Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Football Managers in rouw: cultspits Maxim Tsigalko (37) overleden

Laatste update:

Oud-voetballer Maxim Tsigalko is op 37-jarige leeftijd overleden. De Wit-Rus was een cultheld voor de spelers van het populaire Football Manager, maar kon nimmer aan de hoge verwachtingen in het echte leven voldoen. Tsigalko werd geremd door blessures en zette al op 27-jarige leeftijd een punt achter zijn loopbaan.

Tsigalko doorliep de jeugdopleiding van Dinamo Minsk, waar hij in het begin van deze eeuw zijn debuut in de hoofdmacht mocht maken. Toentertijd stond hij te boek als een groot talent en dat legde de aanvaller in het populaire Championship Manager, de voorloper van Football Manager, geen windeieren. In de editie van 2001-2002 was Tsigalko een van de allerbeste spelers en groeide hij vanwege zijn killersinstinct, dat vergelijkbaar was met Ronaldo en Pelé, uit tot een echte cultheld.

Tsigalko was gedurende enkele seizoenen een vaste waarde bij Dinamo Minsk en schopte het tot de Wit-Russische nationale ploeg, maar blessureleed liep als een rode draad door zijn loopbaan. Twee interlands (één goal), Speler van het Jaar in 2004 in Wit-Rusland en een conduitestaat met clubs als Naftan Novopolotsk, Kaisar, Banants en Savit Mogilev: dat was de magere oogst van een veelbelovende carrière.

Zijn dood laat de gaming-community niet onberoerd. Op sociale media halen fans van het populaire spel herinneringen op van hun overleden cultspits. Over de doodsoorzaak van Tsigalko is niets bekend.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toen het nog CM was. Kocht hem toen samen met Mark Kerr en transfervrij Taribo West binnen halen bij Feyenoord. Succes verzekerd.

25 december 2020 om 21:27

Daniel Braathen had je ook nog. Was ook een geweldenaar.

25 december 2020 om 21:32

Inderdaad.
Voor mij beste game ooit in de serie.
West, guardiola kerr en deze kanjer kocht ik altijd.
Had je direct een goed elftal staan.
Deed dit vaak met Anderlecht en na paar jaar terug naar de europese top.
Mooie tijden met cm.
RIP Maksim

25 december 2020 om 23:18

Championship manager was van eidos en ook si. Tenminste de 01-02 versie...

25 december 2020 om 23:29

Inderdaad in de cm reeks.
To madeira, brozek, guerk, klompe, marquinho van psv...zalig spel

26 december 2020 om 12:47

Dat zou dan wel zo zijn, ik ben niet verder gekomen dan de 2002 versie

26 december 2020 om 08:26

Yep. En Aghahowa was ook een topper! Heerlijk spel.

26 december 2020 om 09:23

Kallstrom, backiricioglu, farnerud. Good times, good times.

26 december 2020 om 10:38

Moas en Fleurquin uit zuid Amerika. Die kon je voor weinig halen. Je moest ze wel een belangrijke speler maken en niet voor in een roulatie systeem want dan kwamen ze niet

Er staat niet bij waarom hij op jonge leeftijd is overleden, wel wordt overal genoemd dat hij het financieel en op gezondheidsgebied moeilijk had. Jammer dat zoveel spelers met potentieel het niet maken, maar er is ook ontzettend veel druk op presteren in het voetbal.

25 december 2020 om 21:14

Alleen was zijn rating niet uitzonderlijk goed, maar in de code van het spel een uitzonderlijke combinatie.

Off: Zou die van het 2e plaatje een illegale versie van het spel hebben als je naar de geboorte datum kijkt (5.8.82 waar andere 21.9.82 hebben)?

Deze man heeft me toch een paar goals voor mij gescoord, was altijd blij als ik hem kon opstellen. Bedankt voor die mooie momenten vriend. Rust zacht

Wat een verschrikkelijk nieuws. Hij was nog zo jong. Ik heb nog hele mooie herinneringen aan Tsigalko. Wat een topspeler was hij toen in het spel. Daarnaast haalde ik toen ook vaak Castillo, Mark Kerr, Taribo West, Costanzo (GK), Alonso, Etc..

Legend. In het spel dan. Hopelijk was hij gelukkig tijdens zijn leven, triest nieuws dit.

Ik kocht hem ook altijd. Andere namen inderdaad Mark Kerr, Isaac Okoronkwo, Franco Costanzo, Cherno Samba en vele anderen. Vaak met Ajax waar vd Vaart, Hersi en Yakubu wereldtop werden. Gouden tijden.

25 december 2020 om 22:58

Ja, Okoronkwo was echt een handige speler om erbij te hebben. Kon overal uit de voeten in de verdediging. Verder had ik ook altijd veel plezier met aghahowa en die bakircioglu was ook erg goed in deze versie.

Ik heb ze nog in de kast liggen. geweldige games, vooral de CM versies! Onlangs de nieuwe FM aangeschaft maar lang niet zo leuk als de delen begin 2000

25 december 2020 om 23:11

Paar jaar terug de 01-02 versie een update gegeven naar 15-16; met parma gestart in de serie C2. Dat was wel een leuke uitdaging. 4-2-3-1 maakte je kampioen

25 december 2020 om 23:34

jep deze 2 steken er bovenuit.
03-04 was ook echt wel top.
Het lijkt gisteren maar ondertussen 15-20 jaar geleden.
Wat gaat het snel...
Fijne kerst iedereen

26 december 2020 om 10:41

Zwaar verslavend spel haha. Vond het jammer dat die bij 2030 ophield, was net zo lekker bezig

Altijd extra pijnlijk als mensen zo vroeg het leven laten. En toch mooi dat hij voor altijd herinnerd zal worden door mensen die hem via een spelletje kennen. Ik heb zelf ook twee spelers die ik nooit zal vergeten maar waarvan niemand zal weten of ze ooit bestaan hebben. Ik begon met het spelen van Championship manager 2003/2004 waarvan ik de CD-rom nog altijd in mijn kast heb staan. De twee spelers over wie ik het heb en die dus ook zo goed waren zijn Antoli Todorov(litex) en Georgi Kakalov(litex). Allebei waren ze 18 in de editie van 2003/2004. Om maar wat statistieken te noemen voor deze 18 jarige jongens. Todorov( Dribbling 18 van de 20 , Finishing 20 , acceleration 20 , Agility 20 ,jumpng 20 , balance 18. En de tweede speler Kakalov: Dribbling 20 , Finishing 20 , Acceleration 18, Aggility 20, Als 12 jarige pakte ik gelijk pen en papier en hun namen schreef ik op om naar Fenerbahce te transfereren. Was ik maar zo fanatiek op school rond die tijd met pen en papier hahaha. Zijn er nog andere leeftijdsgenoten die deze namen nog kennen?

25 december 2020 om 22:49

Todorov dat was altijd sparren samen met een vriend van mij om wie hem ging halen, gegarandeerd succes. Vergeet Pablo Piatti niet ;-)

25 december 2020 om 22:51

Ik speelde ook CM van 99 tot 2005 maar deze namen kan ik mij niet herinneren

25 december 2020 om 23:48

Todorov was zeker fantastisch met cm4! Ook Ozase Odemwingie, Alexander Farnerud en Hossein Ka'bi waren goede jonge spelers. Grootste talent vond ik Serge Makofo van Wimbledon. Iedere nieuwe game kreeg hij een random positie als spits werd hij op den duurt de beste speler van het spel.

26 december 2020 om 08:30

Todorov was inderdaad een geweldige spits. Voor hun doorbraak in Europa haalde ik standaard en relatief goedkoop Renato, Alex (later PSV) en Robinho vanuit Brazilië. Buiten dat waren de eerste edities met de Premier League echt geweldig.

26 december 2020 om 10:48

Haha ja todorov! Heerlijke speler. Ik haalde vaak Kim kallstrom. Cavenaghi was ook een killer. Alan borgvard was mijn alle time favorite. Maar hij had een random potential, dus hij was niet elke carrière een succes.

26 december 2020 om 10:50

O ja Florentine Petre. Schiet mij ook nog te binnen. Goede oude tijd. De nieuwe FM vind ik allemaal een beetje te veel gedoe eromheen

26 december 2020 om 17:27

Todorov en kakalov waren enorme spitsen vanuit Bulgarije. 👌🏼

Ik kocht daar ook altijd een Braziliaan Toledo. Rechtsbuiten. Wat een beest. Werd altijd wereld voetballer van het jaar.

Peter Prospar ook

Aaah Championship Manager! Ik heb de hele serie vanad de Italië versie van deel 1. Wat zal het zijn, 1992/1993? Mooie tijden. Met 4 of 5 man op mijn slaapkamer (woonde nog thuis) 24 of 48uurs marathons. Om de beurt "on Holiday " om toch dat uurtje slaap te pakken.
Wat een mooie tijden!

Ik denk in de versie van 1995 was Redondo bij Real Madrid ZOOOOOO goed. Daarbij kocht ik altijd Sandro uit de Madrileense jeugd en Felix bij Betis. Allemaal gemiddelden van boven de 8.
Jeugdherinneringen, zo fijn!

26 december 2020 om 10:19

Na schooltijd snel snel naar huis om computer aan te zetten.
Vakantie's wekker zetten om vroeger op te staan voor dit spel.
Ongeloofelijke tijden...uuuuuren heb ik er aan besteed

Volgens mij heb ik een interview van deze jongen gelezen. Die is echt aan lager wal geraakt. Na zijn blessures in de bouw gewerkt maar zijn knieën konden dat niet aan. Volgens mij kwamen er ook verslavingsproblemen. Alles resulteerde volgens mij in financiële problemen. Toen hebben Cm01/02 fans geld voor hem opgehaald. Best wel een tragisch leven heeft deze meneer gehad. Wel sneu. Veel mensen (waaronder ik) hebben veel mooie herinneringen aan cm01/02. Beste mangers spel ooit gemaakt wat mij betreft. Er zijn nog steeds sites waar je updates kan downloaden zodat het spel up to date is.

Rust in vrede meneer Tsigalko.

Cm 97/98 was mijn favoriet. Met die editor. FC Den Haag. Zit plaatsen verhogen, naam bekendheid omhoog. Je kon geloof ik budget aanpassen tot 500 miljoen ofzo maar dat deed ik niet. Deed 50 miljoen. Puur gericht inkopen. Saviola en palermo waren top spitsen. Overige namen vergeten maar is ook 22 jaar geleden. Leukste vond ik als je in seizoen 20 zat bijvoorbeeld. Dan waren de bekende spelers al lang met pensioenen en moest je echt goed verdiepen in spelers.

26 december 2020 om 10:46

Martin Palermo inderdaad van boca. Leuk om al die namen nog eens voorbij te horen komen. In de 00-01 versie kreeg Djalminha van Deportivo La Coruna al gelijk in het spel ruzie met de trainer en deed een transfer verzoek.

PSV had in cm 01-02 een gruwelijk goed elftal.
Bouma,kezman,vogel, van Bommel, Marquinho, Robben die even later kwam.
Wat een ploeg toen ook al speelde ik vaak met Anderlecht, heb toch ook zowel Psv als Ajax gehad

26 december 2020 om 12:50

Dat klopt ook. Robben, Lamey en Ten Rouwelaar kwamen het seizoen er op dat stond al vast. Was ook een team met mogelijkheden.

26 december 2020 om 15:33

Alleen in het origineel was een foutje gemaakt met de tranfer van Lamey, daar betaalde je dan 32 miljoen voor in plaats van 3,2 miljoen

Ajax: vd vaart, Maxwell, Yakubu, Ibra, Galasek, Mido, vd Meyde, altijd West, Pep en tsigalko erbij halen .
( West en pep waren vrij te halen )
Topteam

Cm 01/02 was de eerste die ik speelde, maar deze speler kende ik niet (toen was Googlen nog niet echt een optie). Gelukkig had ik mijn superspits in Adrian Mihalcea, met Michalis Konstantinou als backup. Gegarandeerd 30+ goals.

26 december 2020 om 17:54

Mpenza was ook topper bij schalke

Mijn CM-hart huilt. Heerlijke speler die altijd en overal scoorde.

Overigens speel ik tot op de dag van vandaag CM 01/02 met de update van nu. Ziyech bij Chelsea, Ansu Fati die zwaar geblesseerd is en Ruud Brood die coach is bij ADO.

Beste CM ooit en ik zal het blijven spelen tot m'n dood.

26 december 2020 om 21:24

Ik speel het soms ook nog.
Ook al is het oud en grafisch niet zoals we nu gewoon zijn blijft het mij aanspreken

27 december 2020 om 08:13

Omdat het zo eenvoudig is, zonder tierelantijntjes, maakt dat dat het gewoon een geweldig spel is. Ik heb ook nooit meer een andere versie geprobeerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren