Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frank de Boer en Al-Jazira kapen negentienjarige verdediger weg voor neus AZ

Laatste update:

Chahine van Bohemen maakt transfervrij de overstap van Jong Ajax naar Al-Jazira. De club van trainer Frank de Boer troeft onder meer AZ af. De negentienjarige verdediger leek lange tijd op weg naar de Alkmaarders, maar heeft uiteindelijk voor een overstap naar de Verenigde Arabische Emiraten gekozen.

Van Bohemen speelde de afgelopen drie seizoenen in de jeugdopleiding van Ajax. De linksback begon met voetballen bij vv Hoogland, alvorens hij in 2014 werd toegevoegd aan de jeugdopleiding van Vitesse. In de zomer van 2019 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax.

De jongeling maakte het afgelopen seizoen zijn debuut in het betaald voetbal. Namens Jong Ajax kwam hij in een thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven (1-1) ruim een kwartier voor tijd als invaller binnen de lijnen. Een week later volgde zijn enige andere duel voor de beloftenploeg, toen hij negentig minuten speelde in het uitduel met De Graafschap (3-0).

Van Bohemen speelde enkele jeugdinterlands voor Oranje, maar besloot eind 2022 uit te komen voor Marokko, het land van zijn moeder. Tot nog toe staat de teller op twee interlands voor Marokko Onder 20. De verdediger is de tweede Nederlandse selectiespeler die komend seizoen onder contract staat bij Al-Jazira. Eind juli maakte de club de komst van Karim Rekik bekend. De mandekker kwam voor twee miljoen euro over van Sevilla.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

logische beslissing lijkt me, staan daar bekend om het verder opleiden en begeleiden van talenten.
mooie stap voor die jongen

4 augustus 2023 om 14:22

Klopt. Vanuit daar kan je makkelijker naar de top dan bij AZ, begrijpelijk keuze!

4 augustus 2023 om 14:55

Als het nou de nieuwe gedroomde bestemming voor elke voetballer Saudi Arabië was had ik dit talent nog wel begrepen. Alleen een stap naar de competitie van Qatar of de VAE begrijp ik veel minder! Voor hem wel fijn dat Frank de Boer daar zit uiteraard..

4 augustus 2023 om 18:35

Frank z’n track record kennende zal dat waarschijnlijk over twee maanden anders zijn.

4 augustus 2023 om 15:01

Ik snap deze reactie onder bijna ieder ander team, maar niet hier. Als er één club is die talenten de kans geeft en bewezen resultaat heeft in het opleiden van spelers, dan is het wel AZ.

4 augustus 2023 om 15:05

Het is sarcastisch. Er is vooralsnog geen één speler die in Saoedi-arabie/ de VAE/Qatar is opgeleid en de top heeft gehaald.

4 augustus 2023 om 15:18

Ah helder, dank. Online sarcasme is niet zo mijn ding.

Wat een prachtige stap. Mooie sportieve uitdaging en een geweldige competitie. Voor grote talenten ook een prima omgeving om je te ontwikkelen.

4 augustus 2023 om 14:26

Tja hij wordt dit seizoen alweer twintig en heeft twee wedstrijden KKD meegedaan. AZ wilde hem echt niet halen voor de basis, eerder voor jong AZ. Dus als je elders serieus geld kan verdienen, is wel te begrijpen.

Super stap! Alleen jammer voor het Nederlands Elftal dat het alweer een centrale verdediger is...

4 augustus 2023 om 14:41

Speler die voor Marokko zou kiezen en niet nederland dus dat scheelt…

Snap deze jongen wel. Geen enorm talent en bij AZ kwam die hoogstwaarschijnlijk in jong terecht. Als je nu al flink kan verdienen daar en goed kan leven is dat niet verkeerd. Kan op z'n 26e ook altijd nog terug komen in NL om bij Telstar te gaan spelen.

4 augustus 2023 om 14:42



Of je doet je best en gaat er voor bij AZ. Je zorgt er voor dat je er alles uit haalt wat er in zit en wie weet kom je straks bij een mooie spaanse middenmoter terecht. Je kan nog altijd naar de zandbak als je richting de 30 gaat. Nu vergooi je je carriere al zonder dat je er echt iets van hebt proberen te maken......voor bling bling

4 augustus 2023 om 14:51

Of deze jongen kent zijn beperkingen. En kan nu een paar ton op jaarbasis verdienen. Als je het daar goed doet kun je daar de rest van de carrière leuk geld verdienen.

Niet iedereen is geschikt voor de top.

4 augustus 2023 om 15:19

Of deze jongen kent zijn beperkingen en weet dat ie niet verder zal komen dan selectiespeler bij AZ. Het loon wat ie dan op zijn top kan verdienen, dat gaat ie nu al verdienen en als ie het goed doet, dan kan ie zelfs nog meer gaan verdienen en hoeft ie nooit meer te werken.

4 augustus 2023 om 16:41

Tijjani Reijnders is het voorbeeld dat wachten kan lonen. Het hoeft maar 'dat ene' seizoen te zijn.

Straks gaan jeugdspelers van 15 of 16 niet meer naar Engeland maar naar Saudi Arabië. Dan kunnen ze van daaruit nog de stap zetten naar de Premier League met alle opgedane ervaring.

4 augustus 2023 om 15:03

Je weet dat Abu Dhabi de hoofdstad is van de Verenigde Arabische Emiraten en niet Saudi Arabië?

Sportief boven financiële vrijheid wanneer je die keuze hebt op jonge leeftijd zodat je later meer kan cashen, zo sta ik er in. Maar dat deze jongen het anders ziet en doet snap ik. Hij ontbeert het talent om bij Ajax door te breken en zal daar meer verdienen dan elders in de ED. Nu cashen en dan of in die regionen blijven of als een nomade van pay-check naar pay-check gaan.

4 augustus 2023 om 15:21

De vraag is, gaat ie sportief genoeg stappen kunnen maken, zodat ie ooit dat loon aan kan tikken? Misschien ziet ie de progressie in zijn ontwikkeling wel bijna stilstaan.

Troeft AZ af? AZ heeft Wolfe (2.5m) tijd terug gehaald als vervanger van Kerkez en heeft ook nog Mees de wit nog in de gelederen. Een jong Ajax speler die geen ster lijkt te zijn is geen logische aankoop. Beter Salah Edinne terughalen naar Alkmaar waar hij opgeleid is mocht je per se iemand willen, kan je Mees verkopen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren