Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Geboren winnaar’ Rooney krijgt als manager nieuwe kans in Engeland

Laatste update:

Wayne Rooney is officieel de nieuwe manager van Birmingham City, zo maakt de Championship-club woensdag bekend. De onlangs bij het Amerikaanse DC United is de opvolger van de maandag weggestuurde John Eustace. Rooney zet in Birmingham zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2027.

Rooney werd al enkele dagen in verband gebracht met het trainerschap bij Birmingham City en beide partijen zijn nu dus tot een akkoord gekomen. Oud-spelers Ashley Cole en John O’Shea, voornamelijk bekend van hun periodes bij respectievelijk Chelsea en Manchester United, gaan Rooney assisteren bij de subtopper.

Mede-eigenaar Tom Wagner is dolenthousiast over de aanstelling van Rooney. "Wayne is een geboren winnaar. Wij geloven er heilig in dat hij met de hulp van zijn staf, de club en de supporters Birmingham City naar de top kan brengen. Zijn voetbalfilosofie past perfect bij de ambities die we hier hebben", zo valt te lezen op de clubsite.

Rooney zelf is eveneens zeer verheugd. "Er ligt hier een duidelijk plan om de ambities te realiseren in de komende periode. Ik kan niet wachten om te starten. Ik heb vroeger op St. Andrew’s gespeeld en de fans van Birmingham City waren altijd vol passie voor hun club. Ik wil daarom ook een winnaarsmentaliteit ontwikkelen bij deze club ", aldus de nieuwe manager.

Het ontslag van Eustace bij Birmingham City kwam als een verrassing, daar the Blues momenteel zesde in de Championship staan. Vorig seizoen slaagde Eustace er met de club nog in om de play-offs voor promotie naar de Premier League te behalen. De clubleiding van Birmingham City wilde echter een manager met meer internationale allure.

Rooney nam zondagnacht (Nederlandse tijd) met een zege op New York City FC afscheid van DC United. Het was al de vierde opeenvolgende keer dat de club de play-offs om de landstitel niet bereikte. “Dit voelt als het juiste moment om te vertrekken”, liet Rooney vervolgens weten. “Het gaat niet om één ding, het gaat om de timing.”

Voor zijn dienstverband bij DC United had Rooney al anderhalf jaar ervaring als manager opgedaan bij Derby County, de club waar hij begin 2021 ook zijn spelerscarrière beëindigde. Hij begint in Birmingham aan zijn tweede klus in Engeland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dan kan die z'n gebruikelijke pet inruilen voor een klassieke peaky blinder versie.

Denk een prima club voor Rooney om zich verder te ontwikkelen, lekker realistisch en verfrissend om te zien dat hij zich, zoals vele andere, 'gewoon' wil opbouwen i.p.v. z'n United connecties te gebruiken.

9 oktober 2023 om 18:15

Peaky Blinders waren Villa fans. Althans ze gokte op de wedstrijden van Villa ik de serie. Omkopen van scheidsen zodat Villa zou winnen. Zou leuk zijn om de derby weer in de PL te zien.

Zou wel bij hem passen ondanks dat de championship altijd de raarste wedstrijden bevat 88 minuten 0-0 laatste 5 minuten 3 4 goals. Denk wel dat hij daar goed bij zou passen ook me ervaring die hij bij de mls heeft opgebouwd

Dit is de ideale kans voor een ex-prof zoals Rooney om in de Championship aan de gang te gaan bij een enigszins stabiele club. Birmingham staat op de zesde plaats en hebben praktisch het hele seizoen nog voor de boeg. Dit is het soort job waar Frank Lampard of Steven Gerrard eigenlijk voor hadden moeten gaan in plaats van voortstukkelende clubs aan de onderkant van de Premier League! Hopelijk komt er voor die mannen een soortgelijke club! Het is daarom extra jammer dat Gerrard nu in SA aan het werk is..

9 oktober 2023 om 16:55

Lampard had dat toch gedaan met Derby County een aantal seizoenen terug en ook Gerrard heeft o.a. bij Rangers gewerkt (zelfs kampioen geworden).

9 oktober 2023 om 18:01

Lampard is daar maar 1 seizoen gebleven, achteraf een goede keuze aangezien bij Derby daarna een enorme zooi is gemaakt van de financien. Lampard is te snel naar Chelsea gegaan. Gerrard had inderdaad beter bij Rangers kunnen blijven. In het geval van Lampard heeft hij nooit voor een stabiele club gewerkt. Ze hebben de kneepjes van het vak onder normale omstandigheden nooit echt kunnen leren. Van Lampard werd meteen verwacht dat hij moest promoveren, hij moest daarna met een transferban dealen, hij moest 6/7 nieuwe spelers in een elftal integreren en hij moest bij Everton een club redden van degradatie.. Hij heeft alleen maar onder intense druk gewerkt! Gerrard moest kampioen worden, Villa redden van degradatie etc. Ook hij heeft nauwelijks echt kunnen focussen op zichzelf verbeteren en normale groepsprocessen begeleiden!

9 oktober 2023 om 18:13

Gerrard ging van Rangers naar Aston Villa, wat op dat moment toch geen gekke stap was? Bij Rangers ongeslagen kampioen geworden (als ik me het juist herinner), dan snap ik de tussenstap naar Aston Villa wel. Dat het geen succes werd is een ander verhaal, en al zeker dat hij nu in SA zit.

9 oktober 2023 om 18:18

Villa was net terug in de Premier League, had veel geld geinvesteerd waar nog geen team van gemaakt was. Ja, het was een stap waar je van kunt zeggen dat het geen gekke was maar uiteindelijk hebben de tekortkomingen van Gerrard hem daar wel parten gespeeld. Het trainersvak is een vak waar je in moet groeien en waar je door ervaring beter wordt. Hij zou er goed aan gedaan hebben om langer in Schotland te blijven bij Rangers. Als je ziet wat hij op zijn bordje kreeg bij Villa dan moet je je afvragen of hij daar al klaar voor was.

11 oktober 2023 om 12:53

Ben ik met je eens, maar dat gebeurt bij vrijwel alle clubiconen. Als jouw club dan komt met de vraag of je trainer wilt worden dan zeg je nooit nee, en dat pakt helaas ook nooit goed uit. Kijk naar een Seedorf, van Nistelrooy, Pirlo, Henry. Van Nistelrooy niet gefaald eigenlijk, maar kwam wellicht te vroeg.

11 oktober 2023 om 13:44

We geven die mannen dan ook veel te weinig credits. De manier waarop Milan Seedorf ooit behandeld heeft vind ik te triest voor woorden, datzelfde geldt voor Pirlo bij Juventus en nog in de vierde macht voor hoe Chelsea en die vreselijke groep losers die ze op twitter volgen met Frank Lampard omgegaan zijn!

Aparte keuze om Eustace te ontslaan. Qua stand doet Birmingham City het prima en de laatste wedstrijd hebben ze ook gewonnen van hun rivaal WBA.

Mooie club voor hem, benieuwd hoe het hem af gaat. 11 november ben ik aanwezig in het Stadium of Light dus leuk om Rooney even aan het werk te zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren