Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Foto: het nieuwe uitshirt van Feyenoord dat verboden is door UEFA

Laatste update:

Feyenoord treedt zondag in de Johan Cruijff ArenA aan tegen Ajax in een geheel nieuw tenue. De Rotterdammers krijgen van Castore, sinds dit seizoen de kledingsponsor van de club, een zwart tenue met neon-gele accenten aangemeten, zo meldt 1908.nl. De website onthult de eerste foto van het uitshirt.

Het nieuwe tenue, dat deze week officieel onthuld zal worden, zal door Feyenoord worden gedragen bij speciale gelegenheden. De Klassieker in Amsterdam is de eerste wedstrijd die is aangewezen. De wedstrijd begint zondag om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Bron: 1908.nl

Het shirt voldoet niet aan de richtlijnen van de UEFA en mag daarom niet in Europese wedstrijden gedragen worden. Aan de voorkant van het shirt is middels gele accenten de stadsplattegrond van Rotterdam geprojecteerd. Dat is niet toegestaan door de UEFA: het shirt mag geen 'beelden, illustraties of andere symbolen' bevatten.

Vind je het nieuwe uitshirt van Feyenoord mooi?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De UEFA is wel zo'n flauwe kutorganisatie. Het welbekende Marleyshirt mocht Ajax niet met de Three Little Birds dragen en nu weer dit, prachtig shirt met een stadsplattegrond van Rotterdam en dan is dat weer verboden. Nou, breng Europa maar in furore dan vanaf morgen en laat Rotterdam dan maar met je voeten zien.

19 september 2023 om 00:30

Het idee erachter is volgens mij duidelijk. Enkele landen vinden dat ze wat meer land hebben dan ze eigenlijk hebben, zeker in het voormalige Joegoslavië bijvoorbeeld.

Of stel dat een Russische ploeg plots met de plattegrond van Rusland plus Oekraïne speelt.

19 september 2023 om 08:55

Ik denk dat de Uefa dan niets doet hoor. Al was het maar omdat Russische clubs nu weinig met de uefa te maken hebben

19 september 2023 om 09:00

Servië met Kosovo bijvoorbeeld.

19 september 2023 om 01:00

Laten we het hopen. En jullie veel succes tegen die Croissant en baquette bakkers

19 september 2023 om 07:49

@myvision

Ik maak me nergens zorgen over. Alles zal goedkomen

Shirt is niet mijn smaak, maar ik kan de beeltenis waarderen. Jammer dat de UEFA niet open staat voor zulke symboliek.

Wij lopen in Utrecht tegenwoordig ook in Castore,
die kwaliteit is dus echt om te janken he!
Past goed bij onze Seizoenstart, dat dan weer wel.





19 september 2023 om 07:22

Kwaliteit schijnt niet zo best te zijn, al heb ik daar geen last van met mijn trainingsbroek, maar ik vind de shirtjes van Castore er wel geweldig uit zien. Hopelijk kunnen ze de kwaliteit verbeteren.

Vier tenues van Castore en ze zijn een beetje zoals FC Volendam; 0 uit 4. Dat Feyenoord snel verlost mag zijn van dit merk.

19 september 2023 om 07:29

Theroscoe ja ik vind het ook helemaal niks, maar uiteindelijk kijken clubs bij shirtsponsors volgens mij echt alleen naar wie het meeste betaalt. Dus inderdaad hopen da de investeerders zien dat dit merk niet aanslaat en de stekker eruit trekken, maar voor nu zit er serieus veel geld achter. Je ziet ze ineens overal.

19 september 2023 om 08:00

De deal met Castore heeft er ook toe geleid dat het Feyenoord-shirt veel breder verkrijgbaar ipv enkel in hun eigen shop. Ook in het buitenland. Commercieel een erg gunstige deal.

19 september 2023 om 08:09

BVB-0... ja dat kreeg ik inderdaad mee. Ben eigenlijk heel benieuwd hoeveel shirts een club als feyenoord kan afzetten in het buitenland. Er word vaak gezegd dat er bijv veel gimenez shirtjes in mexico verkocht kunnen worden, maar geen idee of dat er 500 of 20000 zijn.

19 september 2023 om 09:03

@ironmanutd

Je hebt helemaal gelijk natuurlijk. Al vind ik het wel vreemd dat een stel studenten uit Schotland een sportkleding-merk starten dat zonder reputatie deals weet te sluiten met Premier League-clubs, terwijl de kwaliteit, communicatie en distributie ongekend slecht is. Ronduit verdacht eigenlijk. Zou me niks verbazen als we later te horen krijgen dat Castore een schijnbedrijf was dat gebruikt werd voor andere doeleinden, terwijl Castore zelf net zo snel verdwijnt als dat het verscheen.

@bvb

Naja, verkrijgbaar is dan slechts een concept, want Castore heeft vrijwel altijd problemen om sportsartikelen op voorraad te hebben.

Oh shit! Dan dan mag het palingshirt van FC Volendam ook niet Europees gedragen worden :P

Prachtig shirt niks mis mee, echt flauw dat dit niet gedragen mag worden tijdens Europese wedstrijden.

Ben benieuwd of het uitshirt van Dortmund dan ook afgekeurd wordt, aangezien daar een soort beeltenis van de Borsigplatz op staat. In ieder geval niets over gehoord.

19 september 2023 om 10:02

Dat wordt hopen dat we altijd in onze 'cupshirt' spelen. Ik kan de regel wel begrijpen maar bij plattegronden waar er 0 commotie rond is, zou de UEFA hun regel door de vingers moeten zien.

Al die feyenoordfans uit dokkum en limburg zullen wel balen.

Had oekraiene geen shirt met de krim ook er op wat bij hen zou horen niet zo heel lang geleden?

Ik vind het niet erg dat de UEFA dit heeft verboden. Wat een lelijk shirt..

Geluk bij een ongeluk dat de UEFA er strenge regels op na houdt. Nu wordt dit werkelijk afzichtelijke shirt niet getoond over de landsgrenzen. Of zijn er mensen die het een mooie kleur vinden, neon geel?

19 september 2023 om 17:35

Ik had liever neon-rose of neon-oranje gezien, maar ik vind het geen slechte combinatie.

Gelukkig hebben onze Pompeblêdden hartjes wel een uitzondering gekregen. Uefa kan dus wel een uitzondering maken op hun eigen beleid.

De UEFA maffia heeft weer iets te zeiken hoor! Zal niet….. hypocriete bende! En maar geld verdienen aan alle clubs!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren