Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frimpong ziet zichzelf op andere plek in Nederlands elftal: ‘Daar kan ik spelen’

Laatste update:

Jeremie Frimpong hoopt op een basisplaats komende zomer tijdens het Europees kampioenschap, maar de rechtervleugelverdediger van Bayer Leverkusen rekent zich nog allesbehalve rijk. Frimpong ondervindt veel concurrentie in het Nederlands elftal. "Ik speel heel graag voor mijn nationale elftal, dus ik wil dolgraag een basisplaats", zegt Frimpong in Kick ‘t Met On Tour van Ziggo Sport.

Frimpong maakt al enkele seizoenen furore bij Bayer Leverkusen, waar de 23-jarige wingback perfect past in het systeem met drie centrumverdedigers van Xabi Alonso. Ook Ronald Koeman neigt bij het Nederlands elftal naar een variant waarbij de vleugelverdedigers hoog op mogen komen.

Frimpong zat al bij de WK-selectie van Oranje, maar kwam in Qatar niet in actie. Tot nu toe staat hij op slechts één interland. "Om te gaan spelen in het Nederlands elftal moet ik eerst goed spelen bij mijn club", aldus Frimpong, die in de talkshow te horen krijgt van de presentatoren dat hij het al goed doet in Duitsland.

Dit seizoen staat Frimpong op een indrukwekkend aantal van 11 goals en 11 assists in 33 officiële duels voor Leverkusen. "Het gaat nu goed, maar je kan niet op je lauweren rusten. In het voetbal kan alles heel snel veranderen, weet je. Als ik niet meer goed speel... Dan kan ik zomaar mijn plek verliezen bij mijn club."

"Zelfs als het maar voor één wedstrijd is, bestaat de kans dat mijn vervanger zijn kans met beide handen aangrijpt. Dat is ook hoe ik mijn kans greep bij Celtic. Een van de spelers raakte geblesseerd, toen mocht ik het laten zien, en dat deed ik."

In Oranje ondervindt Frimpong op rechts hevige concurrentie van Denzel Dumfries, die zowel op het afgelopen WK als EK een van de uitblinkers was. Frimpong krijgt de vraag of hij ook vanaf links zou kunnen spelen. "Zeker. Ik kan op elke plek aan de zijkant van het veld uit de voeten", reageert Frimpong vastberaden.

Frimpong speelde de laatste jaren vrijwel altijd vanaf rechts, maar deed bij Manchester City ook ervaring op aan de linkerkant. Dat was onder meer in het Onder 23-elftal. De hoofdmacht van City haalde Frimpong niet.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Één van de spelers die de meeste progressie geboekt heeft. Met zijn loopvermogen zie ik hem een hele flank bestrijden zoals Kuijt in zijn hoogtijdagen.
Dit zou zomaar de beslissende schakel kunnen zijn in ons Europese kampioenschap.

11 goals en 11 assists in 3 kwart seizoen is echt compleet bizar voor een back. Pas hem in, waar dan ook?

22 maart 2024 om 19:23

Pas hem in, waar dan ook? Ja laten we een spelmaker van hem maken... Het is gewoon een back, of hij speelt of Dumfries. Één van de twee.

22 maart 2024 om 19:28

Ga even alles letterlijk nemen, je kan hem recht of linksback zetten maar ook als vleugelspeler. Vroeger ook op links gespeeld dus heel gek is het niet.

22 maart 2024 om 19:37

Ja laten we een rechtsback inzetten als vleugelspeler. Het is niet voor niks een back. Daarnaast spelen we niet eens met vleugelspelers...

22 maart 2024 om 19:45

Jij hebt duidelijk Dirk Kuyt niet gezien op het WK van 2014, Kuna_Mila.

22 maart 2024 om 20:29

Sinds wanneer is Frimpong back? Heb je ooit Leverkusen gekeken? Is meer een rechtsbuiten dan rechtsback in het veld

22 maart 2024 om 19:30

Inderdaad, tegen goede tegenstanders ze allebei op de rechterflank opstellen. Kunnen ze om en om mee gaan met een (counter)aanval.

22 maart 2024 om 19:39

Exact. In zo'n wedstrijd moet je toch spelen met Xavi en Frimpong.
Hoop natuurlijk dat Koeman gelijk heeft en de Wijnaldum Memphis combi ons het EK gaat bezorgen, maar betwijfel het

22 maart 2024 om 19:55

In een 3-5-2 met Dumfries en Frimpong op de flanken is lekker. Maar zie het liefst gewoon een 4-3-3 met Aké, van de Ven, van Dijk en Dumf/Frimpong achterin.

Deze man is ook zo sympathiek en vriendelijk.
Ik hoop echt dat hij zich in de basis kan knokken.

Zou Koeman nu beetje de schijt hebben dat zijn ongelijk is bewezen met het eerder opzichtig negeren van Frimpong?.
Blij dat die jongen er eindelijk weer bij is, laat hem maar ook spelen. Hij speelt echt al tijden goed bij Leverkusen, niet alleen dit seizoen.
Dus geef hem lekker speeltijd.

Het is toch ongelooflijk als je hem niet inpast in het basis elftal? Die jongen steekt in een vorm waarin hij de beste wingback van de wereld is momenteel.

11 goals en 11 assists in dit seizoen en het seizoen loopt ook nog wel even. Dat zijn echt krankzinnige cijfers voor een (wing)back. En nou weet ik dat dit systeem ervoor zorgt dat de wingbacks dit kunnen doen, maar ik kan mij oprecht geen wingback in dit systeem bedenken die dit soort cijfers kan overleggen. Ook Grimaldo heeft dat trouwens, maar dan aan de linkerkant bij Leverkusen uiteraard. Stond volgens mij op 12 goals en 10 assists dit seizoen als wingback. Frimpong wil ik al langer als wingback bij Oranje zien, probleem is dat Dumfries ook prima in dit systeem is en ook altijd goed speelt.

22 maart 2024 om 21:44

Was wel benieuwd, gezien ik daar nog niets van gehoord had, maar Grimaldo staat momenteel zelfs op 11 goals en 15 assists in alle competities voor Leverkusen

Vanaf moment 1 geroepen dat Frimpong op links kan. Heeft hij vroeger bij City en Celtic ook regelmatig gespeeld. Op dit moment vind ik hem Dumfries voorbijgestreefd, dus zal het waarschijnlijk rechts worden. Benieuwd of Koeman het aandurft met hem en Dumfries op de vleugels. Garantie voor assists en doelpunten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren