Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fortuna Düsseldorf bevestigt komst van Robert Bozeník

Laatste update:

Robert Bozeník maakt het seizoen af bij Fortuna Düsseldorf, zo melden de Duitsers via de officiële kanalen. Fortuna heeft een optie tot koop bedongen in de huurovereenkomst met Feyenoord, zo wist Voetbal International al te melden. De huidige nummer twaalf van de 2.Bundesliga kan de Slowaakse spits aan het einde van het seizoen voor een bedrag van vier miljoen euro definitief overnemen van de Rotterdammers.

Nadat de laatste formaliteiten afgerond zijn, werd Bozeník maandag direct gepresenteerd bij Fortuna Düsseldorf. Voor de 21-jarige spits ligt rugnummer 32 klaar in Duitsland. Feyenoord kan bij een succesvolle huurperiode van Bozeník bij Fortuna Düsseldorf de in januari 2020 aan MSK Zilina betaalde transfersom terugzien. De Rotterdammers telden anderhalf jaar geleden eveneens vier miljoen euro neer voor Bozeník, die bij Feyenoord nog een contract tot medio 2024 heeft.

Het verblijf van Bozeník - die zondag niet tot de wedstrijdselectie van Feyenoord voor de met 3-1 verloren uitwedstrijd tegen FC Utrecht behoorde - in Rotterdam-Zuid is geen doorslaand succes geworden. In 28 officiële wedstrijden was hij goed voor 4 doelpunten en 2 assists. Dick Advocaat en Arne Slot gaven echter de voorkeur aan Bryan Linssen in de spitspositie, waardoor Bozeník mocht uitkijken naar een andere club. VfB Stuttgart, PEC Zwolle, 1. FC Nürnberg, FK UFA, Dinamo Moskou en GD Estoril-Praia waren eveneens voor hem in de markt.

“Hij is onderweg naar Düsseldorf om medisch gekeurd te worden", zei Slot zondag voorafgaand aan het duel met FC Utrecht tegenover ESPN. "Als hij door de keuring komt, dan zal hij daar voor een seizoen naartoe gaan. Je hebt kunnen zien dat Robert vorig jaar een moeilijk seizoen heeft gehad. Ik heb hem in de voorbereiding veel laten spelen, heb hem invalbeurten gegeven. Maar je ziet desondanks dat het moeilijk is voor hem. Dan moet je eerlijk zijn naar elkaar. Ik denk dat het belangrijk is dat hij naar een nieuwe omgeving gaat waar hij meer gaat spelen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima deal. Hopelijk ontwikkelt Bozenik zich daar goed. Ik verwacht niet dat de optie voor 4 miljoen wordt gelicht. Maar goed, wie weet.

29 augustus 2021 om 22:15

Hij zomaar kunnen opleven daar, want het is niet zo dat deze jongen geen kwaliteiten kent.

Heb bij hem echt het idee dat het typisch zo’n speler is die het van vertrouwen moet hebben, iets wat advocaat nooit in hem heeft gehad.

30 augustus 2021 om 00:37

Ik zie die kwaliteiten echt niet. In welke aspecten van het voetbal vind je hem uitblinken?

30 augustus 2021 om 01:20

Ik vond hem opzich best wel goede loopacties maken. Moet ik wel eggen dat ik niet heel veel wedstrijden van hem heb gezien

30 augustus 2021 om 09:56

Ok, dat zou kunnen. Ik heb het zelf nooit echt in hem gezien maar ik hoop dat hij mijn mond snoert en Feyenoord straks een leuke transfersom op kan leveren

30 augustus 2021 om 16:59

Je kan wel leuk lopen maar als je geen bal kan raken kan je beter op atletiek gaan

29 augustus 2021 om 22:28

Als Düsseldorf promoveert en hij scoort er meer dan tien lichten ze die optie vast.

29 augustus 2021 om 22:40

Dit betekent ook dat als hij er daar 20 inschiet en daardoor ineens 8 miljoen waard is, je hem toch voor 4 miljoen moet verkopen door die optie he. Heeft 2 kanten.

30 augustus 2021 om 08:50

Het heeft in mijn ogen alleen voordelen voor Düsseldorf. Ze kunnen namelijk ook een lager bod doen, wat Feyenoord kan weigeren, maar dan zit je langer aan hem vast. Alleen als hij het sensationeel goed doet en er ook andere clubs zich komen melden zal Düsseldorf gebruik maken van de optie, waardoor Feyenoord er niet meer dan 4 miljoen voor zal vangen. Feyenoord heeft dus niet veel aan die optie.

30 augustus 2021 om 00:34

Pfoe blijft echt zonde van die 4 miljoentjes. Hij kan idd opleven zoals meerdere mensen hier in de comments zeggen maar volgens mij is hij gewoon echt slecht. We mogen blij zijn als hij een seizoen lang basis staat en zo nu en dan een goaltje meepikt zodat zijn transferwaarde enigszins de moeite waard blijft.

Hopen dat hij het daar goed gaat doen, zodat ze optie lichten. Ik heb hem lang verdedigd maar hij past niet in het voetbal van Slot en laat te weinig zien. Hij is actief bezig maar niet geschikt denk ik voor Feyenoord. Als we 4 miljoen krijgen zou mooi zijn. Weet niet of 4 mil voor een club als Furtuna net zo veel is als voor Feyenoord

30 augustus 2021 om 01:59

Mocht hij het het echt goed doen en fortuna promoveert dan zal die 4m een niet al te hoog bedrag voor ze zijn.

Perfecte deal voor beide partijen
Bij Feyenoord niet goed genoeg
Weinig perspectief voor meer speelminuten

Hopelijk in Duitsland meer minuten en kansen
Heel veel succes Bozenik

29 augustus 2021 om 22:29

Ik blijf dit zulke poëtische reacties vinden.

Denkend aan Bozenik zie ik
Eindeloos hoge schoten over
Lege netten gaan

30 augustus 2021 om 02:02

Dat sluit wel aan bij mijn beeld van hem namelijk gewoon een middelmatige tot slechte speler. Wie weet kan hij aan de hand van wat vaste basisplaatsen zijn doelgerichtheid wat kalibreren, scheelt voor een spits een slok op een borrel.

Zo behoorlijk is het toch niet? Als hij een immens goed seizoen draait, verkoop je hem dus zonder winst. Overigens denk ik niet dat hij dat gaat doen. Ik heb hem vanaf de eerste seconde eigenlijk een onwijs beperkte spits gevonden die totaal geen balgevoel heeft. Door die lucky goal in z’n debuut werd hij snel groter gemaakt dan hij was.

29 augustus 2021 om 22:16

Weet niet of je gekeken hebt maar hij heeft echt geen pepernoot geraakt de laatste tijd dus als je dan je aankoopprijs kan terugverdienen mag je heel blij zijn

29 augustus 2021 om 22:29

Quitte spelen zou ik in het geval van Bozenik acceptabel vinden. Het wordt 'm gewoon niet met hem.

Netjes gehandeld Frank

Bozenik heeft een goal nodig, dan kweekt hij misschien ook wat meer zelfvertrouwen. En de kans is groot dat hij in de 2e Bundesliga meer succes behaald dan in de Eredivisie. Ik vind hem sowieso meer spits voor Duitsland dan Nederland.

29 augustus 2021 om 22:34

Wel een beetje captain obvious. Alsof een spits alleen maar minder zelfvertrouwen krijgt als hij scoort... Maar hoezo is het meer een spits voor Duitsland dan voor Nederland? In Nederland haal je de dubbele cijfers als je fysiek sterk bent (we hebben hier in Nederland echt geen sterke verdedigers rondlopen), redelijk kopsterk bent (verdedigers in de Eredivisie kunnen voor geen meter koppen), en een beetje techniek hebt. In Duitsland ligt de lat wel iets hoger. 2. Bundesliga is echt geen minder niveau hoor tov dan de Eredivisie, buiten Ajax, Feyenoord, PSV, en AZ gezien.

29 augustus 2021 om 23:02

Je kent misschien de theorie van Ruud van Nistelrooij over de fles ketchup en scoren?! Vaak valt er iets van een speler af als hij eenmaal heeft gescoord. In Nederland heeft een spits vaak veel meer ruimte, waardoor ie vaak het verschil merkt in het buitenland. Dat heeft nauwelijks iets met fysiek te maken. Anders zou Sebastian Haller nu al op 15 goals moeten staan.😛

29 augustus 2021 om 23:26

Haller staat op 13 dus komt in de buurt. Maar leuke theorie echter heeft hij in zijn 1e wedstrijd al gescoord en ging alleen maar slechter. Ik vraag me echt af of deze jongen überhaupt kan voetballen. Zo n speler hebben we bij Ajax ook ooit gehad.

30 augustus 2021 om 08:03

Ik weet niet hoe jij telt, maar Haller heeft dit (nieuwe) seizoen tweemaal in de competitie gescoord.

29 augustus 2021 om 22:34

Plus dat Poolse spelers het vaak prima doen in Duitsland

29 augustus 2021 om 22:56

Wat jammer nou dat Bozenik Slowaaks is.

29 augustus 2021 om 23:11

Oeiiii, grote fout ! Excuses haha.

Bozenik
Is een prima spits
Als hij vertrouwen krijg dan krijg je een speler terug die er in de eredivisie minimaal 20 inschiet

29 augustus 2021 om 22:32

Als hij genoeg indruk maakt voor een herkansing bij Feyenoord licht Düsseldorf die clausule wel, want dan is ie al minstens het dubbele van de vier miljoen waard.

29 augustus 2021 om 22:43

Ik neem aan dat Van Persie hier ook in geadviseerd heeft. Die heeft een jaar lang 1 op 1 met hem gewerkt. Dus die zal best aangegeven hebben of het erin zit of niet.

Ik hoop dat hij in Düsseldorf zijn vertrouwen terug kan vinden. Hij verdient het zeker in mijn ogen, en ik zou het mooi vinden als hij nu toch uit de verf komt.

Goede deal! Hopelijk doet hij het goed. Gun het Feyenoord van harte dat ze wat verkopen kunnen doen en weer bouwen aan een goed team.

Alles bij elkaar genomen een prima deal. Bozenik heeft de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen. Als hij dat naar behoren doet hoeft Feyenoord maar een klein verlies te nemen. Dat is dan wel weer geld wat voor versterkingen aangewend kan worden. Maar we gaan denk ik niet meer veel zien/horen van deze jongen.

Ik weet het niet zo goed met Bozenik. Als je bijvoorbeeld die goal ziet die hij vorig seizoen maakte tegen ADO, zie je dat ie in de 16 dodelijk kan zijn. Dat is qua afwerking de meest overtuigende goal die ik dat seizoen gezien heb denk ik. Je ziet gewoon aan veel dingen dat het een echte spits is. Ik hou wel van dat soort Inzaghi-types, die voor geen meter kunnen voetballen, maar wel altijd op de goede plek staan. Ik had verwacht dat met Jahanbaksh en Sinisterra op de vleugels Bozenik de perfecte spits zou kunnen zijn.

Maar blijkbaar denken inmiddels al meerdere trainers daar anders over en kom je met alleen balletjes intikken niet meer weg tegenwoordig. Dus in dat licht bezien is het een prima deal natuurlijk en hoop ik dat de 4 miljoen gewoon betaald gaat worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren