconische.

Het is alleen jammer dat Kluivert zo kort voor Ajax 1 heeft gespeeld. Blijft jammer dat hij terugkeerde bij PSV en niet bij Ajax (omdat Ajax hem niet wilde).

14 november 2023 om 12:06

En het grappige (niet voor een Ajacied) is dat zijn goal uiteindelijk psv het kampioenschap bracht.

14 november 2023 om 10:41

Ik denk als hij het netjes vraagt, dat Kluivert het best toelaat dat hij zijn veters strikt hoor.

14 november 2023 om 10:56

Hij heeft meestal muiltjes zonder veters aan. Dus wordt sowieso lastig.

Brobbey speelt de laatste tijd heel goed, maar scoort niet genoeg, en is daarom een niksnut volgens velen.
Akpom speelt niet heel goed, maar scoort wel veel, daarom is hij een niksnut volgens velen.

Zullen we alleen nog maar Messi's mogen halen in Nederland?

Ik heb alleen alle doelpunten van Akpom gezien in de Championship.ik heb dus geen volledige wedstrijden gezien van hem. Het leek vorig jaar op een geluksseizoen waarin alles lukte voor hem. Hij heeft, naar mijn mening, niet echt een handelsmerk. Veel doelpunten waren intikkers, maar de bal kwam meer bij toeval voor zijn voeten terecht dan dat het door zijn positionering kwam.

Ik verwachtte ook niet heel veel van Akpom in de Eredivisie. Ik moest denken aan Björn Vleminckx van NEC. Ook zo'n seizoen waar alles lukte, daarna nooit meer zo'n niveau gehaald.
Wellicht zat ik fout, maar ook bij deze doelpunten zie ik geen specifieke kwaliteit van Akpom.

Waardevolle supersub omdat hij in wedstrijden tegen Almere en Volendam goed inviel. Slaan we nu niet een beetje door in positivisme?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren