Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fortuna Sittard zet grote stap richting handhaving en nadert top acht Eredivisie

Laatste update:

Fortuna Sittard heeft een grote stap richting handhaving in de Eredivisie gezet. De ploeg van trainer Danny Buijs won na een weinig vermakelijke wedstrijd tegen FC Volendam met 0-1. Vijf minuten na rust maakte Iñigo Córdoba het enige doelpunt van de wedstrijd. Fortuna klimt naar de tiende plaats en staat nu acht punten voor op nummer zestien RKC Waalwijk. Het gat met nummer acht Sparta Rotterdam bedraagt bovendien slechts drie punten. Volendam staat met twaalf punten op de zorgelijke zeventiende plaats.

Aan de kant van Volendam vielen er geen wijzigingen waar te nemen in de basisopstelling van trainer Regillio Simons. Lequincio Zeefuik, die een transfer naar AZ lijkt te gaan maken, stond met Bilal Ould-Chikh in de voorhoede. Aan de kant van Fortuna werd er wel gewijzigd. Justin Lonwijk maakte zijn basisdebuut, terwijl Michael Verrips onder de lat verscheen. Ragnar Oratmangoen en Luuk Koopmans verhuisden naar de bank.

De eerste helft in het Vissersdorp was bepaald geen spectaculaire. Kansen werden er amper gecreëerd, al lag dat in de achtste minuut niet aan Benaissa Benamar. De verdediger had een fraaie dieptepass in huis op Zeefuik, die de kans om zeep hielp met een matige aanname. Fortuna probeerde het halverwege de eerste helft via een vrije trap van Alen Halilovic, die niet in zijn beste vorm verkeert en de bal hoog over schoot.

Vlak na rust was er wel reden tot gejuich, al bleef het grotendeels stil in het Kras Stadion. Kristoffer Peterson plaatste een scherpe voorzet bij de tweede paal, waar Córdoba opdook. De Spanjaard verschalkte Volendam-goalie Mio Backhaus van dichtbij: 0-1.

Volendam toonde na die treffer iets meer aanvallende intenties, maar ook na het inbrengen van Zach Booth, die Ould-Chikh verving, bleven de zo gewenste kansen voor Volendam uit. Verder dan een afstandsschot van Milan de Haan, die enkele meters over schoot, kwam de thuisploeg niet.

Een kwartier voor tijd werd Volendam gevaarlijk uit een hoekschop, die door niemand aangeraakt werd en doorschoot richting De Haan. De middenvelder van het Andere Oranje kreeg een vrije schietkans en zag zijn inzet een meter of anderhalf naast de voor hem verkeerde kant van de paal belanden.

Volendam zette in de slotfase aan, terwijl Fortuna vergat te voetballen. Het leverde zenuwachtige momenten op voor het doel van de Limburgers. Zo leek Zeefuik de gelijkmaker voor het binnenglijden te hebben, maar de negentienjarige Amsterdammer wist de bal net niet te raken. Volendam kreeg niet meer waar het op hoopte en dus worden de degradatiezorgen in het vissersdorp nog groter dan al het geval was. Voor Fortuna is het de eerste uitzege in de Eredivisie dit seizoen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zeer slechte wedstrijd. Je moet met deze spelers veel beter kunnen. Dat je wint is het enige positieve. Door naar de volgende. En hopelijk Peterson vanaf het begin dan. Ozyakup viel uitstekend in!

En terecht! Het is en blijft absoluut de vedette club van Limburg! Prachtige club en respect voor Fortuna-voorzitter Isitan Gün.

Echt een zaadpot van de bovenste plank. Eigenlijk een duplicaat van de midweekse wedstrijd in Almere, met als enige verschil dat Cordoba nu wél scoort, waar zijn kopbal tegen Almere nog onderkant lat eruit ging.

Zonder Noslin zijn we wel redelijk vleugellam geraakt. Hopelijk kan zo'n Da Cruz en een Braaf positief opvallen de komende weken, want Cordoba had tot aan vandaag nog geen goal gemaakt.
Enfin, als je Heerenveen thuis wint komende week dan zet je wel écht een hele grote stap richting handhaving.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren