Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Geblesseerde Ajacied: ‘Goede nieuws is dat ik in beeld ben bij Oranje’

Laatste update:

Mitchell Dijks zat al in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterlands tegen Engeland en Frankrijk en maandag leek het er na het afhaken van Erik Pieters even op dat hij definitief bij de selectie gehaald zou worden. De Ajacied kampt echter met een lichte enkelblessure en hij meldde zich af, waardoor bondscoach Danny Blind uiteindelijk koos voor Patrick van Aanholt. Dijks is in ieder geval wel blij dat hij aanmerking komt voor een plekje bij Oranje.

/

“Het goede nieuws is in ieder geval dat ik in beeld ben bij het Nederlands elftal. Dat had ik een jaar geleden niet durven denken”, vertelt hij aan Voetbal International. De linksback dacht er zo’n anderhalf jaar geleden nog over om te stoppen nadat hij weg moest uit Amsterdam, maar het kan snel veranderen in de voetballerij: “En kijk waar ik nu sta: ik ben basisspeler bij de mooiste club van Nederland. Oranje is in beeld gekomen en we liggen op koers voor het kampioenschap.”

Dijks heeft in de competitiewedstrijd tegen NEC een klein scheurtje in zijn enkelband opgelopen en hij doet het de komende dagen dan ook rustig aan. In de met 0-2 gewonnen wedstrijd tegen PSV speelde de linksback met pijnstillers.

Mitchell Dijks wordt in de toekomst een vaste waarde in de selectie van het Nederlands elftal

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind eerlijk gezegd dat hij zich prima heeft ontwikkeld. Vond het destijds al raar dat Ajax hem verkocht (ok, wel met een optie tot terugkoop). Hij zal binnen nu en 1 / 2 jaar vast een buitenlands avontuur aangaan en ben benieuwd of hij daar ook zal slagen. Logisch dat hij onderdeel uitmaakt van het Nederlands elftal.

23 maart 2016 om 12:57

Achteraf gezien misschien wel heel slim van Ajax geweest om hem te verkopen met zo'n terugkoopclausule. Heeft zich natuurlijk erg goed kunnen ontwikkelen bij Willem II.

23 maart 2016 om 13:11

Bedoel eigenlijk ermee te zeggen dat het beter was geweest om m te verhuren... want vond m al een redelijk goede indruk maken voor zijn Willem II avontuur.

23 maart 2016 om 13:49

Toen maakte die juist een hele slechte indruk o.a. in zijn verhuur aan Heerenveen. Dijks geeft zelf ook aan dat juist het knopje omging toen hij werd verkocht door Ajax. Was zeer teleurgesteld, maar kwam er wel achter dat hij meer zijn best moest gaan doen.

23 maart 2016 om 14:22

Achteraf zeg je inderdaad had hem maar verhuurd dat had je een hoop geld gescheeld. Nu hebben ze hem voor een redelijk bedrag teruggekocht. Maar of hij zich dan zo had ontwikkeld is dan de vraag, dat is iets wat we nooit te weten zullen komen. Buiten dat, de manier waarop hij er nu staat is bewonderenswaardig. Verwacht dat hij niet de vaste linksback zal worden als Willems zich blijft ontwikkelen maar is toch een goede back-up.

23 maart 2016 om 13:15

Wie staat er eigenlijk achter dijks bij ajax? Ik vind viergever toch meer een CV.

23 maart 2016 om 13:24

Savastano loopt er nog, maar had ook een blessure. Geen idee hoe het daar mee staat op dit moment. En Owusu heeft in Jong volgens mij overal achterin gespeeld, ook links en centraal

23 maart 2016 om 13:59

Viergever en Riedewald kunnen daar spelen. Als Dijks uit zou vallen wordt er gewisseld in de achterhoede en zal een van die twee linksback komen te staan. Eventueel Savastano, Owusu(kan overal spelen in de achterhoede) of Warmerdam, al vind ik laatst genoemde wel een erg matige speler en zie hem ook nooit Ajax 1 halen.

Daarom had hij een beetje last van zijn enkel bij die landing, tering wat een bikkel die Dijks. De rust komt dan wel mooi uit om te herstellen van deze blessure.

Ging tegen PSV toch een aantal keer opzichtig in de fout vond ik. Narsingh is niet bepaald de beste buitenspeler, maar die kwam er toch een aantal keer eenvoudig langs.

23 maart 2016 om 13:05

Verdedigend is hij ook niet heel super naar mijn mening. Wint veelal van zijn duels door zijn fysiek. Verder draagt hij aanvallend gewoon zijn steentje bij en is het in ieder geval voot Eredivisie begrippen een prima linksback.

23 maart 2016 om 13:06

Bij die afgekeurde tegengoal zag het er niet echt netjes uit he?

23 maart 2016 om 19:34

Zo. Dacht dat ik gek werd. Zat erop te wachten totdat iemand die bal een ros gaf maar hij bleef maar afwachten.
Is in ieder geval een verademing vergeleken met Boilesen. Tegenstanders spelen niet graag tegen hem

23 maart 2016 om 13:10

Ach wat volgens vele de beste lb van nederland is speelde rueze slecht tegen Ajax. En die is zinder blikken en blozen geselecteerd puur op vorig seizoen

Sorry hoor maar dit is toch geen goede back? Die jongen heeft een goed postuur en is wel aardig snel, maar kom op zn voorzetten zijn erg slecht en verdedigend is die toch niet zo sterk. Het zou mij verbazen als hij in de bpl komt of bundesliga, daar gaat die denk ik het heel erg zwaar hebben. Ik gun hem een leuke carrière; maar nu wordt die toch echt wel te snel groot gemaakt terwijl die niet echt iets toevoegt.

23 maart 2016 om 13:08

Nou daar komt hij gegarandeerd terecht, daar durf ik alles op in te zetten. Daar is ook niet veel voor nodig, alleen zijn fysiek en het feit dat hij nu bij Ajax speelt al.

Verdedigen en voorzetten zijn trainbaar dus dat moet goed komen.

23 maart 2016 om 13:38

Willems, Kongolo, Ake, Van Aanholt en Pieters zijn allen beter. Een jaar geleden kwam die nog tekort volgens alle Ajacieden hier en nu moet die in Oranje. Indien Dijks bij een andere club had gespeeld, dan had Blind hem ook niet opgeroepen denk ik.

23 maart 2016 om 14:01

Er bestaat ook zoiets als ontwikkeling, zowel een positieve als negatieve ontwikkeling. Vorig jaar was Dijks inderdaad niet goed genoeg, maar hij heeft zich nu zo ontwikkeld dat (bijna)iedereen daar anders over denkt.

23 maart 2016 om 14:22

Misschien toch eens wat vaker op hem letten. Stellen dat hij niet echt iets toevoegt vind ik bijna lachwekkend.
Hij is niet aardig snel maar heel snel, structureel één van de snelste spelers van de selectie van Ajax. Dat zou iets over de snelheid van de selectie kunnen zeggen maar dat denk ik niet.
Hij heeft in tegenstelling tot wat jij zegt in mijn beleving juist een hele behoorlijke voorzet. Vaak dreigender dan die van de buitenspeler.
Het zal nooit een killer worden als Tete, maar daar liggen zijn kwaliteiten ook niet. Hij heeft een heel behoorlijke duelkracht maar zal door een goede buitenspeler wel eens in de problemen gebracht worden. Eén groot voordeel in die competities die jij noemt speelt vrijwel geen ploeg met een echte buitenspeler.

Op dit moment vind ik hem nog niet sterk genoeg voor een grote competitie maar als je kijkt naar de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt sluit ik niet uit dat dat nog gaat komen.

23 maart 2016 om 17:33

Dijks heeft anders toch wel de meeste succesvolle voorzetten van iedereen in de eredivisie. Dat er niet veel mee gedaan wordt is niet zijn schuld

Leuk en aardig dat Dijks een goed jaar doormaakt. Twee jaar geleden kwam hij te kort voor Heerenveen en nu een jaar lang basisspeler van Ajax. Ik denk echter dat Dijks niet de kwaliteit heeft om langdurig in het Nederlands 11-tal te spelen, tenminste ik hoop dat Nederland weer serieus mee wil tellen als voetballand en dan komt Dijks simpelweg te kort. Willems is veruit in potentie de beste linkerverdediger al laat hij het de laatste weken absoluut niet zien. Ook Pieters met al z'n jaren PL ervaring schat ik een stuk hoger is en van Aaholt die het ook prima doet in de PL zou van mij ook de voorkeur krijgen. Dijks zal echt nog veel moeten groeien om echt als serieuze optie voor een serieuze bondscoach te moeten gelden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren